General tema
Slobodan offtopic o svim temama koje vas zanimaju, a nemaju veze s ostalim podforumima.
- Explorer
- F1puls suradnik
- S nama već: 10 god 5 mj
- Navija za: Vettel
- Kontakt:
Pa iz uvoza san mislija, ali ima i kod nas par dobrih stvari. Tipa 4 ili 5 godina stara Insignia ili Superb se vani nađe bez problema, i to ne krš, nego dobar auto.
Evo kod nas ima jedno 5-6 Laguna s onim provjerenim i dugotrajnim 1.5 dci motorom ispod 9000 eura, i to je auto koji je po svemu bolji od Octavije, sigurniji, s više opreme, stabilniji itd., jednostavno viša klasa.
Evo kod nas ima jedno 5-6 Laguna s onim provjerenim i dugotrajnim 1.5 dci motorom ispod 9000 eura, i to je auto koji je po svemu bolji od Octavije, sigurniji, s više opreme, stabilniji itd., jednostavno viša klasa.
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.
- MSC
- Formula 1
- S nama već: 9 god 9 mj
- Navija za: Ferrari
- Kontakt:
Možda sam malo izvan te klase, ali ja bih za tu lovu u obzir uzeo i Astru J sedan diesela ili Renault Megane Grand Tour.
Da obrazložim... Astra J Sedan je zapravo poprilično velik auto, tek nešto manja od Vectre C po dimenzijama. Dakle pričam o automobilu od 4,66 metara da budem točniji. Može se naći mlađi i sa vrlo malo kilometara. Na sličnom tragu je i Megane Grand Tour uz to da su obadva auta dokazano dobri i bez nekih bitnih mušica. Grand Tour Megane je beskrajno praktičan karavan i stvarno, stvarno dobar auto.
Isto tako, kompaktna klasa je i jeftinija za održavanje nego srednja ili viša srednja, a osoba koja raspolaže sa 10.000 eura to treba svakako imati na umu jer, ruku na srce i sa maksimalnim poštovanjem prema svima - to nije ogroman novac za kupiti relativno novi automobil i bitno je birati pametno pošto ta cifra može uz racionalno razmišljanje doma dovesti auto koji će biti lijep, udoban i služiti godinama.
Uvjeren sam da bi ova dva automobila zadovoljila aposlutno sve potrebe.
Da obrazložim... Astra J Sedan je zapravo poprilično velik auto, tek nešto manja od Vectre C po dimenzijama. Dakle pričam o automobilu od 4,66 metara da budem točniji. Može se naći mlađi i sa vrlo malo kilometara. Na sličnom tragu je i Megane Grand Tour uz to da su obadva auta dokazano dobri i bez nekih bitnih mušica. Grand Tour Megane je beskrajno praktičan karavan i stvarno, stvarno dobar auto.
Isto tako, kompaktna klasa je i jeftinija za održavanje nego srednja ili viša srednja, a osoba koja raspolaže sa 10.000 eura to treba svakako imati na umu jer, ruku na srce i sa maksimalnim poštovanjem prema svima - to nije ogroman novac za kupiti relativno novi automobil i bitno je birati pametno pošto ta cifra može uz racionalno razmišljanje doma dovesti auto koji će biti lijep, udoban i služiti godinama.
Uvjeren sam da bi ova dva automobila zadovoljila aposlutno sve potrebe.
"What a little star." May 26, 2012.
- Explorer
- F1puls suradnik
- Kontakt:
Slažem se, svi kompakt karavani bi ovdje bili daleko najbolja kupnja. Pitanje je samo želi li mzf1 takvo nešto.
Ja sam prvotno razmatrao Megane grandtour kad sam kupovao, i to je za taj novac stvarno super auto.
Ja sam prvotno razmatrao Megane grandtour kad sam kupovao, i to je za taj novac stvarno super auto.
- Ciki-F1
- Formula 2
- S nama već: 10 god 4 mj
- Navija za: Raikkonen Vettel Rosberg
Karavan srednje klase Volvo V50. 1.6 ili 2.0 dizel (nisam siguran ako su oba motora od renola).
I bez problema se nade šta čovjek traži, 100.000 do 130.000 km. Star 5-7 god. Za 10t eura. Meni za karavana bonbon.
I bez problema se nade šta čovjek traži, 100.000 do 130.000 km. Star 5-7 god. Za 10t eura. Meni za karavana bonbon.
Kimi, zadnji Ferrarijev prvak......
- Explorer
- F1puls suradnik
- Kontakt:
I njega sam bio gledao, isto dobar auto i najkvalitetnije napravljen od te klase.
1.6 motor je Fordov, a 2.0 je njihov.
Renault svoje 1.5 motore daje Mercedesu, a 1.6 su od Nisanna.
-
raca
- GP3
- Navija za: McLaren
Za te novce odi u Njemačku ili nađi nekoga da ode s tobom i ko se kuži u to, pa ćeš uštediti 2-2,5tis.€. Imaš preko interneta oglasnike pe se igraj. Kod nas ti mogu svašta uvaliti, a u auto-kućama ćeš skuplje platiti i nije nužno sigurno da je auto duže siguran. Daju ti 6.mj. garancije,a poslije...Nemoj zaboraviti da su auti iz Njemačke voženi po kvaltitetnijim cestama nego što su naše, redovito servisirani, uglavnom dobiš još 4 zimske ili ljetne gume i često na alu felgama. Pošto si zadovoljan starošću 7-8 godina, auto srednje klase, kad sva davanja platiš, može te koštati max. 7000€, ono što bi kod nas platio 9-10. Ma to su preveliki novci za srednju klasu. To skoro novo kupiš. Prije 10 mj. uzeo sam Mitsubishi Carismu 2002. g. ključ u ruke, 1 god. registriran 1600 €,a još je moj mehaničar u toj cijeni zaradio 200€ i vozim se u limuzini. Razlike su drastične. Evo ti linkove pa pronjuškaj. Odaberi si 3-4 vrste auta koja bi želio. pa usporedi. Ako ti nije nešto jasno, samo pitaj.mzf1 je napisao/la:Ljudi triba bi malu pomoć. Planiramo uzeti polovni auto srednje klase do nekih 9-10 000 eura 4/5 vrata solidan prtljažnik do 100 000 km po mogućnosti dizel i ne stariji od 7 8 godina. Ima ko kakav prijedlog, savijet, upozorenje losa dobra iskustva.

