PulsManager - igra za sezonu 2017.

☕ Sve teme o Formuli 1 koje ne možete smjestiti u gornje podforume.

D10S
Karting
Karting
S nama već: 8 god 3 mj
Navija za: Alonso, Sainz, Ferrari
Uglavnom mi koji imamo 100 bodova manje smo pusiona a da ne spomenem one koji zaostaju puno vise. Taman kad skupim lovu npr. za Vettela opet necu nista postici jer svatko tko ima istu postavu kao ja sada a 100 bodova vise ce manje vise u isto vrijeme kad i ja kupit vettela ili hamiltona, neki su vec poceli kupovat massu ili pereza pa se dodatno udaljavaju. Drugim rijecima u igri su samo oni koji trenutno zaostaju maksimalno 50-ak bodova.
slika slika slika

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Navija za: Ferrari
Vise manje, tako je..To se stic ne moze.. Ja osobno cekam nekog iz samog vrha pa sta bude do kraja.. Sad sam malo bas gledo i moze se i Perez ubost ali ipak cu mislim sacekat jer brzina kojom se ekipa odvaja nije zabrinjavajuca premda ce se sad malo povecat kad se ubode Perez il Massa :)
Fino Alla Fine

D10S
Karting
Karting
Navija za: Alonso, Sainz, Ferrari
meni je cilj biti u top 50, stizem i prestizem sve one koji imaju Ferraria :) . Uglavnom Massa je u 4 utrke sa kvalama skupio 62 a Perez 49 bodova. Hulk je skupio 28 a Ocon 19 bodova. Ove druge nisam ni uzimao u obzir (sainz, kvyat). Hulka sam imao na pocetku ali sam ga morao prodat zajedno s Renaultovom PU i sasijom i na njemu sam zaradio 400 000eura. Nekako mi je glupo ga opet kupit, imam sad za Ocona a fali mi malo za Pereza i Massu tako da se neckam da li kupit njih ili skupljat za Vettela odnosno Hamiltona.Blizi sam ovoj drugoj opciji.
slika slika slika

mzf1
F1puls vozački prvak
F1puls vozački prvak
S nama već: 10 god 4 mj
A što je sa statistikom, ako ima 294 igrača sa kompletiranim timom valjda bi tribalo biti najmanje 588 vozača, a zbroj u tablici je 566, isto tako je i s motorima kojih je 261, a onda šasija opet ima 310. Nisu neke ključne informacije, ali bilo bi zanimljivo imati pozdane informacije npr. za par utrka koliko natjecatelja ima top vozača ili top šasiju itd...

Carillo
Karting
Karting
Ako je utjeha vama koji dosta zaostajete, ja sam malo gledao postave ovih sa Mercedesovim motorima, i primjećujem da i u samom vrhu (top 40) ima dosta onih koji se uopće nisu ulogirali u igricu od kraja ožujka; znači u vrhu su na temelju Mercedesovih motora i početnog odabira, iako uopće ne igraju. Takvi će vrlo brzo početi propadati u poretku. Pretpostavljam da takvih ima i još više niže u poretku.

hrcfaca
Karting
Karting
S nama već: 9 god 7 mj
Navija za: Lewis Hamilton
Mene zanima koliko košta Vettel / Hamilton, jer ja ih uopče nemam u ponudi. Valjda zato što nemam dosta novaca, pa mi nisu ponuđeni.

hattrick
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel
Kontakt:
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. slika

ToUrNiQuET
Karting
Karting
S nama već: 9 god 11 mj
Navija za: Vettel, Ferrari
Moje misljenje... Za slijedecu sezonu, posto sad gotovo vec..
Posto motori vuku najvise bodova, tu bi trebalo da se postave sa cijenom, tako da u startu nemozes kupiti najjace motore (merc, ferr).. Nego neke iz sredine poretka..
Jer ovako, oni sto uzmu merc ti su uvijek u prednosti... i dok se dodje do toga da ekipe budu sarolike, oni ce vec daleko biti ispred sa bodovima tako da nece biti vazno kakvu ko postavu ima..
Ili da se motori razdvoje po ekipama... pa da imas motor merc .-merc -- motor merc-wiliams itd... Kao sto se sad uradilo za Renault... imas Renault i tag heuer...

