VN Australije (Albert Park Staza) 15.-17. ožujak 2019.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari
Ponavlja se 2016.
Razočaravajući Ferrari i bitka otpisanog za naslov.

Sjebali nesjebivo. Honda će bit na kraju motorčina naspram Ferrarijevog.
slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Trka, relativno sadržajna.
Malo problemi kod Ferrarija, malo tamo kod Gia, onaj vozić, pa poslije ih se naredalo iza Hulka.
Bottas pobudalio :prcnjau:
A za Hamiltona sam odmah na startu znao da ga yebe podnica..... :chill: :rofl:
Ferrari loše, ali i maksimalno s obzirom na probleme. Neka su u startu postavili 1-2, samo ih je opet vozač morao pitati "Da ili ne?"
S tim što su ovaj put brže i striktno odgovorili (za razliku od Njemačke 2018.).
Do FL čisto sumnjam da su mogli, čak i na svježim S gumama (ukoliko su ih imali).
Maxonja odličan, kao i Kvyat.
Možda ih spoje, heheh
Haasovi dobri, ali opet su imali situaciju u boxu, šteta Groznog za odustajanje.
Hulk također, njega sam očekivao u bodovima, kao i Kimija.
Stroll ispred Pereza. :shock: (ajd, prva je trka)
Williams očaj, očekivano.

Da se dotaknem dvije stvari mimo vozača i ekipa.
Definitivno je (vidljivo) lakše pratiti bolid ispred sebe.
Što se tiče dodatnog boda, i dalje mi se ne sviđa ideja, jer svi su nešto počeli pred kraj kalkulisati hoćemo li u box / hoćemo li dati gas / komunikacija na TR...., a da je unijelo dodatnu živost u trku, vala nije. Pred kraj je bilo relativno zanimljivo jer je Maxonja bio iza Hamde na sekundu, te smo imali onu grupu od Maga/Hulka pa nadalje, a zbog činjenice da je lakše pratiti bolide, pa smo stekli prividan dojam kao da se nešto krve za taj FL, a bilo je jasno da ga može ostvariti/popraviti samo Bottas.....
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Nikako ne podrzavam ferrarijevu odluku da odmah u prvoj utrci kazu vozacu ne napadaj. Ako se to bude ponavljalo ka bih otkaz dao da sam leclerc.

Sto nisu rekli da zamjene pozicije ako ne zele sudar. Ako je mali bio brzi od kuda im pravo oduzeti mu poticiju dok imaju 0 bodova obojica.

Taj ferr ocajno hendla sa tim no1 i no2.

Katastrofa i jadno. Razumio bih da seb ima bodovnu prednost itd ali ovo je bilo jadno. To se tako je radi. Za poziciju no1 se vozac mora izborititako sto ce stvoriti bodovnu prednost naspram momcadskog.

Nadam se da ce sad leclerc odmsh na sljedecoj biti ispred seba pa da vidimo sta ce onda napraviti. I tako cesto neka bude. Uglavnom, jadno od ferr i nepravedno prema leclercu. Unistit ce malog a mali brzi od vettela... Da bar da im se to obije o glavui da ih rbr pretekne.

Bottas vrhunski odradio utrku i uzeo grand slam hamiltonu. Ham slabasno...

Max vrhunski. Vec sam rekao, max borbi zanaslov i to nadam vecoj nego ferr sa vettelom. Sa leclercom ok ali ako tako budu gurali seba da bas da nista je osvoje.

Poslano sa mog Redmi Note 6 Pro koristeći Tapatalk

Frantic
Formula 1
Formula 1
@zelote
Otkuda ti zaključak da je mali brži od Vettela?
Možda danas u trci u datom momentu (zbog Vettelovih očiglednih problema u drugom stintu)?
Vettel je bolji čitav vikend, plasirao se na 3. mjesto u Q (bolje nije moglo), Leclerc je (moje mišljenje) imao grešku na startu, želeći preteći Vettela je izgubio poziciju od Maxa, zatim je imao grešku kad je izletio, sreća pa nije bilo nikoga iza njega. Jednostavno je, ako izuzmemo drugi Vettelov stint u kojem je očigledno imao problema, Leclerc je bio možda i najlošiji od 6 najboljih bolida (da, čak i od Gaslya, u Australiji je užasno yebeno napredovati kroz poredak).
I zašto bi ga uništili?
Zna gdje je došao, zreo je, nije idiot ko Max (pitanje je da li bi on poslušao naredbu, možda "neki novi" Max iz ove sezone i bi, ali Max iz prethothnih, teško da bi), zna da je budućnost ekipe na njemu. A vjerujem da je i više nego psihički čvrst i dobar, te da ga ovakve stvari neće "uništiti".
Na kraju krajeva, momak je hladno upitao "Da ili ne?" i dobio dogovor "Ne" i gotovo.
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

