Kvizovi
- zekohonda Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 4 mj
- Navija za: sve powered by honda
vozili zadnje sezone za momčadi koje su prestale postojat/promijenile ime?
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.
- zekohonda Verified
- Formula 1
ma, mnogi navedeni nemaju veze s aston martinom.
sad guglam Peter Broekea - i ništa posebno ne primjećujem. odvozio jednu utrku i završio sedmi.
sad guglam Peter Broekea - i ništa posebno ne primjećujem. odvozio jednu utrku i završio sedmi.

The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.
- Frantic
- Formula 1
- S nama već: 10 god
- Navija za: Ferrari
Nisam mislio direktno sa Aston Martinom, već indirektno, u smislu da treba tražiti neki kriterij u koji se uklapa Aston Martin, zbog kojeg je Salvadori ispao sa prvom trkom 2021. jer je tada bio "povratak" Astona u F1.
Nešto, jbga
Što znaju samo @dmj & silčna Co.
Nešto, jbga

Što znaju samo @dmj & silčna Co.

Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- DaveGilmour
- Formula 2
- S nama već: 9 god 3 mj
- Navija za: Sve driven by Verstappen
Riječ je o vozačima koji su završavali utrke na jednom mjestu udaljenom od bodova u bolidima momčadi koje nikada nisu osvojile bodove.
Salvadori dva šesta mjesta u Aston Martinu (u vrijeme kada su se bodovi dijelili samo prvoj petorici) - poništeno Strollovim osvajanjem bodova u Bahreinu 2021.
Broeker - 7. mjesto u Stebru
Johansson - 7. mjesto u Spiritu
Larini - 7. mjesto u Lambu
Diniz - 7. mjesto u Fortiju
Monteiro - 9. mjesto u Midlandu
Petrov i Ericsson - 11. mjesto Caterhamu.
Teorija mi zvuči užasno blesavo, ali je jedino što sam uspio smisliti
Salvadori dva šesta mjesta u Aston Martinu (u vrijeme kada su se bodovi dijelili samo prvoj petorici) - poništeno Strollovim osvajanjem bodova u Bahreinu 2021.
Broeker - 7. mjesto u Stebru
Johansson - 7. mjesto u Spiritu
Larini - 7. mjesto u Lambu
Diniz - 7. mjesto u Fortiju
Monteiro - 9. mjesto u Midlandu
Petrov i Ericsson - 11. mjesto Caterhamu.
Teorija mi zvuči užasno blesavo, ali je jedino što sam uspio smisliti

- zekohonda Verified
- Formula 1
fala dave, to je vjerojatno to.
nije mi neko postignuće.
nije mi neko postignuće.

-
dmj
- GP3
- S nama već: 5 god 3 mj
Podosta puta u povijesti dogodilo se da na nekoj utrci na podiju završe trojica vozača koji na kraju te sezone neće biti među trojicom prvoplasiranih u poretku prvenstva. No pravi je kuriozitet da se na jednoj velikoj nagradi takva situacija dogodila čak u tri utrke, odnosno sezone zaredom.
Koja VN, koje tri sezone, koji vozači?
Koja VN, koje tri sezone, koji vozači?
-
dmj
- GP3
Očito se nikome ne da ovo guglati, pa evo pomoći: jedna od te tri utrke upamćena je po jedinoj (vrlo poznatoj i specifičnoj) pobjedi u karijeri za određenog vozača, a druga po jedinoj pobjedi u karijeri za određenu momčad. Gotovo pet godina se činilo da će ova drugospomenuta ostati jedina pobjeda i u karijeri vozača, no ipak nije ostalo tako...
- Frantic
- Formula 1
- S nama već: 10 god
- Navija za: Ferrari
Austrija
1974. - Reutemann, Hulme, Hunt
1975. - Brambilla, Hunt, Pryce
1976. - Watson, Laffite, Nilsson
??
Edit
Opet @zeko
Dok sam ja guglo.....
Onako na prvu i meni je izgledalo kao da su 70-e u pitanju.
1974. - Reutemann, Hulme, Hunt
1975. - Brambilla, Hunt, Pryce
1976. - Watson, Laffite, Nilsson
??
Edit
Opet @zeko

Dok sam ja guglo.....
Onako na prvu i meni je izgledalo kao da su 70-e u pitanju.
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
-
dmj
- GP3
Ovo sljedeće je u istom duhu, samo još luđe...
Navodno se (nisam ovo provjeravao, nadam se da je izvorni autor u pravu, pretpostavio bih da se događalo češće) samo dvaput u povijesti F1, ne računamo li Indy 500 u razdoblju kada se bodovao za prvenstvo, dogodilo da su na postolju zajedno trojica vozača koji NIKADA u karijeri - ni prije ni nakon te utrke - nisu bili među trojicom (pa čak ni četvoricom) prvoplasiranih na kraju prvenstva.
Jedne ćete se takve utrke, siguran sam, vrlo brzo domisliti, no koja je druga? Definitivno je ne bih ni približno proglasio utrkom s najslabijim trojcem na postolju, a zanimljivo je i da su u prvenstvu te sezone završili točno u poretku s te utrke, samo ne kao 1-2-3, nego 7-8-9...
Navodno se (nisam ovo provjeravao, nadam se da je izvorni autor u pravu, pretpostavio bih da se događalo češće) samo dvaput u povijesti F1, ne računamo li Indy 500 u razdoblju kada se bodovao za prvenstvo, dogodilo da su na postolju zajedno trojica vozača koji NIKADA u karijeri - ni prije ni nakon te utrke - nisu bili među trojicom (pa čak ni četvoricom) prvoplasiranih na kraju prvenstva.
Jedne ćete se takve utrke, siguran sam, vrlo brzo domisliti, no koja je druga? Definitivno je ne bih ni približno proglasio utrkom s najslabijim trojcem na postolju, a zanimljivo je i da su u prvenstvu te sezone završili točno u poretku s te utrke, samo ne kao 1-2-3, nego 7-8-9...