Formula E sezona 2015./16.

🔋 Sve teme vezane uz Formulu E.

senja
Baniran
Baniran
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: Vettel
Što je ova utrka u nedjelju kraća? Nije valjda da ne mogu napuniti baterije do sutra :mrgreen:

Al što me nervira ovaj FanBoost. Vidi se iz aviona da botovi glasaju. Sarrazin obično ima po 1% glasova svaku utrku. I onda odjednom skoči na prvo mjesto :facepalm: Za ovog Kineza mi nije nikakvo čudo, ipak je Kinez. Iako je sporiji 3 sekunde od timskog kolege na prvom treningu :facepalm:
Dok je Simona od Frijnsa samo 0.2s sporija.

f1zd
F1puls konstruktorski prvak
F1puls konstruktorski prvak
S nama već: 9 god 4 mj
Navija za: Vettel,Ferrari
Nadam se da će Di Grassi uzeti naslov :D

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Rezultati slobodnih treninga: Renaulti najbrži na oba treninga; Prost najbrži na prvom, Buemi na drugom
http://www.motorsport.com/formula-e/new ... 81579&em=1

Kvalifikacije počinju u 13 sati, ovako izgledaju grupe:

slika

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Nisam gledao kvale, ali očito je i tu kiša začinila stvari :) Di Grassi P11, Buemi P14, bit će uzbudljivo.

[ link do slike ]

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=4u-mn0IESC0[/youtube]

senja
Baniran
Baniran
Bilo je i tu svašta. Izlijetanja, crvenih zastava, odgoda, produživanja kvalifikacija... U prvoj grupi, Prost na prvo mjesto. Sarrazin se skuca, i sjebe svima krug iza. Kasnije je već počela pomalo kiša. Ne znam više ni ko je sve bio u kojoj grupi, ali ova druga grupa je čini mi se dobro prošla. Ili je i tu Vergne bio zajebo. Kasnije trećoj grupi je bilo najgadnije po kiši. Četvrta je malo bolje prošla, jer se već staza počela sušiti.

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Uzbudljiva prva utrka, Prost za kojeg sam rekao da ga samo tatica drži u momčadi je izdominirao utrkom :mrgreen:
Prva dvojka Prost i Senna, ne zvuči kao nešto iz 2016. :mrgreen:
Turvey je praktički cijelu utrku proveo na trećem mjestu i onda se na samom kraju skršio, šteta.
Di Grassi je uspio zadržati vodstvo u ukupnom poretku, povećao ju je čak, ali i dalje je to jako malo, 3 boda. Abt mu je dobrano pomagao sve dok se nije skršio, podsjetilo me na Sennu prošle godine kad je pomagao Piquetu, doduše to je bilo na samom kraju druge utrke.
Buemi je na kraju završio iza Di Grassija, vidjelo se da je puno brži od ostalih, ali staza je super uska i pretjecanje je jako teško. Na kraju se zabio u Birda koji je naglo usporio, ne znam što je točno bilo, navodno je mislio da je cilj odmah na izlasku iz zavoja kao lani pa je zato toliko usporio, ali bio je i na 1% baterije pa je moguće da je zato usporio naglo, možda je neki sasvim drugi kvar...Uglavnom, srećom za Buemija je sve prošlo dobro.

Ovako izgleda ukupni poredak uoči posljednje utrke sezone:

slika

slika

Ako kvale budu čiste, očekujem Buemija u stilu današnjeg Prosta, ali se ne nadam tome :D

senja
Baniran
Baniran
A jeli Di Grassiju ostao najbrži krug, ili ga je neko srušio?
Žalosno je kako ova dvojica nosioca poznatih prezimena završiše bez ikakve borbe na prva dva mjesta. A nisu ni jedan ni drugi ništa posebno. Vergne se naradio za treće mjesto. Di Grassi odlično odvozio, iako je bio čitavo vrijeme na granici. Vidi se da je edams brži. Onaj kontakt, jbg moralo se desiti kad čitavu utrku ovako odvezeš. Buemi se bio malo zabio u Abta. Abt, je bio dobar. Ne znam jeli kriv za onaj udes. Imao je odličan manevar sa vanjske strane, i sljedeća mu je krivina išla unutra. Samo ne znam jeli se Frijns imalo mrdao. Ali na ovakoj stazi je dovoljno milimetar da dođe do kontakta. Jbt, na čitavoj stazi jedva da ima mjesta za dva bolida.

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
senja je napisao/la:A jeli Di Grassiju ostao najbrži krug, ili ga je neko srušio?
Srušen je, Piquet je na kraju imao FL. To je jako važan faktor ovdje, 3 boda dijele Di Grassija i Buemija i upravo bi taj najbrži krug mogao presuditi.

