Ovdje se i sada likovi brukaju sa traÄevima koje su naÄuli u prethodnim sedmicama. Kao da niko nije proÄitao objavu. Kao Å”to sam i pretpostavio, nije bitno Å”ta se objavilo, neki Äe i dalje po svome...Yilla je napisao/la: 10.10.2022., 22:10 Å ta vi priÄate ljudi, kakvo oduzimanje naslova za 1 milju overspenda na neÅ”to Å”to ni sami nisu razumjeli.
PonaŔate se kao da su raketni brod napravili s tih milju eura
Kao Å”to sam prije par dana rekao, prvo je bilo da su imali material breach pa ste zazivali oduzimanje naslova, pa kad se ispostavilo da je zapravo minor breach opet ista situacija. Hrpa jala jer su momÄadi Ferrarija i Mercedesa nesposobne ovu godinu![]()
Prvo, nije 5% kao Å”to se i dalje trabunja. Drugo, Red Bull je tek sada dobio taj izvjeÅ”taj i za Å”ta ih se tereti. Treba tek saÄekati njihov odgovor. TreÄe, i to malo prekoraÄenje nikako nije za neke ozbiljnije kazne, ako se na kraju ispostavi da je bilo prekoraÄenje...
Sada bi FIA trebala odluÄiti koja bi kazna trebala biti. I onda se tek treba vidjeti hoÄe li Red Bull to prihvatiti, ili Äe se nastaviti saga. Ja i dalje vjerujem da je nesposobna FIA neÅ”to pogreÅ”no obraÄunala i da Äe ovo na kraju biti njihova bruka. Red Bull je pokazao do sad mnogo puta da Äitaju detaljno pravilnik i da ga interpretiraju tako da se može dokazati na sudu. Nije bitno Å”ta je zamiÅ”ljeno pravilima, nego Å”ta je napisano. A imaju sigurno tim advokata koji su daleko sposobniji od FIA-e. Nikad nisu uhvaÄeni da varaju, bez obzira Å”to su ih neki optuživali. Uvijek je sve bilo u granici pravila, a na kraju su se ta pravila pokazivala manjkavim pa ih je trebalo mijenjati da bi se zaustavio Red Bull. Ne bi me iznenadilo da Aston Martin napravi neki propust, jer su veÄ kažnjavani. Ali Red Bull, mislim da sve Å”to su radili mogu dokazati na sudu. Možda samo FIA ne zna interpretirati vlastita pravila...