VN MAĐARSKE 2020. | 17.-19. srpnja

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Fernando Alonso
Kontakt:
Meni je muka dok pričam i čitam o ovome, ne znam ali čudno mi radi stomak dok čitam sve ovo. Izem ti svet i politiku F1. :( :( :(
slika

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
Alen13ASC je napisao/la: 20.07.2020., 15:31 Ja isto tako mislim da je F1 glavna i odgovorna za sve ove gluposti oko organizacije.

Prvo F1 bi trebala zabraniti vozačima od sada klečanje, i da se stavi do znanja da su majce znak i gest F1 u borbi protiv racizma GENERALNO. Dakle F1 treba da se bori protiv racizma u kontestu "sve boje kože su bitne, ne samo crna" a da smire Hamiltona i utiču na njega.

Mercedes i sam Lewis rade odličan posao ali sad forsirati F1 da koja uz WeRaceAsOne mora klečati. Jao jao.

SVE BOJE KOŽE su bitne, END RACISM je lepa poruka. I ako recimo belac kleči u znaku BLM je ok ali šta da radimo s osobljem žute kože? Gde su prava belog i žutog čoveka?! F1 propagira BLM jako neukusno i to bi trebalo stati. Dakle da imamo END RACISM poruku i majce bez klečanja uz naravno WeRaceAsOne.

Isuse šta sve moramo još doživeti u ovoj F1, a Mečka sama kao LMP1 a ostali LMP2...
Meni se sviđa tvoj komentar i dijelim tvoje mišljenje.
Jedino gdje se ne slažem, je to da bi F1 trebala zabraniti ikome da klekne. Isto tako se slažem da ne treba ni narediti svakom da klekne, jer treba ostaviti svakome da po svom nahođenju odluči, da li želi kleknuti ili ne.
Mislim da je najbolje ostaviti kako jeste, ne pridavati značaja ovoj gesti i onda će vozačima vremenom dosaditi ovaj ritual.

Kaiser
Karting
Karting
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: Ferrari
senna66 je napisao/la: 20.07.2020., 13:11 Postalo je vrlo prihvatljivo klečati na himnu države koja te ugostila poput kralja. Ludost...
Mislim da su klečali prije himne i ustali se za himnu

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Ovo je presmiješno što ovi crnci (koji podržavaju taj pokret) pokušavaju napraviti. Meni se čini da oni samo hoće da budu jednakiji od drugih...
Tyson je finu izjavu dao, u vezi onih "protesta" (nereda) po Americi. Kaže, da su bijelci pravili nerede svaki put kad bi crnac ubio bijelca, nebi nikad imali mira. I čovjek je u pravu. Statistike ne lažu. Pogotovo kada je riječ o Americi, iz koje je sve ovo i krenulo. Procenat ubistava bijelaca od strane crnaca je daleko veći nego obrnuto. Gledao sam graf, koji ide ovako: Crnci nad bijelcima najviši postotak. Latinoamerikanci nad bijelcima drugi. Pa onda idu crnci nad latinoamerikancima, pa onda gotovo zanemariv procenat bijelaca nad crncima. Onda ima statistika i ubojstava policije. Najviše su pobili bijelaca, ubjedljivo, pa onda latinoamerikanaca, pa tek onda crnaca. I to i u policiji najviše crni policajci ubijaju, prvo bijelce, pa onda ostale... Dobro, može neko reći da je puno više bijelaca, ali zašto onda ipak crnci, iako ih ima puno manje, rade najviše kriminala? Ovo je čista medijska propaganda, sa selektivnim biranjem malobrojnih slučajeva gdje se desi da bijeli policajac ubije crnog kriminalca, tamo pred izbore. Valjda da se sruši Trump. I pred prošle izbore svi mediji su bili na strani one kriminalke Hillary, ali ju je srušio Wikileaks...

