VN MONAKA (21.-24. svibnja)

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

hattrick
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Vettel
Kontakt:
Super, super.. nadam se dobrim kvalama.

Kimi je malo načeo felgu.. :D

slika
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. slika

Ferrari1345
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Glasniju F1
Necu se pretjerano veselit, da se nebi razočarao ko i svaki put... Vettel opet izgleda dobro, al treba napomenut i da Mercedesi nisu zbog guzve uspjeli spojit dobar krug pred kraj treninga pa ni ne znamo kako izgledaju. Al bez obzira na to Ferrari na SS izgleda odlicno, a sljedece dvije utrke su upravo na tim gumama (SS-S) a ne treba zaboravit da i nadogradnja za motor dolazi drugu utrku :jupije:

Ocekujem napete kvalifikacije, pogotovo Q1 i Q2, tko zna sto sto bi nam guzve na ovakvoj stazi mogle donijeti...
slika

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rješavaju tako što naprave još jedan problem"

luka vz
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: McLaren
Šteta za Jensona i žutu zastavu
Bio bi ovo ulaz u Q3 :(

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ferrari1345
Formula 1
Formula 1
slika

Williamsi katastrofa, s obzirom da je Mclaren ispred njih, sad cemo ponovno slusat o velikom napredku :prcnjau: , btw Jenson je odlicno odvezao kako kvalifikacije tako i cijeli vikend. Jos jedna pozicija mu fali do bodova. Rosberg kao i Kimi opet zakazali. Perez isto odradio dobar posao.
slika

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rješavaju tako što naprave još jedan problem"

hattrick
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Nema sunca.. nema nade za pol. :(

Nadam se da će se barem sutra popraviti prognoza i usijat stazu.

Vettel: It's a shame the sun went & hid behind the clouds. But tomorrow is another day.
https://twitter.com/sebvettelnews/status/602104976433905665

JFK
Formula 4
Formula 4
Navija za: No.7
Kvalifikacije su jako bitne u Monacu, ali je još bitniji SC, s ovoliko proklizavanja na kvalifikacijama bit će ga sigurno. Netko može jako puno izgubit, a netko jako puno dobit. Pitanje je samo u kom trenutku će se to dogodit i kome će ta karta bit AS iz rukava. :zelenazastava:

buby0706
Karting
Karting
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari
Kontakt:
A u državi Mercedes ništa novo ....
Ne jasno mi je gdje je samo Ferrari tako lako izgubio korak sa Mercom na Q...

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7
Nisam gledao FP3 i prvih pola sata Q.
Jako sam iznenađen Williamsovom formom u Monaku.
Ferrari standardno. Bolid je druga snaga na gridu, sutra najmanje očekujem P3 od Vettela. Kimi standardno subotom.
Bravo za Pereza

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
Navija za: Scuderia Ferrari
Šteta za Ferrari - sutra Vettel samo sigurno zadržati 3. mjesto i onda kroz bokseve probati se ugurati na jednu od prve 2 pozicije. Šteta i za Kimija zezao ga malo promet, ali sutra mora probati doći na P4 i bilo bi super kad bi uspio. Williamsi jako loši, a TR i RB jako dobri što je meni malo neočekivano zato jer su svi upozoravali da bi im spori zavoji mogli biti problem (pogotovo Toro Rossu).
Kakva je vremenska prognoza za sutra - jel ima šanse za kišu? :cheer:
Sisu (fin.)

Medicinar
Karting
Karting
Navija za: Scuderia Ferrari
Nisam bio kući, ali vidim potop Williamsa, i ponovo užasnog Kimija na kvalifikacijama. Promet ga izgledao zezao ovaj put, ali njega prečesto nešto zeza subotom. 0,6 je iza timskog kolege ponovo, i to na stazi kakva je Monaco... :facepalm:

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 5 mj
Kontakt:
buby0706 je napisao/la:A u državi Mercedes ništa novo ....
Izgubio korak u kvalama? Pa kad su uopće držali korak s njima u tom segmentu. Jedina mala iznimka je Bahrein, ali isto pola sek zaostatak. Ovo je jako dobro s obzirom na prošlu god.
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.

Kush
GP3
GP3
Navija za: Ferrari, TR Seb, Lotterer
Neznam jesi skužio sebov komentar nakon kvala - da je sigurno mogao bolje da se moglo ugrijati gume!

