VN Njemačke (Hockenheimring), 26.-28. srpnja 2019.
- croatic f1
- F1puls suradnik
- S nama već: 10 god 3 mj
- Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Glupo je odvajati vozača od momčadi i nema potrebe za promjenom sustava kažnjavanja uvođenjem nekakvog oduzimanja bodova momčadi ili nečeg sličnog. Iako su vozači u glavnom fokusu, F1 nije klasičan individualni sport (nije ni klasičan timski) i ne možeš promatrati vozača kao pojedinca koji nema nikakve veze s momčadi. Vozač i momčad ovise jedno o drugom i samim time zajedno plaćaju svoje greške.
- croatic f1
- F1puls suradnik
Kako po toj logici treba kazniti drugog vozača? Poanta je da ovime momčad dobiva kaznu i na indirektan način gubi bodove u prvenstvu jer je vozač taj koji skuplja bodove i za sebe i za momčad. Drugi vozač nema veze s tim. @Ferrari je već povukao dobru paralelu - kad momčad napravi sjajan posao, a vozač zasere, opet oboje gube bodove.
- F12000
- Formula 1
- S nama već: 7 god 1 mj
- Navija za: Ferrari, Leclerc
Zato što je i on dio te momčadi, među kojom vi navodno ne bi pravili nikakve distinkcije.

- croatic f1
- F1puls suradnik
Pogrešno shvaćaš što želim reći. Npr. Ferrari radi grešku kod pit stopa Charlesa Leclerca i on dobiva vremensku kaznu - momčad Ferrarija time je kažnjena, zašto bi se u tu priču uvlačio Vettel koji nema veze s incidentom? Leclerc ispada kolateralna žrtva, ali meni je zbog prirode sporta pogrešno da se momčad na takav način odvaja od vozača. Vozači nisu krivi ni za kvarove pa budu "kažnjeni" u tom slučaju.
- LH44
- Formula 1
- S nama već: 6 god 7 mj
- Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Ma dobro zezam se, razotkriven je mit o Lewisu, pa ja insistiram da se i o Sebastianu razotkrije, rivali smo jbga, moram maloavetma je napisao/la:Nitko nije vozio bezgrešnu utrku. Imamo raspon od vrhunskih (Verstappen i Vettel) pa do jako loših (Hamilton i Bottas). Kao što je napisao F1 2000 iznad - jedna lasta ne čini proljeće, događa se svakom ponekad sramotna utrka, ništa strašno, samo što su Lewis i Mercedes u zadnjih par godina bili toliko dobri da je ovo bilo iznenađujuće.LH44 je napisao/la:Pa vidio si i sam da je to postao mit među Vettelovcima/tifosima, Vettel jedini vozač koji je bez greške odvezao utrku, barem sam ja vidio takve komentare. Razbijmo i taj mit, kad se već igramo mythbusteraavetma je napisao/la:
Gdje piše da je odvezao trku "bez ijedne jedine greške"?Ovo je interesantno zato jer je bio zadnji krug, a greška ko greška - nije ga ništa koštala i ovakvih je bilo na desetke od svih vozača. Da se izvrtio ovako u zadnjem krugu i izgubio podij - to bi bila prava priča.
Sent from my ATU-L21 using Tapatalk

Btw. Ovo je trebala biti kazna Leclercu 5 sekundi, ovo je bilo nesigurno, još pogotovo mokro, a svi mehaničari su vani, zamisli tog dodira sa se neko izvrti u boxu punom mehaničara.
Ova predlaganja da vozač ne ispašta kad ekipa usere su mi bez veze, hajmo onda uvest 3. Bolid, pa kad vozač skrši da uđe u taj rezervni bolid, i gdje god da završi na utrci, njemu se ne broje bodovi, nego samo ekipi. Mislim apsurdno zvuči jednako kao i taj prijedlog da se vozač ne kažnjava kad ekipa zezne bilo šta. Aaa ova novčana kazna, em je smiješna u smislu cifre, em će sad svi rizikovati, jer znaju da mogu da se provuku sa sićom ako bude sranja, ako ne bude, win-win.

