Povijest F1

🕒 Razgovori o prošlim vremenima, mjesto za iskusne članove.

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari
zekohonda je napisao/la:molba: možeš li minimalno koristit izraze poput 'prije 17 godina' '6 godina poslije' i slične....teško mi je zbrajat i oduzimat, pogotovo u nedjelju ujutro. unaprijed zahvaljujem. :P
Ne mogu :chill:

Edit
PS. :rofl: :pivo:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Potpis na Zekinu molbu, iako sam mlad, prelijen sam za zbrajanje i šokiram se kad skužim da je "prije 17 godina" ustvari 2000. :mrgreen:

Frantic
Formula 1
Formula 1
croatic f1 je napisao/la:Potpis na Zekinu molbu, iako sam mlad, prelijen sam za zbrajanje i šokiram se kad skužim da je "prije 17 godina" ustvari 2000. :mrgreen:
Ljenčino :chill:
A tako sam te fino nahvalio da si vrijedan :rofl:
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Frantic je napisao/la:Ljenčino :chill:
Previše se vjeruje Croaticu :prcnjau:

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: sve powered by honda
12.03.1967. na brandsu održana druga race of champions , prva od 6 nonchampioship utrka u toj sezoni.
velikani na podiju : guerney prvi , bandini drugi , siffert treći.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Frantic
Formula 1
Formula 1
croatic f1 je napisao/la:
Frantic je napisao/la:Ljenčino :chill:
Previše se vjeruje Croaticu :prcnjau:
Haha, dobar, dobar.
Odličan quote u kontru.
:pivo:
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
:pivo:
To je prednost interneta, imaš više vremena za smisliti kvalitetan comeback, uživo se uvijek sjetiš najboljih nakon razgovora :mrgreen:

Frantic
Formula 1
Formula 1
croatic f1 je napisao/la::pivo:
To je prednost interneta, imaš više vremena za smisliti kvalitetan comeback, uživo se uvijek sjetiš najboljih nakon razgovora :mrgreen:
I možeš napraviti kamaru trollerskih profila. :chill:
:prcnjau:
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Da, u stvarnosti si zaglavio sa samo jednim profilom :mrgreen:
Čini mi se da smo "malo" skrenuli s povijesti F1... :mrgreen:

Frantic
Formula 1
Formula 1
croatic f1 je napisao/la:Da, u stvarnosti si zaglavio sa samo jednim profilom :mrgreen:
Čini mi se da smo "malo" skrenuli s povijesti F1... :mrgreen:
Malo off-a neće naškoditi.
Ne trollamo :pivo:
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

Frantic
Formula 1
Formula 1
13.03.1913. rođen Joe Kelly, a 13.03.1943. rođen Mike Fischer. Anonimusi.
Od ostalih treba izdvojiti Roberta Wickensa, kanadsku nadu, koji je zaglavio u DTMu (tamo je solidan).
13.03.1983. vožena je VN Brazila. Piquet (uz postavljeni FL) pobjeđuje pred domaćom publikom u Riu (tada se tamo vozila VN Brazila), ispred laude i Laffitea. Rosberg doživio istu sudbinu kao i prošle godine (DSQ), Piquet umalo. Zanimljivo je da je to bio zadnji PP za Cosworth V8 (zadnja verzija DFVa). Naredni PP za atmosferski motor će se desiti 1989. u Brazilu (kada su zabranjeni turbo motori), dok će se naredni "front row" za atmosferski motor čekati nešto kraće (1988.). U čast Piqueta Brazilci prvi put puštaju "Tema de Vitoria". Debi u F1 imali Corrado Fabi, Danny Sullivan i Johnny Cecotto.
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

