VN Saudijske Arabije 3.-5. prosinca 2021.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

Ibarac00
GP3
GP3
S nama već: 7 god 8 mj
Navija za: Sergio Perez, FI, SF.
Pastor je napisao/la: 06.12.2021., 17:02 Majko mila, koje kukanje o Maxu. :facepalm:
Šta je to opasno uradio? Dva puta je kratio stazu u prvom zavoju. I za oba puta bio kažnjen, i to prestrogo (puštanje i +5s). Prvo kod drugog restarta prepustio poziciju. I onda kasnije kada ga je puštao, ovaj se zabije u njega (još jedna obrnuta kazna, koju ni u kom slučaju nije zaslužio). Kasnije ga opet pusti, i ipak dobije 5 sekundi... Vidim neki Mercedesovci kažu kako ga je zbog toga morao opet pustiti. Zašto bi ga opet puštao kada su mu svakako dali kaznu?
Eto, što se tiče kazni, kažnjen i prestrogo. Što se tiče neke opasne vožnje, oba puta kada je sijekao, bilo je iskontrolirano, bez neke prevelike drame. I gdje su sada oni što kažu kako se na startu gleda kroz prste? Ova dvojica su uglavnom prezaštićena, ali je juče Max bio prestrogo kažnjavan bez ikakve sumnje. Pogledajte šta se na tim startovima dešavalo iza vodećih. Pola je bolida sjeklo prvu krivinu. I samo Max da najebe, i to dva puta.

Što se tiče Hamiltonovog udaranja Maxa, sve je već prikazano, za one koji žele vidjeti. Ništa FiA nije dokazala, što je i priloženo u njihovom obrazloženju kazne. Pričaju nekakva sranja koja nemaju smisla, ali nigdje ne pišu te 2.4G gluposti i slično. U toj odluci nigdje nisu rekli da ga je brake testao, nego nekakva sranja o DRS liniji, i kako ni jedan ne želi da prođe prvi. I kako je to Maxova krivica? Nigdje ne piše gdje ga treba pustiti, to je na Maxu da odluči. A ovi su mu rekli da ga pusti. Tako da je retardirano kažnjavati Maxa za ispunjavanje FiA-inog zahtjeva. Na kraju krajeva, Hamilton je taj koji se zabio u Maxa, a ne obrnuto. I pri tom mu oštetio gume. Poslije toga je i Ocon vozio brže od Maxa...

S jedne strane, Maxu su sudije naplatile i više nego je skrivio. S druge strane, za čitav vikend Mercedesu se progledalo (opet) kroz prste više puta. Hamilton je bio u nekoliko kažnjivih situacija, uključujući i ovo udaranje u utrci. Bottas je isto imao nekoliko situacija koje se nisu ni pogledale. Kontakt sa Kimijem, usporavanje pod SC-om, pa i nekoliko je puta i sam sjekao prvu krivinu.

Ne krivim Maxa nimalo za ovakvu vožnju, jer to mu je bila jedina šansa da se bori protiv ovakvog Mercedesa. Možda je bila greška preći na medium, ali da nije možda nebi ni imao onako dobar onaj treći start. Ali ga je na kraju koštalo. Trebao je bolje odraditi onaj prvi restart, kada mu je crvena zastava poklonila prvo mjesto. To, i greška na kvalifikacijama su mu jedine greške ovog vikenda.

Drugo, toliko se oplelo po stazi, a sama staza ima malo veze sa svime što se desilo. Staze je po meni ubjedljivo najbolja ulična koju smo do sada imali. Brza, odlično urađena, odlično izgleda, sigurna. Ima akcije na njoj, a i prestizanja su sasvim izvodljiva. A kako je FiA vodila utrku to je druga priča...
Slazem se s većinom, ali Baku mi je bolja ulična staza.
Nekako nudi više. Ovde se teško prati zbog mnoštvo brzih zavoja koji nisu opće zaviji za ove bolide.
U Džedi ako pogrijesis mozes ostati bez glave, zbog velike brzine, dok u Bakuu brzina je manja ali zbog mnoštvo zavoja pod 90C mozes vise pogriješiti i relativno lagano dotaknuti zid i utrka je vjer gotova za tebe.

Osobno, Baku mi je puno draža.

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 1 mj
Navija za: McLaren
Realno ovo nema veze sa ulicnom utrkom. Umjetno stvoren " osjecaj ulice" , a ulice nigdje.
slikaslika slika

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
I meni se čini da tu nema pravih ulica, ali je ove ograde čine više uličnom nego normalnom stazom.

pero iz bukurešta
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari
CrashOverride je napisao/la: 05.12.2021., 22:12
MSC je napisao/la: 05.12.2021., 22:06 Što je s Bottasom i onim očitim usporavanjem Maxa?
Pojeo vuk magare..
Ne mozes vjerovat da takve stvari ne budu ni noted.. A situacija je vrlo jasna..
Upravo, ovo!! Šta je sa time???

pero iz bukurešta
Formula 1
Formula 1
I nemogu vjerovat, da i dalje njegovi fanovi ovdje su ćoravi - ajmo ljudi, jeste li čuli svog SIRA kada je njurgo da se gume nebi smjele mjenjat!?!?!

