Scuderia Ferrari

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Hamilton, Leclerc, Ricci
Ja bi volio vidjeti Prosta kao šefa ekipe ferrarija. Imam neki dojam da bi profesor to puno bolje vodio.
slika

wapi Verified
GP3
GP3
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: Ferrari
Vettel-Ferrari je napisao/la: 04.09.2023., 13:21 Mislim da ova snimka najbolje pokazuje stanje u Ferrariju i njihovom rukovodstvu:

Nisam bio oduševljen činjenicom da Vasseur preuzima čelnu poziciju momčadi Ferrarija, ali ono bio sam pri stavu, valja mu dati priliku kad je već tu, možda iznenadi. Ali ova zajebancija vozača s čelnim čovjekom, i njegova reakcija na sve to, nakon utrke kad su u zadnjem trenutku mogli prosuti sve dotad što su stekli u utrci, zbog egoizma i nepromišljenosti istog tog vozača mi govori da je ova momčad izgubila sve konce :-|
Ma nije problem ta zajebancija u javnosti. I Sainz i FV su dali izjave sa smješkom o uživanju u utrkivanju, ali kladio bi se da je današnji briefing o utrci izgledao bitno drukčije od ovog. I nisam siguran da je CL iz sobe izašao sa smiješkom.

wapi Verified
GP3
GP3
Dani je napisao/la: 04.09.2023., 14:49 Ja bi volio vidjeti Prosta kao šefa ekipe ferrarija. Imam neki dojam da bi profesor to puno bolje vodio.
NIsam siguran, vodio je on već neke momčadi pa ćorak isto kao i Lauda. Nije to isto, kao vozač možeš biti autistični, egoistični psihopat. Kao šef momčadi ne možeš, osim ako ne radiš u Haasu :)

pigmalion
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
Dani je napisao/la: 04.09.2023., 14:49 Ja bi volio vidjeti Prosta kao šefa ekipe ferrarija. Imam neki dojam da bi profesor to puno bolje vodio.
Ovo je dobra ideja. Podržavam. :thumbs: :thumbs:
......ne mogu, ali hoću...... :mrgreen: .....biti po svome,.....

Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

pigmalion
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
wapi je napisao/la: 04.09.2023., 17:23
NIsam siguran, vodio je on već neke momčadi pa ćorak isto kao i Lauda. Nije to isto, kao vozač možeš biti autistični, egoistični psihopat. Kao šef momčadi ne možeš, osim ako ne radiš u Haasu :)
Da. Ovo generalno, prolazi. Kao vozač, gotovo da "moraš" biti takav.
Ali šefova ima različitih, a opet bilo koji od njih može biti uspješan...... da ne duljim, prvi na pamet mi je pao Flavio Briatore. Ne nužno za Ferrari, nego kao vrsta uspjeha u životu, bez obzira na način, na koji dolaziš do uspjeha.

Flavio je imao svoj; Flavio way.
......ne mogu, ali hoću...... :mrgreen: .....biti po svome,.....

Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Zanimljivo mi je kako se neki navijaci Ferrarija zale na strategiju.

Bukvalno su kod kuce dali sve od sebe da kreiraju ono zbog cega volimo ovaj sport. Kao da je sada bitno davati timske naredbe. Ne bore se ni za sto. A vjerujem da je posebno godilo ljudima na stazi koju su masno placali svoje ulaznice.

U svakom slucaju, svaka cast Ferrari za jucer. Bilo je dostojno imena.
No!

Alonso king
GP3
GP3
S nama već: 9 god 6 mj
Navija za: Fernando Alonso
Nekako mi se cini da se ta prica vec dugo proteze, ali nije daleko od toga da Ferrariju bas i treba figura slicna Flaviju…Treba netko tko ne oprasta opetovane greske, netko s autoritetom i jasno postavljenim ciljevima. Greska se moze dogoditi svakome, ali kada 3 sezone gotovo svaku utrku sje*u bokseve, zadnje desetljece barem 10 puta po sezoni unakaze ili krivo procitaju strategiju utrke, a uza sve to tradicionalno zeznu razvoj bolida onda je to vrijeme za malo jace promjene. Flavio bi vjerojatno, kao i na pocetku svoje karijere, u roku 10 minuta otpustio sve te “sarlatane”.