Jer je je na P3 bilo sunce, koje brzo ugrije asfalt, pa se i gume lakše ugriju, zbog topline se više gume lijepi za pistu, a manje otkida u krpicama slojeva i nakuplja van linije (marbles kažu englezi), pa se i pista rapidno ubrzava, a na kvalama nije bilo sunca, (propadivalo je čak početkom, pa su pohitali van) i totalno druga priča! uostalom i mercedes je imao isti problem, samo njih to manje muči kada se manje oslanjaju na gume, tj taj problem im paše jer druge više pogađa.
Što više reći kad je i ricci isto to rekao, i žalio se poslije, a oni bar imaju grip ovdje, williams da ne spominjem, oni još nemaju ni aero neki, uz sve :gandalf:

Valja reći i da su ove super meke gume neka nova mješavina, i da nitko još nije bio siguran kako će reagirati, tek se na P3, danas, moglo uzeti prve podatke o tim gumama.
A nije mi promaklo da je rosberg u Q2 u svom brzom krugu isto blokirao prednje kotače i bar na jednom napravio vidljivu "fleku", moguće da će mu to izazivati dodatne vibracije, i utjecati na ritam u trci, a sigurno će mu skratiti vijek guma za par krugova - tako da nije još ništa gotovo, niti je sve izgubljeno, dapače, biti će za MC vjerojatno napeta utrka <3

Neznam trebao bi netko tko je vjernik u praksi večeras se pomolit, a mogao bi i na ferrarijevoj temi na forumu postaviti neku molitvu po mogućnosti namjensku, da bar netko izmoli neku, makar iz fore, sve treba učinit, hehe [ link do slike ] - ono, neće ziher nikom škoditi, a tko zna možda se i uslišaju molitve - da bude totalno sunce, ili da bude kiša! [ link do slike ]
Jer ako bude ovakvo vrijeme, biti će sve po starom u prva dva reda, možda se za promjenu ugura neki RB umjesto williamsa :zubo:

btw - hatt je već prije ovoga stavio sažetak sa tvitera koji sve govori, a ja sam dva sata pokušavao naći snimku kvala, ili fotku, uglavnom da pokažem rosbergova kočenja koja spomenuh, i sad su krenule kvale na sky-u, ali mi se neda čekati, gledam neki film, i tako je vidio svatko tko je pratio, tko nije može sad, govorim to jer sam otvorio forum u jednom tabu pokraj i vidim da ima novih postova sa nekim pitanjima koja su jasna ako se pogledaju kvale (upravo), ili za recimo formu renaulta malo se vratiti unatrag na ovoj temi, od petka se špekulira s tim, bar ja, ali i neki kompetentniji od mene su to primjetili, a hatt je i slikice stavio - sve se može doznati na ovoj temi što se tiče forme timova i razloga drugačijih rezultata. [ link do slike ]

buby0706
Karting
Karting
Navija za: Ferrari
Kontakt:
Explorer je napisao/la:
Izgubio korak u kvalama? Pa kad su uopće držali korak s njima u tom segmentu. Jedina mala iznimka je Bahrein, ali isto pola sek zaostatak. Ovo je jako dobro s obzirom na prošlu god.
Nemislim na baš korak da se bore s njima,ali Seb i pogotovo Kimi su trebali biti bliži Mercu...

A i ovo što kaže Kush za gume,kako su se onda tako ok gume zagrijale na Mercedesu!

hattrick
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
..pogledajte to zagrjavanje guma :D
https://twitter.com/Gianlu_DAle/status/602190997334970368 [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=jYYc9EqIu-I[/youtube]

Felipe
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: Massa, Bastianini
Kontakt:
Ja mislim da u Williamsu već slažu setup za Kanadu, pola mehaničara s kartama čeka svoj let, ne vrijedi biti u Monaku danas. :D

Novi cover molim. :mrgreen:

[ link do slike ]
Obrigado Felipe

Ferrari1345
Formula 1
Formula 1
Ako kome treba link

F1 Monaco - Race
slika

dakako
Formula 4
Formula 4
Navija za: Mercedes
Pozdrav ekipi. :pivo:
Evo nas u glamuru i luksuzu.
Timski igrac

dakako
Formula 4
Formula 4