F1 Vijesti
- blown diffuser
- Formula 1
- S nama već: 8 god 7 mj
- Navija za: Love Parade
Održite svoju riječ, neka Max zadrži pehar a RB neka ostane bez bodova.

God save Politicians God save our friends the 'Pigs'
God save Idi Amin and God save Ronald Biggs
- blown diffuser
- Formula 1
Na sve ali šanse da će Maxu uzeti naslov su 0%, dosta da im se uzmu bodovi i novac.LH44 je napisao/la: 10.10.2022., 18:42 Pa jel se to odnosi samo na konstruktora ili na vozače također?
Sent from my Redmi Note 11 Pro using Tapatalk

- zekohonda Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 3 mj
- Navija za: sve powered by honda
nek uzmu i maxu! jeboimpasmater. pri tom mislim na rb, ne na fiu.blown diffuser je napisao/la: 10.10.2022., 18:23 Održite svoju riječ, neka Max zadrži pehar a RB neka ostane bez bodova.
kad je 8 ekipa uredno, a ovi nisu.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.
- blown diffuser
- Formula 1
Teško da će se to dogoditi, oduzimanje bodova i novčana kazna mi je najrealnija opcija. Da se mene pita ja nebi dirao vozački naslov nikako, previše je mrlja na prošloj sezoni, oduzimanje naslova bi samo bilo šlag na tortu i dodatno posvađalo ionako zaraćene strane.zekohonda je napisao/la: 10.10.2022., 19:07 nek uzmu i maxu! jeboimpasmater. pri tom mislim na rb, ne na fiu.

-
zelot
- Formula 1
- S nama već: 9 god 8 mj
ma nista od toga. maxu sigurno nece uzet naslov. vjerojatno neka mizerija u bodovima za rbr i neka sitna novcana kazna i to je to. nece od ovoga nista veliko izaci.
ako bi bas isli u detalje gledati, posto su prekrsena pravila, trebao bi i vozac biti kaznjen kao i tim. iako nemam osobno nista posebno protiv da se maxu ostavi naslov al kazem, kaj nije malo cudno kazniti momcad jer su prekrsili pravila a ne i vozaca koji dio tima i koji je vozio auto na koji je potroseno vise od dozvoljenog.
e sad, upravo zbog toga mislim da nece biti nists velikog tu. kazniti rbr a ne i vozaca je malo glupo kaj ne. kazniti oboje je opet prevelika stvar i to bi bio bas big deal, medju najvecima u povjesti sporta, tako da ni to nije opcija.
na kraju ce oni usminkati nekako da je prekoracenje bilo mizerno toliko da nije moglo ni utjecati na brzinu bolida ni nista i sukladno tome ocekujem neku kaznu od par desetaka tisuca i to je to.
ako bi bas isli u detalje gledati, posto su prekrsena pravila, trebao bi i vozac biti kaznjen kao i tim. iako nemam osobno nista posebno protiv da se maxu ostavi naslov al kazem, kaj nije malo cudno kazniti momcad jer su prekrsili pravila a ne i vozaca koji dio tima i koji je vozio auto na koji je potroseno vise od dozvoljenog.
e sad, upravo zbog toga mislim da nece biti nists velikog tu. kazniti rbr a ne i vozaca je malo glupo kaj ne. kazniti oboje je opet prevelika stvar i to bi bio bas big deal, medju najvecima u povjesti sporta, tako da ni to nije opcija.
na kraju ce oni usminkati nekako da je prekoracenje bilo mizerno toliko da nije moglo ni utjecati na brzinu bolida ni nista i sukladno tome ocekujem neku kaznu od par desetaka tisuca i to je to.
- MSC
- Formula 1
- Navija za: Ferrari
- Kontakt:
Pa dobro, prvo 5% ne može biti 1 do 2 milijuna već u grubo 6,7. Drugo, ako ne kazne RB bitno, ostali znaju što im je činiti.
"What a little star." May 26, 2012.
- KiMujash
- Karting
- S nama već: 5 god 11 mj
- Navija za: Max Verstappen
Ispod 5% je prekoracenje, spekulise se izmedju 1 do 2 mil.MSC je napisao/la: 10.10.2022., 19:48 Pa dobro, prvo 5% ne može biti 1 do 2 milijuna već u grubo 6,7. Drugo, ako ne kazne RB bitno, ostali znaju što im je činiti.
-
AMG
- Karting
- S nama već: 7 god 3 mj
Vidiš i ja ne bi rado da se oduzme Maxu naslov, ali samo zato što je sezona bila onakva kakva je...blown diffuser je napisao/la: 10.10.2022., 19:19Teško da će se to dogoditi, oduzimanje bodova i novčana kazna mi je najrealnija opcija. Da se mene pita ja nebi dirao vozački naslov nikako, previše je mrlja na prošloj sezoni, oduzimanje naslova bi samo bilo šlag na tortu i dodatno posvađalo ionako zaraćene strane.zekohonda je napisao/la: 10.10.2022., 19:07 nek uzmu i maxu! jeboimpasmater. pri tom mislim na rb, ne na fiu.
Koliko je to zapravo nepravilno razmišljanje, lakše bi podnio da je lik pobjedio sa +200 bodova pa da mu tada oduzimaju naslov!
Realno zašto da se njemu ne oduzimaju bodovi ako im se već krate konstruktorski, nije im ih Vettel u Aston Martinu nabio nego njihov vozač u njihovom bolidu koji je skuplji od konkurencije, a ne bi trebao biti.