Naravno, postoji uvijek druga strana price, a to je ona da Ferrari za razliku od ostatka momcadi ima tu klasicnu talijansko-obiteljsku strukturu poslovanja koju drzi od pamtivijeka tako da osobu poput Flavia (iako je ironicno talijan) zaista ne vidim u takvoj momcadi s obzirom da bas i ne bi imao odrijesene ruke kao u Renaultu ili Benettonu.

Gledao sam malo kojekakva misljenja i iako se slazem da trebaju hitne promjene, treba ih odraditi pametno i temeljito. Zadnje su, ako se ne varam, odradene krajem 2014. odlaskom Alonsa, di Montezemola, Mattiacija i ostatka ekipe kao stvaranja nove momcadi s dolaskom Vettela…Sada citam komentare pojedinih na drustvenim mrezama i neki zele di Montezemola nazad i sto sve ne. Kako god bilo, trenutna situacija ako se uskoro ne promjeni nece tifosi vidjet naslova u dogledno vrijeme.

nelinjo
Formula 2
Formula 2
S nama već: 7 god 3 mj
Smeta vam kad se trkaju, smeta vam kad se ne trkaju! Ja sam za to da se vijek vozaci bore, osim kad nije bliska bitka za prvaka... sve ostalo borba, bilo izmedju timskih kolega ili ne!

Lecerc ce tek sad biti našpanovan! Vrag je odnio šalu! Red je da timskom kolegi pokaze dje mu je mjesto!
Bivši navijač Juventusa, a ubrzo i Ferrarija!

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Leclerc
Dovedite Flavija u Ferrari makar pod cijenu opterečenja talijanskog državnog proračuna, rušenja ugleda ekipe, davanja na korištenje pola obradive toskanske zemlje i 3. svjetskog rata.
slika

wapi Verified
GP3
GP3
vlado je napisao/la: 04.09.2023., 20:57 Zanimljivo mi je kako se neki navijaci Ferrarija zale na strategiju.

Bukvalno su kod kuce dali sve od sebe da kreiraju ono zbog cega volimo ovaj sport. Kao da je sada bitno davati timske naredbe. Ne bore se ni za sto. A vjerujem da je posebno godilo ljudima na stazi koju su masno placali svoje ulaznice.

Navijam za Ferrari od svoje 7. godine (1976. od nesreće Nikija Laude).
Ja uopće nisam uživao. Ja uživam u tome kad to nije između 2 Ferrrarija. Kad je između dva Ferrarija koji time možda prospu 27 bodova koji im trebaju da se pomaknu u poretku onda ih mrzim jer su debili, a pogotovo mrzim jednog kojem su rekli da ne riskira i što kreten napravi skoro se zabije u kolegu na kočenju - kao što je rekao Vasseur - očito njemu i vozačima "ne riskiraj" ima drugo značenje.
Meni je to jučer bio još jedan znak da CL ima deficit između ušiju i da će FV morati biti puno oštriji da uvede red.
Jer idući put ovo će loše završiti i onda baš nitko neće uživati.

wapi Verified
GP3
GP3
Alonso king je napisao/la: 04.09.2023., 20:57 ...
Gledao sam malo kojekakva misljenja i iako se slazem da trebaju hitne promjene, treba ih odraditi pametno i temeljito. Zadnje su, ako se ne varam, odradene krajem 2014. odlaskom Alonsa, di Montezemola, Mattiacija i ostatka ekipe kao stvaranja nove momcadi s dolaskom Vettela…Sada citam komentare pojedinih na drustvenim mrezama i neki zele di Montezemola nazad i sto sve ne. Kako god bilo, trenutna situacija ako se uskoro ne promjeni nece tifosi vidjet naslova u dogledno vrijeme.
Montezemolo je već di Metuzalemo, ima on godina, pitanje koliko je mentalno i fizički u formi, a mislim da drugi povratak u Ferrari ne bi dobro završio. Ferrari je danas obiteljska mesnica u Imotskom.

