buby0706 je napisao/la:A u državi Mercedes ništa novo ....
Ne jasno mi je gdje je samo Ferrari tako lako izgubio korak sa Mercom na Q...
Neznam jesi skužio sebov komentar nakon kvala - da je sigurno mogao bolje da se moglo ugrijati gume!
Jer je je na P3 bilo sunce, koje brzo ugrije asfalt, pa se i gume lakše ugriju, zbog topline se više gume lijepi za pistu, a manje otkida u krpicama slojeva i nakuplja van linije (marbles kažu englezi), pa se i pista rapidno ubrzava, a na kvalama nije bilo sunca, (propadivalo je čak početkom, pa su pohitali van) i totalno druga priča! uostalom i mercedes je imao isti problem, samo njih to manje muči kada se manje oslanjaju na gume, tj taj problem im paše jer druge više pogađa.
Što više reći kad je i ricci isto to rekao, i žalio se poslije, a oni bar imaju grip ovdje, williams da ne spominjem, oni još nemaju ni aero neki, uz sve
A nije mi promaklo da je rosberg u Q2 u svom brzom krugu isto blokirao prednje kotače i bar na jednom napravio vidljivu "fleku", moguće da će mu to izazivati dodatne vibracije, i utjecati na ritam u trci, a sigurno će mu skratiti vijek guma za par krugova - tako da nije još ništa gotovo, niti je sve izgubljeno, dapače, biti će za MC vjerojatno napeta utrka <3
Neznam trebao bi netko tko je vjernik u praksi večeras se pomolit, a mogao bi i na ferrarijevoj temi na forumu postaviti neku molitvu po mogućnosti namjensku, da bar netko izmoli neku, makar iz fore, sve treba učinit, hehe
[ link do slike ] - ono, neće ziher nikom škoditi, a tko zna možda se i uslišaju molitve - da bude totalno sunce, ili da bude kiša!
[ link do slike ]
Jer ako bude ovakvo vrijeme, biti će sve po starom u prva dva reda, možda se za promjenu ugura neki RB umjesto williamsa
btw - hatt je već prije ovoga stavio sažetak sa tvitera koji sve govori, a ja sam dva sata pokušavao naći snimku kvala, ili fotku, uglavnom da pokažem rosbergova kočenja koja spomenuh, i sad su krenule kvale na sky-u, ali mi se neda čekati, gledam neki film, i tako je vidio svatko tko je pratio, tko nije može sad, govorim to jer sam otvorio forum u jednom tabu pokraj i vidim da ima novih postova sa nekim pitanjima koja su jasna ako se pogledaju kvale (upravo), ili za recimo formu renaulta malo se vratiti unatrag na ovoj temi, od petka se špekulira s tim, bar ja, ali i neki kompetentniji od mene su to primjetili, a hatt je i slikice stavio - sve se može doznati na ovoj temi što se tiče forme timova i razloga drugačijih rezultata.
[ link do slike ]