Najlošiji vozač koji je osvojio titulu prvaka u F1

🕒 Razgovori o prošlim vremenima, mjesto za iskusne članove.

fjaka
Formula 4
Formula 4
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: jordan
_bataziv_0809 je napisao/la: 26.07.2019., 18:19 Cekajte je li pricamo o titulama u inferiornijem bolidu ili i o titulama u bolidu koji je bio podjenak sa direktnom konkurencijom?

Jer ne bih ja tek tako otpisao Mikine i Fernandove titule, kao ni Kimijevu, a ni Hamiltonovu iz 2008.
pa eto onda pojasni šta si s ovin boldanim tio reć
_bataziv_0809 je napisao/la: 26.07.2019., 15:43 Smatram da i nije bas za kljuc, jer treba razlikovati vozace cije su titule vecim dijelom rezultat okolnosti VAN KONTROLE I ZASLUGE vozaca od onih koji su svojom voznjom napravili razliku.

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: McLaren
Nabrojao sam titule koje nisu ostvarene u nedodirljivo dominantmim bolidima.

A bolid je jedan od faktora koji djelomicno nije pod kontrolom vozaca, a djelomicno jeste.
slika

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Navija za: Hamilton, Leclerc, Ricci
fjaka je napisao/la: 26.07.2019., 22:06
Dani je napisao/la: 26.07.2019., 17:42 Ne znam samo kako si zaboravio 1991. i naslov Senne u ipak slabijem mclarenu nego što je to bio williams.
sorry my bad :thumbs: neznam kako sam propustio ne samo '91 nego '90 i '88 sve je to senči u drugoligaškom mcl-u poosvaja :thumbs:
Sarkazam je nepotreban. Pogotovo kada se veličaju neki drugi vozači u jednako konkurentim bolidima od tog mclarena. Usporedivo za 1994. i tadašnjim williamsom .Pokušaj umanjivanja superiornosti tog williamsa je u najmanju ruku zabrinjavajuća.
slika

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
Dani je napisao/la: 27.07.2019., 00:06
Sarkazam je nepotreban. Pogotovo kada se veličaju neki drugi vozači u jednako konkurentim bolidima od tog mclarena. Usporedivo za 1994. i tadašnjim williamsom .Pokušaj umanjivanja superiornosti tog williamsa je u najmanju ruku zabrinjavajuća.
Williamsa iz 1994?
slika

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: Hamilton, Leclerc, Ricci
Da. I jedan i drugi bolid je krenuo loše u sezonu, međutim nakon par utrka preuzimaju dominaciju.
slika

fjaka
Formula 4
Formula 4
u odnosu na schumacherov...no :mrgreen:
schumacherov benetton je bia space shuttle jbte :prcnjau: i fija je odmjerenim udarcima učinila završnicu ultramegaturbo zanimljivon :prcnjau:
u suprotnom bi schu ima 50-80 bodova više od hilla :prcnjau:

dani pretpostavljan da si mislija na dominaciju williamsa nad lehtovim/herbertovim/verstapenovim benettonom :mrgreen:

Frantic
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari
fjaka je napisao/la: 27.07.2019., 16:34 u odnosu na schumacherov...no :mrgreen:
schumacherov benetton je bia space shuttle jbte :prcnjau: i fija je odmjerenim udarcima učinila završnicu ultramegaturbo zanimljivon :prcnjau:
u suprotnom bi schu ima 50-80 bodova više od hilla :prcnjau:

dani pretpostavljan da si mislija na dominaciju williamsa nad lehtovim/herbertovim/verstapenovim benettonom :mrgreen:
Misliš na Lehtov Benetton u kojeg je MS sjeo na treningu u Monacu u četvrtak (nakon što je sjebao svoj) pa postavio više od sekunde bolje vrijeme od samog Lehta.... ;) :mrgreen:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
A imao je taj bolid i neke nedozvoljene elektronike koju nisu koristili. Nisu boga mi. :zubo:
slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
Pa Lehtov/Verstappenov nije imao, Boga mi. ;)
Naravno, veza moj prethodni post (replika fjaki).
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

fjaka
Formula 4
Formula 4
Frantic je napisao/la: 27.07.2019., 18:00 Misliš na Lehtov Benetton u kojeg je MS sjeo na treningu u Monacu u četvrtak (nakon što je sjebao svoj) pa postavio više od sekunde bolje vrijeme od samog Lehta.... ;) :mrgreen:
više od sekunde? sa svojim je obično bilo 2,5 pa naviše razlike :mrgreen:

fjaka
Formula 4
Formula 4
Frantic je napisao/la: 27.07.2019., 18:50 Pa Lehtov/Verstappenov nije imao, Boga mi. ;)
Naravno, veza moj prethodni post (replika fjaki).
zašto nisu mogli i njihovi bolidi imat?

ali one and only ima instrukcije kako di i šta...ako me svaćaš :mrgreen:

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
Luda sezona. Mracna i tragicna. Zao mi je sto je nisam bio u prilici pratiti.