Krstas
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 7 mj
Navija za: Liam Lawson
Frantic brate stigao je razliku od 7 sekundi. Dosao na 0.500s. Ti isti ljudi su se smijali Mercedesu evo sada oni isto rade. Nema potrebe sa time. Kolegijalno je bilo da se pusti. Za tim , za navijace. Mada Vetel je vrlo poznat da zna krsit naredjenja. I da su mu rekli da ga pusti, ne znam bili to ucinio. Sjetimo se doba Red Bula i Vebera i mislim bas Australije. Vetel je danas izgubljen bio kao i vecina tima. I ko zna koja je njima granica. Realnost.
slika

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Leclerc
Ne treba se bojati za Leclerca, vrijeme je na njegovoj strani. Iskreno mislim da iako nije prešao Vettela na utrci, u glavi zna da je to bila gotova stvar i to će mu dati dosta samopouzdanja za iduću utrku. :thumbs:
slika

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Krstas je napisao/la: 17.03.2019., 12:42 Frantic brate stigao je razliku od 7 sekundi. Dosao na 0.500s. Ti isti ljudi su se smijali Mercedesu evo sada oni isto rade. Nema potrebe sa time. Kolegijalno je bilo da se pusti. Za tim , za navijace. Mada Vetel je vrlo poznat da zna krsit naredjenja. I da su mu rekli da ga pusti, ne znam bili to ucinio. Sjetimo se doba Red Bula i Vebera i mislim bas Australije. Vetel je danas izgubljen bio kao i vecina tima. I ko zna koja je njima granica. Realnost.
Stigao je razliku jer je bio na gumama mlađim 15 krugova...i to na Hard gumi koja je radila puno bolje nego Medium na Ferrariju.

Ferrari je falio sto je povukao Vettela u boks da bi napravili preoptimisticni undercut na Hamiltonu koji je bio 4 sek ispred Vettela u 13. krugu...i na kraju je ovaj ispaštao jer su gume skroz otisle tamo oko 35. kruga kada je tempo počeo padati. Nisu ga željeli kazniti još i više kada su već sjebali strategiju i kad bolid nije očito radio kako treba.

To da Vettel ne poštuje timske naredbe? Propustio je Kimija prošle godine 3-4 puta na stazi...smiješne tvrdnje.
Uostalom bio je bolji ovaj vikend kao sto je Frantic rekao.

Vettel izgubljen? Kako? Napravio je maximum danas...

Mene uopće nije briga jer me 4 i 5 pozicija ne zanima. Došli smo se ovdje boriti za prvo mjesto, a ne za drvenariju.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

zelot
Formula 1
Formula 1
Drugima ste predbacivali situacije kao sto je ova danas.

Ljudi o cemu pricamo??!!

Kakve veze imaju gume, ostecen bolid itd... U tom trenutku mali je bio brzi trebali su pustiti borbu ili ga propustiti.

Zna i da je 800 krugova imao mladje gume vi bi opet isto.nije bio brzi imao je mladje gume i nek mu nisu dali. Strasni ste. Malo objektivnisti vam ne bi skodilo.

Dajte mi podatak kada je ikada donesena timska naredba u orvoj utrci sezone??? Kada?? To moze smo ferr i ti ne p1i p2 pa kao bring bouth cars home da se ne sjebu sto bih jos i shvatio. ali ne, oni na p4 i p5 u prvoj utrci timske odredbe imaju.

Na silu. Samo valjda ds pokazu svima koji su ih zbog toga ranije prozivalikao eto vam. Imamo no1 i no2. I onda to naprave na najjadnij nacin.

Ne kuzim sta tu imate opravdavati ljudi. Pa niste klinci koji prstite ovo dva dana.

Prva utrka i timske odredbe???

Mercedes kada je to radio u normalnim uvjetima (bottas -80 bodova a seb na par bodova +-) graktali stevidi merca sabotira bottasa itd.. a sada vam je ova lakrdija ok i sve jedan od vas je opravdao ovo danas.

Ne razumijem vas. Kao da ste ljubomorni sto druge ekipe profitiraju politikom koju ferr nije vodio vec godinama pa sad daj i nama posto poto.

I da,prije nego me obaspete opravdanjima i ne znam cime zamolio bih vas samo da mi nadjete podatak kada na prvoj utrci donesena timska naredba a da nije p1 i p2 mada moze i to ako uspijete

Zadnja izmjena: zelot, dana/u 17.03.2019., 13:09, ukupno mijenjano 1 put.