Ajde budite jebeno iskreni i recite da nije zvučao kao vražije dijete kojem su igračku uzeli, a prije je profitiro od toga!!!

Zato se gadite svima!!

Dabog da Max tom licemjernom govnu uzeo naslov

renato2107
GP3
GP3
S nama već: 9 god 2 mj
Ibarac00 je napisao/la: 06.12.2021., 17:39 Slazem se s većinom, ali Baku mi je bolja ulična staza.
Nekako nudi više. Ovde se teško prati zbog mnoštvo brzih zavoja koji nisu opće zaviji za ove bolide.
U Džedi ako pogrijesis mozes ostati bez glave, zbog velike brzine, dok u Bakuu brzina je manja ali zbog mnoštvo zavoja pod 90C mozes vise pogriješiti i relativno lagano dotaknuti zid i utrka je vjer gotova za tebe.

Osobno, Baku mi je puno draža.
Tako je. Ovo je jadna i opasna staza, zbunjujuća za voziti. Hrpa slijepih zavoja i u nekom lančanom sudaru će još netko poginuti. Vidjeli smo primjer toga kad se Perez izvrtio...a bilo je na ravnom :bang:

Cale od Lewisa
GP3
GP3
S nama već: 4 god 11 mj
Navija za: Max Verstappen
pero iz bukurešta je napisao/la: 07.12.2021., 06:10 I nemogu vjerovat, da i dalje njegovi fanovi ovdje su ćoravi - ajmo ljudi, jeste li čuli svog SIRA kada je njurgo da se gume nebi smjele mjenjat!?!?!

Ajde budite jebeno iskreni i recite da nije zvučao kao vražije dijete kojem su igračku uzeli, a prije je profitiro od toga!!!

Zato se gadite svima!!

Potpis, a jos i cijeli Mercedes je licemjeran ono sta oni rade ne smije niko drugi i oni su anđeli i bezgrijesnici..Ne možes red bull odrati sa 3 kazne na ovom vikendu a Mercedes ako ovaj vikend nije negdje zasluzio kaznu ja neznam kad je oni mogu dobiti.I sve to se odvilo jer se spasavalo Lewisa od pocetka vikenda.Da mu se dalo 5 mjesta za krsenje duplih zuti i 3 mjesta za pokusaj ubojstva Mazepina, Max nebi toliko stiskao u kvalama startao bi sa pole ili drugog i utrka bez incidenta.
slikaALONSO: "VERSTAPPEN IS THE BEST DRIVER IN F1 RIGHT NOW"--------------------------------"MAX VERSTAPPEN YOU ARE THE WORLD CHAMPION!!!"#1-#33".

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Sa stazom mi se najveci problem cini kada se bolidi voze par sekundi jedan iza drugoga taman toliko da ako se netko razbije a nema nikoga iza da to vidi pa se zaustavi bas na trkacoj liniji iza slijepog zavoja koji se prolazi 250+.

Dok je grid zgusnut i svatko vidi bolid ispred jos i ide, ali ako momcad ne stigne javit a vozac zapstaje npr 3-5 sekundi i leti stazom, e to je zajebano...

Mislim da je ovo novi singapur, na svakoj utrci sc barem jedan.

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Cale od Lewisa je napisao/la:
pero iz bukurešta je napisao/la: 07.12.2021., 06:10 I nemogu vjerovat, da i dalje njegovi fanovi ovdje su ćoravi - ajmo ljudi, jeste li čuli svog SIRA kada je njurgo da se gume nebi smjele mjenjat!?!?!

Zato se gadite svima!!

Potpis, a jos i cijeli Mercedes je licemjeran ono sta oni rade ne smije niko drugi i oni su anđeli i bezgrijesnici..Ne možes red bull odrati sa 3 kazne na ovom vikendu a Mercedes ako ovaj vikend nije negdje zasluzio kaznu ja neznam kad je oni mogu dobiti.I sve to se odvilo jer se spasavalo Lewisa od pocetka vikenda.Da mu se dalo 5 mjesta za krsenje duplih zuti i 3 mjesta za pokusaj ubojstva Mazepina, Max nebi toliko stiskao u kvalama startao bi sa pole ili drugog i utrka bez incidenta.
Koje su kazne lewis bott i merc trebali dobiti?

blown diffuser
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 7 mj
Navija za: Love Parade

Zato se gadite svima!!

Does this mean you can change tyres?
Unfortunately, Lewis, yes it does.

