Konkurentski portali i ostali mediji
Slobodan offtopic o svim temama koje vas zanimaju, a nemaju veze s ostalim podforumima.
- pigmalion
- Formula 1
- S nama već: 9 god 2 mj
- Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
Odmah pišem dmj, ne slažem se s tobom. Jednostavno, mi ne želimo nikome smrt, ali ovaj sport ne može trpjeti ovo:
https://www.dailymail.co.uk/sport/formu ... 8-Spa.html
Citiram i ovo:
Zagriženi fanovi smatraju da bi bilo svetogrđe dirati u najslavniji zavoj, pa nerijetko i prijete oproštajem od Formule ako se dirne u ‘svetinju’. Što je, dakako, budalaština
Ne, nema tu budalaštine. Trebamo F1, a ne balet.
Uostalom za smrt mladog Dilana van't Hoffa krivi su organizatori koji su pustili mlade ljude da se kratko utrkuju po SUPER lošim uvjetima. Niti je kriva staza, niti vozači, niti vremenski uvjeti nego stare i lude glave za ovaj posljednji smrtni slučaj.
Znači, izvolite se držati snookera, baleta i sličnoga. Mi hoćemo i trebamo F1.

https://www.dailymail.co.uk/sport/formu ... 8-Spa.html
Citiram i ovo:
Zagriženi fanovi smatraju da bi bilo svetogrđe dirati u najslavniji zavoj, pa nerijetko i prijete oproštajem od Formule ako se dirne u ‘svetinju’. Što je, dakako, budalaština
Ne, nema tu budalaštine. Trebamo F1, a ne balet.
Uostalom za smrt mladog Dilana van't Hoffa krivi su organizatori koji su pustili mlade ljude da se kratko utrkuju po SUPER lošim uvjetima. Niti je kriva staza, niti vozači, niti vremenski uvjeti nego stare i lude glave za ovaj posljednji smrtni slučaj.
Znači, izvolite se držati snookera, baleta i sličnoga. Mi hoćemo i trebamo F1.

......ne mogu, ali hoću......
.....biti po svome,.....
Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

-
dmj
- GP3
- S nama već: 5 god 3 mj
Gotovo da i nema aktivnog vozača koji nije rekao da treba nešto promijeniti na tom dijelu staze.
Iskreno, njihovo je mišljenje jedino važno, svi mi ostali samo laprdamo. Ja sam za šljunčane izletne zone, mada bi to još povećalo broj prekida utrka, ali jedino je važno po svaku cijenu eliminirati mogućnost odbijanja bolida natrag na stazu.
Iskreno, njihovo je mišljenje jedino važno, svi mi ostali samo laprdamo. Ja sam za šljunčane izletne zone, mada bi to još povećalo broj prekida utrka, ali jedino je važno po svaku cijenu eliminirati mogućnost odbijanja bolida natrag na stazu.
- pigmalion
- Formula 1
f1pulsmedia,
Znam da vam nije neugodno, ali ..........
prestići / obići će vas gp1.hr
https://www.gp1.hr/2023/08/alphatauri-n ... o-lutanja/

Znam da vam nije neugodno, ali ..........

https://www.gp1.hr/2023/08/alphatauri-n ... o-lutanja/

.....biti po svome,.....

- pigmalion
- Formula 1
dmj je napisao/la: 29.07.2023., 20:01 Gotovo da i nema aktivnog vozača koji nije rekao da treba nešto promijeniti na tom dijelu staze.
Ne znam, što ćeš reći na ovo dmj. Znam da ti je poznato, ali ovo je F1.
Ricardo Zonta i Jacques Villeneuve su se natjecali tko će od njih dvojice brže proći kroz Eau Rogue.
Znači, to je utrkivanje, nadmetanje....... smisao F1.
A ne štrikati, i uzimati od F1 ono što je čini F1.
Vremena se mijenjaju, i treba zadržati prave vrijednosti.

.....biti po svome,.....

-
dmj
- GP3
Reći ću da svaka vremena nose svoje i da nešto što je bilo prihvatljivo prije 25 godina ne mora nužno biti danas. Formula 1 je tu još zanemariv faktor… Mislim, kada je krajem osamdesetih Bill Wyman, basist Stonesa, priznao da je prvi puta spavao s tadašnjom curom koja će mu potom postati žena, kada je ona imala 14 godina (a on već cca 50), diglo se nešto malo medijske halabuke, ali se sve brzo smirilo, nastavio je dalje normalno svirati, nitko ga nije progonio, istraživao, bojkotirao… Probaj zamisliti kako bi prošao danas. Vremena i kriteriji se mijenjaju, ako današnji vozači smatraju da treba raditi promjene, ja sam posve uz njih, oni su ti čiji glas danas treba biti relevantan, a ne onaj nas starih, nostalgičnih prdonja.
- pigmalion
- Formula 1
Neka nas, starih nostalgičnih prdonja.