Frantic
Formula 1
Formula 1
Krstas je napisao/la: 17.03.2019., 12:42 Frantic brate stigao je razliku od 7 sekundi. Dosao na 0.500s. Ti isti ljudi su se smijali Mercedesu evo sada oni isto rade. Nema potrebe sa time. Kolegijalno je bilo da se pusti. Za tim , za navijace. Mada Vetel je vrlo poznat da zna krsit naredjenja. I da su mu rekli da ga pusti, ne znam bili to ucinio. Sjetimo se doba Red Bula i Vebera i mislim bas Australije. Vetel je danas izgubljen bio kao i vecina tima. I ko zna koja je njima granica. Realnost.
Pa napisao sam da je brži bio u datom momentu, kad su Vettela spopali problemi sa gumama.
To je valjda svakome jasno.
Pitanje je bilo vezano za @zelotov stav "uništit će malog, a mali brži od Vettela".
A Vettel brži čitav vikend (do drugog stinta i problema sa gumama).
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

Frantic
Formula 1
Formula 1
Frantic je napisao/la: 17.03.2019., 13:11
Pa napisao sam da je brži bio u datom momentu, kad su Vettela spopali problemi sa gumama.
To je valjda svakome jasno.
Pitanje je bilo vezano za @zelotov stav "uništit će malog, a mali brži od Vettela".
A Vettel brži čitav vikend (do drugog stinta i problema sa gumama).
Jbga, isteklo mi vrijeme za edit, pa se moram quotat

BTW, ja sam oduvijek bio za timske odredbe.
I to sam par puta podvukao prošle godine, kada je to Benz jasno odradio, a Ferrari se pogubio u tome, što ih je koštalo boljih plasmana u Njmeačkoj (šbbkbb da je Kimiju naređeno da pusti Vettela ranije) i naravno, u Monzi.
Ono što je meni bilo gadljivo kod Benza prošle sezone, su neke priče između redova, koje su na momente išle "kontra toga" da kao nemaju timskih odredbi, a jasno je svima da su imali.
Mislim, i neka su (kao što rekoh, ja se slažem s tim), ali brate mili, nemojte onda srat bezveze.... :chill:
Prva ili 10. trka, svejedno.
Ferrari se jedino može ujedati za guzicu, ako današnja 2 boda zafale Leclercu za titule.
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

gjoko-mkd
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 3 mj
Bitno je da se sredi problem sa bolidom....drugo nije bitno

Ferrari
Formula 1
Formula 1
@Zelot
Boli me briga stari...ja sam navijač Ferrarija pod broj 1...i to što bi eto netko želio da jedan ili drugi završi jedan ispred drugoga meni ne znači ništa jer bi i dalje ostali 4 i 5...
Dajte mi podatak kada je ikada donesena timska naredba u orvoj utrci sezone???
Ne prvoj ,ali ovako iz glave Bahrain 2017 Mercedes zamijenio Bottasa i Hamiltona.
slika slika

zelot
Formula 1
Formula 1

Frantic je napisao/la:@zelote
Otkuda ti zaključak da je mali brži od Vettela?
.
Izjasnio sam se nejasno. Mislio sam na taj trenutak. Unistit ce ga a bio je brzi od vettela.

Mada, ne bih se ja kladio da je seb brzi vozac opcenito slika vidjet cemo na kraju sezone. Bit ce tu meni se cini svako malo charles, hold the position please...

Uzivao bih da ga mali pocne dobivat u kvalama i da starta ispred i ostane nakon starta. U tom slucaju, ovakav ferrsri sa kvakvom logikom bi upao u probleme jer ne bi znali sta sad. Seb je no1 no2 malo malo ispred i brzislika

Kako god, bit ce to vrlo zanimljiva prica ove sezone i vec sad vidim kako se ferr pogubio u svemu tome.

zelot
Formula 1
Formula 1

Ferrari je napisao/la:@Zelot
Boli me briga stari...ja sam navijač Ferrarija pod broj 1...i to što bi eto netko želio da jedan ili drugi završi jedan ispred drugoga meni ne znači ništa jer bi i dalje ostali 4 i 5...
Ne prvoj ,ali ovako iz glave Bahrain 2017 Mercedes zamijenio Bottasa i Hamiltona.
Pa da, objektivnost na vrhuncu. Kada mi to radimo to je ok. Kada drugi onda nije i onda je smak svijeta. Katastrofa!!

