Scuderia Ferrari

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

OffLiberyMedia
Karting
Karting
S nama već: 6 god
Navija za: Da Massi dobije otkaz
Isprobali su oni mnoge, čak i dobre. Ali po svemu sudeći na kraju će se opredjeliti na najgoru :rofl:
Nikome ne želim da dobije otkaz osim Michael Masiju.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Nikada neću zaboraviti predstavljanje bolida za 2014 i razočaranje koje je uslijedilo :zubo:

We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

nelinjo
Formula 2
Formula 2
S nama već: 7 god 4 mj
Navija za: Ferrari
Ferrari je napisao/la: 23.12.2021., 21:05
nelinjo je napisao/la: 23.12.2021., 19:20 ...kako god, kuha se nešto u Ferrariju dosta ozbiljno... :) ako Bino kaže da su isprobali više od sto raznih kombinacija u tunelu i simulatoru, a posebno na motoru, znači da su ozbiljno i vrijedno radili... :lolz:

Forza Ferrari
Ili su od sto mogućih kombinacija odabrali najgoru 😂
Pa to je jedna od mogućnosti... :lolz: još je izjavio da će motriti na početku sezone, kakva su rješenja drugi napravili da bi brzo reagovali...

Vidim, Mercedes jurio titulu čitavu sezonu, a već prvi pali motor, da se u startu zada strah u kosti! :lolz:
Bivši navijač Juventusa, a ubrzo i Ferrarija!

Iceman
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Ferrari, KR7
Koje je to bilo razocaranje taj bolid iz 2014. Mislim da im izraz lica u tom videu govori puno. Tu se vide i neka poznata lica kao Pat Fry, Luca Marmorini, James Allison, Stephano Domenicalli itd... vrijeme leti, ali ovo kao dq je bilo jucer.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Iceman je napisao/la: 24.12.2021., 14:45 Koje je to bilo razocaranje taj bolid iz 2014. Mislim da im izraz lica u tom videu govori puno. Tu se vide i neka poznata lica kao Pat Fry, Luca Marmorini, James Allison, Stephano Domenicalli itd... vrijeme leti, ali ovo kao dq je bilo jucer.
Ali najava je bila ono... teška pompa. Kada izbaciš ovako dobar reveal video, onda očekuješ ono baš nešto posebno.

Meni jedan od boljih predstavljanja bolida. Ovo je bilo u staroj radionici prije ove nove, moderne. Baš ima šmek.
slika slika

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7
Da i jos dva top vozača (ne treba podsjecati kakav je Kimi bio te godine). Također ako me sjecanje sluzi u toj godini je Domenicalli dobio nogu i onda je dosao Marco Mattiacci koji kao da je ispao iz James Bond filmova. Bilo bi zanimljivo vidjeti njegova postignuca da nije dobio nogu. Također LdM je dobio pedalu. Definitivno im je ova grdoba presudila. Mislim si kako je nekome palo napamet napraviti onakav bolid.

Frantic
Formula 1
Formula 1
Vezano za izgled tog bolida, mislim nosa tog bolida. :chill:

slika
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

nelinjo
Formula 2
Formula 2
Ćiril Stipsa nos! :lolz:

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god
Navija za: Mercedes
Meni izgleda da se Leclerc nepravedno hejta od većine navijača Ferrarija na ovom portalu.

Statistika Leclerc vs Sainz u 2021.[ link do slike ]

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Har Kl je napisao/la: 26.12.2021., 13:21 Meni izgleda da se Leclerc nepravedno hejta od većine navijača Ferrarija na ovom portalu.

Statistika Leclerc vs Sainz u 2021.[ link do slike ]

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Statistika ne govori previše bez konteksta.

Kada se eliminiraju neki faktori, nesreće itd. tada je statistika 10-7 u korist Leclerca u kvalama sa medijanom od 0.142%

Kada eliminiramo prvih šest utrka kao adaptaciju Sainza u ekipu, tada je omjer 6-5 sa prosječnim razmakom od samo 0.014%

Kada uzmeš u obzir prosječnu poziciju na kojoj su završavali u utrkama, tada je još i bliže...

Sainz je u prosjeku završavao utrku na 6.33 poziciji, a Leclerc 6.53

slika slika

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Malo mi je teže razumjeti kontekst nekoga ko kaže:
Leclerc crashed in Q3, so this session is counted in Sainz favour.
Možda bi imalo smisla, da Leclerc nije u toj utrci osvojio PP.

