VN KINE (10.-12. travnja)

šŸ“° Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

JFK
Formula 4
Formula 4
S nama već: 10 god 6 mj
Navija za: No.7
Šteta Ŕto je bio SC bilo bi super ispratit Ferrarije do kraja. Sumnjam da bi ishod bio drugačiji, ali svejedno - nikad se ne zna - Bottas je preŔao Massu u zadnjem krugu u Maleziji u sličnoj situaciji.

gidra
Formula 4
Formula 4
Navija za: SF
Uff, kako sam jazavčarski mislio da Kimi može zavrÅ”iti samo s jednim pit stopom. No, ono Å”to je očito da na ovoj stazi razlika u brzini između softa i mediua je ogromna tako smo vidjeli da nakon promjene na medium Vettel i Rosberg su radili sporija vremena nego li 20-tak krugova istroÅ”eni soft.

Nadalje,Ferrari je joŔ držao tempo na softu ali medium je pokazao pravu sliku i realnost trenutno ipak su Mece pola sekunde bržu tempu utrke.

Allison je već najavio upgrade za Bahrein te malo veći za Barcelonu
No gidra, no party.

Ferrari1345
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 5 mj
Navija za: Glasniju F1
Onaj Reafault je ja mislim dotaknuo dno dna. Očajni su, danas su se borili sa mladom Hondom. Da ne kazem da su 2 puta odustali. Steta za Maxa, tek ovu utrku je bolje odvozio od Sainza Jr. RBR ima masu problema, osim samog motora ( i dalje ocito imaju problema sa kocnicama), Kvyat očajan ovaj vikend
Utrka je bila očekivana, pa samim time i predviljiva i nezanimljiva. Rosberg jos jednom pokazao slabost i bojim se ako u Bahreinu ovako nastavi, momčad će se okrenuti Lewisu u slucaju da Ferrari bude pritiskivao, jer vec sad su blizu Rosbergu...
Redari su danas bili pospaniji nego ja :) , o situaciji sa SC necu ni govorit
Maldonado :klanjam: , neznam ja di njemu misli bjeze dok vozi, http://hasmaldonadocrashedtoday.com/
slika

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rjeŔavaju tako Ŕto naprave joŔ jedan problem"

Brumica
GP3
GP3
Navija za: Sebastian Vettel
Ferrari je definitivno bliže Mercu, nego Å”to je itko mogao predvidjeti, pogotovo na mekÅ”oj komponenti guma (dajte nam supersoft :zubo: ). Vettel je i dalje ispred Rosberga u poretku vozača :thumbs: Očekujem barem jedan sukob između Luje i Britney tokom sezone pa da ih Ferrari opet Å”okira. Imaju najbrži bolid, ali Merc joÅ” uvijek nije baÅ” najbolji u menađiranju svih vozača. Žao mi je malog Maxa, odličnu utrku je odvozio, on je definitivno materijal za prvaka. Mislim da Helmut već naganja Renaultovce s baguettom po paddocku. RB očaj, spali su na začelje, ova sezona im je definitivno za zaborav. Maldonada ne mogu vidjet ni nacrtanog, danas je već koÅ”tao Lotus Å”aku bodova. Izgled da se taj nikad neće skulirati. :facepalm: Uglavnom, poprilično dosadna utrka i nadam se zanimljivijem Bahreinu. :cheer:
They see me strollin', they hatin' :cool:

hattrick
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel
Kontakt:
Opet rat u Mercedesovom boksu.. nije im dugo trebalo. Rosberg me neodoljivo podsjeća po tom na Webbera..

Ferrari čist pristojno zabetonirali barem drugo mjesto u konstruktorskom, ovo je kroz cijelu sezonu možda i najnepovoljnija utrka na kalendaru za crveni tim. Jedva čekam nastavak.. da se malo viŔe 'uskuha'.
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. slika

JFK
Formula 4
Formula 4
Navija za: No.7
Merc je strateski povukao odlican potez da voze 2. stint na softu iako su morali vozit u safe modu. Vjerijem da je bilo planirano da 2. stint voze na mediumu, ali su promjenili misljenje kad su vidjeli koliko mogu izdrzat u 1. stintu. Soft je definitivno bio bolja guma danas. Ferrari je danas pokazao koliko je mala razlika u varjaciji njihove strategije. Raikkonen je izgubio malo vremena sto je vozio duze na softu, ali mu se to vrijeme vratilo na mediumu.
Izvrsno se probio u 1. krugu.
Ferrari izvukao max, bolje je moglo jedino da je Mercedes strateski pogrijesio.

