Scuderia Ferrari

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

Iceman
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Ferrari, KR7
Super prezentacija. Nekad si jedva cekao prezentacije bolida, danas je to tako suhoparno i bezveze da covjek izgubi volju odmah u startu.
Gledam jucer McLaren. Oni kao da su se spremili za pogreb, a ne za novu F1 sezonu. Stella izgleda i zvuci kao Binotto.
Sto se tice Ferrarija zrace samopozudanjem, vidjet cemo :lolz:

Unwoken European
Karting
Karting
S nama već: 2 god 10 mj
Navija za: Scuderia Ferrari
slika

S obiteljske fantazije Harrija Pottera na mafijaša iz Sicilije :-D

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Gilles je napisao/la: 14.02.2023., 11:49 Jel nas ovi zajebavaju? Isti auto kao prosle godine?
Je li ovo neka posljedica korone? Svi izgleda ćoravi... :facepalm:
Plići sidepodi (manja udubljenja). Nos kraći. Kada svi oni što su prošle godine imali kraće noseve, ove ih produžuju, dok ga je Ferrari skratio. Sada počinje od drugog krilca. Redizajniran prednji ovjes. Usisnici na sidepodima redizajnirani. Ukupno sve izgleda malo tjesnije upakovano. Ove škrge drugačije. I dodatni vertikalni otvor gore na sidepodu, i ulaz vjerovatno istog kanala (S-duct?) dole na ovom crnom dijelu ispod sidepoda.

Uglavnom, očekivano - evolucija. Naravno da ćeš raditi evoluciju na dobrom konceptu, što je prošlogodišnji bolid definitivno bio.

Što se tiče ovih malih krilaca na prednjem krilu, što je lani imao i Mercedes, promjenjeno je pravilo da se to dozvoli ove godine. Naravno, išlo se na ruku Mercedesu, ali je i Ferrari to iskoristio. Nadam se da će i ostali.

gjoko-mkd
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Ferrari
najmanje je bitno dali je ovo evolucija ili nešto više u pogledu dizajna bolida. najbitnije je da nema više poskakivanje bolida, jer je prošle godine Ferari podizao zadni kraj i ukrućivao amortizere svaki put kada je imao poskakivanje bolida.

I da ima bolji odnos kon gumama, jer trkački tempo od toga zavisi.

Normalno i da mogu da guraju max power na motoru

Iceman
Formula 1
Formula 1
Potrosnja guma je rak rana Ferrarija, valjda su napokon ustimali ovjes.
Meni je smjesno citati/gledati Gary Andersona ili Scrabsa.
Prvi uvijek nesto ima protiv Ferrarijeva dizajna ili opcenito protiv Ferrarija.
Drugi je nezadovoljan sto nije vidio drugaciji dizajn sidepodsa jer eto manje vise svi su kopirali RB, pa je eto logikom kud mujo tud svi. Umjesto da cijeni unikatan dizajn koji ocigledno funkcionira, a ne razocaran sam. To ti je zakljicak nekog eksperta.
Likovi koji gledaju u screenshotove kao i ekipa sa F1 Puls foruma. Jos kaze nisam dizajner, al sam razocaran.

nelinjo
Formula 2
Formula 2
S nama već: 7 god 3 mj
to su sve seronje classicne! :lolz: iz Ferrarija su najavili da ce biti "beskompromisno brz bolid", kako god to sad zvucalo... napravljene su promjene na svakom dijelu bolida, valjda su i te gume rijesili sa svim tim promjenama, i nadam se da ce biti najbrzi. :dance:
Bivši navijač Juventusa, a ubrzo i Ferrarija!

Iceman
Formula 1
Formula 1
Al bas su ser.onje :lolz:

nelinjo
Formula 2
Formula 2
Možeš misliti kakvi su to "strucnjaci" kad još niko nije vidio ni RB, ni Merc, ali oni znaju da će ovi biti brži od Ferrarija... pa to i ja mogu reci na osnovu prethodnih sezona!

Meni se licno svidjaju promijene i evolucija bolida koji je prosle godine bio najbrži po sirovoj brzini, cak i posle uvodjenja TD39. Ako su rijesili problem s gumama, biće favoriti... Vasseur je rekao da su rijesili problem pouzdanosti motora i da će otkljucati motor do kraja.

