Šuška se šuška

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

Felipe
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Massa, Bastianini
Kontakt:
Manufacturers want to stick with V6 for new 1000bhp formula
http://adamcooperf1.com/2015/04/19/manu ... p-formula/
Obrigado Felipe

JFK
Formula 4
Formula 4
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: No.7
JFK je napisao/la: Ma nema brige Kimi pobjeđuje sutra i potpisiva novi ugovor u Barceloni. Šalim se negdje za 2-3 mjeseca tradicionalno.
Citiram sam sebe jer sam zamalo pogodio :mrgreen: Nije pobjeda ali je bilo blizu.

Arrivabene: “’I’m happy for Kimi because now I can say officially that – not that I’ve signed a contract – Kimi is back and we have two strong drivers.”

Ugovor naravno nije potpisan ali šef je sretan :D tražio je dobar rezultat i dobio ga je.

JFK
Formula 4
Formula 4
EDIT:
"But that does not mean that I am going to sign a contract with Kimi tomorrow, which I made clear when I talked about the matter with him.

"If you ask me now if he deserves the agreement, I say yes. But I want to keep him alert. Kimi is at his best when he is a bit worried. This is his kind of psychological approach," Arrivabene is quoted by Finland's Turun Sanomat.

"At the moment, the paper is still white," the charismatic Italian continued. "It seems that when I picked up the pen, Kimi went onto the podium!"

hattrick
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel
Kontakt:
Autosprint: Bottas koji je imao predugovor sa Ferrarijem za 2016g, mogao bi se smjestiti u Haas F1 tîm.

Očito ga Ferrari filijala itekako želi u tim krugovima. Možda najvjerovatniji budući Vettelov kolega.. očito mu finci karakterno odgovaraju.
https://twitter.com/RoboCoP_G/status/590394479917543424
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. slika

Ferrari1345
Formula 1
Formula 1
Navija za: Glasniju F1
F1 sljedece sezone vrlo vjerovatno pocinje u 4. Mjesecu, tocnije 3. Travnja
http://www.gpupdate.net/en/f1-news/3249 ... -in-april/

Poslano sa mog GT-I9505 koristeći Tapatalk
slika

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rješavaju tako što naprave još jedan problem"

dakako
Formula 4
Formula 4
Navija za: Mercedes
Ferrari1345 je napisao/la:F1 sljedece sezone vrlo vjerovatno pocinje u 4. Mjesecu, tocnije 3. Travnja
http://www.gpupdate.net/en/f1-news/3249 ... -in-april/

Neznam sta rec,meni je i ovo do sada bilo predugo izmedju sezona za cekat.No bit ce fora ako ne bude vise duzih pauza izmedju utrka.
Timski igrac

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Bernie vjerojatno želi progurati što više utrka u kalendar, dok momčadi ne žele prihvatiti više od 20 po sezoni, što je i razumljivo ako se stavite u njihov položaj. Male momčadi bi tada još više stradale zbog većih putnih troškova, a momčadi bi imale premalo vremena za unaprijeđenja bolida, pa koja je onda smisao svega toga?

Ugl. Ne sviđa mi se taj kasni početak sezone :thumbsd:
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.

Ferrari1345
Formula 1
Formula 1
Ja sam za ako me se pita, to je ako se ne varam 2 tjedna kasnije nego uobicajeno... kroz zadnjih par sezona imao sam osjecaj da mi F1 pocinje prerano, neznam zasto ali tako... Pravi pocetak F1 je po meni u proljece ili kad zavrsi sezona skijanja. Da budem precizniji oko 2x.03 ili 1 tjedan kasnije nego sto je sad.
Al vrlo vjerovatan razlog ovome je da se kraj sezone progura do kraja 12. Mjeseca, tocnije sredine mjeseca. A s time bi se i mogle slozit i momcadi jer bi i one vrlo rade vise vremena po zimi (1,2,3 mj) nego u 12 mjesecu koji ima premalo vremena da bi se išta pametno napravilo na novim bolidima.
Tako da kraj sezone, holidays i onda rad na bolidima...
Ostaje jos pitanje kolko utrka, i potencijalno izbacivanje Monze da se uvrsti bakuu koje je isto spomenuo Bernie u gornjem intervjuu samo sto ne pise na ovom linku.