Bahrein bi trebao ici na ruku Ferrariju, pogotovo ako upgrade-i budu dali poboljsanje performansi.

Brumica
GP3
GP3
Navija za: Sebastian Vettel
slika
They see me strollin', they hatin' :cool:

xKRgirl01
Karting
Karting
Navija za: Kimi RƤikkƶnen
Nakon jučeraÅ”njih razočaravajućih Kimijevih kvalifikacija, moglo je bit puno gore, ispalo je dobro. Bio je to maksimum Ferrarija danas. Lewis je bio najbrži kad je trebao bit i zasluženo pobijedio.
Mercedes je trenutno ispred Ferrarija, ali je i Ferrari ispred svih ostalih. Tri grupice su se napravile. Nadam se da će u Bahreinu Ferrari bit bliže Mercu.

hattrick
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=At6eR7w5yI0[/youtube]
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=O5Xz72YePsI[/youtube]
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=WNxwumKv_6s[/youtube]

Drama je počela.. Nico lagano puca po Ŕavovima. :D

Zanimljiv Lujin komentar.. koliko mu je gume joÅ” ostalo.
Q: (Dan Knutson – Auto Action and Speed Sport magazines) Lewis, we only hear some of the radio transmissions on the TV. We heard the team asking you to speed up a bit and nothing more. Were there further discussions and did you speed up a bit?

LH: Well, there wasn’t really a time when I wasn’t... I mean I’m out there driving as hard as I can but within the constraints of the tyres. They kept coming on the radio and asking me to pick up the pace and I’m kind of ā€˜well, I’m trying to manage these tyres, I’ve basically got...’It’s like you have Ā£100 and you have to spend it wisely over your stint and I was trying to make my stint go as long as possible and whilst keeping...

SV: ... how many pounds you had left at the end?

LH: I was hopefully still wealthy at the end of it.
cijela presica

Clark
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Normal service resumed.

Mercedes dominantan, Lewis briljantan.
Lewis je "ubio" konkurenciju svojom brzinom, ali i lukavoŔću. Vožnja za čistu desetku.
Nico s druge strane, izgleda slomljeno. Nema odgovora na Lewisovu brzinu, pa sada s nekim izjavama zvuči kao plačip.... OK, ako misliŔ da te je Lewis svojim tempom usporavao i kompromitirao strategiju, Ŕto ga onda nisi napao i pretekao na stazi?

Nakon malezijske rapsodije, povratak u stvarnost. Ferrari je temeljito potučen i u kvalifikacijama i u utrci.
I momčad i vozači su bili odlični cijeli vikend, teÅ”ko im je pronaći zamjerku, ali Mercedes je joÅ” uvijek prejak. Vettel vrlo dobar kroz cijeli vikend, a kod Kimija kvalifikacije joÅ” uvijek rade probleme. Srećom, na startu je rijeÅ”io Williamse, pa je napokon imao "čistu" utrku.
Bahrein bi trebao biti bolji, nadam se. Konfiguracija staze s manje brzih zavoja, a viŔe dužih pravaca, te potreba za kvalitetnom trakcijom na papiru igraju u Ferrarijevu korist.

Williamsi su u nekom svom svijetu. Ne mogu ugroziti ove naprijed, ali ni njih nitko ne može ugroziti. U međusobnoj borbi, Massa je ovaj vikend dobro potukao Bottasa.

Od ostatka vrijedi izdvojiti Verstappena. Vrlo dobra utrka s nekoliko kvalitetnih pretjecanja. Vidi se da ima talenta.
Istovremeno, ovo je pomalo žalosna situacija za F1. 17-godiŔnjak nakon jedne sezone u jednosjedima, sjeda u F1 bolid i nema nikakvih problema s prilagodbom. Villeneuve je bio u pravu s onom izjavom.

hattrick
Formula 1
Formula 1
Kontakt:

hattrick
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Tedov blokić:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Sul_ZdDZrBU[/youtube]

Ferrari1345
Formula 1
Formula 1
slika

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rjeŔavaju tako Ŕto naprave joŔ jedan problem"

hattrick
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Imam dojam da će se u Mercedesovom boksu desiti nekakav 'UFC' okrÅ”aj :mrgreen:

[ link do slike ]