http://www.mobile.de/?lang=en
http://www.automarkt.de/?gclid=CMuum6GY ... GwodYVsNxA
- Ciki-F1
- Formula 2
- Navija za: Raikkonen Vettel Rosberg
Imaš pravo, sada guglo, u starijem modelu su bili reno motori. To mi je nešto moj mehaničar utupio u glavu, hm, sumnjivo mi je to njegovo poznavanje automobilaExplorer je napisao/la:I njega sam bio gledao, isto dobar auto i najkvalitetnije napravljen od te klase.

Kimi, zadnji Ferrarijev prvak......
-
mzf1
- F1puls vozački prvak
Fala vam na savjetima.
U principu ne vozimo se puno, ispod 15 000 km godišnje, pa nešto razmišljam, možda bolje i da auto ima i nešto priko 100 000 km ako je koju godinu noviji jer kod nas će mu prije presuditi godine nego kilometraža.
O novom nisan razmišlja jer nisan ni zna da se može kupiti novi auto za te pare a da nije nešto stvarno malo.
Uglavnom nakon cilog dana uspoređivanja evo što mi se učinilo najbolje od svake marke.
http://www.njuskalo.hr/auti/vw-golf-vi- ... s-20143043
http://www.njuskalo.hr/auti/skoda-octav ... s-19767769
http://www.njuskalo.hr/auti/ford-mondeo ... s-20172702
http://www.njuskalo.hr/auti/renault-lag ... s-20411876
http://www.njuskalo.hr/auti/citroen-c5- ... s-20264203
Insignia Golf 7 Passat čak ni Jetta su ili prestari ili imaju previše kilometara.
Od benzinaca san čisto malo bacija oko na
http://www.njuskalo.hr/auti/renault-meg ... s-20467042
http://www.njuskalo.hr/auti/vw-golf-vi- ... s-20506865
jer mi se čini da se za te pare dobije dosta, praktično novi auto, ali nije baš da mi odgovaraju.
Iman pitanje vezano za ove auto kuće i firme koje se bave prodajom polovnih auta. Koliko je to pouzdano, ima li tu nekih muljaža, jer npr. prvi vlasnik ne znači puno ako je taj prvi vlasnik bija rent a car, da li su to auti koji se vraćaju s leazinga, kakva je situacija s kilometrima, da li se vrte sad kad se bilježe na tehničkom? Ukratko koliko je isplativo inzistirati na tom da ga kupim od fizičke osobe.
U principu ne vozimo se puno, ispod 15 000 km godišnje, pa nešto razmišljam, možda bolje i da auto ima i nešto priko 100 000 km ako je koju godinu noviji jer kod nas će mu prije presuditi godine nego kilometraža.
O novom nisan razmišlja jer nisan ni zna da se može kupiti novi auto za te pare a da nije nešto stvarno malo.
Uglavnom nakon cilog dana uspoređivanja evo što mi se učinilo najbolje od svake marke.
http://www.njuskalo.hr/auti/vw-golf-vi- ... s-20143043
http://www.njuskalo.hr/auti/skoda-octav ... s-19767769
http://www.njuskalo.hr/auti/ford-mondeo ... s-20172702
http://www.njuskalo.hr/auti/renault-lag ... s-20411876
http://www.njuskalo.hr/auti/citroen-c5- ... s-20264203
Insignia Golf 7 Passat čak ni Jetta su ili prestari ili imaju previše kilometara.
Od benzinaca san čisto malo bacija oko na
http://www.njuskalo.hr/auti/renault-meg ... s-20467042
http://www.njuskalo.hr/auti/vw-golf-vi- ... s-20506865
jer mi se čini da se za te pare dobije dosta, praktično novi auto, ali nije baš da mi odgovaraju.
Iman pitanje vezano za ove auto kuće i firme koje se bave prodajom polovnih auta. Koliko je to pouzdano, ima li tu nekih muljaža, jer npr. prvi vlasnik ne znači puno ako je taj prvi vlasnik bija rent a car, da li su to auti koji se vraćaju s leazinga, kakva je situacija s kilometrima, da li se vrte sad kad se bilježe na tehničkom? Ukratko koliko je isplativo inzistirati na tom da ga kupim od fizičke osobe.
- Majki2111
- Formula 2
- Navija za: Red Bull, Alonso