Najgore je što bi mogli i postići nešto sa ovim (da budu jednakiji od drugih). Ali bojim se da bi sa tim rasizam još više procvjetao. Iovako nije toliki problem rasizma mržnja prema crncima. Nego upravo obrnuto. I ako im daju još neka povlaštena prava, moglo bi postati puno gore. Znam da su prije bili robovi, i sl. Ali bili su robovi kroz historiju i ljudi drugih rasa. Bogataši su imali za robove ljude koji su bili siromašni... Ali danas, pa većinu komentara koje pročitam na netu, od strane crnaca su rasistički. Većina im komentara počinje sa: "you white people" i sl. To nisam primjetio u suprotnom smijeru. Ako se nađe neki pojedinac da vrijeđa crnca, bude popljuvan i od bijelaca i od crnaca. A kod njih je to masovno, i niko na to ni ne reagira. Valjda jer nam se stalno propagira kako su se oni napatili kroz historiju (kao da drugi nisu).
Ja lično nikad nisam ni primjećivao ko je koje boje kože. Ima masu crnih sportista, glumaca, i td. koji su mi dragi, i za koje navijam, ili sam navijao. I nikad nisam ni pomislio na to koje su boje kože. Kod crnaca primjetiš da im je to najbitnije, pa onda ostalo... Dobro je Tyson rekao.

P.S. Zašto Hamilton neda jednome azijatu da se popne na pobjedničko postolje. Da nije možda ... rasista?

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Ma zna se ko kleči, podanici i papučari pri prosidbi, sve ostalo je smiješno.

Salu na stranu, sta se dobiva s time sto neko kleči? Hoće li ti smanjiti broj kriminala, kao i druge socijalne slučajeve sirom svijeta, ne samo u Americi!

Zar ne bi svijet trebao biti parlamentaran, pa da recimo Hamilton zarađuje 1 milion, a ostalih 40 i kusur koliko dobija godisnje ode na socijalne slučajeve!

Sama činjenica da današnji svijet je napak, dok oni klece neko kleci od gladi ili sto mora da lize nečije dupe za sitnu lovu! Svi oni reperi u spotovima se klince zlatnim satovima, markirani odjecama, skupim autima, te bacaju lovu po ženama i plus nazivaju se pogrdnim nazivima "nig-itd"... svi su oni los primjer današnjeg društva. A oni su sada kao najglasniji...

Neka mi sjasu sa kuki sa ovim sranjem. Problem je ne edukacija ljudi, bas sam gledao jedan video u kome jedan crnac se sukobljava sa kamarum "black life matters" galandjijama, gdje ga napadaju gdje se on sam izražava kao samo 'Amerikanac' dok mu se cak i bijelci rugaju, kao o ostatak crnog stanovništva kako on nije Amerikanac, on je AFRO - Amerikanac...

Dakle sve dok glupi narod ne skonta o cemu se radi, nece prestati da protestuje, a to nekome bas godi, a zna se sve kome...

Sve ove lakrdije koje rade, klecanje, bojenje bolida, sve je to cirkus...
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Pastor je napisao/la: 20.07.2020., 16:12 Zašto Hamilton neda jednome azijatu da se popne na pobjedničko postolje. Da nije možda ... rasista?
Dao bi se nekakav hate offence izvuc iz ovoga :zubo:
Fino Alla Fine

Limpskinz
Karting
Karting
S nama već: 5 god 10 mj
Navija za: Kimi
skrenula ova velika nagrada mađarske preko bare u amerku

Limpskinz
Karting
Karting
S nama već: 5 god 10 mj
Navija za: Kimi
al mislim ako su haasovi dobili one kazne od cak 10 sekundi ej, zar stvarno niti jedan drugi vozac nije pitao pit tijekom formacijskog kruga da li da mijennja gume, recimo to je kvyat pitao. on je dobio isto tako instrukciju da ostane na inter gumama. sigurno nije jedini.

sudenje is a YOKE

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 1 mj
Navija za: McLaren
LH44 je napisao/la: 20.07.2020., 11:07 Znači senzori kažu da nije jump startslika
Mada ako vozač krene prije, pa stane, za mene nije jump start, jump start je tipa Alonso Kina 2010 ili Pastor u Belgiji 2012, kreneš prije i idešslika
Ovo sam ja govorio i tokom utrke.
Svi se zale na jump start i na to sta nije bilo istrage.
Kao prvo , kao sta senzor registrira kada se napusti staza na odredenim djelovima i ponisti se krug. Tako senzor registrira jump start. Senzor nije registrirao , onda nije. Pa nije prva takva situacija.
A kao drugo , jos vaznije. Znaci (ako je ) jump startao mogao je ostavit nogu na punom gasu , probit se na prvo mjesto, dobiti kaznu, i nakon kazne "ploviti" na drugom mjestu do kraja utrke. On je stao , izgubio 4-5 pozicija i dobro se namucio( relativno) da bude treci na kraju.

