F1 Challenge 99-02
Slobodan offtopic o svim temama koje vas zanimaju, a nemaju veze s ostalim podforumima.
- Alen13ASC
- Formula 1
- S nama već: 10 god 3 mj
- Navija za: Fernando Alonso
- Kontakt:
Hihi, kao u Povratku u Buducnost
Planiram za vikend da kad budem imao vremena da vratim cast RB x2020 s PJ koji vristi umesto zvuka Dodge Srt Tomahawka.
A mislim da znam kako da pojacam snagu PJ. Imam i program za algoritme rada PJ po stepenu obrtaja. Jedva cekam vikend
Ide mi na zivce sto moram upotrebljavati HypERS, to destabilizuje bolid. Voleo bi kad bi imao sirovu snagu PJ. Hocu da predjem brzinu zvuka

Planiram za vikend da kad budem imao vremena da vratim cast RB x2020 s PJ koji vristi umesto zvuka Dodge Srt Tomahawka.
A mislim da znam kako da pojacam snagu PJ. Imam i program za algoritme rada PJ po stepenu obrtaja. Jedva cekam vikend

Ide mi na zivce sto moram upotrebljavati HypERS, to destabilizuje bolid. Voleo bi kad bi imao sirovu snagu PJ. Hocu da predjem brzinu zvuka

- Alen13ASC
- Formula 1
- Kontakt:
Ovo ce biti buduci zvuk RB x2020 VF1c 13a
Uz pomoc Audacity extraktovacu i snimicu zvuk, bice prelep
Uz pomoc Audacity extraktovacu i snimicu zvuk, bice prelep

- Alen13ASC
- Formula 1
- Kontakt:
Uspeo sam, sad je RB x2020 VF1c 13a kompletan. Nisam uspeo ubrzati PJ, 720 kmh je max uz FW 1 i RW 1 te HypERS. Pomirio sam se da ipak vodim bitku s dva sveta u sinhronizaciji: brzina i aerodinamika. Staro pravilo, Monzu ne dobijaš s Monaco podešavanjima a isto tako Monaco ne dobijaš s Monza podešavanjem.
Elem, novi zvuk je brutalan. GT je uradio dobar posao a ja uspeo to preneti na F1c. Zvuk Dodge SRT Tomahawka X VGT je bilo samo odavanje počasti bolidu koji me je inspirisao da napravim RB x2020 VF1c 13a.
Snimio sam dva kruga:
- Sakhir Outer Ring, 28 sekundi!
- Shanghai, 49 sekundi!
Elem, novi zvuk je brutalan. GT je uradio dobar posao a ja uspeo to preneti na F1c. Zvuk Dodge SRT Tomahawka X VGT je bilo samo odavanje počasti bolidu koji me je inspirisao da napravim RB x2020 VF1c 13a.
Snimio sam dva kruga:
- Sakhir Outer Ring, 28 sekundi!
- Shanghai, 49 sekundi!

- Alen13ASC
- Formula 1
- Kontakt:
Posle jedno sto godina lutanja internetom, konačno sam uz jednu vezu s Discorda pronašao turističku verziju Nordschleife staze
Posve neverovatno iskustvo, inače igram F1c 13 godina i do sada nikad nisam vozio turističku verziju te staze što je prosto za mene frapantna činjenica. Mnogo je drukčije u odnosu na naravno GT4, mada moram priznati poslednji put vozio sam Nordschleife tamo davne 2014 godine!
I naravno odma sam uz RB x2020 Vf1c 13a krenuo "pržiti" stazu. Rekord a taj sam našao na YT je 2:54 i to je uradio neki lik na GT6 s Dodge SRT Tomahawk X VGT, ja sam uspeo samo 3:08.
Nordschleife je u potpunosti otkrio sve mane mog RB x2020 Vf1c 13a- ogromna nestabilnost u zavojima. Recimo Grade1 staze mahom imaju ravnina dosta te par krivina i tu moj RB x2020 Vf1c 13a uz strašno ubrzanje i trakciju može pobrati razne rekorde, a Nordschleife je drukčija zverka koja zapravo nagrađuje bolid koji ima stabilnost u zavojima.
S moje strane nisam uspeo, fali mi 14 sekundi što je mnogo. Moram još unaprediti bolid..