Evo ja bum napiso nekaj kaj se tiče preherane. Ja ne jedem voće i nisam bio bolestan ima više od 5 godina i sve mi je super, normalno živim tak da ono kaj svi pričaju da se treba jest puno voće, ne treba. Jedi ono kaj ti se jede i sam da nepretjeruješ i bu ti bilo super. Jedino je kaj me uhvati je prehlada 2 put na godinu i to je to.
Jedite kaj vam se jede i kaj vam paše. Eto to je moje nekako.
Jedite kaj vam se jede i kaj vam paše. Eto to je moje nekako.
Lomi te, al se nedaš
22.03.2020. 6:24
- Explorer
- F1puls suradnik
- Kontakt:
Da, to tako ide kad si mlad i zdrav. Poslije kad tijelo počne naplaćivat, e onda ljudi pokušavaju to suzbiti. A onda je kasno.
- Iceman
- Formula 1
- Navija za: Ferrari, KR7
Voće, pogotovo ono iz bio uzgoja ne može odmoći, ali McDonalds hrana, prekomjerne količine bijelog kruha, općenito tjestenina, gazirani sokovi (i svi ostali), slatkiši itd itd. sigurno nisu preporučljivi.
Pa recimo i na vlastitom primjeru sam mogao primjetiti uočljivu razliku od 7 kg tjelesne težine. Nevjerojatno koliko se čovjek bolje osjeća 7 Kg manje. I onda kad ti to dođe u glavu, kada vidiš stvarno rezultat na svome tijelu samo zato što sam izbacio gazirane sokove, čipseve i maksimalno slatkiše.
I tako već cca 3-4 godine.
Pa recimo i na vlastitom primjeru sam mogao primjetiti uočljivu razliku od 7 kg tjelesne težine. Nevjerojatno koliko se čovjek bolje osjeća 7 Kg manje. I onda kad ti to dođe u glavu, kada vidiš stvarno rezultat na svome tijelu samo zato što sam izbacio gazirane sokove, čipseve i maksimalno slatkiše.
I tako već cca 3-4 godine.
- gjoko-mkd
- Formula 2
- S nama već: 9 god 4 mj
15 godina sam radio kao inspektor za zaštitu od požara i eksplozije pru MUP-u!!!!!!!!!!!!!!!!!! i jedino što mogu garantovati od moje prakse je da treba izbegavati beli kruh a ponajviše od privatnih poduzetnika. Nije isto da se stavlja jedan ili drugi prašak za pecivo, i koliko se stavlja ‚‚kvasac‚‚. privatnici stvljaju enormne količine i zato se osećamo kao da smo naduvani kao balone. Ja garantujem da posle samo 2-3 dana nekorišćenja kruha, svaki bi se osećao da je najmanje 10 kg lakši.
Gledao sam šta se stavlja i kako, i zato bolje jedite slatkiše nego kruh.
nadam se da nisam offtopic
Gledao sam šta se stavlja i kako, i zato bolje jedite slatkiše nego kruh.
nadam se da nisam offtopic
- KrBoy93
- Formula 4
- S nama već: 10 god 2 mj
Treba jesti sve, raznovrsno pa tako i voće. Isto tako ništa ti nece bit ak odeš tu i tamo na fast food. I slatko trebamo i sve. Sve treba pomalo samo treba imat granice. Isto tako bolje gemišt nego gazirana pića. Gazirana pića su štetnija od alkohola, samo što nitko ne govori to, vec samo lupaju o alkoholu. Alkoholičar si ako iza obroka popijes casu vina, a ako popiješ kolu onda si uzor u društvu bez obzira sto su ti 90% posto vece sanse da obolis od necega. Eto, u kakvom svijetu zivimo.
- MSC
- Formula 1
- S nama već: 9 god 9 mj
- Kontakt:
Da, tako sam i ja ranije jeo... Ni voće ni povrće. Ništa nije bilo preljuto. Ništa nije bilo premasno ni ostalo... Od jednom u kasnim 20ima došla žgaravica poslije čaše cole, poslije malo slavonske kobasice ako je ljuta koliko - toliko. Svakako s godinama se sve promijeni. Danas dan bez voća i povrća nemogu zamisliti. Čokolada baš kad nađem doma da gospođa nije sredila do kraja. Gazirano jedino gemišt, iznimno nekad uz neki teži ručak malo cole. Nakon što sam se već jedno dvije godine počeo hraniti zdravije, osjećaj je daleko bolji. Kila je manje. Sretna okolnost je i što sam prestao pušiti pa hrana i prostor stvarno bolje mirišu. Ništa, kako to inače biva kad počneš zdravo živjeti, vrijeme je da me neka boleština opali. 