.....biti po svome,.....

- pigmalion
- Formula 1
@dmj
Vidio sam tvoja dva najnovija uratka:
https://telesport.telegram.hr/price/naj ... formuli-1/
https://telesport.telegram.hr/price/sve ... -stewarta/
Samo naslove, za sada, pročitah. Mislim, da znam o čemu pišeš u prvoj priči, i mislim da se neću složiti sa tobom.
Vidio sam tvoja dva najnovija uratka:
https://telesport.telegram.hr/price/naj ... formuli-1/
https://telesport.telegram.hr/price/sve ... -stewarta/
Samo naslove, za sada, pročitah. Mislim, da znam o čemu pišeš u prvoj priči, i mislim da se neću složiti sa tobom.
.....biti po svome,.....

- pigmalion
- Formula 1
Nisam kupio Auto klub u papiru....... godinama.
.....biti po svome,.....

- pigmalion
- Formula 1
@dmj
Pročitao sam oba teksta. Odlično. Hvala ti. U tvome stilu.
Ali kao što sam napisao, ne slažem se sa tim da je Francois Cevert imao najgoru smrtnu F1 nesreću.
Ako se to ikako može kategorizirati; Tom Pryce i Roger Williamson su poginuli na puno brutalnije načine.
Tako ja to vidim. Francois nesreća je brutalna. Također i Koiniggova, ali ovaj britanski dvojac je pregadno nastradao.
Pročitao sam oba teksta. Odlično. Hvala ti. U tvome stilu.

Ali kao što sam napisao, ne slažem se sa tim da je Francois Cevert imao najgoru smrtnu F1 nesreću.
Ako se to ikako može kategorizirati; Tom Pryce i Roger Williamson su poginuli na puno brutalnije načine.
Tako ja to vidim. Francois nesreća je brutalna. Također i Koiniggova, ali ovaj britanski dvojac je pregadno nastradao.
.....biti po svome,.....

-
dmj
- GP3
Da, to je urednik izdvojio u naslov, moj je prijedlog bio radikalno drukčiji. 
Ma slažem se da su navedene nesreće možda i brutalnije, u tekstu samo napominjem kako je nekoliko vozača spominjalo da im je Cevertova bila najstrašnija.
To vjerojatno ima mnogo veze i s time tko je stradao. Kao što je Chris Amon rekao nakon smrti Jima Clarka, "ako se to moglo njemu desiti, kakve šanse imamo mi ostali?"

Ma slažem se da su navedene nesreće možda i brutalnije, u tekstu samo napominjem kako je nekoliko vozača spominjalo da im je Cevertova bila najstrašnija.
To vjerojatno ima mnogo veze i s time tko je stradao. Kao što je Chris Amon rekao nakon smrti Jima Clarka, "ako se to moglo njemu desiti, kakve šanse imamo mi ostali?"
- pigmalion
- Formula 1
Kao i uvijek, Dino ima svoju glavnu riječ:
https://telesport.telegram.hr/price/velika-f1-prevara/
Ovaj put je 100% u pravu, jer se ponekad ne slažem s njim. Ali, sada se slažem:
Svi znamo da nogomet u Americi, ma koliko nas pokušavali uvjeriti u suprotno, nije i nikad neće biti popularan. Prosječni se Amerikanac ne može vratiti s utakmice koja završi 0:0 i biti uvjeren kako je baš dobro proveo dan. Zapravo, vrlo će vjerojatno umjesto toga nazvati svog odvjetnika i tužiti nekoga zbog prevare — prodali mu ulaznicu, a nije bilo golova. Isto vrijedi i za Formulu 1.
Američka publika ne želi gledati Verstappena — ili ma koga drugoga — kako suvereno pobjeđuje utrku za utrkom i vodi od starta do cilja. Ona želi borbe, priče, pretjecanja, sudare… Posljedica ovogodišnje Red Bullove dominacije je sad već jasno vidljiv pad gledanosti Formule 1 u SAD-u od 8 posto, s tendencijom povećanja. Dakako, te brojke vide i američki oglašivači i investitori, ljudi koje ne zanima ništa osim brojki… Ukratko, ako se nešto radikalno i brzo ne promijeni, Amerikanci će u potpunosti okrenuti leđa ovom sportu, ne prvi put.
https://telesport.telegram.hr/price/velika-f1-prevara/
Ovaj put je 100% u pravu, jer se ponekad ne slažem s njim. Ali, sada se slažem:
Svi znamo da nogomet u Americi, ma koliko nas pokušavali uvjeriti u suprotno, nije i nikad neće biti popularan. Prosječni se Amerikanac ne može vratiti s utakmice koja završi 0:0 i biti uvjeren kako je baš dobro proveo dan. Zapravo, vrlo će vjerojatno umjesto toga nazvati svog odvjetnika i tužiti nekoga zbog prevare — prodali mu ulaznicu, a nije bilo golova. Isto vrijedi i za Formulu 1.
Američka publika ne želi gledati Verstappena — ili ma koga drugoga — kako suvereno pobjeđuje utrku za utrkom i vodi od starta do cilja. Ona želi borbe, priče, pretjecanja, sudare… Posljedica ovogodišnje Red Bullove dominacije je sad već jasno vidljiv pad gledanosti Formule 1 u SAD-u od 8 posto, s tendencijom povećanja. Dakako, te brojke vide i američki oglašivači i investitori, ljudi koje ne zanima ništa osim brojki… Ukratko, ako se nešto radikalno i brzo ne promijeni, Amerikanci će u potpunosti okrenuti leđa ovom sportu, ne prvi put.
.....biti po svome,.....