slika

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rješavaju tako što naprave još jedan problem"

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7
Više od 20 utrka po sezoni ima smisla ako je više utrka u europi ili ako je napravljen bolji raspored kroz sezonu. Dakle imamo sad slučaj gdje je počela europska sezona i onda imaš Kanadu između dvije eu utrke. Ili npr. Australija, Malezija, Kina na početku sezone, a u zadnjoj polovici sezone Japan.

Dakle jedno od riješenja je da imaš azijski dio, europski dio i američki dio sezone. Upravo tako strogo podijeljeno.
Također utrka u npr. Azerbajđanu nema mi nikakvog smisla, ali u jednoj Indiji da. E sad drugi je par cipela zašto u Indiji nije bilo dovoljan broj gledatelja.

U svakom slučaj prelako se odustaje od EU utrka, gledatelja. Prevelika su financijska potraživanja od zemalja koja su u gospodarskoj krizi. EU mora biti i ostati srž/duša F1.

Ferrari1345
Formula 1
Formula 1
Bakuu jos jedan korak blize F1, sljedece godine je vjerovatno gledamo u srpnju
http://www.autosport.com/news/report.php/id/118710
A i velike promjene u kalendaru bi trebali dobit sljedece godine. Australija je tek u travnju a odmah nakon toga bi umjesto Malezije trebala stic Kina, a nakon toga bi Bahrain i Rusija trebali nastavit prvenstvo. Malezija bi se mogla spojit uz Singapur tamo negdje oko 9. mjeseca...

Moguci kalendar
April 3 - Australia (Albert Park)
April 10 - China (Shanghai)
April 24 - Bahrain (Sakhir)
May 1 - Russia (Sochi)
May 15 - Spain (Barcelona)
May 29 - Monaco (Monte Carlo)
June 12 - Canada (Montreal)
June 26 - Britain (Silverstone)
July 3 - Austria (Red Bull Ring)
July 17 - Europe (Baku)
July 31 - Germany (Hockenheim)
August 7 - Hungary (Hungaroring)
August 28 - Belgium (Spa)
September 4 - Italy (Monza)
September 18 - Singapore (Marina Bay)
September 25 - Malaysia (Sepang)
October 9 - Japan (Suzuka)
October 23 - USA (Austin)
October 30 - Mexico (Mexico City)
November 13 - Brazil (Interlagos)
November 27 - Abu Dhabi (Yas Marina)
slika

JFK
Formula 4
Formula 4
hattrick je napisao/la:Autosprint: Bottas koji je imao predugovor sa Ferrarijem za 2016g, mogao bi se smjestiti u Haas F1 tîm.

Očito ga Ferrari filijala itekako želi u tim krugovima. Možda najvjerovatniji budući Vettelov kolega.. očito mu finci karakterno odgovaraju.
https://twitter.com/RoboCoP_G/status/590394479917543424
Ma vidi što se piše, ne Bottas već Kimi u Haas momčadi.
izvor: http://thisisf1.com/2015/04/30/bottas-p ... ri-report/

"
The rumours also indicate that the forthcoming F1 entrant Haas, which is being widely referred to as a Ferrari ‘B team’, could house Raikkonen next year, as the Finn is pushing for the 2016 ‘option’ in his contract to be signed.
"

:facepalm:

Što sve neće napisat samo da bude senzacija. Kao da bi Kimi pristao da vozi u Haas-u poslije Ferrarija, fali mu novaca :mrgreen:

Iceman
Formula 1
Formula 1
Ovo da Kimi ide u Hass je valjda najlošiji trač odkad pratim F1 :facepalm:

hattrick
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Ma mislim da to dezinformacija.. možda tu i ima vatre, no eventualno tek 2017g. Do tada Kimi može dokazat svoju konstantu, naravno uz to da se na njegovoj strani boksa radi kako treba, bez daljnjih kikseva. U svakom slučaju trebasa timom riješit kvalifikacijsko vrijeme, jer je kroz utrku izvrstan. Tada bi mogao biti najveća prijetnja Vettelu i vjerovatno osiguran ostanak u timu.