Posve neverovatno iskustvo, inače igram F1c 13 godina i do sada nikad nisam vozio turističku verziju te staze što je prosto za mene frapantna činjenica. Mnogo je drukčije u odnosu na naravno GT4, mada moram priznati poslednji put vozio sam Nordschleife tamo davne 2014 godine!
I naravno odma sam uz RB x2020 Vf1c 13a krenuo "pržiti" stazu. Rekord a taj sam našao na YT je 2:54 i to je uradio neki lik na GT6 s Dodge SRT Tomahawk X VGT, ja sam uspeo samo 3:08.
Nordschleife je u potpunosti otkrio sve mane mog RB x2020 Vf1c 13a- ogromna nestabilnost u zavojima. Recimo Grade1 staze mahom imaju ravnina dosta te par krivina i tu moj RB x2020 Vf1c 13a uz strašno ubrzanje i trakciju može pobrati razne rekorde, a Nordschleife je drukčija zverka koja zapravo nagrađuje bolid koji ima stabilnost u zavojima.
S moje strane nisam uspeo, fali mi 14 sekundi što je mnogo. Moram još unaprediti bolid..

- Alen13ASC
- Formula 1
- Kontakt:
Snimio sam još jedan krug s Red Bull X2020 Vf1c 13a, ovaj put na Sočiju. Krug traje samo 48 sekundi!

- Alen13ASC
- Formula 1
- Kontakt:
Nađem ja u nekoj kutiji s starinama moj stari Gigatech GM-525 miš koji je bio 2,5 evra. Bukvalno džabe ga uzeo. Do sada vozio sam s nekim kao gejmerskim A4techom, nije mi se nešto sviđalo odziv i osetljivost. Nisam mogao srasti s bolidom uz miš, to je uvek loše ako ste vozač.
Ovaj Gigatech me je odvalio!!! Skidam za sekundu neke moje stare rekorde s A4techom! Wow, kao da sam srastao s bolidom u sekundi, neverovatno samopouzdanje imam. Elem, ovo je krug u Muggellu s tim mišem u upotrebi. Najbolje vreme kruga 1:13.325
Ovaj Gigatech me je odvalio!!! Skidam za sekundu neke moje stare rekorde s A4techom! Wow, kao da sam srastao s bolidom u sekundi, neverovatno samopouzdanje imam. Elem, ovo je krug u Muggellu s tim mišem u upotrebi. Najbolje vreme kruga 1:13.325

- blown diffuser
- Formula 1
- S nama već: 8 god 7 mj
- Navija za: Love Parade
A da se prebaciš na rfactor1 ili 2, Assetto Corsa ili iRacing?Alen13ASC je napisao/la: 20.09.2020., 19:42 Nađem ja u nekoj kutiji s starinama moj stari Gigatech GM-525 miš koji je bio 2,5 evra. Bukvalno džabe ga uzeo. Do sada vozio sam s nekim kao gejmerskim A4techom, nije mi se nešto sviđalo odziv i osetljivost. Nisam mogao srasti s bolidom uz miš, to je uvek loše ako ste vozač.
Ova f1 challenge ima grafiku koja je za današnje vrijeme srednja žalost a i fizika bolida je zastarjela....

God save Politicians God save our friends the 'Pigs'
God save Idi Amin and God save Ronald Biggs
- Alen13ASC
- Formula 1
- Kontakt:
Može se lako nabaviti na pifta f1c stranici, elem nebi da grešim dušu kolega ali mislim da se previše bahatiš i potencionalno spustaš moje vozačke kvalitete. Olako reći da možeš skinuti 2 sekunde je bold statement.LH44 je napisao/la: 20.09.2020., 22:38 Jel može link za mod i stazu, ima tu 11.xxx 100%, moram probati
Mogu i ja, zapravo ja vozim bolid koji je namerno setapom blokiran jer je po fizici bolida i PJ premoćan. Setapom ga limitiram tako da vremena krugova budu bliže realnosti a da bolid sam ne izgleda kao "tenk". Samo ti je dovoljno kad ti kažem da ja u Bakuu na kraju 2.2 flat-out sekcije bez blokade postižem 410 km/h! Dakle očito je da moram usporiti bolid da nebi "izgledao nenormalno".
Ja sam od 2014 počeo ozbiljno se baviti fizikom bolida te soft moddanjem, napravio sam skoro pa 99% preciznu kopiju FE bolida, prva vremena krugova na ravnim pločama i mapama su bile kao u stvarnosti, bukvalno 1,5s+-. S druge strane malko sam omašio 2014 fiziku F1 bolida, ali tu se popravljam ali od tada setupom limitiram mnogo sitnica za godine 2014-2020...
@blown diffuser,
Vozim na F1c 13 godina, a probao sam rFactor na mom PCu i šteka! Imam 512Mb grafe i to me zeza, a uglavnom F1 modovi su ogromni a čak mi i u F1c koče malko. Nažalost ne mogu preći na nešto bolje. Ali hvala na sugestiji