Frantic
Formula 1
Formula 1
14.03.1993. vozilo se na Kyalamiju. Posljednji put. Prost sa PP, from flag to flag, uz FL, Senna drugi skoro krug iza, Blundell treći (njegov prvi podij, i podij za Ligier nakon 7 godina). Debi za Badoera, Michaela Andrettija i Barrichella. JJ Lehto u prvom nastupu Saubera uzeo 2 boda. Zadni start Ivana Capellija. Nije bilo auta sa brojem 1 (Mansell otišao u Indy), a trka se vozila po velikoj vrućini, da bi par krugova prije kraja, pljusak sasuo "i iz neba i iz zemlje", uz jaku grmljavinu.
14.03.2010. vožena je VN Bahraina. Pobjeda Alonsa (uz FL) u prvom nastupu za Ferrari.Na podij se popeli i Massa (dakle, ferrari 1-2) i Hamilton. Vettel startao sa PPa, ali zbog problema sa mjenjačem završio 4. Bio je to debi za Bruna Sennu, Chandhoka, di Grassija, Hulka i Petrova. Kao i drugi debi za MSa (ovaj puta u benzu), nakon nešto više od 3 godine pauze. Inače, te godine se u Bahrainu vozilu na (kako to reče jedan ovdašnji "vrli" poznavalac prilika u F1) Mickey Mouse konfiguraciji staze sa dužinom kruga od 6,3km. Australija je bila zauzeta Igrama Commonwealtha, te se zato prva trka vozila u Bahrainu. Inače, vidjeli smo i zabranu nadoljevanja goriva, kao i novi (aktuelni) sistem bodovanja.
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

Frantic
Formula 1
Formula 1
15.03.1913. rođen jack Fairman. Nastupao 50-ih, dva plasmana.
15.03.1927. rođen Al Herman, Takođe nastupao 50-ih, ali na Indyu, bezuspješno.
15.03.1981. VN SAD - Zapad, Long Beach. Prvi PP za Patresea, te prvi i jedini za Arrows. Pobjedu odnosi Williams, realitvno dominantno, 1-2 (Jones - Reutemann, uz FL Jonesa). Treći je bio Piquet. Debi GP vikend za Serru, Salazara, Guerru i Stohra, s tim što se samo Serra kvalifikovao za trku i imao pravi debi (mogao je uzeti i bodove, na kraju završio 7.). Kevin Cogan u Tyrrellu zadnji put bio na GP vikendu ali nije se kvalifikovao. Eddie Cheever u drugom Tyrrellu osvoji prve bodove (5. mjesto).
Prije dvije godine (nadam se da @zeko i @croatic neće imati problema da izračunaju koje je to godina bila :chill: ), vožena je VN Autralije. Benz i Lewis hladno nastavili tamo gdje su stali sezonu prije, isprec Nice i Seba (koji je imao debi nastup za Ferrari). Lewis uzima triple. Ponovni "debi" za Hondu kao dobavljača motora, doduše neslavno. Debitovala je komplet postava malih bikova (Sainz, Max), kao i Nasr, koji uzima najbolji plasman karijere. Trku je startalo samo 15 od 20 vozača (Merhi i Stevens u Marussiama su bili preko 107% PP vremena, Alonso se ranije povrijedio na testiranjima, a njegova zamjena, Magnussen, je zajedno sa Kvyatom, imao kvar dok je išao iz boxa na startni grid, dok se Bottas povrijedio na kvalifikacijama, te provo noć u bolnici i nije dobio dozvolu za trku), a završilo ih je samo 11. na žalost Honde, Button je bio taj 11. sa čak 2 kruga zaostatka.
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Ovo su neke provokacije, premalo se vjeruje meni i Zeki :gandalf: :prcnjau:

Frantic
Formula 1
Formula 1
croatic f1 je napisao/la:Ovo su neke provokacije, premalo se vjeruje meni i Zeki :gandalf: :prcnjau:
Sačuvaj Bože. :chill:
Samo ste lijeni. :rofl:
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Pošteno :mrgreen: :pivo:

Frantic
Formula 1
Formula 1
16.03.1935. rođen Peter de Clerk. kako je Južnoafrikanac, ima samo 4 nastupa na VN JAR.
16.03.1942. rođen Gijs Van Lennep. Taj je osvajao i bodove, tačnije 2. Zanimljivo, vozio je za ekipu nadavno preminulog Johna Surteesa, zajedno sa Surteesom, ali i sa još jednim velikanom na 2 točka, Mike "The Bike" Hailwoodom.
Godinu poslije rođen Hans Heyer. Samo jednom je nastupio, 1977. na prvoj trci u Hockenheimu nakon što je odbačen Ring zbog Laudine nesreće godine dana ranije, za ekipu Penskea.
16.03.2008. je vožena VN Autralije. Pobijedio je Hamilton (sa PPa), ispred Heidfelda i Rosberga (prvi podijum). Kovalainen je ostvario svoj prvi FL, a Piquet i Bourdais imali debi trke. Bourdais je uzeo i prve bodove. Rubens završio 6. ali je diskvalifikovan.
A prije 3 godine u Australiji je počeo Novi svjetski poredak. Iako je Lewis odustao (imao je PP), Nico je pobijedio (uz FL) pa se vidjelo ko bi mogao biti novi gazda u F1. Mclaren je ostvario dupli podije (K-Mag 2, Button 3). K-Magu je to bio debi i za sada prvi i jedini podijum, dok je Buttonu to bio zadnji podijum. Debije su imali i Kvyat, te Ericsson. Mclareni su naslijedili mjesta zbog Riccijeve diskvalifikacije oko limita za gorivo i "pogrešne metode mjerenja potrošnje" :prcnjau: .
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: sve powered by honda
za van lennepa citat:
''Two weeks before the 1976 Le Mans 24 Hours, Gijs van Lennep announced that he would retire from racing at the end of the race. "It would be nice to end a career by winning," he continued. His wish came true – successful in the race for the second time. ''
za heyera:
''Heyer hired the second ATS Penske PC4-Ford for the 1977 German GP but failed to qualify by half a second. Undeterred, Heyer entered the track after the start when allegedly aided by marshals friendly from his German racing days! Heyer retired from a race he had no right to start after nine laps with failure of his gear linkage.''

oba dvojica su bila vrlo dobra sportscar/touringcar vozača. potonji odvozio 1000 raznoraznih utrka. :shock: :thumbs:
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Frantic
Formula 1
Formula 1
A to je bio taj što je nastupio u trci a nije smio :rofl:
Znam, nekad sam negdje čitao o tome, a promaklo mi je da je to Heyer, čak i danas kad sam pisao komentar (doduše malo sam ga zbrzio).
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

Frantic
Formula 1
Formula 1
Danas je "bogat" dan.
18.03.1937. rođen Mark Donohue, poznat po nadimku Captain Nice, kao i Dark Monohue. Nije imao većih uspjeha u F1, samo osam nastupa, ali je pobijedio na Indy 500, 1972. za ekipu Penskea, sa Mclarenovom (!!) šasijom, ali sa Offy (Offenhauser)motorom (dakle, nije Honda). :mrgreen:
18.03.1946. rođen Michel Leclere, nepoznat.
18.03.1950. rođen Larry Perkins, takođe nepoznat, osim u Australiji.
18.03.1962. rođen Volker Weidler, bezuspješan u F1, ali pobjednik 24h 1991, kada je zajedno sa Gachotom i Herbertom vozio Mazdu 787B, sa Wankel motorom.
18.03.1964. rođen Alex Caffi. U solidnom broju nastupa u F1 vazda vozio krševe od bolida, pa je skupio samo 6 bodova ukarijeri.
18.03.1982. rođen Timo Glock. najzapaženiji u Toyoti, gdje je uspio ostvariti 3 podija i 1 FL. Trenutno je u DtM (barem je bio).
18.03.2001. VN Malezije. Prebačena je na početak sezone. Kiša je napravila haos. Oba Ferrarija su izletila i vratila se u sredinu poretka, da bi opet do kraja vratili 1-2. MS je imao PP, Mika je postavio FL. JPM je stratao iz boxa, a Kimi nije ni došao do startnog grida.
18.03.2007. VN Australije. Kimi uzima triple, Hamilton prvi podij, u svom dobi nastupu. Između se ugurao Fernando. Massa sa začelja do 6. mjesta. Pored Lewisa, debi i za Sutila i Kovalainena.
18.03.2012. VN Australije. Jubilarni 20. PP Hamiltona, ali pobjeda Buttona, uz FL. Između 2 Mclarena na podiju se ugurao Vettel. Debi za Pica i Vergnea. Zadnja trka MSa u Australiji, uz vrlo dobre Q (4. mjesto), da bi vrlo brzo odustao zbog mjenjača.
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