I meni izgleda kao da je trebalo biti , u najmanju ruku , istrage. Ali zar se netko zalio ( osim Vettela jer je u tom trenutku Bottas bio isred njega ) na to?
Nije , jer je Bottas sam sebe kaznio puno vise nego sta bi bio kaznjen kaznom.
slikaslika slika

Gilles
GP3
GP3
S nama već: 9 god 7 mj
Pastor je napisao/la:Ovo je presmiješno što ovi crnci (koji podržavaju taj pokret) pokušavaju napraviti. Meni se čini da oni samo hoće da budu jednakiji od drugih...
Tyson je finu izjavu dao, u vezi onih "protesta" (nereda) po Americi. Kaže, da su bijelci pravili nerede svaki put kad bi crnac ubio bijelca, nebi nikad imali mira. I čovjek je u pravu. Statistike ne lažu. Pogotovo kada je riječ o Americi, iz koje je sve ovo i krenulo. Procenat ubistava bijelaca od strane crnaca je daleko veći nego obrnuto. Gledao sam graf, koji ide ovako: Crnci nad bijelcima najviši postotak. Latinoamerikanci nad bijelcima drugi. Pa onda idu crnci nad latinoamerikancima, pa onda gotovo zanemariv procenat bijelaca nad crncima. Onda ima statistika i ubojstava policije. Najviše su pobili bijelaca, ubjedljivo, pa onda latinoamerikanaca, pa tek onda crnaca. I to i u policiji najviše crni policajci ubijaju, prvo bijelce, pa onda ostale... Dobro, može neko reći da je puno više bijelaca, ali zašto onda ipak crnci, iako ih ima puno manje, rade najviše kriminala? Ovo je čista medijska propaganda, sa selektivnim biranjem malobrojnih slučajeva gdje se desi da bijeli policajac ubije crnog kriminalca, tamo pred izbore. Valjda da se sruši Trump. I pred prošle izbore svi mediji su bili na strani one kriminalke Hillary, ali ju je srušio Wikileaks...

Najgore je što bi mogli i postići nešto sa ovim (da budu jednakiji od drugih). Ali bojim se da bi sa tim rasizam još više procvjetao. Iovako nije toliki problem rasizma mržnja prema crncima. Nego upravo obrnuto. I ako im daju još neka povlaštena prava, moglo bi postati puno gore. Znam da su prije bili robovi, i sl. Ali bili su robovi kroz historiju i ljudi drugih rasa. Bogataši su imali za robove ljude koji su bili siromašni... Ali danas, pa većinu komentara koje pročitam na netu, od strane crnaca su rasistički. Većina im komentara počinje sa: "you white people" i sl. To nisam primjetio u suprotnom smijeru. Ako se nađe neki pojedinac da vrijeđa crnca, bude popljuvan i od bijelaca i od crnaca. A kod njih je to masovno, i niko na to ni ne reagira. Valjda jer nam se stalno propagira kako su se oni napatili kroz historiju (kao da drugi nisu).
Ja lično nikad nisam ni primjećivao ko je koje boje kože. Ima masu crnih sportista, glumaca, i td. koji su mi dragi, i za koje navijam, ili sam navijao. I nikad nisam ni pomislio na to koje su boje kože. Kod crnaca primjetiš da im je to najbitnije, pa onda ostalo... Dobro je Tyson rekao.

P.S. Zašto Hamilton neda jednome azijatu da se popne na pobjedničko postolje. Da nije možda ... rasista?
Politička korektnost ce nam svima doći glave. Sranja se gomilaju i umesto da se rešavaju direktno, takva i takva stvar, ona se guraju pod tepih zbog političke korektnosti i situacije dolaze do usijanja. Sve su to sranja kako bi neko imao na kraju nekakvu korist. Danas su crnci veći rasisti od belaca ali nedaj Bože da to neko kaže, razapeli bi ga u medijima i javne ličnosti poput Hamiltona.

