Scuderia Ferrari
-
nelinjo
- Formula 2
- S nama već: 7 god 4 mj
- Navija za: Ferrari
Negdje sam procitao kako Ferrari ima pravo za nadogradnju novog hibridnog sistema u drugoj polovini sezone, slično kao prošle godine. E sad me zanima, da li to važi samo za Ferrari ili i drugi proizvodjaci mogu isto uciniti?
Bivši navijač Juventusa, a ubrzo i Ferrarija!
- Ferrari
- Formula 1
- S nama već: 10 god 1 mj
- Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Homologacija tj. zamrzavanje hibridnog dijela PU-a je u Rujnu za SVE proizvođače motora.nelinjo je napisao/la: 28.03.2022., 13:26 Negdje sam procitao kako Ferrari ima pravo za nadogradnju novog hibridnog sistema u drugoj polovini sezone, slično kao prošle godine. E sad me zanima, da li to važi samo za Ferrari ili i drugi proizvodjaci mogu isto uciniti?
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari

-
nelinjo
- Formula 2
Ferrari je napisao/la: 28.03.2022., 13:31Homologacija tj. zamrzavanje hibridnog dijela PU-a je u Rujnu za SVE proizvođače motora.nelinjo je napisao/la: 28.03.2022., 13:26 Negdje sam procitao kako Ferrari ima pravo za nadogradnju novog hibridnog sistema u drugoj polovini sezone, slično kao prošle godine. E sad me zanima, da li to važi samo za Ferrari ili i drugi proizvodjaci mogu isto uciniti?

Zbunilo me to jer su jedino oni u toku prošle sezone nadogradjivali hibridni sistem, zbog toga što nisu na početku sezone, pa rekoh da ne važi opet isto...
- zekohonda Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 4 mj
- Navija za: sve powered by honda
[tweet]
Zbunilo me to jer su jedino oni u toku prošle sezone nadogradjivali hibridni sistem, zbog toga što nisu na početku sezone, pa rekoh da ne važi opet isto...
[/tweet]
nisu jedini bili. npr. max je dobio novu bateriju (es) u spa.
[/tweet]
nisu jedini bili. npr. max je dobio novu bateriju (es) u spa.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.
-
Limpskinz
- Karting
- S nama već: 5 god 11 mj
- Navija za: Kimi
Moze neko objasniti sva ta pravila oko zamrzavanja razvoja motora? Jel kao zamrzavaju dijelove jedan po jedan u razmaku X mjeseci ili štaFerrari je napisao/la: 28.03.2022., 13:31Homologacija tj. zamrzavanje hibridnog dijela PU-a je u Rujnu za SVE proizvođače motora.nelinjo je napisao/la: 28.03.2022., 13:26 Negdje sam procitao kako Ferrari ima pravo za nadogradnju novog hibridnog sistema u drugoj polovini sezone, slično kao prošle godine. E sad me zanima, da li to važi samo za Ferrari ili i drugi proizvodjaci mogu isto uciniti?
- Ferrari
- Formula 1
- Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
ICE, Turbo, MGU-H su zamrznuti od 1.3, a ERS i MGU-K od devetog mjeseca. Tako piše u pravilniku.Limpskinz je napisao/la: 29.03.2022., 08:08Moze neko objasniti sva ta pravila oko zamrzavanja razvoja motora? Jel kao zamrzavaju dijelove jedan po jedan u razmaku X mjeseci ili štaFerrari je napisao/la: 28.03.2022., 13:31Homologacija tj. zamrzavanje hibridnog dijela PU-a je u Rujnu za SVE proizvođače motora.nelinjo je napisao/la: 28.03.2022., 13:26 Negdje sam procitao kako Ferrari ima pravo za nadogradnju novog hibridnog sistema u drugoj polovini sezone, slično kao prošle godine. E sad me zanima, da li to važi samo za Ferrari ili i drugi proizvodjaci mogu isto uciniti?
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari

-
nelinjo
- Formula 2
Lako je biti general posle bitke, ali evo, i 2 dana posle trke meni nije jasno zašto je Ferrari išao sa full DF zadnjim krilom!?
vidim da gotovo na svim stranim forumima navijači to vide kao razlog za poraz. Jer jednostavno, staza u Jeddi je jedna od najbrzih i ima dva dugacka pravca koji se voze preko 330 na sat! Upordjuju krilo iz Bahraina koje je bilo dosta mrsavije... ali dobro... idemo dalje...
-
Kaiser
- Karting
- S nama već: 7 god 2 mj
https://www.ferrari.com/en-EN/formula1/partners
Vratio se Mission Winnow
Vratio se Mission Winnow
- Pastor
- Formula 1
- S nama već: 7 god 3 mj
- Navija za: Seb
Eto ih i na bolidu uskoro. Ne vidim problem sa onim trikom što su pokušavali da izgledaju kao da i dalje reklamiraju Marlboro. Dobra je bila i ona fora sa bar kodom. Sad bi mogli veliki QR kod staviti na bolid, da ga možeš skenirati i da te odmah odvede na proizvod, ili na neku njihovu aplikaciju...
- Vettel-Ferrari
- Formula 1
- Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
- Dani Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god
- Navija za: Hamilton, Leclerc, Ricci
https://www.planetf1.com/news/2019-ille ... -blessing/
Part of the new arrangement was for Ferrari to help the FIA in researching new fuels, with the switch to E10 fuel ahead of the 2022 season providing one of many challenges facing the teams in this brand new era of Formula 1.
Khm....
Part of the new arrangement was for Ferrari to help the FIA in researching new fuels, with the switch to E10 fuel ahead of the 2022 season providing one of many challenges facing the teams in this brand new era of Formula 1.
Khm....