VN Velike Britanije (Silverstone Circuit) 14.-16. srpnja 2017.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

senja
Baniran
Baniran
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: Vettel
Iceman je napisao/la: 13.07.2017., 18:58 Čak i ne izgleda tak loše, ali nisam siguran da bih to uveo... U svakom slučaju bolje nego onaj ferrarijev y izum (kak se to već zvalo).

Jedva čekam Silverstone i Ferrarijevu pobjedu! :trep: :mrgreen:
Nije to Ferrari izmislio, nego su samo prvi isprobali.

hattrick
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Kontakt:
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari
Clark je napisao/la: 13.07.2017., 19:16
Ferrari je napisao/la: 13.07.2017., 18:26 slika
Nisam protiv unapređenja sigurnosti, naprotiv. Sve što može dodatno zaštiti vozače, kao i ostalo osoblje uz stazu je dobrodošlo.
Ali što se tiče raznoraznih haloa, aeroscreenova i shieldova, tu sam skeptičan. Čini mi se kao da rješavaju jedan sigurnosni problem, a istodobno se pojavljuje drugi.

To su sve polovična rješenja koja su samo "prilijepljena" na bolid, umjesto da su dizajnirana da od starta budu sastavni dio bolida čime bi se postigla maksimalna sigurnost i koliko-toliko normalan izgled bolida.
Dakle nešto kao što je postavljeno u Ferrarijevoj temi.
Na tom renderu taj "shield" ide "iz nosa" i uklapa se u liniju bolida.
I dobro izgleda.
već sam prokomentarisao da nisam za to, ali ako će već nešto stavljati neka bude takav.
A ovo....., ovo je nakalemljeno sranje, bljak, fuj, :bang: :facepalm:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

senja
Baniran
Baniran
Pa polako, nije bolid dizajniran za ovo. Ali što se tiče vidljivosti, Na ovoj gore slici se dobro vidi kroz to. Može se vidjeti ko je za volanom bez problema.
slika

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
senja je napisao/la: 14.07.2017., 00:05 Pa polako, nije bolid dizajniran za ovo. Ali što se tiče vidljivosti, Na ovoj gore slici se dobro vidi kroz to. Može se vidjeti ko je za volanom bez problema.
slika
Nije problem vidljivost koliko je problem kada padne kiša, zamagljenje stakla, komadići gume na staklu, opcenita prljavština...

Isto tako distorzija samog pogleda iz bolida može biti problem jer je ova "kupola" zakrivljena pod jako velikim kutom jer radi na maloj pivršini te vrlo lako može "zakriviti" svijet oko sebe i vozaču otežati pogled.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Ovo je fuj. Radje bih uzeo halo valjda nego ovo.

Uostalom, koji ku... se toliko mudruje. 100 baba kilavo dijete. Kao da su djeca ti koji odlucuju o tome a ne odrasli i zreli ljudi. Zakompliciraju si zivot bezveze umjesto da se stvari postave jednostavno...

Glava vozaca je izlozena i moze doci do opasnih udaraca? Da. Zelimo sprijeciti? Da. Koji je jedini nacin? Skroz zatvoreni kokpit. Ima li drugog? Nema! ili ga zatvoris i nista mu nece pasti na glavu ili ga udariti ili ostavis kako je.. Najgora su polovicna rjesenja. Stave ovo govno od stakla.. Nekom otpadne guma i odozgo spuca vozaca u glavu i sta... Massina pruga je isto tako mogla dobiti neku parabolu i odozgo doletjeti. Taman toliko koliki je otvor. Kao sprijecilo se nesto. Gluposti. Ili ga zatvori ili ostavi kako je. Mudruju previse. A to sro ce pola fanova prestat gledat f1 ako ga zatvore jer ce to onda biti auto kao i svaki drugi to je druga stvar. Nemoze i pare i jare. Mi bi se jebali ali da nam ne udje. Ma je li.