Da je Ferrari bacio oko na Bottasa i Hulka to odavno nije tajna.
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. slika

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Ova glasina i nema baš previše smisla, Bottas u Ferrari, a Kimi "bačen" u B-momčad...Više smisla ima ona glasina za koju sam ranije čuo, ona obrnuta - Kimi ostaje u prvoj momčadi/Ferrariju, a Bottas odlazi u drugu momčad/Haas na pripremu za Ferrari nakon što Kimi ode. Po meni, sve je u Kimjevim rukama - bude li dobar ove sezone, onakav kakvog smo ga vidjeli u Bahreinu, još neko vrijeme neće biti mjesta u Ferrariju.

Ferrari1345
Formula 1
Formula 1
Realno meni i Bottas u Hassu zvuci nerealno. Vec je jednom izjavio da mu je cilj biti u sto boljem autu bez obzira u kojoj momcadi sjedi, tako da sumnjam da ce otic tek tako u Haas. Oni ce vjerovatno uzet nekog svog amera i jednog vozača iz Ferrarijeve akademije (Marchiello). Gledajuci kroz pobjest Ferrari nije bas pretjerano uzimao svoje vozače iz B momčadi (Perez,Bianchi), jednostavno uvijek ponude ugovor bilo kojem vozacu na gridu, kojeg ce svaki vozač rado prihvatiti jer kolko je ime Ferrari znacajno ne treba ni govorit...
Kako god, bacanje patki je vec pocelo :jupije:
slika

Iceman
Formula 1
Formula 1
Ma bezvezna je i jedna i druga mogućnost. Kimi će nakon Ferrarija ići u mirovinu. Također vjerujem da će potpisati na još jednu sezonu.
Bottas u Haasu da se pripremi za Ferrari!?!?!?! Pa ako ima 17 godina sigurno, ali s obzirom da ima 25 godina nema smisla.
Također nema smisla iz razloga što Ferrari potpisuje sa svojim potencijalnim vozačima ugovore šakom i kapom. Nema garancije da bi on nakon Haasa prešao u Ferrari. F1 je okrutna, sumnjam da bi si Bottas pucao u vlastitu nogu.
Mislim to mi je tako glupo komentirati. Ovakve nebuloze već dugo nisam čuo. :facepalm:

JFK
Formula 4
Formula 4
Haas F1 negira da je Ferrari B-tim.

http://www.gpupdate.net/en/f1-news/3249 ... ri-b-team/

dakako
Formula 4
Formula 4
Navija za: Mercedes
Kolegice Lady ono sto smo nas dvoje nedavno da tako kazem suskali insajderi javno iznose. :pivo:

http://www.f1puls.com/2618/briatore-mer ... om-snagom/
Timski igrac

Felipe
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: Massa, Bastianini
Kontakt:
Obrigado Felipe

Lady
GP3
GP3
dakako je napisao/la:Kolegice Lady ono sto smo nas dvoje nedavno da tako kazem suskali insajderi javno iznose. :pivo:

http://www.f1puls.com/2618/briatore-mer ... om-snagom/
Pa naravno! Treba bit samo realan i vidijet da Mercedes u utrkama vozi onoliko koliko mu treba. Iznimka je bila Malezija, ali samo zbog guma i ništa više. Baš me zanima sutra ako kojim slučajem ostane nakon starta isti poredak i onda Hamilton počne ganjat Rosberga, koliko će Merc pobjeć pratnji??? :mrgreen:
slika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