F1 Vijesti

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

wapi Verified
GP3
GP3
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: Ferrari
zekohonda je napisao/la: 23.12.2022., 11:35 bi li mekies i budkowski (kako se već piše) potpali po ovu izmjenu?
https://scuderiafans.com/new-regulation ... iR0a_KcWJE
Vjerojatno bi. Doduše ne znam jesu li imali neki otkazni rok iz FIAe ili je to išlo munjevito. Jednako tako imalo bi smisla i obrnuti gardening leave.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
zekohonda je napisao/la: 23.12.2022., 11:35 bi li mekies i budkowski (kako se već piše) potpali po ovu izmjenu?
https://scuderiafans.com/new-regulation ... iR0a_KcWJE
Nije da su Renault i Ferrari imali neku korist od ova dva levata.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: sve powered by honda
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Osella
GP3
GP3
S nama već: 3 god 4 mj
Navija za: Minardi, Andrea Moda
Baš sam bacio pogled, 2010. godine na gridu je bilo 6 stalnih vozača iz Njemačke (odnosno 7 na posljednjih 5 utrka sezone) te "all-german" Mercedes što se tiče vozača. Vettel je postao prvi put prvak, Schumacher se vratio na grid, plus koju godinu kasnije će i Rosberg doći do titule. Da ne spominjem neka ranija vremena kojih se dodiruju u tekstu.

Ove godine? Utrke u Njemačkoj nema i tko zna oće li je biti u bliskoj budućnosti, a Hulkenberg je jedini stalni vozač na gridu. Ajde Mercedes je prisutan kao konstruktor. Iako osim imena ima jako malo veze sa svojom domovinom, barem su Micku dali mjesto rezervnog vozača.

Ipak, mislim da bi se situacija trebala promijeniti dolaskom Audija, ali o tom potom...
Lasciatemi guidare...
"By my calculations, we win the championship by 1 point!"

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Alonso king
GP3
GP3
S nama već: 9 god 6 mj
Navija za: Fernando Alonso
Interesantno, od trenutno potvrdenih vozaca u F2 i F3 nema niti jedan vozac iz Njemacke. Hulkenberg i Vettel (ukoliko se odluci vratiti u bliskoj buducnosti) daleko su od mladica, a jedini izgledni kandidat je tu Mick koji do sada nije ostavio dojam specijalnog vozaca u F1. Svasta jos moze biti, ali utrke u Njemackoj ili novog Schumija (starijeg)/Vettela/Rosberga trenutno nema na vidiku

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
[tweet][/tweet]

Osella
GP3
GP3
Opa! :O Ne znam je li ovo itko očekivao. Mislio sam da bi se s američkog tržišta mogao uključiti Ford ili u krajnjem slučaju Chevrolet (ako je već GM zainteresiran), ali Cadillac... Ovo mi je baš iznenađenje. Svakako, od ranije sam za ulazak Andrettija, sad sam još i više.

Negdje sam naišao na informaciju da 10 momčadi koje su trenutno u igri nisu za dolazak novog imena na grid, osim u slučaju da s njime dođe i novi proizvođač pogonske jedinice. Ako je ovo istina, sve vodi k tome da ćemo i službeno imati 11. momčadi. :party:
Lasciatemi guidare...

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1

wapi Verified
GP3
GP3
Osella je napisao/la: 05.01.2023., 17:13 Opa! :O Ne znam je li ovo itko očekivao. Mislio sam da bi se s američkog tržišta mogao uključiti Ford ili u krajnjem slučaju Chevrolet (ako je već GM zainteresiran), ali Cadillac... Ovo mi je baš iznenađenje. Svakako, od ranije sam za ulazak Andrettija, sad sam još i više.