Nekako imam osjećaj da će ovo biti odlicna sezona za Ferrari! Što nije bio slucaj prethodnih... ali uvijek se plasim ovih TDa... :lolz: u stvari toga se najviše i plasim...

Pastor
Formula 1
Formula 1
Gume su nove za ovu sezonu. Mislim da su malo tvrđe, posebno prednje. Po Maxovim komentarima, to bi trebalo popraviti ponašanje prednjeg kraja bolida. Biće opet zanimljivo. Ferrari da nije imao loše taktike i ostale greške mogli su se boriti do kraja. A sada i ako pouzdanost bude dobra, mislim da će biti tijesno. I Red Bull je bio strašno brz na pravcima, čak i sa većim zadnjim krilom. Sad kad to još usavrše...

nelinjo
Formula 2
Formula 2
Pastor je napisao/la: 15.02.2023., 09:54 Gume su nove za ovu sezonu. Mislim da su malo tvrđe, posebno prednje. Po Maxovim komentarima, to bi trebalo popraviti ponašanje prednjeg kraja bolida. Biće opet zanimljivo. Ferrari da nije imao loše taktike i ostale greške mogli su se boriti do kraja. A sada i ako pouzdanost bude dobra, mislim da će biti tijesno. I Red Bull je bio strašno brz na pravcima, čak i sa većim zadnjim krilom. Sad kad to još usavrše...
Čitam sam na nekim forumima, po pojedinim strucnjacima koji analiziraju bolid, da je Ferrari za ovu sezonu više išao na TOP speed i cuvanje guma... vidjecemo... jedva čekam prvu trku! :dance:

Testarossa
Karting
Karting
S nama već: 7 god
Nekako mi ovaj otvor iza kokpita, odnosno ispod haloa jzgleda kao neka vrsta S-ducta. Nisam siguran odakle uzimaju zrak jer ne vjerujem da je iz sidepoda, nema mi neke logike a i samo zakrivljenje izlaza mi igleda kao da su ga proveli negdje iz prednjeg dijela automobila. Jedva čekam više slika da to malo prostudiram.
"I am who I am. I don't try to be anybody else or act in any way. I've always been the same idiot." - S.V.

Pastor
Formula 1
Formula 1
Pa imaju slike. Ispod sidepoda ima vertikalni otvor. Ne vidi se zbog crne boje na tom dijelu, ali kad se prosvijetli slika...

gjoko-mkd
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 3 mj
evo....

slika

wapi Verified
GP3
GP3
S nama već: 8 god 2 mj
Ferrari nije iskoristio filmski dan za svoje predstavljanje bolida. Iskoristili su "demo event" koji dozvoljava 15km. To je točno 5 krugova u Fioranu. Dva za Charlesa i tri za Sainza.

Tako da imaju još i filmski dan za 33 kruga odvoziti u Fioranu prije testova u Bahreinu.

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: sve powered by honda
pročitah na bespućima interneta:
-ms je osvojio prvi naslov za ferrrari u petog godini, a francuz je bio tp
-lec je u petoj godini i francuz je tp
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

nelinjo
Formula 2
Formula 2
zekohonda je napisao/la: 16.02.2023., 10:05 pročitah na bespućima interneta:
Istorija se ponavlja... :lolz:

Samo što je tada francuz bio tp svih 5 godina ja mislim, plus naredne 4! :lolz:

Testarossa
Karting
Karting
S nama već: 7 god
I sto su tu bili Rory i Ross plus mnostovo vrhunskih inzenjera na nizim pozicijama: Costa, Tombazis, Allison, Ascanelli, Martinelli, Fainello, Simon... Binotto je takodje bio tu.
"I am who I am. I don't try to be anybody else or act in any way. I've always been the same idiot." - S.V.

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Sad nema nijednog.
Čak ni Binotta. :chill:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Grah0 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: KMag, Seb
Eh kako bi bilo lijepo da Carlos osvoji...

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
zekohonda je napisao/la: 16.02.2023., 10:05 pročitah na bespućima interneta:
Joj kako mrzim više te poveznice s erom Schumachera. Prekrasna vremena i ogorman uspjeh, ali to je teški teret Ferrariju posta.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