Scuderia Ferrari

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

nelinjo
Formula 2
Formula 2
S nama već: 7 god 3 mj
Navija za: Ferrari
Frantic je napisao/la: 01.07.2021., 21:06
nelinjo je napisao/la: 01.07.2021., 20:40 Slazem se da se treba kazniti vozac ukoliko kompromituje trku drugog vozaca. Ali kad god to uradi Charles Leclerc dize se frka! Sta bi tek bilo kad bi u kvalama cesto ispadao u Q2. Covjek se bori sa bolidom, izvlaci max iz njega... Logicno je i da grijesi. Sta je Max radio 5 godina, pa evo ga... 😊 za Maxsa je Charles mala maca, pa sad pricamo da je "sazrio". Sad, kad ima najbolji bolid na gridu!

Ptabda o kojoj se ovdje prica je nedostizna. Kad vec neko pomenu Hamiltona, taj nike kaznjavan u 80% situacija i zato kazem... Pustite se price o kaznama. Ovoga ce uvijek biti.
Sve si rekao prvom rečenicom.
A druga rečenica ti nije sasvim tačna, jer se dizala frka i ranije (još više).
Ako smo mogli drvlje i kamenje po Maxu (a bilo je opravdano, zbog kontakata, micanja na kočenju....), po Lewisu i Mercedesu, pa i Bottasu (takođe opravdano, ne toliko zbog kontakata, već više zbog 3.14zdarija drugog tipa, ali takođe na stazi, a nekad i zbog prestrogih odluka za njihove direktne konkurente), ne trebamo (i nećemo) biti "sekta puna isfrustriranih kompleksaša sa dvostrukim aršinima" (baš sam ga udrobio, ali je s razlogom, plus, dobro zvuči), pa da sad gledamo Čarliju 16 kroz prste (a Masi mu je, progledao).
Čovjek mora poraditi na startovima, u tim gužvama koje se stvaraju u prvoj krivini i odmah nakon nje.
Charles je agresivan vozac... I mene nerviraju ta cukanja na startu trke. Ali covjek zna s cime raspolaze i zna da mora biti agresivan ako hoce rezultat. Nekad to ispadne lose, nekad dobro... Ali sve je proces sazrijevanja. Po meni je bolje da se ovi kontakti desavaju sad, nego ako bude imao priliku da se bori za pobjede, pa tada bude radio gluposti.

Ova sezona Ferrarija je propala te propala, treba isprobati neke stvari i pripremiti se za sledecu sezonu kad ce, nadam se, imati sa cim da se bore za naslov. A ako budu imali makinu, ne sumnjam da ce Charles biti vozac koji ce najcesce startati iz prvog reda.

A, na kraju, oko gledanja kroz prste... Niko danas ne spominje Hamiltonove prolaske preko pit linije u Njemackoj, guranje bolida na sred staze u Austriji itd itd... da ne nabrajam sad... Takodje Maxsovog izguravanja Leclerca prije 2 godine, lupanje timskog kolege nekoliko puta itd... Trebale bi mi dvije stranice za to 😁
Bivši navijač Juventusa, a ubrzo i Ferrarija!

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
ako gledamo koliko dugo je Max sazrijevao, za kojeg sam mislio da nikada neće i da će ostati bik u glavi, onda će valjda i Leclerc jednoga dana sazrijeti.
Leclerc ima nevjerojatnu brzinu i izvlači maksimum iz bolida, ali on je započeo u Ferrariju uz jednog Vettela koji je bio loše forme i često radio greške, pa je Leclerc ispadao kao neki svetac iako je bio daleko od toga..
Uz Sainza koji se uklopio jako brzo sada Leclerc djeluje nezrelo. Ne vidim napredak iz 2019. pa sve do danas.
Apsolutno je nebitno što Ferrari nije bolid koji se bori za pobjede. Tvoj je zadatak kao vozaču pokazat brzinu i konstantu, zrelost, izvući maksimum iz tog vikenda koliko god loš ili dobar bio za tu momčad.
Leclerc trenutno ima samo brzinu i još je dosta zaštičen od strane sudaca....vrlo vrlo sličan put kao i Max. Tek sada mu se zapravo počinje zamjerati to srljanje.
Opeći će se on pošteno za godinu - dvije kada bude u borbama za pobjede. Onda će naučiti ili izgorijeti.

