Isle of Man TT

WEC, WRC, Indy...

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari
razočaran sam, najave senior TT i onda puste sidecars, i to 2 puta za redom.
slika

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Scuderia Ferrari
Hahah evo me u pravoj temi, ja lupao u Hamiltonovoj temi o TT-u :facepalm:
Uglavnom evo prenose sada Seniore s tim da je superstock bio najavljen, zasad su jako na knap, Dunlop pogotovo divlja, upravo je skinuo rekord outlapa za skoro 5 sekundi... :shock:
Sisu (fin.)

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
Šteta za W.Dunlopa, hrabro se držao, kad smo kod ovih koji se hrabro drže i Anstey je odličan na 3. zasad.
Sisu (fin.)

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
Dunlop odletio, McGuinessa povukao Hutchyja, tako da je maknuo Ansteya s 3. Izgleda da je to to što se 3. tiče.
Sisu (fin.)

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
Dunlop sjajan posao opet, šteta što je Hutchy stavljao superstock motor za Senior, mislim da bi bolje kotirao, ali što je tu je. Harrison fenomenalan posao, McGuiness ipak nije mogao u borbu za 1. ove godine.

E sad idem pogledati tu presicu da vidim što je to bilo.
Sisu (fin.)

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
https://www.youtube.com/watch?v=M0vcO2_iejo

Hehe, a mora biti podbadanja između vodećih, to je dobro. Uvijek treba biti ta oštra sportska konkurencija, sve je dobro dok ne počnu plakati zbog nekakvih timskoh odredbi i pravila što vidimo nažalost danas u F1. Ovo što Hutchy kaže da se neće možda vratiti iduće godine ne vjrujem mu ni riječi, prevelika je to ovisnost, pogotovo da bi odustajao jer ti netko nije čestitao i bacio nekakvu optužbu.

Što se tiče McGuinessa :cool: . Legenda kakve nema, uleti na presicu s Coronom i počne sve zaljevati :rofl: . Onda između pitanja povuče tu i tamo iz boce hahhah. Majstor, još je pristojno čestitao i rekao čak i da uči od mlađih tako da se definitivno nadam da će doći iduće godine, samo da ga vidim na motoru dok juri!

Nažalost osim ovih lijepih stvari imamo još dva smrtna slučaja:
Na Senior TT utrci poginuo je Andrew Soar (32) kod Keppel Gate-a. RIP Andrew i izrazi sućuti njegovim najbližima .
Na 2. Sidecar utrci poginuo je Ian Bell (58) kod Ballaspura, njegov sin koji je vozio s njim je neozlijeđen. RIP Ian i izrazi sućuti njegovim najbližima.

To bi bilo to za ovogodišnji IOM TT kao što je i rekao senna66, nadam se još boljoj idućoj sezoni i kao uvijek sretnijoj za vozače.
Iduća sezona mogla bi biti još napetija ako ne bude ovih silnih ozljeda prije utrke, tako da osim ovog odličnog trojca ove godine nadam se da će se i Anstey ponovo priključiti borbi za vrh u Supersportu, stocku i Senioru, Harrison treba još samo malo stisnuti za iduću sezonu, a naravno očekujemo i nezaobilaznog Guya, koji mi je definitvno favorit nakon McGuinessa! :fakjea:
Sisu (fin.)

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
John je jedan gospodin. Lijepo je priznao da su dečki jednostavno bolji ove godine i da je vrlo zadovoljan svojim podijem. Nema on što dokazivati, kao što i sam kaže, debeo sam i star a još uvijek osvajam podije. Čovjek u sebi nema trunke zla.
Hutchinson je odvozio fenomenalno, ali se točno vidi da je više od svega cilja na pobjedu u Senioru. Frajer nenormalno trenira svoju fizičku spremu, gledao sam par klipova na youtubeu, zaista se prirpema tokom cijele godine. Živi za TT.
Dunlop me iskreno iznenadio, očekivao sam poredak Hutchy, McGuinness pa tek onda Dunlop. Srušio je rekord staze i odvozio majstorski.
Najveći gubitnik je Cameron Donald koji nikako nema sreće već par godina, također i William Dunlop.
Što se tiće Guy Martina, nekako si razmišljam hoće li se vratiti ili ne, voli bi da se vrati. Mada sam siguran da duboko u sebi ipak želi. Govorio je da ne zna, pa da će se sigurno vratiti, uvijek se onako nasmiješi i kaže "Ma vratit ću se"...ali Guy zaista živi život punom brzinom. Bavi se svime i svačime, obara svjetske rekorde, vozi svakakve utrke....Ne znam, vrlo bi rado da pobjedi. McGuinnessa su pitali hoće li se vratiti, na što je on rekao da vrlo vjerojatno hoće, čak štoviše uvjeren je i da će pobjediti. Teško je takvo nešto prognozirati kada pogledaš Dunlopa i Hutchya koji su u vrhunskoj formi. Guy je još uvijek povezan sa svojom momčadi Tyco BMW te su rekli da je motor za njega spreman kada god poželi. Tyco je ozbiljna i jaka ekipa (trenutno za njih vozi Hutchy) tako da Guya čeka konkurentan motor. Neka se vrati i pokuša barem još jednom jer definitivno je brz i odličan vozač, ali i pehista.