- Frantic
- Formula 1
- S nama već: 10 god
- Navija za: Ferrari
Lec - kazna 5 sec definitivno.
Neko će već sjetiti da napiše "Ej sad se sjetili da zazivate kaznu za Leclerca", a koliko se sjećam @Ferrari je to napisao odmah tokom trke.
@Heat
Da bi nešto bilo mit (postalo mit), treba da zaživi, da p(r)oživi, da prođe vremena (puno više od 2-3 dana).
Pošto se ništa slično nije desilo, ne možemo ni imati mit da je Vettel odvezao bezgrešnu trku u Njemačkoj, čak i da jeste...
Neko će već sjetiti da napiše "Ej sad se sjetili da zazivate kaznu za Leclerca", a koliko se sjećam @Ferrari je to napisao odmah tokom trke.
@Heat
Da bi nešto bilo mit (postalo mit), treba da zaživi, da p(r)oživi, da prođe vremena (puno više od 2-3 dana).
Pošto se ništa slično nije desilo, ne možemo ni imati mit da je Vettel odvezao bezgrešnu trku u Njemačkoj, čak i da jeste...
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- F12000
- Formula 1
Vettelova krivnja je ista kao i Leclercova, vozači su te momčadi (krivci nisu oni već njihova ekipa).croatic f1 je napisao/la: 31.07.2019., 21:40 Pogrešno shvaćaš što želim reći. Npr. Ferrari radi grešku kod pit stopa Charlesa Leclerca i on dobiva vremensku kaznu - momčad Ferrarija time je kažnjena, zašto bi se u tu priču uvlačio Vettel koji nema veze s incidentom? Leclerc ispada kolateralna žrtva, ali meni je zbog prirode sporta pogrešno da se momčad na takav način odvaja od vozača. Vozači nisu krivi ni za kvarove pa budu "kažnjeni" u tom slučaju.
Doduše radi se o grešci koja je vezana uz Leclercov bolid no ne mislim da zbog te činjenice treba kažnjavati vozača koji s ničim nije utjecao na grešku nego kako je i učinjeno - momčad. O vrsti kazne bi se dalo razgovarati.

- croatic f1
- F1puls suradnik
Taj je bolid nije samo Leclercov, već je i Ferrarijev. Jasno mi je da ti imaš drukčije mišljenje, ali ja hoću reći da je toliko odvajanje vozača od momčadi besmisleno. Puno je drugih situacija gdje momčad ili vozač ispaštaju zbog tuđe greške, ali oni su u ovome zajedno i ne možemo pričati o njima odvojeno.F12000 je napisao/la: 31.07.2019., 23:28 Vettelova krivnja je ista kao i Leclercova, vozači su te momčadi (krivci nisu oni već njihova ekipa).
Doduše radi se o grešci koja je vezana uz Leclercov bolid no ne mislim da zbog te činjenice treba kažnjavati vozača koji s ničim nije utjecao na grešku nego kako je i učinjeno - momčad. O vrsti kazne bi se dalo razgovarati.
- Frantic
- Formula 1
Izvini, par puta si to naglasio, pa rekoh....LH44 je napisao/la: 01.08.2019., 01:54Dobro zezam se, nismo valjda bukvalistiFrantic je napisao/la:...

Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- _bataziv_0809
- Formula 1
- Navija za: McLaren
Aha, sad ste ipak svi jedna ekipa i zajednicki se predstavljateFrantic je napisao/la: 31.07.2019., 23:08 Lec - kazna 5 sec definitivno.

- zekohonda Verified
- Formula 1
- Navija za: sve powered by honda
vidiš bata kakva se ovdje poštena ekipa skuplja, bez zajebancije!
kad je bio duel max-lex u austriji ja sam zagovarao kaznu za maxa, a mnogi nisu.
sad ferrarijevci zagovaraju kaznu za ferrari, a ja koji nisam fan ferrarija ('blago rečeno' nisam fan scuderije) sam zadovoljan sa novčanom kaznom.
kad je bio duel max-lex u austriji ja sam zagovarao kaznu za maxa, a mnogi nisu.
sad ferrarijevci zagovaraju kaznu za ferrari, a ja koji nisam fan ferrarija ('blago rečeno' nisam fan scuderije) sam zadovoljan sa novčanom kaznom.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.
- Vettel-Ferrari
- Formula 1
- Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Meni je drago bilo u utrci da je takva kazna bila, zbog Leclerca, a i inače mi je uvijek bilo žao vozača u tim situacijama. No, bojim se da bi to moglo otvoriti Pandorinu kutiju i da bi ekipe počele iskorištavati i zlouporabiti, kao što je već neko na to poentirao. Tako da, mislim da nije najpametnije nastaviti s tom praksom, Leclerc je sam sebe izbacio iz utrke, pa bi se ovoj odluci moglo progledati kroz prste.
Ali, ja sam za to da se vozača ne kažnjava vremenskom kaznom, nego da mu se naredi da propusti vozača nad kojim je stekao prednost, tako što mu je uzeo prvenstvo prolaza, a ekipu uz to novčano kazniti
Ali, ja sam za to da se vozača ne kažnjava vremenskom kaznom, nego da mu se naredi da propusti vozača nad kojim je stekao prednost, tako što mu je uzeo prvenstvo prolaza, a ekipu uz to novčano kazniti

