VN Njemačke (Hockenheimring), 26.-28. srpnja 2019.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
CrashOverride je napisao/la: 29.07.2019., 01:26
avetma je napisao/la: 28.07.2019., 19:58
Ferrari je napisao/la: 28.07.2019., 18:57 Nikako se ne slažem sa onom odlukom u vezi nesigurnog puštanja Leclerca u boksu...užasna odluka.
Odluka je po meni izvrsna, ali je presedan. Problem je što se to prije drukčije kažnjavalo. Nadam se da ce odsad uvijek ovako.
Odluka je na noz.. Ekipama ce vjerojatno dat krila, cesce cemo ovo vidjat jer bi mogli prolazit sa novcanim kaznama a ako nesto bude frekventnije moglo bi bit i sudara po boxevima, kakav ce tek onda krkljanac nastat..
Onda mogu promjenit i ime kazne jer dat novcanu kaznu za prekrsaj koji u imenu nosi 'unsafe' je :thumbsd:
Evo objašnjenja:
https://it.motorsport.com/f1/news/masi- ... --45393232
"The penalty imposed in Monaco, probably, was intended as a consequence for an unsafe release, instead it was imposed for a collision in pit lane," said Masi, recalling the contacts between Verstappen and Bottas.
"This is why the two competition actions must be considered differently. Today's was clearly an unsafe release and is also the result of a discussion with the team managers a few days ago, knowing that the weather conditions would be changeable during the race: many would have entered the pit lane at the same time to change tires, and this should have been an important factor ":

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: McLaren
Pastor :thumbs:
slika

Maxi09
Karting
Karting
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: Red Bull
Ako ćemo realno, Leclerc nije kaznu dobio samo zbog Groznog.
Da je bila ista situacija ko Bottas-Max došlo bi do kontakta jer ne želiš dati u borbi za poziciju nikakvu prednost drugome. Ali eto Grozni je zakočio, izgubio vrijeme i nikakva kazna za to s obzirom kako će se ta novčana kazna odraziti na financijsko stanje Ferraria. :bonk:

MSC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Navija za: Ferrari
Kontakt:
Jel izašao Sebov onboard od prvih par krugova. Zanima me kako je izgledala voznja sa zadnjeg mjesta u bodove u tih prvih par krugova.
"What a little star." May 26, 2012.

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Ovo me vrlo ugodno iznenadilo - sažetak VN Njemačke ušao je u YT trending u Hrvatskoj! :thumbs:
https://prnt.sc/olqcam

f1zd
F1puls konstruktorski prvak
F1puls konstruktorski prvak
S nama već: 9 god 4 mj
Navija za: Vettel,Ferrari
Hamilton kaže kako je sve pošlo krivo u trenutku kad su mu stavili slikove :facepalm:

Koliko taj lik ne zaslužuje voziti Mercedes..sam si usere utrku i onda optuži tim...a Vettelu Ferrari syebe sve živo, a ovaj luđak ih i dalje brani.. :prcnjau:

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Incident Hamiltona pod SC-om koji je bio pod istragom, a zatim je proglašen kao "No further action"

Sainz se umalo razbio u Hamiltona i mogao je uništiti i sebi i njemu utrku vrlo lako.
Argument zašto Hamilton nije dobio kaznu za presporu vožnju pod SC-om je taj što nije obavio dva "spora" kruga pod deltom jer je praktički onaj jedan proveo u boksu nakon što je izletio u zavoju 16 pa ušao u boks, te je morao nadoknaditi tu deltu kroz ovaj krug...ali sjetili su se kasno te je na kraju to ovako izgledalo.

Po meni mogao je vrlo lako dobiti kaznu jer Sainz jasno kaže da se umalo zabio u njega (a i vidi se na snimci)

Pravila kažu pod 39.5 ovo:
slika

...
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Gilles
GP3
GP3
S nama već: 9 god 7 mj
Navija za: Ferrari
Pa dobro nije bas zamalo...ipak su to pro vozaci a ne babe koje nedeljom idu kolima na pijac. Da je usporio jeste...e sada kontam da su ipak izracunali da je sve bilo regularno.
slika

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Gilles je napisao/la: 30.07.2019., 11:30 Pa dobro nije bas zamalo...ipak su to pro vozaci a ne babe koje nedeljom idu kolima na pijac. Da je usporio jeste...e sada kontam da su ipak izracunali da je sve bilo regularno.
Bogami je...pa Sainz je rekao da se umalo zabio u njega.
Pogledaj clip.

Isto tako pravila kažu na 39.5 to...da ne smiješ voziti u maniri koji je POTENCIJALNO opasan za DRUGE vozače pod SC-om.
Na taj članak su se i pozvali u službenom FIA dokumentu.
slika slika

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: sve powered by honda
a jebiga, ovdje ne krivim hama....
ili bi popušio kaznu jer je brži od delte, ili ovo.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
zekohonda je napisao/la: 30.07.2019., 11:42 a jebiga, ovdje ne krivim hama....
ili bi popušio kaznu jer je brži od delte, ili ovo.
Ne krivim ni ja, ali ko ti kriv. Kužiš?
Biraš koje ćeš prekršiti pravilo jer to je tako.
slika slika

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 4 mj
Kontakt:
Gdje je bio Bottas u tom trenutku?