Solidan IOM TT ove godine, samo sam očekivao veću borbu između barem prve četvorice. Međutim zaostaci su bili dosta veliki. Ako se ne varam Ulster GP je u kolovozu, tako da ipak nešto road racinga za ovu godinu je ostalo. Sljedeće godine North West prije IOM-a, reklo bi se generalna proba. Još ću si skinuti s neta utrke i pogledati ih još jednom ako pronađem linkam vam.

Također sve veće novosti koje će se desiti kroz sljedećih godinu dana postam ovdje. :D
slika

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
:fakjea: :thumbs:
Sisu (fin.)

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
Godišnjica pogibije Joey Dunlopa, najvećeg ikada u road racingu. Michael Dunlop upravo danas je osvojio Skerries Open Race, dok mu je brat William završio na 3. mjestu, lijepa posveta njihovom ujaku. RIP legendo.

@FerrariManiac, ako slučajno nađem sažetke trke nakeljim ti ovdje, mada čisto sumnjam da će biti.
slika

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
RIP legendo...

Hvala senna
Sisu (fin.)

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: sve powered by honda
najveći ikad! sam kombijem krenut vozit humantiranu pomoć. :klanjam: :klanjam: :klanjam:
na biranju najboljeg sportaša sjeverne irske bio prvi ispred georgea besta.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
@zekohonda slažem se, i ljudina i vozačina, najbolji ikada. :klanjam:

@FerrariManiac evo pronašao sam onboard snimku Skerries Road Race-a, čisto onako da se opustiš nakon radnog dana uz prelijepi zvuk motora i pravo utrkivanje...manje poznata trka no vrlo popularna u Irskoj.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=sPci-6eops8[/youtube]

Ulster GP je za mjesec dana, nakon IOM TT-a najveći događaj, a mnogi joj daju i epitet najbrže road racing trke. Evo i liste pobjednika Ulster GP-a, naravno najbolji je tko drugi nego Joey, dok se Guy Martin može pohvaliti s čak 11 pobjeda. Moglo je biti i 12 da prošle godine nije pao s motora dok je vodio. Posebno je zanimljivo da je John McGuinnes bez pobjede, te da je bio vrlo blizu u 6. (zadnjem) krugu utrke. U tom 6. krugu je postavio rekord staze od čak 211.9 km/h. No to nije bilo dovoljno te je izgubio od Guy Martina sa zaostatkom od samo +0.056 sec.
Moram priznati da nikada nisam pratio UGP, pa ću mu dati priliku. Gledajući par klipova na youtube-u čini se vrlo dobrim pa bi mogli u ovoj temi prokomentirati i njega :D
[ link do slike ]
slika

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
Hvala senna, čisti gušt za gledati. :pivo:
Sisu (fin.)

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
Ako ste mislili da je Isle of Man TT gotov za ovu godinu i da vam neću više dosađivati, u krivu ste. Ako ništa kolega @FerrariManiac je sigurno zainteresiran. :cool:

U tijeku je Classic TT. Sve je isto, od staze do velikih imena koji su vozili ovogodišnji Isle of Man TT (osim Hutchinsona). Jedino što je drugačije su naravno, motori. Mislim da ne moram previše objašnjavati o čemu se radi dovoljno je zaključiti po slikama i videu koji ću vam priložiti. Raspored kvalifikacija i utrka nalazi se ovdje http://www.iomtt.com/Classic-TT/Classic ... edule.aspx U tijeku su kvalifikacije u kojima Dunlop nastavlja svoju dominaciju. Iskreno ne znam hoće li biti prijenosa utrke kao što je bilo za IOM, ako nađem nakeljim ovdje :D

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=n215cNg3GWE[/youtube]
slika
slika
slika

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
Dapače kolega, ja sam ako ništa drugo ovih dana prisutan na forumu dovoljno da pročitam i popratim sve sadržaje koje vi postavite, a ako još kojim čudom i ulovim utrku ili snimku tim bolje! :koska:
Sisu (fin.)

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
@FerrariManiac
prava iznenađenja u današnjoj Bennetts Senior 250cc utrci.

1.John McGuinness,
2.Dean Harrison,
3.Maria Costelli

John, koji je pobjeđivao na IOM TT-u 23 puta, danas je ostvario svoju prvu pobjedu na Classic TT-u.

[ link do slike ]
[ link do slike ]
[ link do slike ]

Rezultati.
http://www.iomtt.com/~/media/Files/2016 ... Result.pdf
slika

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
:shock: Moram to sada malo pobliže popratiti - McGuinness 1. i Costelli 3.! Lijepo iznenađenje za današnji dan....
Sisu (fin.)

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
@Ferrari Maniac

Večeras najbolji trenuci dosadašnjih classic TT utrka, https://www.filmon.com/channel/itv4. Piše da počinje u 22h po njihovom vremenu, dakle po našem bi to trebalo biti 21h ako se ne varam.
Prošli ponedjeljak Michael Dunlop je pobjedio na sve 3 utrke koje su se održavale toga dana, čovjek je na vrhuncu. :shock: :klanjam:
Sutra se vozi Senior Classic. :cool:
slika

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
Nažalos nism bio pri kompu tako da nisam niti mofao pratiti danas sažetke. Probati ću uloviti koju snimku kasnije isto tako i senior classic sutra ajo uhvatim vremena..
Sisu (fin.)

Grah0 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: KMag, Seb
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