Jel taj policajac ubio tog crnca, jeste. Jel se poneo nehumano i klečao na vratu tog crna, jeste. Jel uhapšen zbog toga jeste. Bice osuđen i jebaće ga u zatvoru svaki dan do kraja njegovog mizernog zivota. On je zaslužio svaku propisanu zakonsku kaznu i tu se priča završava. Jbg to neće vratiti zivot tom čoveku i njegovim bližnjima ali nažalost debila koji misle da su uhvatili Boga za muda je mnogo i da budala ne bira ni rasu ni veru ni boju kože ni naciju. Budala je budala.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

slika

MSC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Kontakt:
Politička korektnost, upakirana s lošim i selektivnim primjerima demokracije koja se često zlorabi u prigodne i podobne svrhe je problem današnjeg svijeta u globalu. Ako je deklarirano da su svi ljudi jednako vrijedni, da su svi rođeni jednaki čemu onda manjine unutar državljana kao prva podjela, a onda rasne i sve ostale? Iz razloga da neka zajednica (namjerno ne pišem manjina) bez puno truda i dobro usmjerenog zalaganja izvuče nešto za sebe. Klasično lobiranje. Prikazati ćemo jednu stranu, naći utjecajne pripadnike "zajednice" i onda preko njih izvuvči korist za sebe.

Ovo klečanje je uvreda inteligenciji svakog razumnog i dobronamjernog čovjeka. Pred kim da klečim? Pred nasiljem se ne kleči već se na njega odgovara snažnim, drakontskim kaznama, protumjerama koje donose rezultate. Da se uvedu teške zatvorske i novčane kazne za svako nasilno ponašanje koje nije samoobrana, više edukacije kroz školu i život općenito - nasilja bi bilo manje, a civilizacijski iskorak veći, snažniji, bolji i u pravom smjeru.

Mnoge slavne osobe, sportaši pa i pojedini F1 vozači su osnovali razne zaklade za djecu, žrtve nasilja i druge izložene skupine i time napravili divne stvari u svijetu. S druge strane ovo klečanje, hashtagovi, instagram storyji i laprdanje služe jedino medijskoj pažnji, a ne zahtjevaju trud, rad, promišljanje i novac pa su time ti jeftini spinovi za masu dovoljna stvar, ali od toga rezultata nema niti će biti.

To vam je identično se dvije situacije kojima svi svjedočimo od rođenja. Otkad znam za sebe, skuplja se novac za Afriku. E pa ja im više nedam lipe, zvao me tko govnom ili čime god hoće. Mojih 30 plus godina, taj novac skupljaju isti ljudi, iste organizacije, političari koji govore od toga su dobro plaćeni, dali smo puste milijarde, a Afrika i dalje gladna. Jasno je kud to sve ide i kakva je to kampanja. Afrika će što se više novca skupi, biti sve gladnija.

Teroristički napadi po Europi. Široka tema, ali par bitnih crtica. Desi se napad, stradaju nedužni civili, slučajni prolaznici u nekoj metropoli. Dolaze na red političari. Obračaju se preko svih vrsta ekrana, društvenih mreža znanih nam i ne znanih. Šalju iste, osuđujuće poruke, protive se, kunu u europske vrijednosti, odlučnu borbu protiv terorizma. Što naprave nakon tog obračanja? A ništa, odu na fini ručak na teret svojih građana, a po noći šalju oružje na Bliski Istok jer dok je tamo nereda i tragedija, njihovo mjesto, situiran život njih i uže i šire obitelji bez puno rada i realnog truda je osiguran.

Naravno, ima iznimaka ali načelno, uz ove stvari vidim to klečanje, plakanje po društvenim mrežama i sve obmanjujuće, nametljive i na kraju neučinkovite modele "borbe" protiv lošega u svijetu.

Sorry za duži post.
"What a little star." May 26, 2012.

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 4 mj
Kontakt:
Evo sad kad je MSC ovako lijepo objasnio društvenopolitičku situaciju možemo se ostaviti offtopica :thumbs:

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj

Max, kokice i Bottas na kraju :mrgreen:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

AlkY
Formula 1
Formula 1