Btw pitanje je bilo jasno. Prva utrka. U bahrainu barem bodovi nisu bili na 0! A ni pozicija P4 p5. Tako da zaprsvo nisi imao pravo quoatati me jer nisi ispunio uvjete slikaslika

Ferrari
Formula 1
Formula 1
A pa dobro...jedno je praviti se moralan (kao sto si ti pokušao), a onda pokazati da zapravo želiš da jedan vozač upadne u probleme samo da bi netko drugi isplivao jer se tebi tako mili.
slika slika

Ferrari
Formula 1
Formula 1
zelot je napisao/la: 17.03.2019., 13:27
Ferrari je napisao/la:@Zelot
Pa da, objektivnost na vrhuncu. Kada mi to radimo to je ok. Kada drugi onda nije i onda je smak svijeta. Katastrofa!!

Btw pitanje je bilo jasno. Prva utrka. U bahrainu barem bodovi nisu bili na 0! A ni pozicija P4 p5. Tako da zaprsvo nisi imao pravo quoatati me jer nisi ispunio uvjete slikaslika

Pa dao sam ti razloge zašto su rekli da drže poziciju...jer su već fulali strategiju i ne bi vjerojatno bilo korektno prema Vettelu da preda poziciju, a da nije uopće kriv za to.
To je druga stvar što ti ne voliš Vettela i želiš da ostane deklasiran jer eto imaš svoje razloge.
slika slika

kimmi_iceman
Karting
Karting
S nama već: 6 god 4 mj
@zelot
Mislim da se ne može raditi usporedba između Bottasa i Leclerca.
Bottas je doveden kako bi bio isključivo vodonoša superstar-egotriperu Lewisu a dokaz za to je ugovor na godinu dana i sezona koju je taj (tada) beskicmenjak ispunio u cijelosti. Na uštr svojih bodova i odličnih vožnji, podredio se timu i donio im naslov.
S druge strane, Leclerc je doveden kao dugoročno rješenje i kao budućnost ferrarija. Ali mu je jasno dano do znanja da će ovu sezonu biti druga violina i on s time nema problem. To je vidljivo i iz njegovih izjava i iz izjava njegovih šefova. Ovo danas, slažem se, nije bilo možda korektno prema njemu jer se ovdje nije radilo o utrci za svaki bod, već o stavljanju stvari na svoje mjesto. Mali će imati dovoljno utrka i godina borbe da se dokaže i jednog dana postave prva violina. Ali 2019. do toga neće doći. Čak i da ostavimo sa strane sve one okolnosti koje su dovele do toga da jutros nije ničim ni zaslužio da bude ispred Vettela. Da je uspio u svom naumu na startu i da je ga je tada pretekao kao Bottas Lewisa, sigurno ne bi dobio naredbu da ga pred kraj propusti. U timovima postoje neki dogovori za koja mi možda ni ne znamo, ali uvredljivo je raditi usporedbe između ambicija jednog Bottasa i jednog Leclerca.
Iskreno bih volio da Bottas ostane čvrst i da učini ono što je Lewisu učinio i Nico prije nekoliko godina.

Poslano sa mog SM-A605FN koristeći Tapatalk

Krstas
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 7 mj
Navija za: Liam Lawson
slika

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: McLaren
Frantic je napisao/la: 17.03.2019., 11:27 Trka, relativno sadržajna.
Malo problemi kod Ferrarija, malo tamo kod Gia, onaj vozić, pa poslije ih se naredalo iza Hulka.
Ferrari loše, ali i maksimalno s obzirom na probleme. Neka su u startu postavili 1-2, samo ih je opet vozač morao pitati "Da ili ne?"
S tim što su ovaj put brže i striktno odgovorili (za razliku od Njemačke 2018.).
Do FL čisto sumnjam da su mogli, čak i na svježim S gumama (ukoliko su ih imali).
Možda ih spoje, heheh
Haasovi dobri, ali opet su imali situaciju u boxu, šteta Groznog za odustajanje.

Što se tiče dodatnog boda, i dalje mi se ne sviđa ideja, jer svi su nešto počeli pred kraj kalkulisati hoćemo li u box / hoćemo li dati gas / komunikacija na TR...., a da je unijelo dodatnu živost u trku, vala nije. Pred kraj je bilo relativno zanimljivo jer je Maxonja bio iza Hamde na sekundu, te smo imali onu grupu od Maga/Hulka pa nadalje, a zbog činjenice da je lakše pratiti bolide, pa smo stekli prividan dojam kao da se nešto krve za taj FL, a bilo je jasno da ga može ostvariti/popraviti samo Bottas.....
Kad si to vidio i kako. Dude teach me :chill:
slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
_bataziv_0809 je napisao/la: 17.03.2019., 13:33
Frantic je napisao/la: 17.03.2019., 11:27 Trka, relativno sadržajna.
Možda ih spoje, heheh

Kad si to vidio i kako. Dude teach me :chill:
slika
E sad ne znam, da li si ti ozbiljan ili ne, sa svojim pitanjem (kao što sam ja bio neozbiljan).
S obzirom da si stavio :chill: .......
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