Samo problem je što vozi za momčad koja preko noći okrene leđa svojoj glavnoj violini. Nije to RB da te se pravda i tetoši. Neće imati kredita kao Max.
slika

Gilles
GP3
GP3
S nama već: 9 god 8 mj
senna66 je napisao/la: 05.07.2021., 11:58 Uz Sainza koji se uklopio jako brzo sada Leclerc djeluje nezrelo. Ne vidim napredak iz 2019. pa sve do danas.
Da budem iskren ocekivao sam da Lec bude bolji od Carlosa. Ne govorim o nekom pranju ali da bude jasno ispred pritom mu je trebalo kao i drugima da se prilagodi novom okruzenju. Do sada me je prijatno iznenadio.

Po meni su ove sezone prijatno iznenadjenje Carlos, Nando pa i Max koji je izgleda najzad sazreo kao vozac, agresivan kada treba pogotovu protiv Hama na startu.
Ostali ocekivano a neki i balgo razocarenje. Ocekivao sam vise pre svega od Ric-a i Pereza, mada Perez za sada koliko toliko obavlja bolji posao od Albona i Gaslija mada je i on toplo hladno...videcemo.
slika

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Leclerc
Napredovao je Leclerc itekako. Zbog par zadnjih utrka koje su bile lošije sada se doima lošiji od Sainza, ali uvjeren sam da će do kraja sezone sve to opet sjesti na svoje. Čovjek je napravio par gluposti, ali je ove i prošle sezone izvukao par stvari koje malo tko može na gridu.
slika

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Bomba :klanjam: :aww:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
Fenomenalan poster = dupli DNF
slika

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Slažem se, ovaj im je odličan. Prvi dobar poster ove godine.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Odličan poster. Sigurno jedan od najboljih ove godine.

Rezultat će biti: Jedan bolid u nelošim bodovima, drugi izvan bodova/DNF
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Ko zna, možda vam nove gume riješe problem sa potrošnjom. Kada nemaju problema sa gumama, Ferrari ima odličan tempo. Vjerovatno treći najbolji.

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: sve powered by honda
top poster!
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S obzirom da sam na moru - preko oka sam gledao utrku...

Dobra utrka za nas, kaj nam se dogodilo?! :mrgreen:
Mislio sam da ćemo ovdje patiti, na kraju obrnuto, bit će da su nam temperature odgovarale... :misli:
Šteta malo je falilo, taman da Sainzu nisu sjebali box, čak i Norrisu to bi onda bio P1, jbgaa...

Mislim da ovo nitko nije očekivao - dobri bodovi i podium :thumbs:

Mađarska bi nam trebala dobro odgovarati...

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
Spojili su odličan poster sa odličnim vikendom. Čudno.
slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
senna66 je napisao/la: 18.07.2021., 23:17 Spojili su odličan poster sa odličnim vikendom. Čudno.
Rekoh ja ranije da zbog čudnovato sinusoidalne forme bolida, od staze do staze, više ne vrijedi pravilo obrnute proporcionalnosti u odnosu "poster - rezultat trke". :mrgreen:
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
slika

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: sve powered by honda
imaju li ovi valovi neko dublje značenje?
ako ne bzvz. mi je.
Zadnja izmjena: zekohonda Verified, dana/u 28.07.2021., 13:23, ukupno mijenjano 1 put.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
dobar poster dupli DNF.
slika

SebastianFerrari
Formula 4
Formula 4
S nama već: 7 god 4 mj
Navija za: Sebastian Vettel
zekohonda je napisao/la: 28.07.2021., 13:22 imaju li ovi valovi neko dublje značenje?
ako ne bzvz. mi je.
Mislim da bi to trebalo predstavljati oblik hungaroringa. Meni solidan poster

Frantic
Formula 1
Formula 1
zekohonda je napisao/la: 28.07.2021., 13:22 imaju li ovi valovi neko dublje značenje?
ako ne bzvz. mi je.
Ultrazvučna brzina :chill:
Warp 9.9 :mrgreen:
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
ako ne bzvz. mi je.
slika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