Scuderia Ferrari

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari
Nije mi jasno zasto nisu M.B.- dali nogu ranije.
Kada se već vidjelo da je sezona promašaj. Iskoristiti ostatak sezone za vrtlarenje i što ranija prilagodba novog šefa u momčadi. Nije da bi odmoglo.
slika

zjurina
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Leclerc, Ferrari.Honda
slika

To te ja pitam, pa makar i video na YouTubeu :mrgreen:

https://www.youtube.com/watch?v=Uyy1ftfpLcQ
slika

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb

wapi Verified
GP3
GP3
S nama već: 8 god 2 mj
senna66 je napisao/la: 30.11.2022., 16:49 Nije mi jasno zasto nisu M.B.- dali nogu ranije.
Kada se već vidjelo da je sezona promašaj. Iskoristiti ostatak sezone za vrtlarenje i što ranija prilagodba novog šefa u momčadi. Nije da bi odmoglo.
I onomad su Binotta postaviti tek od Nove Godine, a mogao je imati mjesec dana više na mjestu šefa da su na vrijeme smijenili Arrivabenea, ali to ti samo pokazuje koji diletanti vode Ferrari. Sreća pa su auti brend koji nije lako zasrat. Inače bojim se za sudbinu cijele tvornice otkad je ovaj Elkann "na vlasti".

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Premalo se vjeruje Elkannu :chill:

slika
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Cale od Lewisa
GP3
GP3
S nama već: 5 god
Navija za: Max Verstappen
Binnotu ponudio Ferrari 1.5 miliona eura da ne prijede u drugi tim bar 6 mjeseci.Mozda imaju nesto zanimljivo iduce godine pa zele sakriti.
slikaALONSO: "VERSTAPPEN IS THE BEST DRIVER IN F1 RIGHT NOW"--------------------------------"MAX VERSTAPPEN YOU ARE THE WORLD CHAMPION!!!"#1-#33".

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
Budimo realni za Binottoa rijetko ko da je čuo do 2016 kada je dobio priliku da bude tehnički direktor. Allison zbog smrti svoje žene je odstupio sa pozicije TD-a i ekipa nije imala većeg izbora nego ubaciti Binottoa, koji je u tom periodu iskočio u svome polju, a to je pogonska jedinica.

S obzirom na staž u Ferrariju, Marchionne ga je vjerovatno zbog toga prekomandovao u poziciju TD-a...

Kada smo sve pojeli i svarili, dobili smo rezultat da Binotto nije zreo ni za funkciju tehničkog direktora, a kamo li za TP-a. Ferrari je sa formom vazda varirao, nadogradnje su uvijek kasnile, strategija ocajna. To su segmenti u kojima je on trebao biti najvazniji za ekipu. Pozicija timskog sefa i nije bila presudna, u stvari bila je (al negativno) jer je uzimala više vremena van fabrike, a to za Ferrari nije nikako dobro. To ga isto dodje da kuhar krene posluzivati hranu u prepunom restoranu, znajući da će imati previše narudžbi.

Elkan je usrao i šefa i stanicu sa unapređenjem Binottoa. Ako je isti bio prijetio da će otići ukoliko ne dobije poziciju TP-a, onda se je trebalo presjeći u momentu kada se je razmatrala nova era bolida. Binotto po ugovoru mora biti u Ferrariju do kraja godine, ali glavni problem je što je Binotto upravo ove godine bio najviše svome mandatu u laboratoriji za razvoj bolida za 2023 godinu! Dakle Binotto nosi svoj potpis na novom bolidu!

Opet mozda Binotto nije imao dovoljno dobre ideje za novi bolid, mozda je rekao realnu sliku da ce bolid I dalje imati velike probleme I da treba vremena da se rijesi? Ko ce ga znati, ali realno Ferrari je opet poceo da stagnira i neko mora da odgovara. Ako ćemo biti iskreni, to je Binotto!

Sada se postavlja pitanje ko će biti TD, po meni najvaznija pozicija! Ferrari treba nekog ko je kreativan, isto tako pri zemlji, da ne guraju svoj ego. I da se vise nikada ne mijesa u isti kos TP i TD, to su kruske I jabuke.

