VN Abu Dhabija 10.-12. prosinca 2021.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: sve powered by honda
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
zekohonda je napisao/la: 19.03.2022., 16:53 Sad je any=all. Hm.
https://www.fia.com/news/fia-announces- ... cisions-25
Ostao sam ti bio dužan odgovar, ali nisam mogao zbog obaveza na poslu ... Kad sam našao vremena da odgovorim, vidio sam neke low quality comments I nisam se htio dalje miješati :thumbs:

Uglavnom zadovoljan sam sa detaljima izvještaja. Priznata je ljudska greška (što sam i tvrdio), krivac je isključen iz procesa odlučivanja i urađene su izmjene u pravilniku da se izbjegnu slične situacije u budućnosti. Nisam očekivao da će priznati grešku. Tek nakon Maxove izjave da se raport ne bi trebao javno objaviti, ponadao sam se tome.

Uglavnom, slažem se sa Titom, da treba ići poglavlje zatvoriti i okrenuti se novoj sezoni :thumbs:

Har Kl
Formula 1
Formula 1
https://twitter.com/byronf1/status/1505195737335934985

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: sve powered by honda
Uopće nisam zadovoljan reportom. Prekratak.
Oću krug po krug događanja na stazi, masijeve odluke, cijeli tr, je li ok bilo prvo zabraniti unlappanje pa odobrit. Je li crvena zastava bila bolja opcija...
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

DaveGilmour
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Sve driven by Verstappen
Eh, nadao sam se detaljnijoj analizi, ali je i ovo donekle zadovoljavajuće.

Na kraju su priznali da su postojale greške u proceduri i da je pravilnik pisan na način koji dozvoljava različite interpretacije što je za ovako sofisticiran sport sramotno. Za mene će zauvijek ostati velika mrlja na toj utrci, ali nakon ovoga treba ići dalje. Treba se okrenuti novoj sezoni i nadati se da se Abu Dhabi više nikada neće ponoviti.

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari
Različite interpretacije.
Sve rečeno, kraj priče.
Napisao opširnije u komentaru u vijesti oko FIA istrage.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Ciki-F1
Formula 2
Formula 2
Navija za: Raikkonen Vettel Rosberg
Na kraju ispalo kako je i rečeno, pravilnik se mogao interpretirati na više načina a da je svaki ispravan.
Kraj priče.
Ispalo je da ova istraga je pokrenuta samo da bude neke priče oko toga, sve se znalo.
Kimi, zadnji Ferrarijev prvak......

AMG
Karting
Karting
S nama već: 7 god 3 mj
Aha, sad su različite interpretacije, ne daj bože situacije Ferrariju. Je li nekad zaboli toliko česta promjena mišljenja?
slika slika

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
AMG je napisao/la: 19.03.2022., 22:53 Aha, sad su različite interpretacije, ne daj bože situacije Ferrariju. Je li nekad zaboli toliko česta promjena mišljenja?
Kakve veze Ferrari ima s ovim? Mercedes i RB su umiješani, a ne Ferrari.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Masijeva odluka je oštetila zaostale, jer ih nije na vrijeme sve pustio. Za ove koji su pokrenuli ovu hajku ništa nebi promijenila ni potpuno ispravna odluka...

AMG
Karting
Karting
S nama već: 7 god 3 mj
Ferrari je napisao/la: 20.03.2022., 00:01
AMG je napisao/la: 19.03.2022., 22:53 Aha, sad su različite interpretacije, ne daj bože situacije Ferrariju. Je li nekad zaboli toliko česta promjena mišljenja?
Nema veze s ovim, da ima, da je na mjestu Mercedesa vaše bi mišljenje bilo potpuno drugačije predpostavljam.
slika slika

Ciki-F1
Formula 2
Formula 2
Navija za: Raikkonen Vettel Rosberg
AMG je napisao/la: 20.03.2022., 08:20
Ferrari je napisao/la: 20.03.2022., 00:01
Nema veze s ovim, da ima, da je na mjestu Mercedesa vaše bi mišljenje bilo potpuno drugačije predpostavljam.
Moje mišljenje je od početka isto i to je potvrdio rezultat istrage (nepotrebne istrage).
Da je bilo koja ekipa na tom mjestu, me nije briga jer ne navijam niti za jednu ekipu. 😉
Kimi, zadnji Ferrarijev prvak......

Har Kl
Formula 1
Formula 1
zekohonda je napisao/la: 19.03.2022., 17:36 Uopće nisam zadovoljan reportom. Prekratak.
Oću krug po krug događanja na stazi, masijeve odluke, cijeli tr, je li ok bilo prvo zabraniti unlappanje pa odobrit. Je li crvena zastava bila bolja opcija...
Trebao sam reći sa nekim detaljima. Naravno da je moglo i više i detaljnije, ali s obzirom da sam očekivao da raport neće biti javno objavljen, zadovoljan sam i sa onim što smo dobili.

1. Prva utrka se nije smjela završiti pod SC, jer je prekršen pravilnik koji kaže da se SC povlači na kraju slijedećeg kruga
2. Odluka da se unlappaju samo određeni bolidi je ljudska greška prouzrokovana pritiskom TR
3. Neki dijelovi pravilnika su se mogli različitito interpretirati, ali nije rečeno da je ispravno ili nije, nego da su oni svjesni da se mogao interpretirati drugačije??
Zaključak je da se mijenja svašta nešto što je pogrešno, uključujući i RD. Da oni smatraju da je on bio ispravan, zadržali bi ga na tom mjestu i eventualno dodali pomoćnike.
Smatram da bi, u slučaju detaljnijeg reporta, bilo teško napisati kao je RD to sve uradio u dobroj volji.

Smiješni su pokušaji da se fokus raporta stavi samo na 3. tačku.

Što se tiče tvog komentara...
Koliko se sjećam pod istragom je bilo samo zadnji krugovi, a ne cijela utrka ili sezona. Da su istragu proširili dalje morali bi propisati smrtnu kaznu :chill:
Mogli su obraditi i sudijske odluke u tom krugu, knpr. Vrludanje Maxa na pravcu iako mu to nije prvi put u sezoni (čini mi se da je i opomenu nekad zaradio) ali očito je da su se fokusirali samo na žalbe Mercedesa.

Nije bilo OK. Prva odluka je bila Masijeva odluka i u skladu je sa pravilnikom. Druga je bila interpretacija pravilnika, za koju je napisano da je donesena pod pritiskom.
Crvena zastava je procjena RD i za to mu se nema šta prigovoriti. To je njegova odluka i sloboda. Što se mene tiče, na primjeru Tsunode se vidjelo da je mogao uključiti i VSC. Ako je rookie mogao ići cijeli krug Flat i "opreznije" proći mjesto nesreće nekažnjeno, mogli su to uraditi i svi ostali vozači uz smanjenje brzine 40% (što još sporije od Tsunode)
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