Vau, kakav nastup Bottasa

Perfektan start i cijela vožnja do kraja utrke, nevjerojatno. U cilj je ušao s 20 sekundi ispred Hamiltona (realno je bilo i više s obzirom na slavlje pred ciljem) te je pokupio bod za najbrži krug. Ovi podatci sami za sebe govore o dominaciji koju je danas prikazao Bottas, stvarno svaka čast. Čini se da se uspio resetirati preko zime i bilo bi sjajno kad bi i u nastavku sezone bio ovakav.
Lewis je nastavio tradiciju neiskorištavanja polea u Australiji, danas jednostavno nije imao ništa čime bi odgovorio ovom nekom novom, ludom Bottasu.
Verstappen je odvozio fantastičan vikend, mislim da je izvukao Maximum iz svoje Red Bull Honde. Prvo je u kvalama uspio razdvojiti Ferrarije, a onda je u utrci uspio proći Vettela te čak malo zaprijetiti Hamiltonu, s njegove strane odličan posao

Pohvale naravno i momčadi, očito je Red Bull napravio standardno dobar posao preko zime, dok je Honda također ostvarila dobar napredak i zasluženo uzela prvi podij od povratka. Usudio bih se reći da je Hondin motor sad bolji od Renaultovog.
Neću reći da je Ferrari imao vikend za zaborav, ali nije baš ni bajno. Izgledali su dosta loše u utrci, ali vidjet ćemo još kako će to izgledati u narednim utrkama. Ni meni baš nije jasna odluka da ne pošalju Leclerca po svježe gume pred kraj utrke, imali su dovoljno prostora do Magnussena i mogli su probati izbiti Mercedesu barem jedan bod. Također, ne sviđa mi se baš ovaj Leclercov pristup u kojem umjesto da pita smije li napasti, pita da li da ostane iza. Teško će tako opstati u mojoj rubrici vozača koje podržavam
Od F1.5 svakako pohvale Magnussenu, odradio je besprijekoran posao i tamo imao odlično pretjecanje nad Giovinazzijem gdje mi izgledalo kao da ga je onim pomakom u stranu natjerao na pogrešku. Hulk je također odradio dobar posao ubacivši u bodove, on je na startu već odradio pola posla kad je osvojio 4 pozicije. Pohvale definitivno i za Strolla, nakon pomalo razočaravajućih kvalifikacija se na neku foru uspio probiti do P9, stvarno ne znam odakle on tu
Pohvale još i Kvjatu, uspio je zadržati Red Bull iza sebe do kraja utrke, a to nije mala stvar. Kvalifikacije nisu bila Gaslyjeva greška, ali mislim da je u utrci morao bolje s obzirom na bolid.
Utrka generalno nije bila preuzbudljiva, ali nije bila ni strašno loša, dao sam 5/10 na anketi na naslovnoj. Bod za najbrži krug dosad nisam stigao prokomentirati, a nisam ni imao neko posebno mišljenje, mislim da neće napraviti dramatičnu razliku (zbog čega se ne slažem s dignutom prašinom po forumima), ali daje dozu zanimljivosti, stoga zasad imam pozitivno mišljenje o ekstra bodu. Nadam se uzbudljivijoj utrci u Bahreinu.