Prema statistikama, jedino gdje Sainz vodi u duelu su osvojeni poeni i manji broj DNF.
U obje utrke u kojima je Leclerc imao DNF, Sainz je završio na podijumu iako je u kvalifikacijama završavao na nekoliko mjesta iza njega.
Taj kontekst meni puno više govori, od konteksta da se eleminira 6(??) utrka zbog prilagodbe vozača.

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 3 mj
Navija za: Seb
Niko ne mrzi Leclerca, ali da su mnogi ostali iznenađeni, to jesu.

luke flywalker Verified
GP3
GP3
S nama već: 8 god 7 mj
Navija za: Mika Hakkinen
@Har Kl ne hejta ga se (možda samo malo :P ) nego prolazi kroz isto sito kao i Vettel kad je uprvo Lec došao njemu na domaći teren i porazio ga, čak se Seba više pralo ovdje na formumu. Isto bi se desilo i Lewisu da ga je npr Bottas u prvoj sezoni pobijedio :zubo:

Har Kl
Formula 1
Formula 1
luke flywalker je napisao/la: 26.12.2021., 16:27 @Har Kl ne hejta ga se (možda samo malo :P ) nego prolazi kroz isto sito kao i Vettel kad je uprvo Lec došao njemu na domaći teren i porazio ga, čak se Seba više pralo ovdje na formumu. Isto bi se desilo i Lewisu da ga je npr Bottas u prvoj sezoni pobijedio :zubo:
Malo al dovoljno da mu se broje spinovi na FP. ;)

Leclerc jeste izgubio od novajlije i tjt. "Daleko" je to od toga da je Sainz bio bolji vozač od njega.

Sainz je odvezao jako dobro ovu sezonu.

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god
Tebi dosadno @Har

Ne napada niko Hamiltona pa sad branis Leclerca...

Za mene je Sainz odveza urednu sezonu, nista woow, niti jako dobro...
Fino Alla Fine

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Niti dosadno niti zanimljivo. Ne branim ja uopšte nikoga, niti ima potrebe za to.
Ponekad ukažem na neke stvari koje izgledaju besmisleno u mojim očima, bez obzira na narativ.

nelinjo
Formula 2
Formula 2
Lecler je prevara od vozača! Sainz sa svojim neprimjetnim trkama osvaja druga i treća mjesta! To nam treba! Ne treba nam DNF vozači!

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 3 mj
Dobro, već par x si zatrollao, sada više nemoj...

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
Sainz za ovakav inferioran Ferrari se ubio. To znači da kupi redovno bodove, bez neke pretjerane euforije. Rijedak je slučaj gdje vozi malo na nož, tj da grize za poziciju, a znao se nekoliko puta vozikati iza Ricciarda do kraja utrke, pola sekunde na repu, pa nije znao preći!

2022 kako stvari stoje Ferrari juriša na titulu (tako oni kažu), ako boldi bude konkurentan onda ćemo da ih uspoređujemo, dok ove sezone ne znam čemu potreba?

Rekao sam prije, da Sainz ima motiv više u Ferrariju, a to je dokazivanje istima, kao i sebi da može bolje nego što je mogao u Mclarenu. Leclerc je dokazao da može bolje u konkurentnom Ferrariju. Vagajte iduću sezonu.
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

nelinjo
Formula 2
Formula 2
Sarma je napisao/la: 26.12.2021., 20:15 Dobro, već par x si zatrollao, sada više nemoj...
Vidim lupate gluposti svo vrijeme pa rekoh i ja malo...

Mada, posle svih ovih komentara I pohvala prema Sainzu još postoji neka rezerva prema tome da je on bolji vozač od Charlesa, koliko shvatam :lolz: Kao rekli bi da je bolji, ali eto, čekamo da uradi nešto spektakularnoj, pa da to potvrdimo... :lolz: prva sezona u Ferrariju itd... ja kažem! Ovaj dečko je odličan za drugog vozača, da skuplja bodove, što je I dokazao ove sezone... i ako bude Ferrari takmac za titulu, kad god bude prilika treba dati bodove prvom vozaču, jer bi opet bilo 14-8, kako god da okreneš. Ne ponovilo se ono sa Vetelom i Raikonenom u par situacija, jer Merc i RB već imaju prve vozače, oni se neće praviti pametni kao Ferrari.
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