- LH44
- Formula 1
- S nama već: 6 god 7 mj
- Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Ne podcjenjujem te, samo mislim da ti setap nije baš najbolji, a uz setap bi išao. 2 sekunde nisam ni rekao, nego 11.xxx, sad da li bi išlo 11.000 ili 11.999, ne bih precizirao, ali barem 11.999 bi išloAlen13ASC je napisao/la: 26.09.2020., 16:09Može se lako nabaviti na pifta f1c stranici, elem nebi da grešim dušu kolega ali mislim da se previše bahatiš i potencionalno spustaš moje vozačke kvalitete. Olako reći da možeš skinuti 2 sekunde je bold statement.LH44 je napisao/la: 20.09.2020., 22:38 Jel može link za mod i stazu, ima tu 11.xxx 100%, moram probati
Mogu i ja, zapravo ja vozim bolid koji je namerno setapom blokiran jer je po fizici bolida i PJ premoćan. Setapom ga limitiram tako da vremena krugova budu bliže realnosti a da bolid sam ne izgleda kao "tenk". Samo ti je dovoljno kad ti kažem da ja u Bakuu na kraju 2.2 flat-out sekcije bez blokade postižem 410 km/h! Dakle očito je da moram usporiti bolid da nebi "izgledao nenormalno".
Ja sam od 2014 počeo ozbiljno se baviti fizikom bolida te soft moddanjem, napravio sam skoro pa 99% preciznu kopiju FE bolida, prva vremena krugova na ravnim pločama i mapama su bile kao u stvarnosti, bukvalno 1,5s+-. S druge strane malko sam omašio 2014 fiziku F1 bolida, ali tu se popravljam ali od tada setupom limitiram mnogo sitnica za godine 2014-2020...
@blown diffuser,
Vozim na F1c 13 godina, a probao sam rFactor na mom PCu i šteka! Imam 512Mb grafe i to me zeza, a uglavnom F1 modovi su ogromni a čak mi i u F1c koče malko. Nažalost ne mogu preći na nešto bolje. Ali hvala na sugestiji![]()

- Alen13ASC
- Formula 1
- Kontakt:
Sve 5
u datom momentu sam krivo svatio. Nažalost ne vidimo si lica pri razgovoru
Elem, pifta f1c nema Mugello, valjda sklonjen ili neš a slomnjen je link na alliance.bondunat stoga sam uploadao na moj MEGA nalog, uz dodatak Sakhira Vanjskog Ringa!
Sakhir Vanjski Ring▼
https://mega.nz/file/UI4UzCBC#8If592vrV ... z8Ed7b4s2Q
Mugello▼
https://mega.nz/file/0Bw1FarI#Oq1y0stpb ... PCy4ajclZ4

Elem, pifta f1c nema Mugello, valjda sklonjen ili neš a slomnjen je link na alliance.bondunat stoga sam uploadao na moj MEGA nalog, uz dodatak Sakhira Vanjskog Ringa!
Sakhir Vanjski Ring▼
https://mega.nz/file/UI4UzCBC#8If592vrV ... z8Ed7b4s2Q
Mugello▼
https://mega.nz/file/0Bw1FarI#Oq1y0stpb ... PCy4ajclZ4

- Alen13ASC
- Formula 1
- Kontakt:
Uspeo sam po prvi put skinuti vreme ispod 1:10 u Zandvoortu! Vozio skoro 13 krugova i bio oko 1:10.600 i onda uzmem u bukvalnoj frustraciji malo drukčije putanje u nekim zavojima i prođem cilj kad ono 1:09.892. Nisam mogao verovati. Evo kruga
I pored toga što sad svi hvale Mugello zato što ima Arabijate meni veće strahopoštovanje stvara Zandvoort, posle vožnje ja sam kao da sam video duha. Jeziv je Zandvoort, čak i one ranije verzije.
I pored toga što sad svi hvale Mugello zato što ima Arabijate meni veće strahopoštovanje stvara Zandvoort, posle vožnje ja sam kao da sam video duha. Jeziv je Zandvoort, čak i one ranije verzije.

