Scuderia Ferrari

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

pero iz bukurešta
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Ferrari
slika

Gilles
GP3
GP3
S nama već: 9 god 8 mj
Nema šta, baš je dobar, lepo viče na vibe početka '90tih. Samo se nadam da će u odnosu na tadašnje imati pobedničku brzinu.

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

slika

Ibarac00
GP3
GP3
S nama već: 7 god 9 mj
Navija za: Sergio Perez, FI, SF.
Slavenowsky je napisao/la: 18.02.2022., 17:04

Mijenjam dragu sa wallpapera I stavljam ovo :)
Već sam to odradio, odmah nakon prvih slika sa shakedowna..

Iceman
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Ferrari, KR7
Nadam se samo da je Ferrari pogodio sa ovjesom i opcenito mehanickim gripom. To im je najveca boljka godinama. Onaj Mercedes na koje god gume da ga stavis je nepoderiv, a da ne govorim kako se poigravaju s konkurencijom na hard gumama. Tako da se nadam su registrirali krive drine

nelinjo
Formula 2
Formula 2
S nama već: 7 god 4 mj
Nešto mi se čini da Ferrari ima i drugi bolid... ove bocne linije se toliko usko spustaju I onda ih docekuju siroki bokovi koji se do kraja jako suzavaju. Ne sumnjam da ce oni probati I ovaj koncept, ali mi se nekako čini da onaj pravi bolid čeka I da je pobjednički! :lolz:
Bivši navijač Juventusa, a ubrzo i Ferrarija!

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Ferrari, Leclerc
Uff, kad vidim ovu novu zvijer ne bih imao ništa protiv da ove godine gledamo isključivo "dosadni" unutarmomčadski okršaj za naslov. :mrgreen: :kokice:
slika

nelinjo
Formula 2
Formula 2
Vidim da mnogi nisu rizikovali, ako su im ovo bolidi za narednu sezonu, osim Ferrarija, AMa I ARomea... cak smo vidjeli I da je Haas ostao prijasnjoj filozofiji... treba sacekati testiranja I onda vidjeti ko je kako radio I na šta se odlucio...

gjoko-mkd
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 4 mj
ovo je ta priča oko tih famoznih 7% koji je neko stavio pre dan-dva...

https://it.motorsport.com/f1/news/ferra ... e/8315406/

nelinjo
Formula 2
Formula 2
gjoko-mkd je napisao/la: 19.02.2022., 21:09 ovo je ta priča oko tih famoznih 7% koji je neko stavio pre dan-dva...

https://it.motorsport.com/f1/news/ferra ... e/8315406/
znaci da je onaj ogoljeni koncept posle mnogo vremena testiranja odbacen, jer se ovaj pokazao efikasniji i to citavih 7%!? ali da postoji mogucnost da i njega isprobaju, koliko sam razumio... :lolz: mislim da je Ferrari u svakom slucaju dobro odradio posao... vidjecemo... ostaje i ta famozna PU i paket je spreman za pobjede! :) :) :)

gjoko-mkd
Formula 2
Formula 2
Binoto je pričao da su imali vremena da isprobaju nekoliko varijanata za novi bolid(znamo da su se otkazali razvoja SF21)....pa ima logike

nadamo se

nelinjo
Formula 2
Formula 2
gjoko-mkd je napisao/la: 19.02.2022., 22:31 Binoto je pričao da su imali vremena da isprobaju nekoliko varijanata za novi bolid(znamo da su se otkazali razvoja SF21)....pa ima logike

nadamo se
zato je vecina timova ostala pri "starom" konceptu razvoja (Mecka, McL, Williams, Haas), cekamo jos Red Bull i Alpine! da li stvarno nisu imali vremena, pa su isli na "provjereno" ili su se kockali, pa sta bude... jer nekako mi sa ovom podnicom i konstrukcijom bolida ne djeluje da ce nesto više napraviti! Mecka mi izgleda kao modifikovan W12 po novim pravilima! :lolz:

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 3 mj
Navija za: Seb
I meni se čini da ekipe sa starom filozofijom su nešto fulili, ili im nisu pale na pamet neke nove ideje. Ili jednostavno nisu imali dovoljno vremena u zračnom tunelu i u CFD. Kao Mercedes, koji je kao prvak dobio najmanje vremena, a možda su i najduže razvijali prošlogodišnji bolid...

renato2107
GP3
GP3
S nama već: 9 god 3 mj
Svašta bi moglo biti tu...koncepti (iako pola lažnih) su različiti. Tu iza su on i AM jedini zasad kontra od svih, iako je kod oboje čudan taj dio ispred zadnjih kotača, tu kao da je naglo odrezano, ne prati se ta širina skroz do kraja bolida.
Nisam skužio jel Ferrari ostao iza na pullrod, recimo tu je McLaren nešto skužio kad su i naprijed i iza kontra od svih. Možda recimo iza sad push rod paše, jer se prihvati dignu visoko, pa se i mjenjač digne i oslobodi prolaz difuzoru od ispod...a sad ima još veću ulogu.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Samo Alfa Romeo i McLaren su na stražnjem push-rod konceptu.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 8 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Vettel-Ferrari je napisao/la: 18.02.2022., 14:12 slika
Ovaj sidepod iz ovog ugla pomalo podsjeca na onaj kao kod McLarena iz 2011
slikaslika

gjoko-mkd
Formula 2
Formula 2
da......koncept je da zrak ide preko hladnjaka i prema zadnjem krilu/difuzoru. Kod ostalih bolia zrak ide ispod hladnjaka, pa oko i prema difuzoru

slika

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Svakako ima sličnosti, ali ipak su tu razlike. Ne znam što točno Ferrari želi postići, ali vidit ćemo.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Kico
Formula 2
Formula 2
S nama već: 5 god 5 mj
Navija za: Honda
Binotto je rekao da im nije problem promijenit sidepodove jer imaju vec ideje, i suzit im nije problem, isli su na sve i nista, tako i treba, sad w13 na ovom bolidu sto se vozio neki dan vec ima nedozvoljeni dijelova, tu ce sad politika od igrat i tko ce koga tuzit!

P. S SrY svim kolegama uvijek tipkam na mobu, pa malo autocorect malo moja brzopletost pa pojedem koje slovo!
Engine mode 11!
Position 5!

pero iz bukurešta
Formula 1
Formula 1
Baš je predivan bolid!

slika

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
Ne znam, možda sam još pod dojmom, ali možda i najljepši Ferrari ikada (meni).
slika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