"What a little star." May 26, 2012.
- Crankshaft
- Karting
- S nama već: 9 god
- Navija za: Alonso, Renault
Definitivno potpisujem ovo boldano, lijepo je i vidjeti. Poznajem par ljudi koji su prošli isto to i kažu isto što i ti: puno se bolje osjećaju. Prehrana čini čuda, a prestanak pušenja da ne govorimMSC je napisao/la:Da, tako sam i ja ranije jeo... Ni voće ni povrće. Ništa nije bilo preljuto. Ništa nije bilo premasno ni ostalo... Od jednom u kasnim 20ima došla žgaravica poslije čaše cole, poslije malo slavonske kobasice ako je ljuta koliko - toliko. Svakako s godinama se sve promijeni. Danas dan bez voća i povrća nemogu zamisliti. Čokolada baš kad nađem doma da gospođa nije sredila do kraja. Gazirano jedino gemišt, iznimno nekad uz neki teži ručak malo cole. Nakon što sam se već jedno dvije godine počeo hraniti zdravije, osjećaj je daleko bolji. Kila je manje. Sretna okolnost je i što sam prestao pušiti pa hrana i prostor stvarno bolje mirišu. Ništa, kako to inače biva kad počneš zdravo živjeti, vrijeme je da me neka boleština opali.