Ferrari1345
Formula 1
Formula 1
slika

https://www.youtube.com/watch?v=WNxwumK ... be&t=2m47s

:D :D

Zbilja mi nije jasan Nico, bolje da mu uzmu mobitel i nek te svoje frustracije rijesi sa sobom a ne se pokopavat ovakvim izjavama
slika

hattrick
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Snimka utrke na BBC-u, potreban Hola dodatak internet pregledniku:

http://www.bbc.co.uk/iplayer/episode/b0 ... ghts-china

vrlo zanimljiva statistika.. kumulativni zbir najboljih sektora. Vettel zaostaje za Hamiltonom vrlo malo.

slika

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7
Ha jbg.... nadao sam se danas P 2-3, ali nije iÅ”lo. Nema veze, ono Å”to mi je drago je da se Ferrari potvrdio kao druga najjača momčad na gridu. Kao Å”to sam već prije rekao u svojim komentarima Williams trenutno ne može ugroziti Mercedes i Ferrari, ali u cijeloj situaciji dobro je to Å”to im trenutno nitko ne može ugroziti P3.

Utrka mi je bila relativno dosadna, iako je imala svoje bljeŔtave trenutke npr. Kimijevo preticanje oba Williamsa na startu, Verstapenove lekcije u preticanju, par napetih situacija itd.

Hamilton je odlično odradio utrku i zasluženo pobjedio.

Rosberg je dobro odradio utrku, ali kao čovjek totalno se pogubio. Stvarno ne znam Ŕto misli dobiti ovakvim komentarima. Prvo čovjek zaziva borbu sa Ferrarijima, dobio ju je i onda ostane Ŕokiran. Sad ga potpuno ne razumijem, jel on želi bržeg Hamiltona od sebe ili sporijeg?
Ako mu je ovo taktika, onda mu je stvarno loÅ”a. Možda bi mu uspjevala da svog momčadskog kolegu uspije dobiti na stazi, ali ovako Hamilton je samo jači. Također ne razumijem neke kolege na drugom portalu koji brane Rosberga. Ne volim ni ja lance oko vrata, niti abnormalno subjektivnu ekipu na SkyF1, ali to ne znači ko telac ići suprotnom stranom.

Vettel i Kimi odlično su odradili utrku. Ovo je bila joÅ” jedna super vožnja Kimija, ali neće biti u Å”ansi za ikakvo postolje ako će ukakiti subotu. Jer oni koji su do sada osvajali postolja ili imaju najbrže bolide na stazi ili mu je momčadski kolega super-duper jak. Znači nema panjeva na vrhu, tako da treba podići svoj fokus na kvalifikacije.

Bottas i Massa - nalaze se tamo gdje se nalaze i ne vidim ih kratkoročno niti da će biti bolji od 5. i 6. mjesta, a niti bi trebali biti loÅ”iji od toga. To je trenutni potencijal bolida i vidi im se na licu i po komentarima da su nezadovoljni. Jbg kao Å”to sam rekao imam osjećaj da je ove zime Williams radio na financijskoj stabilizaciji i skupljanju sponzora, a bolid je dobio minimalne promjene misleći kako ih nitko neće prestići.

Nasr i Ericsson su solidno odradili utrku. Ovaj Ericsson možda plaća mjesto i možda je proglaÅ”en jazavcem, ali trenutno ga vidim kao solidnog vozača. Sigurno bi Verstapen napravio nered sa ovim Sauberom, ali ako niÅ”ta Ericsson solidno odrađuje zadatak i ne pravi cirkus na stazi poput Maldonada.

Verstapen/Sainz - Prvi je zvijer i ako RB dođe na jednu pristoju razinu, na razinu da opet grize za vrh definitivno je ugrožena jedna pozicija u RB-u. Mislim da je mali bolji od ostala 3 Red Bullova vozačai netko će letiti prije ili kasnije.

Perez/Hulk - ovi dečki pružaju dobre borbe na stazi s obzirom Ŕto trenutno imaju. Volio bih da je Hulk dobio priliku za boljom pozicijom u F1, ali jbg život je takav.

i bla bla bla....