Negdje sam naišao na informaciju da 10 momčadi koje su trenutno u igri nisu za dolazak novog imena na grid, osim u slučaju da s njime dođe i novi proizvođač pogonske jedinice. Ako je ovo istina, sve vodi k tome da ćemo i službeno imati 11. momčadi. :party:
MIslim da Ferrari traži mušteriju za svoje motore. Haas im je premalo, a i pitanje je trenutka kad će ti klaunovi promijeniti dobavljača....

pigmalion
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
wapi je napisao/la: 08.01.2023., 16:21
Osella je napisao/la: 05.01.2023., 17:13 Opa! :O Ne znam je li ovo itko očekivao. Mislio sam da bi se s američkog tržišta mogao uključiti Ford ili u krajnjem slučaju Chevrolet (ako je već GM zainteresiran), ali Cadillac... Ovo mi je baš iznenađenje. Svakako, od ranije sam za ulazak Andrettija, sad sam još i više.

MIslim da Ferrari traži mušteriju za svoje motore. Haas im je premalo, a i pitanje je trenutka kad će ti klaunovi promijeniti dobavljača....
Za potencijalno novu momčad Andretti; što se tiče motora, "guraju" se još Renault ( Alipine ), Honda, pa sada i Ferrari? Hm..... :misli:
Zna Andretti što radi.......... daj Bože da uđu već 2024. :vozi: :vozi: :vozi: :vozi:

Evo, i zemaljski alah se uključio u raspravu:

https://www.gp1.hr/2023/01/predsjednik- ... skom-u-f1/
......ne mogu, ali hoću...... :mrgreen: .....biti po svome,.....

Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

Mr.Spaceguy Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Fernando Alonso

pigmalion
Formula 1
Formula 1
Stiže ( novi ) Sebastian:

https://telesport.telegram.hr/na-prvu/t ... j-momcadi/

:vozi: :vozi:

Sada i za ozbiljno ( službeno ) u Red Bullu.

Osella
GP3
GP3

Kruže zanimljive teorije na Twitteru i Redditu. Od jednog lika je krenula informacija kako bi moglo doći do objave suradnje između Williamsa i Porschea. Kasnije je i Gulf upao u tu kombinaciju.

U međuvremenu su, navodno, iz Williamsa ipak demantirali prodaju momčadi, no naveli su da su otvoreni za pregovore oko mogućeg novog proizvođača motora od 2026.

Sve u svemu, čekamo tu službenu objavu... :pivo:
Lasciatemi guidare...

pigmalion
Formula 1
Formula 1
Nekad volim čuti špekulacije i nagađanja, a nekada ne - jer, neke su puke ( loše ) laži i izmišljotine; što se pokaže s vremenom.
Sve u svemu, ne bih volio da se Williams ikada ( potpuno ) proda, i da nestane sa F1 grida, kao momčad Brabham, Lotus i slični.

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
Svaka čast na pauzi od 4 tjedna između Australije i Azera :thumbsd:

[tweet][/tweet]

Osella
GP3
GP3
Sad više nemamo samo ljetnu pauzu, nego i proljetnu. :prcnjau:

Dosta stvari u kalendaru ne štima i nema smisla. Jedina dobra stvar za ovu godinu je da su Spa napokon stavili ranije.
Lasciatemi guidare...

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Sarma je napisao/la: 17.01.2023., 13:15 Svaka čast na pauzi od 4 tjedna između Australije i Azera :thumbsd:

[tweet][/tweet]
I onda Baku >> Miami čitavih 7 dana (odnosno 5, jel) :facepalm:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
Osella je napisao/la: 16.01.2023., 16:13

Kruže zanimljive teorije na Twitteru i Redditu. Od jednog lika je krenula informacija kako bi moglo doći do objave suradnje između Williamsa i Porschea. Kasnije je i Gulf upao u tu kombinaciju.

U međuvremenu su, navodno, iz Williamsa ipak demantirali prodaju momčadi, no naveli su da su otvoreni za pregovore oko mogućeg novog proizvođača motora od 2026.

Sve u svemu, čekamo tu službenu objavu... :pivo:
objava (koja god da bila) nije vezana uz f1.
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