Jer na startu, ako imalo razmisljas(bez navijackih pretenzija), logicno je uzimat merc na startu jer ima vise ekipa i vise mogucnosti za bodove..
Ko bi uzeo motor Tag heuer kad samo 2 vozaca ti mogu donijet bodove... Dok kod merca je 6 vozaca
Ono što te ne ubije, smanji te.. Super Mario

hattrick
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Jer na startu, ako imalo razmisljas(bez navijackih pretenzija), logicno je uzimat merc na startu jer ima vise ekipa i vise mogucnosti za bodove..
E tu je bit problema. :mrgreen:

Pitanje je tko je što i kako razmišljao... toliko je uspješniji na početku koji naravno može utjecati dali ćeš biti u gornjem redu, sredini ili borbi na dnu poretka, isto kao u F1, zar ne.. Naravno, onaj koji također čita ne mora baš toliko razmišljati svojom glavom... već prepisati od pročitanog, pa je tako Vetma u prvom postu ove teme, dok nas je bilo samo par prijavljenih na igru, napisao upravo primjer sa tom šemom koliko je bitno uzeti motor... u njegovom primjeru bio je Ferrari. Jedino mi nije jasno, zašto je nakon svega rečenog, upravo Vetma napravio klasičnu grešku i uzeo TAG Hauer. :(

Sad smo svi malo pametniji, pa se sljedeće godine neće dešavati te početničke greške, pa će i onih koji se bore u gornjoj skupini biti puno više.

ArmandoŽ
Karting
Karting
S nama već: 9 god 7 mj
Navija za: f1
Mislim da bi bilo dobro , da se odradi financiska struktura , tako da se tačno vidi koliko se zaradi za svaku stavku po trci.... klikom na zarađeni novac posljednje trke...?!?!? ili nekako drugačije......
like F1 :cool:

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
hattrick je napisao/la: 04.05.2017., 09:40 Jedino mi nije jasno, zašto je nakon svega rečenog, upravo Vetma napravio klasičnu grešku i uzeo TAG Hauer. :(
Jer sam očekivao RB 1-2 na svakoj utrci u prvoj polovici sezone. :mrgreen:

hattrick
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
ArmandoŽ je napisao/la: 04.05.2017., 10:25 Mislim da bi bilo dobro , da se odradi financiska struktura , tako da se tačno vidi koliko se zaradi za svaku stavku po trci.... klikom na zarađeni novac posljednje trke...?!?!? ili nekako drugačije......
...to već spada u poslovne tajne samih timova. Imaš svoju poslovnu-financijsku strukturu pa si je gledaj koliko god ti je volja. Također možeš vidjeti svakom od timova njegovu statistiku kada je i kako dobivao bodove, i tu je također malo sakrivena taktika (ako baš taj tim nisi pratio) jer je u međuvremenu mogao kupavati i prodavati... pa neznaš kako u biti stoji (financijski, taktički), što je po meni fer. Negleda se u tuđu čarapu... u suprotnom ćemo morati stavljati paravane kao Ferrari na zimskim testovima. :mrgreen: :tras:

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
ToUrNiQuET je napisao/la: 04.05.2017., 04:14 Moje misljenje... Za slijedecu sezonu, posto sad gotovo vec..
Posto motori vuku najvise bodova, tu bi trebalo da se postave sa cijenom, tako da u startu nemozes kupiti najjace motore (merc, ferr).. Nego neke iz sredine poretka..
Jer ovako, oni sto uzmu merc ti su uvijek u prednosti... i dok se dodje do toga da ekipe budu sarolike, oni ce vec daleko biti ispred sa bodovima tako da nece biti vazno kakvu ko postavu ima..
Ili da se motori razdvoje po ekipama... pa da imas motor merc .-merc -- motor merc-wiliams itd... Kao sto se sad uradilo za Renault... imas Renault i tag heuer...

Ko bi uzeo motor Tag heuer kad samo 2 vozaca ti mogu donijet bodove... Dok kod merca je 6 vozaca
Sa ovim se slažem u potpunosti.
A mislim i da je izvedivo.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Felipe
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: Massa, Bastianini
Kontakt:
ToUrNiQuET je napisao/la: 04.05.2017., 04:14 Ili da se motori razdvoje po ekipama... pa da imas motor merc .-merc -- motor merc-wiliams itd... Kao sto se sad uradilo za Renault... imas Renault i tag heuer...
To već imamo, to su šasije...