- jenson
- Formula 4
- S nama već: 8 god 9 mj
- Navija za: Alpine, Gasly
Ne bih to baš tako generalizirao.
U SADu je, recimo, i dalje popularan bejzbol u kojem se 95% vremena ne događa baš ništa.
Najviše mi smeta što se govori o tome kako bi utrka u Las Vegasu trebala zainteresirati lokalno stanovništvo, a onda nabiju cijene veće nego u Monaku.
Vidio sam da je jedan lik izračunao da bi ga utrka u Vegasu koji mu je udaljen 2 sata leta koštala više nego utrka u Belgiji na drugom kraju svijeta
U SADu je, recimo, i dalje popularan bejzbol u kojem se 95% vremena ne događa baš ništa.
Najviše mi smeta što se govori o tome kako bi utrka u Las Vegasu trebala zainteresirati lokalno stanovništvo, a onda nabiju cijene veće nego u Monaku.
Vidio sam da je jedan lik izračunao da bi ga utrka u Vegasu koji mu je udaljen 2 sata leta koštala više nego utrka u Belgiji na drugom kraju svijeta
- Frantic
- Formula 1
- S nama već: 9 god 11 mj
- Navija za: Ferrari
Amerima je perfektna sezona upravo ona kada je bila druga i posljednja trka na parkingu, 1982.
11 pobjednika, jedan od pretendenata na titulu poginuo, drugi doživio tešku nesreću, prvak ostvario samo 1 pobjedu
@jenson, slažem se da je baseball prilično statičan.
Dobro, možda ne 95% vremena, ali nije ni bitno.
Kvaka je u tome što tamo ne može biti rezultat 0:0, kao i u "njihovom" footballu, hokeju i košarci. Sve sportovi sa produžecima.
Još ako ima golova, touchdown-a i homerun-ova, kud ćeš bolje.....
11 pobjednika, jedan od pretendenata na titulu poginuo, drugi doživio tešku nesreću, prvak ostvario samo 1 pobjedu
@jenson, slažem se da je baseball prilično statičan.
Dobro, možda ne 95% vremena, ali nije ni bitno.
Kvaka je u tome što tamo ne može biti rezultat 0:0, kao i u "njihovom" footballu, hokeju i košarci. Sve sportovi sa produžecima.

Još ako ima golova, touchdown-a i homerun-ova, kud ćeš bolje.....
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- pigmalion
- Formula 1
Nemaš frke.......dmj je napisao/la: 16.11.2023., 15:32 Baš sam stavio link u temu o utrci, nisam vidio da si i ti ovdje...![]()

.....biti po svome,.....

- MSC
- Formula 1
- S nama već: 9 god 8 mj
- Navija za: Ferrari
- Kontakt:
Inače, u petak se održava izborna skupština HAKS-a, a s ciljem smjene Štetnera s pozicije Predsjednika radi netransparentnog trošenja para, odlazaka na utrke F1 novcem saveza, plaćanja smještaja i ostale samopromcije koja s hrvatskim motorsportom nema ništa. Naravno, tu su i klasične stvari kao zapuštanje trkačih disciplina i opći nerad.
Ekipa upoznata s tim baca oklade na koliko utrka F1 će ići iduće godine i koliko ekskluziva će imati GP1 te dali će i on u stečaj kao neke Štetnerove firme.
Cirkus Colorado, reklo bi se.
Ekipa upoznata s tim baca oklade na koliko utrka F1 će ići iduće godine i koliko ekskluziva će imati GP1 te dali će i on u stečaj kao neke Štetnerove firme.
Cirkus Colorado, reklo bi se.
"What a little star." May 26, 2012.
- avetma
- Administrator
- S nama već: 10 god 4 mj
- Kontakt:
"Patnje mladog Dade" je pravo otkriće od stranice
Urnebesni su!