Nazad na temu. Eto imam frenda u londonu. Naravno da glupan nije isao. Ja doduse nisam ni spomenuo a on ne prati f1 i znam da ne bi isao pa i da sam mu rekao. A da je otisao cuti one stare zvijeri siguran sam da bi poceo gledat f1. Na snooker sam ga navukao i sad je zaludjen. Ni biljar nije igrao al sam ga i tu navukao da nam je cak stapove kupio al za f1 je tvrd orah tako da nit imam slike nit video nit majicu..

Sto se utrke tice.. Staza je vrh. Brza. Sto je meni najdraze, fluidna je.. bas nekako tece i svi zavoji kroje savrsenu cjelinu... Odlicna za utrkivanje. Odlicna i za igrati.. Ma zakon.

Ocekujem da ce ham pobjediti. Merc bi trebao biti vrlo jak ovdje. Seb naravno vrlo blizu i nije receno da nema sanse za pobjedu. Itekako ima iako mislim da ce ipak ham uzeti. Volio bih i kisu naravno.. Kisa na silverstonu je uvijek super :)

Maxu zelim srecu. Fali u utrkama... FI dvoboji su postali super tako da je i njih zanimljivo pratit i naravno da vidimo moze li mclaren u bodove malo lakse..

f1zd
F1puls konstruktorski prvak
F1puls konstruktorski prvak
S nama već: 9 god 5 mj
Navija za: Vettel,Ferrari
Meni ne izgleda toliko loše

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Navija za: Hamilton, Leclerc, Ricci
@ferrari
Citam planet f1. Uz autosport i amus najrelevantniji site o f1
slika

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Dani je napisao/la: 14.07.2017., 10:07 @ferrari
Citam planet f1. Uz autosport i amus najrelevantniji site o f1
I oni su to napisali jel?
slika slika

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Prva iskustva sa Shieldom nisu pozitivna:

"Interesting VET reports Shield to be blurry. Initial FIA investigations of standalone screen found thickness required could create fishbowl"
slika slika

hattrick
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Kontakt:
Ma ništa od tog shilda... siguran sam da se to neće desiti 2018, tako su govorili za halo, pa ništa. Svake godine govore da će od sljedeće "nešto"... pa odgode.
https://twitter.com/thebuxtonblog/status/885776407879589888
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. slika

alonso5
Formula 1
Formula 1
Navija za: Alonso & Lorenzo
Bottas na 4 desetinke od rekorda staze,nije lose.
"postoje 22 pilota,šest od njih su dobri,tri su izuzetna,ali postoji samo genije,to je Alonso" #JackieStewart

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
Bottas je skinuo rekord.b :fakjea:
slika

luke flywalker Verified
GP3
GP3
S nama već: 8 god 7 mj
Navija za: Mika Hakkinen
Samo sam uspio ufatiti 20 min p1 i nisam vidio shield u akciji ali sa slika mi nije nesto, bolji od halo al opet kvari nekako. A ako ga i uvedu navici cemo se ko i na sve ranije, visoka i uska zadnja krila, visoko nosevi itd. Ako pivecava sigurnost nek uvode, al pitanje je da li i u nekim segmentina smanjuje..

Sent from my iPhone using Tapatalk

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
https://twitter.com/Gianludale27/status/885790207626420225

Gilles
GP3
GP3
S nama već: 9 god 8 mj
Navija za: Ferrari
Da li se zna zasto je Ferrari ovoliko iza?
slika

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
A petak je. Svatko testira nesto svoje, iako je Kimi imao najbrzi prvi sektor, pa je nakon toga imao gresku.
slika

luke flywalker Verified
GP3
GP3
S nama već: 8 god 7 mj
Navija za: Mika Hakkinen
Jesul kimi i seb vozili updateovane ice?

Ferrari
Formula 1
Formula 1
luke flywalker je napisao/la: 14.07.2017., 11:48 Jesul kimi i seb vozili updateovane ice?

Da.
slika slika

Black Queen
Formula 4
Formula 4
S nama već: 8 god 3 mj
Navija za: M.Schumacher/S.Vettel
Sto je s Ferrarijem? Nisam mogla gledati trening. :shock:
"Kad bi neki ljudi skočili sa visine svog ega, na visinu svoje inteligencije, poginuli bi definitivno."
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