avetma je napisao/la: 13.06.2019., 10:16
Har Kl je napisao/la: 13.06.2019., 00:27
Ali da li će iko od navijača Ferrarija (poniznih i onih manje poniznih) ustati pa reći:
Stanite ljudi, o čemu pričamo,? Da je Vettel bio fokusiran u utrci 70 umjesto 69 krugova, u Maranello bi otišao kao pravi pobjednik!
Opet o fokusu... Pošteno bi bilo reći - da je Ferrari bio brži bolid od Mercedesa onda bi Vettel Hamiltona držao na 5 sekundi distance cijelu utrku i ne bi bilo nikakvog pritiska, kao što Lewis i Bottas rade kad su ispred. Ovako, kad je Mercedes brži od Ferrarija - svaka greška može biti kobna. S druge strane, Hamilton je napravio seriju pogrešaka (kao na puno utrka dosad), ali greške u bržem bolidu se lako praštaju i zaborave.
Priča se da Lewis još dan danas kruži stazom pokušavajući odraditi ovaj zavoj kako treba:
Takvi komentari o fokusu su gledanje situacije vrlo niskom rezolucijom, a ako krenemo tim putem onda sve spiralno brzo ide u trash.
Ne ne, pošteno bi bilo reći da je Mercedes bio brži od Ferrarija, ali samo u drugom stintu.
Pošteno bi bilo reći da je Mercedes bio marginalno brži u drugom stintu. Nedovoljno brži da čak ijednom stavi Vettela pod pravi pritisak.
Nije pošteno reći ovo:
ali greške u bržem bolidu se lako praštaju i zaborave
jer Hamilton je vozio u Monte Carlo bar 1 sec sporiji bolid i bio pod puno većim pritiskom, ali nije nijednom pukao.
Ja nisam rekao da je ovo jedna od boljih Hamiltonovih utrka u karijeri. Recimo da je zaslužio ocjenu između 8 i 9.
Te greške su rezultat nemoći da prestigne Ferrari na pravcu koji se nalazi nakon hairpin.
Prolazio glatko ili ne, opet nije mogao stići Vettela ni sa otvorenim DRS. A pokušavao je na razne načine.
Ne znam kako ti gledaš na utrke, ali što se mene tiče može Hamilton i 70 puta u utrci napraviti istu tu grešku, one su puno manjeg značaja od jedne greške koja vozača dovede do gubitka pozicije.
Pošteno bi bilo i reći, da vozači kalibra Vettela ne bi sebi smjeli dozvoljavati tako često pucanje pod pritiskom. Npr. ja još danas pamtim njegovu vožnju na VN Australije 2018. To je fokus koji se očekuje od 4x WDC.