- CrashOverride Verified
- Formula 1
- S nama već: 8 god 11 mj
- Navija za: Ferrari
Sve osim oduzimanja oba naslova i jos dodatne kazne za ovu sezonu ce bit jos jedna lakrdija...
Fino Alla Fine
- Multi 21
- Formula 1
- S nama već: 7 god 11 mj
- Navija za: Ferrari, Vet, Max
Ili masna novčana kazna ili DSQ iz oba natjecanja. Sve ostalo nije adekvatna kazna po meni.
Jednostavnija i manje kontroverzna solucija je masna novčana kazna , ali se ne bi puno ljutio da im oduzmu naslove.
Jednostavnija i manje kontroverzna solucija je masna novčana kazna , ali se ne bi puno ljutio da im oduzmu naslove.
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti
- DaveGilmour
- Formula 2
- S nama već: 9 god 3 mj
- Navija za: Sve driven by Verstappen
Uff kako mi ovo sad pokvari dan
Sve osim rigorozne kazne bi bila sprdačina. Ne želim ni izustiti koja bi bila najpravednija kazna.

Sve osim rigorozne kazne bi bila sprdačina. Ne želim ni izustiti koja bi bila najpravednija kazna.
-
zelot
- Formula 1
ja jednostavno ne vjerujem da FIA ima muda opduzet bodove i naslov. Meni se oni cine kao hrpetina uhljeba i beskicmenjaka i kao takvi, nimalo ne vjerujem da imaju muda, snage i volje protresti f1 zajednicu do tih razina.
ni ne cinjenje bi takodjer bio skandal ali oni ce radije ne cinti nista izuzev nekih kozmetickih odluka i sve ce to otici pod tepih.
Past ce mozda neki interni dogovor sa Ferrarijem i Mercedesom i njima ce se obecat nesto ispod stola samo da se ne bune previse i da se to sve zaboravi.
Bio bih itekako iznenadjen da dodje do ozbiljnih kazni po rbr.
ni ne cinjenje bi takodjer bio skandal ali oni ce radije ne cinti nista izuzev nekih kozmetickih odluka i sve ce to otici pod tepih.
Past ce mozda neki interni dogovor sa Ferrarijem i Mercedesom i njima ce se obecat nesto ispod stola samo da se ne bune previse i da se to sve zaboravi.
Bio bih itekako iznenadjen da dodje do ozbiljnih kazni po rbr.
-
Yilla
- Karting
- S nama već: 5 god 3 mj
Šta vi pričate ljudi, kakvo oduzimanje naslova za 1 milju overspenda na nešto što ni sami nisu razumjeli.
Ponašate se kao da su raketni brod napravili s tih milju eura
Kao što sam prije par dana rekao, prvo je bilo da su imali material breach pa ste zazivali oduzimanje naslova, pa kad se ispostavilo da je zapravo minor breach opet ista situacija. Hrpa jala jer su momčadi Ferrarija i Mercedesa nesposobne ovu godinu
Ponašate se kao da su raketni brod napravili s tih milju eura

Kao što sam prije par dana rekao, prvo je bilo da su imali material breach pa ste zazivali oduzimanje naslova, pa kad se ispostavilo da je zapravo minor breach opet ista situacija. Hrpa jala jer su momčadi Ferrarija i Mercedesa nesposobne ovu godinu

Zadnja izmjena: Yilla, dana/u 10.10.2022., 22:11, ukupno mijenjano 1 put.
- KiMujash
- Karting
- S nama već: 5 god 11 mj
- Navija za: Max Verstappen
Ljudi ovo obrazlozili kao "minor breach", a ovdje se trosi tastatura oko toga da treba oduzeti naslov.
Koja je onda kazna ako je preko 5%? Nema logike.
Novcana kazna, smanjenje budzeta za narednu sezonu i smanjenje vremena u wind tunelu jedna od ta tri ili sva tri.
Koja je onda kazna ako je preko 5%? Nema logike.
Novcana kazna, smanjenje budzeta za narednu sezonu i smanjenje vremena u wind tunelu jedna od ta tri ili sva tri.
- jenson
- Formula 4
- S nama već: 8 god 9 mj
- Navija za: Alpine, Gasly
Ne postoje nigdje propisane kazne. Imaš samo listu stvari koje mogu napraviti bez da je išta imalo konkretno opisano. Npr oduzimanje bodova može bit 1 bod, a može i oduzimanje svih. Slažem se s @Crash, makar ne vjerujem da ima ikakve šanse za to