Sjecas se kad sam napisao da je MSC iz Hilla izvlacio najbolje? Damon je to sad (nedavno) i sam izrekao:

[youtube]https://youtu.be/SqzdzAeF-9wttps://youtu.be/SqzdzAeF-9w[/youtube]
slika

fjaka
Formula 4
Formula 4
ma hill je mator počea s utrkivanjem. dvostruko je stariji od schu a on je raznosa novine i radija na baušteli da prehrani obitelj ( inače sin dvostrukog sv. prvaka u f1) a schu je tada voza karting :mrgreen: tako da su mi hillovi uspjesi još veći. uletija je u tu eru kad se s tim već profesionalno počimaju bavit sa 4-5 godina a on to tesanje nije proša...al zato ima ono nešto u krvi ;)

Frantic
Formula 1
Formula 1
fjaka je napisao/la: 27.07.2019., 18:59
Frantic je napisao/la: 27.07.2019., 18:00 Misliš na Lehtov Benetton u kojeg je MS sjeo na treningu u Monacu u četvrtak (nakon što je sjebao svoj) pa postavio više od sekunde bolje vrijeme od samog Lehta.... ;) :mrgreen:
više od sekunde? sa svojim je obično bilo 2,5 pa naviše razlike :mrgreen:
Jeste, ali u tom slučaju je vozio potpuno nepoznati bolid samo par krugova, kojeg "nikada" prije nije vozio (a ni blizu ništa slično, jerbo je njegov, prema riječima stručnjaka, za Lehtov bio space shuttle), a od "svojih" stvari je imao samo sjedište. :mrgreen:

Međutim, kako to da je i u Lehtovom bolidu bio najbrži na treningu?
I daleko brži od npr. Williamsa....
Ako me shvaćaš. ;)

Ujedno, i odgovor i na drugi post.
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

fjaka
Formula 4
Formula 4
Frantic je napisao/la: 27.07.2019., 19:17 Međutim, kako to da je i u Lehtovom bolidu bio najbrži na treningu?
tc? tc za koji je on ima instrukcije? za koji im je on bija od povjerenja?
tek bi onda sve ošlo kvragu da je podbacija :thumbs:

p.s. za tvoju obavjest larini recimo nije moga držat usta zatvorena i prvon prilikon je otkuca ferrari :trep:

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
Sta je Larini otkucao?

Je li cuo sta skupa sa Sennom na Aidi?

Znaci samo Schumijev bolid je imao tu elektroniku i postojala je samo 1 takva sasija?
slika

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: sve powered by honda
s wikipedije:
During the weekend of the Pacific Grand Prix in April, Ferrari test driver Nicola Larini (who had replaced Jean Alesi for the early part of the season), leaked to the Italian media that he had used traction control during the practice session for the race. Ferrari and Larini later denied the claims to the worldwide press.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

fjaka
Formula 4
Formula 4
batazive prdnio ti je link, evo ovde https://www.youtube.com/watch?v=SqzdzAeF-9w

Frantic
Formula 1
Formula 1
fjaka je napisao/la: 27.07.2019., 19:24
Frantic je napisao/la: 27.07.2019., 19:17 Međutim, kako to da je i u Lehtovom bolidu bio najbrži na treningu?
tc? tc za koji je on ima instrukcije? za koji im je on bija od povjerenja?
tek bi onda sve ošlo kvragu da je podbacija :thumbs:

p.s. za tvoju obavjest larini recimo nije moga držat usta zatvorena i prvon prilikon je otkuca ferrari :trep:
Aha, znači mogli su i Lehto (odnosno Jos) imati i LC i TC, ali njima to nije bilo dozvoljeno (ili nisu uopšte znali za to), jer Benettonu nije bilo u cilju da imaju drugog vozača koji bi kidao dragocjene bodove (odmagao/otežavao) Hillu (Williamsima) i koji bi, posljedično uzeo dovoljan broj bodova da Benetton ostvari konstruktorsku titulu. :thumbs:
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

fjaka
Formula 4
Formula 4
Frantic je napisao/la: 27.07.2019., 22:08 Aha, znači mogli su i Lehto (odnosno Jos) imati i LC i TC, ali njima to nije bilo dozvoljeno (ili nisu uopšte znali za to), jer Benettonu nije bilo u cilju da imaju drugog vozača koji bi kidao dragocjene bodove (odmagao/otežavao) Hillu (Williamsima) i koji bi, posljedično uzeo dovoljan broj bodova da Benetton ostvari konstruktorsku titulu. :thumbs:
schu im je bio od povjerenja,
lehto, jos i johnny su bili potencijalni ''larini'' s kojima je moglo sve otić u 3pm :thumbs:

evo kolko in je jos bija od povjerenja:

https://www.f1technical.net/forum/viewt ... 3b9dc4d18c
Jos Verstappen told the media;
Michael definetly used something to help him brake later and going faster trough corners. It wasn't fair. I always braked as late as possible but i never managed to get close to him. We could not have the same car!
Thats not possible cause i always beat him while we went karting. He never beated me!

I'm not amazed that Schumachers comeback is a little dissapointing because I knew that he isn't that fast. Everybody saw him like som "GOD" but he isn't!

In 1994 i asked Flavio Briatore if Michael's car had something like TS or LS, he told me just not to start about it ever again. So at that moment it was clear for me.
I also drove in Michaels car but still did not managed to get close to his lap times. They probably shutted down the elektronical help.
Zaključano
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