- Alen13ASC
- Formula 1
- Kontakt:
U senci dok sam radio oko F1 2020 moda dotakao se i Robokara, totalno neočekivano mi je došlo da sve živo opravim iz korena. Fizika je dorađena a zvuk 100% nov! Konačno dobijam impresiju da vozim električno čudovište a ne ono što je bilo ranije. Namerno blokiram top speed na oko 270 km/h, može i više (Roborace veli da Robocar može ići i preko 300 km/h ali u drag race uslovima, GP staza je totalno drugi svet).
Odma da kažem da Robocar nije nešto impresivan na recimo Mugellu koji vrvi od brzih zavoja ali na nekim drugim gde ima srednje i sporih je totalno super i sviđa mi se. Posebno trakcija te reagovanje volana.
Nalepiću onboard snimke s tri staze ispod▼
Silverstone
Sochi
Spa Franorchamps
Odma da kažem da Robocar nije nešto impresivan na recimo Mugellu koji vrvi od brzih zavoja ali na nekim drugim gde ima srednje i sporih je totalno super i sviđa mi se. Posebno trakcija te reagovanje volana.
Nalepiću onboard snimke s tri staze ispod▼
Silverstone
Sochi
Spa Franorchamps

- Alen13ASC
- Formula 1
- Kontakt:
Najavljujem nešto radikalno, ne nameravam stvoriti nešto brže od Red Bulla x2020 Vf1c 13a nego odvažnije s tehničke strane. Bolid s mlaznim pogonom- Chaparral xj20!!!

- Alen13ASC
- Formula 1
- Kontakt:
I evo ga, ekskluziva. Chaparral xj20!
Na ideju došao sam nakon odgledanog Jet Dragster video klipa. Mislio sam se jeli moguće napraviti F0 bolid s takvim pogonom. Naravno odma sam uz pomoć Audacity snimio djelove tog onboard snimka Jet Dragstera i napravio soundpack. Fizika je bukvalno revorkovana verzija od mog Red Bulla x2020 VF1c 13a uz to da sam smanjio broj brzina na 1 pošto jelte pravim bolid na mlazni pogon.
Iako malo sporiji od Red Bulla x2020 VF1c 13a ipak može na Le Mans postići 1:44, ja sam zadovoljan.
Na ideju došao sam nakon odgledanog Jet Dragster video klipa. Mislio sam se jeli moguće napraviti F0 bolid s takvim pogonom. Naravno odma sam uz pomoć Audacity snimio djelove tog onboard snimka Jet Dragstera i napravio soundpack. Fizika je bukvalno revorkovana verzija od mog Red Bulla x2020 VF1c 13a uz to da sam smanjio broj brzina na 1 pošto jelte pravim bolid na mlazni pogon.
Iako malo sporiji od Red Bulla x2020 VF1c 13a ipak može na Le Mans postići 1:44, ja sam zadovoljan.

- Alen13ASC
- Formula 1
- Kontakt:
Bio sam vredan ovih dana te stvorio zvukove za Hondine PJ te jedan za Ferrari. Snimio sam sve vozivši T cam nabrzaka, baš mi je neobično voziti s T cam ali bolje se snađem kad pada FPS zbog FRAPSa. Elem, da krenem:
- RB Honda v2, izvor zvuka je isti kao onaj donji ali sam duplirao levu stranu zvuka te kreirao lažni stereo:
- RB Honda v3, izbor zvuka je snimka Maxovog udesa s Strollom s VN Portugala, netom pre udesa Max je vozio konstantno par sekundi poklonivši mi materijal za zvuk
- AlphaTauri v2, izvor zvuka je isti kao onaj gornji samo što sam duplirao desnu stranu te napravio lažni stereo:
- Ferrari v5, izvor zvuka je Vettelov onboard s kvalifikacija uoči VN Toskane:
- RB Honda v2, izvor zvuka je isti kao onaj donji ali sam duplirao levu stranu zvuka te kreirao lažni stereo:
- RB Honda v3, izbor zvuka je snimka Maxovog udesa s Strollom s VN Portugala, netom pre udesa Max je vozio konstantno par sekundi poklonivši mi materijal za zvuk

- AlphaTauri v2, izvor zvuka je isti kao onaj gornji samo što sam duplirao desnu stranu te napravio lažni stereo:
- Ferrari v5, izvor zvuka je Vettelov onboard s kvalifikacija uoči VN Toskane:

- Alen13ASC
- Formula 1
- Kontakt:
Prvi put od kad imam YT nalog napravio sam custom sličicu za thumbnail, juče sasvim slučajno otkrio da mogu verifikovati nalog s brojem telefona te tako omogućiti custom thumbnaile. Probio sam led s ličnim rekordom Imole, 1:11.600.

- JP Renault
- Karting
- S nama već: 9 god 9 mj
- Navija za: Renault, ALO, VER
- Kontakt:
Što je ono bilo na 0:25
?
Dobar krug, ali nisam siguran jesi li ostao u granicama staze cijelo vrijeme.

Dobar krug, ali nisam siguran jesi li ostao u granicama staze cijelo vrijeme.
1992 1993 1994 1995 1996 1997 2005 2006 2010 2011 2012 2013