Spominje se Frederic Vasseur kao glavni kandidat za poziciju sefa, kroz historiju i on je imao problema sa Cyril Abiteboul, kao što je Arrivabene imao sa Binottom. Samo u ovom slučaju Vasseur je sam otisao iz Renaulta, dok Maurizio je bio otjeran. Iskreno ne znam ko bi mogao bolji da bude za Ferrari umjesto njega, treba mu dati priliku, što da ne... Dok TD, tu ce biti zanimljivo....
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Znači @Slawene da rezimiramo - Piši propalo i za 2023. :shush: :mrgreen:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

gjoko-mkd
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 3 mj
Ako Binoto ode u Audi, a do tada Lecler ne osvoji naslov, eto i Leclera u Audiju

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
Frantic je napisao/la: 30.11.2022., 21:52 Znači @Slawene da rezimiramo - Piši propalo i za 2023. :shush: :mrgreen:
A tko se uopće nada za 2023. od nas iskusnih navijača Ferrarija? :zubo:

Ništa nas više ne može razočarati.
slika

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
Frantic je napisao/la: 30.11.2022., 21:52 Znači @Slawene da rezimiramo - Piši propalo i za 2023. :shush: :mrgreen:
Tako nam je druže već 15 godina.... Neko je napisao da je preduhitrio otkaz, po meni i jeste. Što je najgore Binotto ako se vrati u F1, a siguran sam da hoće, jedino mjesto koje će da dobije je TD, što je paradoksalno. Gdje prestaje logika pocinje Ferrari...
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
gjoko-mkd je napisao/la: 30.11.2022., 22:08 Ako Binoto ode u Audi, a do tada Lecler ne osvoji naslov, eto i Leclera u Audiju
Jašta će. Pa on i ekipa oko njega su i izgurali Binotta...

Cale od Lewisa
GP3
GP3
S nama već: 5 god
Navija za: Max Verstappen
Leclerc bi htio biti 1 vozac al to ne ide dok je Sainz rame uz rame.Prije bi stavio na Sainza da ce biti prvak nego na njega, puno ozbiljniji djeluje samo mu fali malo jos brzine.
slikaALONSO: "VERSTAPPEN IS THE BEST DRIVER IN F1 RIGHT NOW"--------------------------------"MAX VERSTAPPEN YOU ARE THE WORLD CHAMPION!!!"#1-#33".

r2d2
Karting
Karting
S nama već: 8 god
puno ozbiljniji djeluje samo mu fali malo jos brzine.
Jedini problem je da s godinama ozbiljnost rasre a brzina pada!

nelinjo
Formula 2
Formula 2
S nama već: 7 god 3 mj
Cale od Lewisa je napisao/la: 01.12.2022., 08:49 Leclerc bi htio biti 1 vozac al to ne ide dok je Sainz rame uz rame.Prije bi stavio na Sainza da ce biti prvak nego na njega, puno ozbiljniji djeluje samo mu fali malo jos brzine.
Ovo treba upisati i dobro oznaciti komentar! Kakva konstatacija! Pogotovo ova zadnja! :lolz: a i ova prva s ramenima nije loša! Jedino, ako si mislio na visinu, pa su rame uz rame... :lolz:
Bivši navijač Juventusa, a ubrzo i Ferrarija!

AlkY
Formula 1
Formula 1
Navija za: McLaren
Po meni Sainz tek ulazi u "prime" godine F1 vozaca. Gdje se iskustvo i brzina nekako sastaju.
Tesko mogu reci da su najbolje godine kad imas 22 , ali isto tako tesko da su najbolje kada imas 35.
Samo je pitanje dali moze Sainz "nagrabiti" jos toliko brzine koliko mu fali.
slikaslika slika

nelinjo
Formula 2
Formula 2
S nama već: 7 god 3 mj
Pastor je napisao/la: 01.12.2022., 00:11
gjoko-mkd je napisao/la: 30.11.2022., 22:08 Ako Binoto ode u Audi, a do tada Lecler ne osvoji naslov, eto i Leclera u Audiju
Svako normalan u ovoj sezoni bi dao 100%tnu podrsku Leclercu! I svako normalan bi dao otkaze onome koji pokusava izmisliti toplu vodu! :lolz: sto je na kraju i uradjeno! Ako je Sainz zbog sponzora u nekom "egalu" sa Leclercom (u trkackom sigurno nije, niti mu brzinom može prici), onda njega brze bolje treba maknuti iz ekipe i uzeti nekog dobrog vozača br 2!
Bivši navijač Juventusa, a ubrzo i Ferrarija!