Ups Alonso i Button - /

Mercedes je naravno i dalje prva momčad F1. Kao Å”to sam već pisao Ferrari dahće za vratom, a rezultat toga se vidi na stazi (i kako se čini izvan nje :mrgreen: ). Čitao sam neke komentare na stranim portalima kako je Mercedes namjerno izgubio u Maleziji (zbog sumrak sage oko izjednačavanja motora/Hornerove izjave...) i kako će sada opet odvrnuti motore i nastaviti tamo gdje je stao. I Å”to sad? Ova pobjeda bi im trebala biti dokaze tome. To su gluposti! Mercedes i dalje ima najbrži bolid, ali Ferrari is back! Možda je netko ovaj is back shvatio kao redovitu borbu za pobjede, ali očigledno neki ne žele shvatiti. Treba samo sluÅ”ati Allisona (koji je brutalno iskren) i dobit ćeÅ” odgovor prije svake utrke.

Da se Mercedes ne boji Ferrarija, pa ne bi oni danas iÅ”li pokrivati svaki Vettelov ulazak u boks, ne bi se uvukla ovakva nervoza među momčad, ne bi bez razloga Lauda i Wolff govorili kako im je Ferrari realna prijetnja ove sezone.

Ono Å”to bih svakako na kraju htio reći je da mi je zanimljivo čitati komentare na jednom drugom naÅ”em portalu. Znam da možda ne bih trebao ovdje o tome, ali ovo je sad jedna druga pozicija u kojoj se i ja nalazim. Dakle oni tmurni oblaci su se rasčistili iznad Ferrarija, a preselili su se kod druge najstarije momčadi. BaÅ” se pitam zbog čega ili koga!?!?! :mrgreen: Neki naravno ne podnose Ferrari, bilo kada gube ili ako pobjeđuju tj. ovaj puta su P3-4, ali zanimljivo je čitati i neke nove mrzitelje Ferrarija. Sve se pitam zbog čega ili koga!?!?!?! :mrgreen:
Sve u svemu ja ponovno guŔtam. GuŔtam u Ferrariju, ali guŔtam i u F1. Pratio sam sve ove godine F1, svaku utrku, ali malo je ljubav prema njoj tinjala. Sada puŔu neki novi vjetrovi u Maranellu, nema oblaka i meni je jako dobro. :cool: :thumbs: :crvenazastava:

Medicinar
Karting
Karting
Navija za: Scuderia Ferrari
Clark je napisao/la:Normal service resumed.

Mercedes dominantan, Lewis briljantan.
Lewis je "ubio" konkurenciju svojom brzinom, ali i lukavoŔću. Vožnja za čistu desetku.
Nico s druge strane, izgleda slomljeno. Nema odgovora na Lewisovu brzinu, pa sada s nekim izjavama zvuči kao plačip.... OK, ako misliŔ da te je Lewis svojim tempom usporavao i kompromitirao strategiju, Ŕto ga onda nisi napao i pretekao na stazi?

Nakon malezijske rapsodije, povratak u stvarnost. Ferrari je temeljito potučen i u kvalifikacijama i u utrci.
I momčad i vozači su bili odlični cijeli vikend, teÅ”ko im je pronaći zamjerku, ali Mercedes je joÅ” uvijek prejak. Vettel vrlo dobar kroz cijeli vikend, a kod Kimija kvalifikacije joÅ” uvijek rade probleme. Srećom, na startu je rijeÅ”io Williamse, pa je napokon imao "čistu" utrku.
Bahrein bi trebao biti bolji, nadam se. Konfiguracija staze s manje brzih zavoja, a viŔe dužih pravaca, te potreba za kvalitetnom trakcijom na papiru igraju u Ferrarijevu korist.

Williamsi su u nekom svom svijetu. Ne mogu ugroziti ove naprijed, ali ni njih nitko ne može ugroziti. U međusobnoj borbi, Massa je ovaj vikend dobro potukao Bottasa.

Od ostatka vrijedi izdvojiti Verstappena. Vrlo dobra utrka s nekoliko kvalitetnih pretjecanja. Vidi se da ima talenta.
Istovremeno, ovo je pomalo žalosna situacija za F1. 17-godiŔnjak nakon jedne sezone u jednosjedima, sjeda u F1 bolid i nema nikakvih problema s prilagodbom. Villeneuve je bio u pravu s onom izjavom.