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
wapi je napisao/la: 06.09.2023., 09:25
vlado je napisao/la: 04.09.2023., 20:57 Zanimljivo mi je kako se neki navijaci Ferrarija zale na strategiju.

Ja uopće nisam uživao. Ja uživam u tome kad to nije između 2 Ferrrarija. Kad je između dva Ferrarija koji time možda prospu 27 bodova koji im trebaju da se pomaknu u poretku onda ih mrzim jer su debili, a pogotovo mrzim jednog kojem su rekli da ne riskira i što kreten napravi skoro se zabije u kolegu na kočenju - kao što je rekao Vasseur - očito njemu i vozačima "ne riskiraj" ima drugo značenje.
Meni je to jučer bio još jedan znak da CL ima deficit između ušiju i da će FV morati biti puno oštriji da uvede red.
Jasno. Ti želiš cistu dominaciju.

Ja sam dosta mladji od tebe. Ono sto ja pamtim je također jedan Ferrari. Tamo od polovine 90-tih.
Sa razlikom da ih ne mrzim.

Po meni Ferrari nije netko tko se bori za poredak ako nije za prvo mjesto.
Tako da, ovo sto su uradili je bilo fenomenalno. To je bilo za ekipu. Razvili su bolid za prošlu utrku. To je po meni razlog ponovo počnem vjerovati u njih.

Ferrari je simbol brzine, ljepote, utrkivanja. I po meni su to nakon mnogo godina pokazali neki dan.

Podrška od mene za povratak ekipe samoj sebi.
No!

Unwoken European
Karting
Karting
S nama već: 2 god 10 mj
Navija za: Scuderia Ferrari
Mene muči nedostatak šake šefa. U ključnim situacijama između 2 vozača iste momčadi šef mora lupiti šakom o stol i reći jednome da se mora maknuti drugome i slično. Svaka sekunda je bitna, nema odlaganja.

wapi Verified
GP3
GP3
vlado je napisao/la: 06.09.2023., 19:30 Jasno. Ti želiš cistu dominaciju.

Ja sam dosta mladji od tebe. Ono sto ja pamtim je također jedan Ferrari. Tamo od polovine 90-tih.
Sa razlikom da ih ne mrzim.

Po meni Ferrari nije netko tko se bori za poredak ako nije za prvo mjesto.
Tako da, ovo sto su uradili je bilo fenomenalno. To je bilo za ekipu. Razvili su bolid za prošlu utrku. To je po meni razlog ponovo počnem vjerovati u njih.

Ferrari je simbol brzine, ljepote, utrkivanja. I po meni su to nakon mnogo godina pokazali neki dan.

Podrška od mene za povratak ekipe samoj sebi.
Ne želi čistu dominaciju.
Ne želim utrkivanje dva Ferrarija, ako su momčad onda to mora biti uigrano/kontrolirano.
Želim utrkivanje Ferrarija i drugih.
Želim Ferrari ispred što više ostalih.
Ne mislim da je nebitno koji su ako nisu prvi.
Želim da na kraju budu ispred bahatog Wolffa.

Unwoken European
Karting
Karting
S nama već: 2 god 10 mj
Navija za: Scuderia Ferrari
Ne želim utrkivanje 2 Ferrarija. TO NIKAD. Želim da Ferrari kao tim radi zajedno da zgaze.. ZGAZE... Mercedes i Red Bull kako dolikuje imenu branda. To se može postići da si vozači Ferrarija nikad ne smetaju, za početak. Što će mi netko od vas reći da je bilo pametno dati Kimiju da u Njemačkoj 2018. onako zavlači i blokira Vettela na svježijim gumama da je na kraju lik od pritiska nadolazećeg Hamiltona završio u zidu? Takvih primjera je bilo milijun zadnjih 15 godina.
U ključnim trenucima Ferrari mora donijeti brutalne i odlučne odluke odmah. Bilo koji vozač mora "na dugme" pustiti bržeg vozača da prođe bez da se izgubi i pola sekunde. Tu ulogu ima šef ekipe koji mora biti veći baja od oba vozača.
Također vozač ne smije gledati taktično kako da čeka Pereza da napadne i prođe njegovog timskog kolegu, već mora biti velika gnjavaža Perezu da onaj prvi može izgraditi neku prednost.