- _bataziv_0809
- Formula 1
- Navija za: McLaren
Dobili smo i novi legendarni team radio momenat: WATCH FOR TRAFFIC, WATCH FOR TRAFFIC 

- CrashOverride Verified
- Formula 1
- S nama već: 8 god 11 mj
Nesto nije u redu sa kozmosom.. Inace, ima normalnijih navijaca vise, samo nisu toliko glasni i ne upadaju u oci kao kad nego izvali neku glupsot i gadost..zekohonda je napisao/la: 01.08.2019., 10:34 vidiš bata kakva se ovdje poštena ekipa skuplja, bez zajebancije!
Shodno svemu sto se do tad dogodilo, smatram da je Max trebo pobrat kaznu ali mi je kasnije bilo drago vidjet kako je Leclerc naucio i na kakav nacin se otreso Maxovih napada u sljedecoj utrci..
Ovo nekaznjavanje Leca u boxu ne podrzavam jer eto smatram da ce toga sad biti sve vise i samo je pitanje momenta kad ce bit neki sudar, jedina olakotna okolnost ce bit male brzine ali opet, dovoljno na netko tko je usao u box iza incidenta u istom i zaglavi..
Fino Alla Fine
- CrashOverride Verified
- Formula 1
- S nama već: 8 god 11 mj
I meni nekad bude zao vozaca ali mi nekad bude zao i ekipe kad oni sve isporuce a vozac nicim izazvan zavrsi u sljunkuVettel-Ferrari je napisao/la: 01.08.2019., 10:47 Meni je drago bilo u utrci da je takva kazna bila, zbog Leclerca, a i inače mi je uvijek bilo žao vozača u tim situacijama. No, bojim se da bi to moglo otvoriti Pandorinu kutiju i da bi ekipe počele iskorištavati i zlouporabiti, kao što je već neko na to poentirao. Tako da, mislim da nije najpametnije nastaviti s tom praksom, Leclerc je sam sebe izbacio iz utrke, pa bi se ovoj odluci moglo progledati kroz prste.
Ali, ja sam za to da se vozača ne kažnjava vremenskom kaznom, nego da mu se naredi da propusti vozača nad kojim je stekao prednost, tako što mu je uzeo prvenstvo prolaza, a ekipu uz to novčano kazniti![]()

Ovo drugo ne znam kako je izvedilo.. Kod primejra Bottas vs. Max jeste ali kod ovog slucaja Lerclerca ne vidim da je to rjesenje jer je ometena strana koja je tek ulazila u box i morala naglo kocit da ne dodje do sudara.
Fino Alla Fine
- F12000
- Formula 1
Vezano uz kaznu Leclercu, jedina ispravna paralela iz prethodnih utrka je ona iz Monaka kada su se Verstappen i Bottas naguravali u pit laneu.
U takvim situacijama kada vozač(i) nastavlja opasnu vožnju boxom, riskirajući ubrzavanje, kontakt, otpadanje dijelova i izljetanje među mehaničare direktno svojom odlukom, u tim slučajevima treba vremenski kazniti vozača.
No u Njemačkoj incident se odigrao u dijeliću sekunde, te Leclerc nikako nije mogao utjecati na odluku ni posljedice. Stoga je po meni opravdano kažnjena samo momčad koja je donijela odluku.
U takvim situacijama kada vozač(i) nastavlja opasnu vožnju boxom, riskirajući ubrzavanje, kontakt, otpadanje dijelova i izljetanje među mehaničare direktno svojom odlukom, u tim slučajevima treba vremenski kazniti vozača.
No u Njemačkoj incident se odigrao u dijeliću sekunde, te Leclerc nikako nije mogao utjecati na odluku ni posljedice. Stoga je po meni opravdano kažnjena samo momčad koja je donijela odluku.