Uglavnom, mišljenja sam da ne treba ni u čemu pretjerivati. U svemu treba biti neka granica i držati se neke sredine, normale. Neće nikoga ubiti jedna čaša Cole recimo, ali definitivno ne treba ulaziti u naviku s nečim za što se dobro zna da je izuzetno nezdravo.
-
raca
- GP3
- Navija za: McLaren
Da, sreća da gemišt nije gaziranKrBoy93 je napisao/la:Treba jesti sve, raznovrsno pa tako i voće. Isto tako ništa ti nece bit ak odeš tu i tamo na fast food. I slatko trebamo i sve. Sve treba pomalo samo treba imat granice. Isto tako bolje gemišt nego gazirana pića. Gazirana pića su štetnija od alkohola, samo što nitko ne govori to, vec samo lupaju o alkoholu. Alkoholičar si ako iza obroka popijes casu vina, a ako popiješ kolu onda si uzor u društvu bez obzira sto su ti 90% posto vece sanse da obolis od necega. Eto, u kakvom svijetu zivimo.

- KrBoy93
- Formula 4
- S nama već: 10 god 2 mj
haha, pod gazirana pića mislim na colu, fantu i sl.raca je napisao/la:Da, sreća da gemišt nije gaziranKrBoy93 je napisao/la:Treba jesti sve, raznovrsno pa tako i voće. Isto tako ništa ti nece bit ak odeš tu i tamo na fast food. I slatko trebamo i sve. Sve treba pomalo samo treba imat granice. Isto tako bolje gemišt nego gazirana pića. Gazirana pića su štetnija od alkohola, samo što nitko ne govori to, vec samo lupaju o alkoholu. Alkoholičar si ako iza obroka popijes casu vina, a ako popiješ kolu onda si uzor u društvu bez obzira sto su ti 90% posto vece sanse da obolis od necega. Eto, u kakvom svijetu zivimo.

- hattrick
- Formula 1
- Kontakt:
Je(*)em, dakle postojim.
*d,b

*d,b
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. 

- Majki2111
- Formula 2
- Navija za: Red Bull, Alonso
Dobro evo ja obožavam na salatu. Masline, paradajz, zelena, zelje, kuhani kukuruz, pečeni kesteni, špinat poriluk, kelj. Jedino voće uopće ne. Osim banane svake prijestupne i to je to. Jedino sam reko da voće nije uopće toliko važno. U kupus se ubijem, a kad sarmu jedem ne volim ono kuhano zelje, to makivam.
. Ali svježe samo daj. O mliječnome i mesu sada ne pričamo...
A ovo zdravo ne zdravo. Ja kažem da to ne postoji. Sve je zdravo. Sve treba jest. Ali treba se kretat i ništa više. One teorije o zdravom životu, dijetama, veganstvu, vegetarijanstvu su navlakuše priče za malu djecu. To su gluposti.

A ovo zdravo ne zdravo. Ja kažem da to ne postoji. Sve je zdravo. Sve treba jest. Ali treba se kretat i ništa više. One teorije o zdravom životu, dijetama, veganstvu, vegetarijanstvu su navlakuše priče za malu djecu. To su gluposti.
Lomi te, al se nedaš