Vordas
Formula 4
Formula 4
S nama već: 9 god 11 mj
[/quote]

[/quote]

Ista priča što se navijanja tiče, znači stari smo panjevi koji još tinjaju, mora se znati red. Mislim da je CL-u naštetilo dizanje u nebesa kao novog mesije Ferrarija. Napiso sam još dok je Seb bio u Ferrariju da je tu bilo previše pozadinskih igri oko njega i to mu je naštetilo, po meni, jer se stvorila fama oko njega. On je vrhunski talent ali polako se bojim da tu nešto fali. Možda griješim ali njenu treba jedan dobar mentro što se tiče psihe. Inače lijepo je bilo vidjeti Ferraija kako vodi.
#DankeSeb

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Po meni on mora napustiti Ferrari. Njemu je veći rizik ostati nego otići u neki projekt u nastajanju.

I da postane mentalno jak i digne talent na razinu ne znam koga opet ne vrijedi puno u cirkus ekipi. Ovo gore mu je možda i jedini spas karijere.
slika

FernandoMclaren
Karting
Karting
S nama već: 8 god 9 mj
Navija za: Alonso, Leclerc, Ferrari
Koga bi vi za vozačku postavu za sljedeću godinu da možete birati? Verstappen je zauzet do 2028. i pretpostavka je da neće iz dominantne ekipe. Ostali su raspoloživi.

Grah0 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 10 mj
Navija za: KMag, Seb
senna66 je napisao/la:Po meni on mora napustiti Ferrari. Njemu je veći rizik ostati nego otići u neki projekt u nastajanju.

I da postane mentalno jak i digne talent na razinu ne znam koga opet ne vrijedi puno u cirkus ekipi. Ovo gore mu je možda i jedini spas karijere.
Ne bi me čudilo da na kraju i Karlo i Čarli odu zajedno u Audi.

Ibarac00
GP3
GP3
S nama već: 7 god 9 mj
Navija za: Sergio Perez, FI, SF.
FernandoMclaren je napisao/la: 08.09.2023., 10:49 Koga bi vi za vozačku postavu za sljedeću godinu da možete birati? Verstappen je zauzet do 2028. i pretpostavka je da neće iz dominantne ekipe. Ostali su raspoloživi.
Carlos Sinaz i Charles Leclerc.

Po meni svi ostali su korak nazad u kvaliteti samog vozača. Charles ima šampionski potencijal, a Sainz je konstantan i veoma kvalitetan vozač.

Na tržištu nema vozača kalibra Max i Hamilton. A ne možeš ni jednog mi drugog dovest.

Alonsu svaka čast, ali to je završena priča.
Lando Norris je precijenjen vozač po meni. Sad se krenulo kotrljati nešto u vidu Lando u RB. Bit će ista sudbina kao i sa svim ostalim. Max će ga umastit. Možda neće ono baš baš, ali opet hoće.

Ne znam koja ozbiljna opcija druga postoji. Russell? Totov potrčko i 'dobrica' u Ferrariju. Nikako.

Albon ? Hah, amo vidjeti tog Albona pokraj ozbiljnog kolege, Williams je bolji bolid od Haasa, AT, Alfe a ponekad i Renaulta. Tako da njegovi rez i nisu toliko iznenađujuci.

Na kraju zašto bi opće mijenjao vozačku postavu, nije u momcima problem. Bolid je krš bio u startu. Ako će Ferrari imati bolid kao RB ove sezone, a RB kao Ferrari...Ferrari će osvojiti naslov. Ako su bolidi al pari, dajem prednost RB, zbog superiornig zida i zbog Maxa. A svakako Maxa i taj kalibar ne možeš dovesti. Max vuče svoju snagu iz snage tima, pouzdanosti tima, u bolid, u odluke. I kad se on sjedini s bolidom, kad taj bolid postavi po svojim preferencijama, kada nakrca downforcea na prednju stranu ...mašina. A te postavke mu omogući najbolji aero tim na gridu, daleko najbolji.
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