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
senja je napisao/la:Što je ova utrka u nedjelju kraća? Nije valjda da ne mogu napuniti baterije do sutra :mrgreen:
Pocoprao si ih :rofl: https://twitter.com/Nickishields/status/749538263229235200

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kakav start, Di Grassi pokupio Buemija :O :O :O
Obojica su nastavili, sad najavljuju lov na FL :kokice:

Ferrari1345
Formula 1
Formula 1
Navija za: Glasniju F1
Znači tko pokupi najbrži krug osvaja prvenstvo? Svašta :koska:
slika

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rješavaju tako što naprave još jedan problem"

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Ferrari1345 je napisao/la:Znači tko pokupi najbrži krug osvaja prvenstvo? Svašta :koska:
Izjednačeni su u ukupnom poretku, 153 boda obojica, imaju po 3 pobjede, po 2 druga mjesta obojica, ali Di Grassi ima 2 treća mjesta, jedno više od Buemija. Di Grassi je na quali set-upu, Buemi i dalje čeka u boksu, obojica sad jure po FL. Naravno, bodove neće dobiti nijedan, Di Grassi krug ili 2 iza, Buemi 6-7, i dalje čeka u boksu.
Napomena: Fanboost imaju obojica, ali krug u kojem ga se iskoristi se ne računa za bodove, najbrži bez FB-a je onaj koji se računa.

Ferrari1345
Formula 1
Formula 1
Navija za: Glasniju F1
Iskreno navijam za Di Grassija ali ono je bio Kvyat potez (rusija). Po meni diskvalifikacija jer je jasno da je kočio prekasno i zabio se ravno u rivala kojeg je trebao proći da osvoji prvenstvo...

Ali sveukupno gledano Di grassi bi trebao osvojit ovo prvenstvo. Prošle godine je izgubio prvenstvo zbog toga jer su mu oduzeli pobjedu a ove godine isto tako (ako ovako ostane). Zato sam i prestao pratiti ovo :P

A i ovaj sistem da se najbrži krug boduje je isto glup kao što imaš i rezervni bolid u slučaju sudara
slika

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rješavaju tako što naprave još jedan problem"

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Di Grassi nije uopće kočio, pustio je gas na vrijeme, ali nije zakočio. S druge strane, Buemi pušta gas vrlo rano...Kontroverzno, bit će napeto do kraja, ja sam i dalje za Di Grassija :)

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Sebastien Buemi prvak je druge sezone Formule E!

[ link do slike ]

U najluđoj mogućoj završnici prvenstva sve se svelo na borbu za najbrži krug. Na startu smo imali sudar bodovno izjednačenih konkurenata za naslov, obojica nastavljaju utrku i samo love najbrži krug do kraja. Na kraju Buemi postavlja dva najbrža kruga, Di Grassi ni onaj prvi nije uspio skinuti. Izgleda da je sve gotovo, da ni suci više ne mogu ništa mijenjati, Buemi ima 155 bodova, 2 više od Di Grassija, ako bi ikoga kažnjavali ovdje, to bi bio Di Grassi tako da vjerujem da je ovo konačno. U sjeni svega toga Prost je uzeo dvije pobjede u jednom vikendu, čestitke na tome.

senja
Baniran
Baniran
Ferrari1345 je napisao/la:Iskreno navijam za Di Grassija ali ono je bio Kvyat potez (rusija). Po meni diskvalifikacija jer je jasno da je kočio prekasno i zabio se ravno u rivala kojeg je trebao proći da osvoji prvenstvo...

Ali sveukupno gledano Di grassi bi trebao osvojit ovo prvenstvo. Prošle godine je izgubio prvenstvo zbog toga jer su mu oduzeli pobjedu a ove godine isto tako (ako ovako ostane). Zato sam i prestao pratiti ovo :P

A i ovaj sistem da se najbrži krug boduje je isto glup kao što imaš i rezervni bolid u slučaju sudara
Buemi je očigledno prerano kočio, i iznenadio Di Grassija dok je prestizao Prosta. A rezervni bolid imaju bez obzira na sudar :mrgreen:

Prost uze dvije pobjede ni kriv ni dužan :mrgreen:
Jbg, najbolji bolid je pobijedio. Di Grassi nije ni imao šanse za FL. Buemi je i Prosta u kvalifikacijama oderao skoro za sekundu.

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Nije prošla Dragonova žalba na Vergneove kazne u 2. utrci u Londonu - DS Virgin ostaje trećeplasirani u konačnom konstruktorskom poretku s bodom ispred Dragona
http://www.autosport.com/news/report.ph ... urt-appeal
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