Charles je agresivan vozac... I mene nerviraju ta cukanja na startu trke. Ali covjek zna s cime raspolaze i zna da mora biti agresivan ako hoce rezultat. Nekad to ispadne lose, nekad dobro... Ali sve je proces sazrijevanja. Po meni je bolje da se ovi kontakti desavaju sad, nego ako bude imao priliku da se bori za pobjede, pa tada bude radio gluposti.Frantic je napisao/la: 01.07.2021., 21:06Sve si rekao prvom rečenicom.nelinjo je napisao/la: 01.07.2021., 20:40 Slazem se da se treba kazniti vozac ukoliko kompromituje trku drugog vozaca. Ali kad god to uradi Charles Leclerc dize se frka! Sta bi tek bilo kad bi u kvalama cesto ispadao u Q2. Covjek se bori sa bolidom, izvlaci max iz njega... Logicno je i da grijesi. Sta je Max radio 5 godina, pa evo ga...za Maxsa je Charles mala maca, pa sad pricamo da je "sazrio". Sad, kad ima najbolji bolid na gridu!
Ptabda o kojoj se ovdje prica je nedostizna. Kad vec neko pomenu Hamiltona, taj nike kaznjavan u 80% situacija i zato kazem... Pustite se price o kaznama. Ovoga ce uvijek biti.
A druga rečenica ti nije sasvim tačna, jer se dizala frka i ranije (još više).
Ako smo mogli drvlje i kamenje po Maxu (a bilo je opravdano, zbog kontakata, micanja na kočenju....), po Lewisu i Mercedesu, pa i Bottasu (takođe opravdano, ne toliko zbog kontakata, već više zbog 3.14zdarija drugog tipa, ali takođe na stazi, a nekad i zbog prestrogih odluka za njihove direktne konkurente), ne trebamo (i nećemo) biti "sekta puna isfrustriranih kompleksaša sa dvostrukim aršinima" (baš sam ga udrobio, ali je s razlogom, plus, dobro zvuči), pa da sad gledamo Čarliju 16 kroz prste (a Masi mu je, progledao).
Čovjek mora poraditi na startovima, u tim gužvama koje se stvaraju u prvoj krivini i odmah nakon nje.
Ova sezona Ferrarija je propala te propala, treba isprobati neke stvari i pripremiti se za sledecu sezonu kad ce, nadam se, imati sa cim da se bore za naslov. A ako budu imali makinu, ne sumnjam da ce Charles biti vozac koji ce najcesce startati iz prvog reda.
A, na kraju, oko gledanja kroz prste... Niko danas ne spominje Hamiltonove prolaske preko pit linije u Njemackoj, guranje bolida na sred staze u Austriji itd itd... da ne nabrajam sad... Takodje Maxsovog izguravanja Leclerca prije 2 godine, lupanje timskog kolege nekoliko puta itd... Trebale bi mi dvije stranice za to