Ferrari
Formula 1
Formula 1
avetma je napisao/la: 30.07.2019., 12:37 Gdje je bio Bottas u tom trenutku?
U boksu.
slika slika

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 4 mj
Kontakt:
Aha, onda je jasno što se događalo. Ako je bio unutar zadovoljavajuće delte - sve ok. On je ionako bio van faze s ostatkom jer se razbio kroz ranije pa je potrošio vrijeme u boksu. Te fraze "slowly, erratically, potentially dangerous" tu ne vrijede.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
avetma je napisao/la: 30.07.2019., 12:45 Aha, onda je jasno što se događalo. Ako je bio unutar zadovoljavajuće delte - sve ok. On je ionako bio van faze s ostatkom jer se razbio kroz ranije pa je potrošio vrijeme u boksu. Te fraze "slowly, erratically, potentially dangerous" tu ne vrijede.
Moja poanta je, što ako se Sainz zabije u njega jer je Hamilton u jednom trenutku praktički stao na stazi? Ili ako ga prođe, ako misli da ima problem?
Ono što je Mercedes trebao raditi je lagano spuštati (ili dizati) tu deltu kroz krug, ali nisu jer su zaboravili pa su morali to raditi u trećem sektoru.
slika slika

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR

Ferrari je napisao/la:
avetma je napisao/la: 30.07.2019., 12:45 Aha, onda je jasno što se događalo. Ako je bio unutar zadovoljavajuće delte - sve ok. On je ionako bio van faze s ostatkom jer se razbio kroz ranije pa je potrošio vrijeme u boksu. Te fraze "slowly, erratically, potentially dangerous" tu ne vrijede.
Moja poanta je, što ako se Sainz zabije u njega jer je Hamilton u jednom trenutku praktički stao na stazi? Ili ako ga prođe, ako misli da ima problem?
Ono što je Mercedes trebao raditi je lagano spuštati (ili dizati) tu deltu kroz krug, ali nisu jer su zaboravili pa su morali to raditi u trećem sektoru.
I to požurivanje je razlog zašto je Lewis nepotrebno forsirao i izletio van. Čak nije ni tražio gume za suho kako sam razumio, nmgu pogledati, F1TV mi nešto neće ući.
Kad je alibi za Sebovo izlijetanje što ga Kimi nije pustio 30 krugova prije samog izlijetanja, onda može i ovo sve biti :chill:

Sent from my ATU-L21 using Tapatalk

slikaslika

Ferrari
Formula 1
Formula 1
LH44 je napisao/la: 30.07.2019., 14:25
Ferrari je napisao/la:
I to požurivanje je razlog zašto je Lewis nepotrebno forsirao i izletio van. Čak nije ni tražio gume za suho kako sam razumio, nmgu pogledati, F1TV mi nešto neće ući.
Kad je alibi za Sebovo izlijetanje što ga Kimi nije pustio 30 krugova prije samog izlijetanja, onda može i ovo sve biti :chill:

Ovo je bilo nakon njegovog prvog izleta.
slika slika

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Greškom sam citirao

Govorim čisto eto da ne bude da je alibi za Lewisovo izlijetanje, nego da je stvarno imalo uticaj na samo izlijetanje, te da to nije samo vozačka greška.

Ovo usporavanje je bilo nepotrebno, ali to je do Mercedesa, što bi Seb rekao da zaštiti Valtterija, da ne prođe komplet kolona ispred

slikaslika

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Ma nema opravdanja za Vettelovo prošlogodišnje, ni Hamiltonova izlijetanja, kao ni za Leclercovo. Kao profesionalci i to top klasa i u Formuli 1 krivi su što se nisu prilagodili uvjetima na stazi i nema te olakšavajuće okolnosti koja ih može opravdat.
Samo, Vettel je tad puno više imao za izgubiti i u konačnici izgubio, dok je Hamilton i nakon dva izlijetanja opet osvojio sva boda, istina pukom srećom, ali vikend za njega nije bila potpuan katastrofa, pogotovo ako se uzme u obzir da mu momčadski kolega i najbliži bodovno u prvenstvu nije osvojio ništa.
Pritisak s kojim se Vettel morao nositi nakon Njemačke prošle godine, Hamilton ne bi podnosio ni da na idućoj utrci još gori bude. Zbog čega ne bih izjednačavao Hamiltonovo izlijetetanje ovu nedjelju i Vettelovo prošle godine, jer su posljedice bitno drugačije. Vettel da bi ostao u utrci za prvenstvo to si nije smio dozvoliti, a Hamilton da ima još gore izdanje na idućoj utrci će opet ostati glavni favorit za titulu.

Tako da, nema razloga i jednog od njih pravdati, jer su zakazali prvenstveno kao profesionalci i nisu odradili ono što se i u otežavajućim okolnostima očekuje.

Što se mene tiče, najviše bih volio da se ni jednom greške nisu dogodile, a da je Vettel se okrunio titulom ili barem bio u utrci za titulu do kraja prošle sezone pored onakvog Hamiltona. Ali nije, Hamilton je tad hladnokrvno iskoristio sve njegove greške i okolnosti koje su mu se otvorile, dok Vettel ove sezone i nakon Hamiltonovih greški nema puno tog da iskoristi protiv njega. Što njega i nas, njegove navijače, stavlja u dosta nezahvalniju poziciju, budimo realni :)

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
No, s druge strane mi je drago zbog ovih Hamiltonovih izlijetanja. Ne zbog njeg, već zbog ljudi koji su počeli mit praviti o njegovoj superiornosti i nadmoćnosti nad svim ostalim po kišnim uvjetima na stazi. Tu prvenstvno mislim na komentatore sa SK1 koji su na samo spominjanje kiše njega već proglasili dominatnim pobjednikom nad svima, bez ikakve racionalnosti i sagledavanja čim tko raspolaže.

Opet kažem, ne zbog Hamiltona, jer koliko god nekog u okvirima sporta ne volio, ne mogu da se radujem tuđim nesrećama i greškama. U nedjelju mi ga je nakon drugog izlijetanja bilo čak malo i žao, dok nisam skontao kako se za dlaku izvukao :mrgreen:
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