Moj prijedlog je da se ne boduju svi motori već samo najbolje plasirani ili dva najbolje plasirana (pošto se maksimalno dva bolida od šasija mogu bodovati, da tako bude i za motore).
Obrigado Felipe

hattrick
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
...a gle ekipa, nekima je teško pomiriti se sa svojim stanjem, pa prijedlozi samo frcaju. Sva sreća da imamo regulativu i odbor u jednoj osobi, i da je za ovu sezonu tehnički i sportski pravilnik zacementiran. Znate kako kažu, neka nabolji pobijedi. Ja znam da neću biti taj, jer samo pored mene u Topuskom postoji igrač koji je tiha prijetnja za sve nas, također i još neki iz "Mercedes" ekipe. Osobno mislim da je ovaj način što je Vetma regulirao jako dobar, i vjerujem da je probao sa svim sličnim solucijama napraviti simulaciju sezone, i svaka ima svoje prednosti i nedostatke. Ono što je najbinije kroz F1 sezonu u realnosti, je dobra kičnma i početak koji daje temelj za napradak kroz sezonu, to imaju samo vrh ekipe... isto to možete prekopirati u ovu situaciju u PulsMenageru.
Tko se u cijeloj priči najviše buni... pretpostavljam onaj srednji red, kao i u F1. :prcnjau: :mrgreen:

Bez brige, bit će tu još preokreta i komešanja... nije još ni polovica prvog dijela sezone, ljudi. Naravno, teško da će u F1 jedna ForceIndija biti prvak, no također teško da će netko iz srednjeg/donjeg segmenta u PuslMenageru biti prvak. To je narav sporta. Ono što F1 nema, a mi na PuslMenageru imamo to je borba za prvo mjesto sa barem 50-tak timova (od 400).

Frantic
Formula 1
Formula 1
Felipe je napisao/la: 04.05.2017., 15:05
ToUrNiQuET je napisao/la: 04.05.2017., 04:14 Ili da se motori razdvoje po ekipama... pa da imas motor merc .-merc -- motor merc-wiliams itd... Kao sto se sad uradilo za Renault... imas Renault i tag heuer...
To već imamo, to su šasije...

Moj prijedlog je da se ne boduju svi motori već samo najbolje plasirani ili dva najbolje plasirana (pošto se maksimalno dva bolida od šasija mogu bodovati, da tako bude i za motore).
Ne, to nisu šasije, već motori. :gandalf:
A stoji i taj tvoj prijedlog o samo 2 najbolje plasirana sa odabranim motorom.

@hatt
Pričamo o promjenama za slijedeću sezonu.
Neki su se raspisali što im ekipe loše stoje, neki zbog toga što dobro stoje ( :paziovo: :fiju: ), ja sam konkretno u zlatnoj sredini.
Ali tu smo da dajemo prijedloge za poboljšanje igre u narednoj sezoni. A nadamo se da će Bog i batina (regulativa i odbor) uvažiti neke od ideja. Bez obzira šta ko odabrao, nije matematički/bodovno korektno "porediti" 6 Mercedes motora sa 2 Hondina, čak i da su iste "kvalitete" (pa čak i da je kojim slučajem Honda malo bolja), a da ne govorimo o činjenici da od 6 vozača sa Benzom iza leđa, njih 5 s pjesmom završava u prvih 10 (maltene i kvale i trku), a ova dva "jadnička" ( :mrgreen: ) sa Hondom iza leđa bolje je i ne pominjati.
Naravno, ima tu još stvari za poboljšati u vidu nekih drugih ideja, koje su iznijeli neki drugi forumaši.
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

ToUrNiQuET
Karting
Karting
S nama već: 9 god 11 mj
Navija za: Vettel, Ferrari
Pa bas to recimo da se razdvoje po ekipama..
I onda imas opciju kupit "jeftiniji" motor merca u FI ili Williamsu ili skupljat pare dok ne kupis skuplji Mercedes..
Ovako kupis Mercedes i ne moras igrati nikako pola sezone bices medju prvima ...Bez obzira sta imas od ostatka ekipe..
Ono što te ne ubije, smanji te.. Super Mario

HeatBlast44
Baniran
Baniran
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Mc'Laren, Lewis, Wehrlein
Aaaa ljudi gotovo je sad, ko je jagmio Mercedes, jagmio je, ostali se moraju vadit na bonus igre :bonk:
Da budemo trazili reset na vrijeme :mrgreen:
slikaslika

Frantic
Formula 1
Formula 1
HeatBlast44 je napisao/la: 05.05.2017., 10:13 Aaaa ljudi gotovo je sad, ko je jagmio Mercedes, jagmio je, ostali se moraju vadit na bonus igre :bonk:
Da budemo trazili reset na vrijeme :mrgreen:
Ja pričam o slijedećoj sezoni :budalo:
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

HeatBlast44
Baniran
Baniran
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Mc'Laren, Lewis, Wehrlein
Nije ni ova pocela, ti vec o sljedecoj, stani dok se hodzino samelje :mrgreen:
slikaslika