Ne bi se složio s tobom, baÅ” nikako da je stvarnost temeljit poraz Ferrarija. Poraz jeste neupitan, i Ferrari nije bio prijetnja kakva je to bio u Maleziji, međutim nisu Mercedesi ni blizu odmakli kako su to recimo u Australiji, eh to bi se već mogao nazvati porazom kakvim si ga opisao. Evidentno je da Ferrariju nedostaje brzine u jednom krugu, ali u utrci s dobrom strategijom mogu parirati, čak Å”ta viÅ”e, ukoliko najavljena poboljÅ”anja za Bahrein budu djelovala i temparature dozvolile, mogli bi biti apsolutni konkurent Mečki.

hattrick
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Ice, lijep osvrt.. :thumbs:
Također uživam u ovoj sezoni.. i nadam se da će već nakon Europe Ferrari početi opasno konkurirati Mercedesu.. za sada im rade pritisak. Naravno cijeli ovaj cirkus oko Hamiltonovog 'ugrožavanja' Rosberga uopće nebi bio da skoro viÅ”e od pola utrke Ferrari nije imao skoro isti race pace kao Mercedes, i to u prljavom zraku.. to neÅ”to govori. Sam Vettel je rekao da je znao kako će tako blizu Rosberg izaći u drugom stintu da bi joÅ” viÅ”e stisnuo taj izlazni krug i neÅ”to viÅ”e riskirao potroÅ”nju gume zbog toga.. jer mu je u biti bio najveći problem doći u njegovu DRS zonu, i tu bi se vrlo vjerovatno brzo stvari okretale u drugom smjeru. Zadnji stint na mekanima Vettel je dobro zapeo u prometu i tako uniÅ”tio te medium gume od stiskanja .. i tu se viÅ”e nije moglo niÅ”ta napraviti, te je samo stabilizirao utrku i Å”tedio bolid i gume jer je znao da će Kimi biti na kraju u boljoj poziciji na kraju.. upravo zbog toga Å”to nije morao prije u utrci kompromitirati toliko gume, kao Vettel sa Rosbergom.

U svakom slučaju vrlo dobra utrka, iako se možda moglo joŔ malo potegnuti u datom trenutku.. no poŔto viŔe nema toliko informacija za vozače iz boksa ta solucija je očito odletjela ovaj put u vjetar.
Što se tiče Hamiltona i Rosberga i onog Hamiltonovog 'kontroliranja menadžmenta gume' nakon prve promjene.. sumnjam da Rosberg bezrazložno plače, no to je onaj presing kojem se Ferrari nada i ide samo njima na ruku.. stoga tko sam ja da ikog osuđujem. :mrgreen:
Reći ću samo.. neka bude i dalje te drame.. Å”to će dalje u sezoni joÅ” bolje začiniti prvenstvo ;)
Sad je pitanje koja je sljedeća reakcija Rosberga, jer znamo da si oni međusobno nikad nisu dužni jedno drugom. :D ..a sezona je tek počela.

Držim fige za joŔ puno ovakvih reakcija u Ferrarijevom boksu.. kao Ŕto je bila ova nakon Kimijevog mestralnog prestizanja oba Williamsa.
https://twitter.com/Gianlu_DAle/status/587327354734833664 :D

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
Mislim da je situacija medju mercedesovim vozacima jako kompleksna. Meni je ustvari zao vidjeti kako se Rosberg raspada kao licnost. Barem kao ona koju smo znali godinama unazad. A opet nije ni cudno. Vjerujem da bi svako od nas isto reagovao. On ne zeli sebi a posebno drugima potvrditi da je Lewis za dlaku bolji vozac.
Mozda je njegov pad usljedio nakon spa. Nije izdrzao sav pritisak, kako od medija, publike tako unutra momcadi. Ne pravdam ga, samo primjecujem.

Isto tako, ne budite naivni da je Hamilton nevin. On je premazana osoba. Mozda je zbog toga pronasao slabu tacku kod Rosberga i sada samo "kulira". Takodje, moze se reci da Rozberg nije zadovoljan jer: dosao je u merc prije Lewisa, tezak posao odradio, vjeruje da on ima pravo na titulu samo zbog toga. I sto je najstrasnije po njega, zna da nakon ove merc ere nece nikada vise dobiti sansu za titulu. Niko ga nece od vodecih u ekipu. A Lewis sada grabi ka drugoj i nece biti problem za njega naci mjesto u kojem se opet moze boriti za istu.

Rosberg je stvarno u ocajnoj situaciji. Volio bi samo da cuti i da daje sve od sebe. A opet dok jednom ne smrkne drugom ne svane. A svanulo je Ferrariju. Ovdje bi ustvari, najvise trebao profitirati Vetel.
No!
Odgovori
šŸ‘€ Registriraj se Prijavi se ⚔