wapi Verified
GP3
GP3
Ja ne vidim nikakav problem sa Sainzom. Sasvim je jasno da je frajer osim u vrlo specifičnim uvjetima sporiji od Leca. Recimo Felipe je bio nevjerojatna zvijer u Istanbulu i to je bilo to. Tako i Sainz može imati pokoju utrku gdje će biti brži. Ali je problem da Sainz bolje "čita" utrku od Ferrari pitwalla. Samo totalni, "trotter independent trading" razina, idioti bi svom vozaču predložili da se zajebava sa Safety carom. I to je zapravo jedini put kad ih je odjebao što se tiče team orders. Inače je ok postupao kad god je bilo razumno. Dakle ja ne vidim problem. Prirodno će Lec biti ispred, kad bude trebao pomoć dobit će ju, a Sainz je brz. Zapravo je brži od Pereza - uz 6 prema 2 odustajanja ima 59 bodova manje, brži bolid kod RBa pogotovo u drugoj polovici sezone => QED. I zapravo ne mislim da bi Ferrariju bilo dobro imati "Battery Voltasa". Ja sam s vozačima jako zadovoljan. Taman su u svom primeu i sad ako ih Scuderia zajebe onda su se kladili na konja komunalnog nesedlanog crnog....

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7
nelinjo je napisao/la: 01.12.2022., 10:15
Svako normalan u ovoj sezoni bi dao 100%tnu podrsku Leclercu! I svako normalan bi dao otkaze onome koji pokusava izmisliti toplu vodu! :lolz: sto je na kraju i uradjeno! Ako je Sainz zbog sponzora u nekom "egalu" sa Leclercom (u trkackom sigurno nije, niti mu brzinom može prici), onda njega brze bolje treba maknuti iz ekipe i uzeti nekog dobrog vozača br 2!
Ti ga isto drobis nepotrebno valjda od citave situacije oko Leclerca gdje je taj isti Leclerc sam znao zaj.... utrke.
Ako je Sainz tako spor kao sto ti tvrdis (iako budimo iskreni u drugoj polovici 2021 bio poprilicno solidan i cesto al pari sa Leclercom) onda zasto ga mjenjati? Jer je los drugi vozac? Zato sto se nije maknuo znacajno brzem vozacu od sebe?
Na kraju krajeva mozda Sainz nema u ugovoru status vozaca broj dva. Fair enough. Zasto bi i imao?

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Iceman je napisao/la: 02.12.2022., 14:17
nelinjo je napisao/la: 01.12.2022., 10:15

Ti ga isto drobis nepotrebno valjda od citave situacije oko Leclerca gdje je taj isti Leclerc sam znao zaj.... utrke.
Ako je Sainz tako spor kao sto ti tvrdis (iako budimo iskreni u drugoj polovici 2021 bio poprilicno solidan i cesto al pari sa Leclercom) onda zasto ga mjenjati? Jer je los drugi vozac? Zato sto se nije maknuo znacajno brzem vozacu od sebe?
Na kraju krajeva mozda Sainz nema u ugovoru status vozaca broj dva. Fair enough. Zasto bi i imao?
Mislim...da se mene pita ako žele pravog drugog vozača ilitiga vodonošu, neka potpišu Giovinazzija.

Ne može laganije od toga. Vozač ko Fisichella još i talijan.

Ovako Sainz nikad neće biti pravi drugi vozač, već netko tko je uvijek tu iako nema brzinu Leclerca, ali ima bolji trkaći mozak i misli bolje na team radiju.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