Pitao je može li Max zamijeniti gume pod crvenom zastavom, ja nisam čuo da je rekao da se gume nebi smjele mijenjati...
slika
God save Politicians God save our friends the 'Pigs'
God save Idi Amin and God save Ronald Biggs

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
@blown
Moras onda bolje poslusat..
Par puta je reka da su sve gume ok..
Takodjer je par puta preispitivo zasto je RF..
I cak mislim da je reka da to nije fer al nisam 100% ali mislim da je..
Fino Alla Fine

blown diffuser
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 7 mj
Navija za: Love Parade
CrashOverride je napisao/la: 07.12.2021., 09:35 @blown
Moras onda bolje poslusat..
Par puta je reka da su sve gume ok..
Takodjer je par puta preispitivo zasto je RF..
I cak mislim da je reka da to nije fer al nisam 100% ali mislim da je..
Ako nađeš ovaj dio gdje je rekao da se gume nebi smjele mijenjati, zalijepi link tu.
slika
God save Politicians God save our friends the 'Pigs'
God save Idi Amin and God save Ronald Biggs

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Meni ne treba, ja se sjecam da je iskaza poprilicno nezadovoljstvo cinjenicom da ce Max moc promjenit gume..
A to sto je zaboravio da je i on tako moga cemo zanemarit..
Na stranu sto je sa slazem s njim da se to treba izbacit, nadam se vec sljedece godine..
Fino Alla Fine

pero iz bukurešta
Formula 1
Formula 1
Rekao je da nije u redu da se gume mjenjaju ako su u doborom stanju!!
Tražit neću, ali to je rekao i boks ga je smirivo!

Gledaj i slušaj ako hoćeš ali je plakao kao malo dijete!

Užasno licemjerno govno od čovjeka

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
CrashOverride je napisao/la: 07.12.2021., 09:52 Meni ne treba, ja se sjecam da je iskaza poprilicno nezadovoljstvo cinjenicom da ce Max moc promjenit gume..
A to sto je zaboravio da je i on tako moga cemo zanemarit..
Na stranu sto je sa slazem s njim da se to treba izbacit, nadam se vec sljedece godine..
Naravno da je iskazao nezadovoljstvo zbog RF. I naravno da mu je bilo krivo što će Max obaviti svoju izmjenu guma besplatno.
RB se kockao i isplatilo im se. U tom momentu je izgledalo kao da Max ima pobjedu u svojim rukama, a vama čudno što lik pizdi?

Ja isto nisam čuo da je rekao da se gume ne bi smjele mijenjati pod RF. Uvijek su se mijenjale i on bi to trebao znati.

Ibarac00
GP3
GP3
S nama već: 7 god 8 mj
Navija za: Sergio Perez, FI, SF.
Nista neočekivano zasto je ispalio kad su proglasili RF. Svatko bi ispalio na njegovom mjestu. Jos najbolje da neće plakati i preispitivati.

Greska Mercedesa sto nisu razdvojili strategiju.

Ciki-F1
Formula 2
Formula 2
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Raikkonen Vettel Rosberg
Ja mislim da ste zamijenili Norisa i Lewisa.
Oba su se žalili ali Lando je rekao kako to nije fer.
Kimi, zadnji Ferrarijev prvak......

diegos
Karting
Karting
S nama već: 7 god 4 mj
Gledao sam trening(e) i onboard kamere i već tad mi je bilo jasno da je staza izuzetno opasna i da bi to mogao bit kaos od utrke... Staza je možda zabavna za vozit kako su i vozači rekli, al svako izlijetanje je prekid utrke. Je*** takvu utrku i takvu stazu. Ne bi mi uopće falila da je izbace iz kalendara, čak bi mi bilo drago.

Nabijem i suce, i navijam za Maxa ovaj vikend :)
:party:

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Ciki-F1 je napisao/la: 07.12.2021., 12:28 Ja mislim da ste zamijenili Norisa i Lewisa.
Oba su se žalili ali Lando je rekao kako to nije fer.
Moguce. Lando je bio mnogo razocaran, cak bi rekao kao malo dijete koje se naljutilo na skolskom i uzeo svoju loptu i otisa doma.

Mislim da nas vecina smatra da je pravilo sranje i ne znam zasto oni kao vozaci jednostavno ne traze da se to promjeni ili cemo cekati dok ih se vise opece na to pa ce se nesto pokrenut.

Sasvim je ocekivano da ce kukat zbog free promjene guma za suparnika, ljudi su vruci, bitka za naslov mnogo napeta i to je sve ok..
Ono sto me nesto manje smeta je to sto sad protestiras zbog toga a istu stvar je on dobio ne tako davno.
Ono sto me malo vise smeta je sumnja potrebe za RFom uz mind set "odluka je protiv mene" ....
Fino Alla Fine

pero iz bukurešta
Formula 1
Formula 1
Lewis je njurgo i nema tu priče!!
A kada je takva situacija išla njemu na ruku onda se je bezbrižno vozio romobilom!

To pravilo je sranje! Tu nema greške, ali nemožeš biti takav!
Sada je opravdanje "vruća glava"

I tu je ono - na uličnium stazama netko riskira i čeka neki udes da profitira na boksevima; tu se to dogodilo i Max je dobio; nakraju ništa, jer je Mercedes za sve ostale svemirski brod!

Nego, šta je sa Mercedesom i Bottasom i onim usporavanjem za double stack? Ništa...
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