F1 Vijesti
- blown diffuser
- Formula 1
- S nama već: 8 god 7 mj
- Navija za: Love Parade
Ovo bez mgu-h ne izgleda toliko loše, zvuk bi trebao sigurno biti bolji jer nema više mgu-h koji upotrebljava ispušne plinove. Vidjet ćemo s čime će mjeriti ovih fiksnih 400kw na motoru.

God save Politicians God save our friends the 'Pigs'
God save Idi Amin and God save Ronald Biggs
-
wapi Verified
- GP3
- S nama već: 8 god 2 mj
- Navija za: Ferrari
I onda kad u prvoj sezoni poginu trojica, pa se na organizatora sruči gomila tužbi, druge sezone bilo ne bi.zelot je napisao/la: 18.08.2022., 08:27 Moramo se pomiriti sa time. Svijet ide u zeleni smijer pa tako i f1. Mislim da f1 nikad vise nece ni milimetar u nazad napravit korak i vratiti nesto sto je nekada bilo (po pitanju pu) nego samo nove tehnologije uvodit a one podrazumjevaju manje co2 i eletrifikaciju itd...
Sad bi bio pun pogodak da se nadje novi BE i pokrene svoje natjecanje po pravilima 80ih i 90ih.
V8-12, bez djidja midja.. manualni mjenjac... i tako to. Bolidi do 600 kg i utrke iskljucivo na povjesnim stazama...
Nasao bi bez problema 10ak timova i hrpu fanova ove f1 bi preuzeo pa tko se osjeca lose sto skure 1000kg goriva po bolidu za vikend nek ne gleda..
- Unwoken European
- Karting
- S nama već: 2 god 10 mj
- Navija za: Scuderia Ferrari
Pogibije su problematične, ali činjenica da je smrt na dohvat ruke je ono što daje tu mistiku gladijatorskih borbi iliti utrke kočija starog Rima. Budimo realni, nisu se gledatelji nikada promjenili niti u Rimu, niti na počecima F1 niti danas. Samo babe imena Karen će pričati da je bez sigurnosti sport negledljiv. Upravo suprotno. Mogućnost da na svakoj utrci netko završi kao u filmu Rollerball je ono što bi donosilo novce. Nekoć su vozači puštali krv, umirali brzo ili u mukama, ali čuo se huk publike, koja je spremna za još. Jedna od prvih utrka koje sam pogledao u cijelosti je Imola 1994. i kao djetetu to mi se urezalo u pamćenje. Možda djeluje morbidno i jest morbidno, ali tada sam zauvijek postao fan F1. Formula 1 nebi trebala biti utrka kao da trče na 800 metara bez ikakvih mogućnosti za ludilo osim da neko dobije grč za vrijeme trčanja. Formula 1 je spoj superiornog stroja, vozača koji mora imati muda i spreman je riskirati život svaki tjedan za milijune (ako nije spreman riskirati život neka se bavi drugim sportom). Moderne F1 staze su glupost, izletne zone s 100 metara asfalta svuda naokolo ? Poništavanje kruga jer je netko prešao preko crte ? Kakve su to idiotarije ? Stavi pored staze travu, pijesak ili grabu pa da vidiš kako će se taj zavoj poštovati od strane svih prisutnih. Danas vozači samo plaču, a nekoć se znalo da ako želiš biti prvak moraš biti nepošteni gad koji udara laktom u nos. Takve vozače želim i danas. Zato je Schumacher najbolji ikad.
- Cale od Lewisa
- GP3
- S nama već: 5 god
- Navija za: Max Verstappen
Pa tako ce i biti na kraju 100 % ,koliko pravila i gluposti su nabacali u zadnjih 20 godina to je cista ludost.Kad pocne padati prihod bit ce i po 5 utrka u Saudijskoj Arabiji samo da se pokriju, a nakon sta ih i oni otkantaju stavit ce oni nazad v10 i pustiti utrkivanje preko noci.zelot je napisao/la: 18.08.2022., 08:27 Moramo se pomiriti sa time. Svijet ide u zeleni smijer pa tako i f1. Mislim da f1 nikad vise nece ni milimetar u nazad napravit korak i vratiti nesto sto je nekada bilo (po pitanju pu) nego samo nove tehnologije uvodit a one podrazumjevaju manje co2 i eletrifikaciju itd...
Sad bi bio pun pogodak da se nadje novi BE i pokrene svoje natjecanje po pravilima 80ih i 90ih.
V8-12, bez djidja midja.. manualni mjenjac... i tako to. Bolidi do 600 kg i utrke iskljucivo na povjesnim stazama...
Nasao bi bez problema 10ak timova i hrpu fanova ove f1 bi preuzeo pa tko se osjeca lose sto skure 1000kg goriva po bolidu za vikend nek ne gleda..

-
zelot
- Formula 1
- S nama već: 9 god 8 mj
ma ne bi stradavali nista vise nego danas.
nemojmo usporedjivat ona vremena i ova danas. vidjeli smo kubicu, maxa lani, alonsa u australiji sa mclarenom i masu toga.
prije nisu ginuli zbog samog izljetanja i gubitka kontrole vec zbog mnogostruko slabijih materijala, drva pored staze samozapaljenja bolida itd...
danasnji kokpit, kacige, sama sasija i sve ostalo je miljama ispred onih vremena kada je ekipa vozila bolide sa neistestiranim sustavima netom prije utrke nakacenima na bolid itd...
ovaj smijer kojim danasnja f1 ide... uopce me ne bi cudilo da se u buducnosti pojavi pandan f1 kakav sam gore opisao.
da ne govorim kako bi takvi bolidi bili 20x jeftiniji i pristup takvoj organizaciji bi bio moguc skoro svima a ne da se jedan vw, porsche, audi, toyota, honda i ostali premisljaju da ili ne jer cak i njima nije svejedno izdvajati milijarde samo tako...
nemojmo usporedjivat ona vremena i ova danas. vidjeli smo kubicu, maxa lani, alonsa u australiji sa mclarenom i masu toga.
prije nisu ginuli zbog samog izljetanja i gubitka kontrole vec zbog mnogostruko slabijih materijala, drva pored staze samozapaljenja bolida itd...
danasnji kokpit, kacige, sama sasija i sve ostalo je miljama ispred onih vremena kada je ekipa vozila bolide sa neistestiranim sustavima netom prije utrke nakacenima na bolid itd...
ovaj smijer kojim danasnja f1 ide... uopce me ne bi cudilo da se u buducnosti pojavi pandan f1 kakav sam gore opisao.
da ne govorim kako bi takvi bolidi bili 20x jeftiniji i pristup takvoj organizaciji bi bio moguc skoro svima a ne da se jedan vw, porsche, audi, toyota, honda i ostali premisljaju da ili ne jer cak i njima nije svejedno izdvajati milijarde samo tako...
- Frantic
- Formula 1
- S nama već: 10 god
Ja se najviše "bojim" (ne mogu naći zgodniju riječ) toga da mi se (da nam se, mislim, nama, običnoj raji) ne uskrate prijenosi, tj. da u jednom momentu u doglednoj budućnosti, sve to ne pređe na neku platformu (već imamo platformu, Ok, sa relativno prihvatljivom cijenom, ali imamo i SK, Sky.....) koja bi se masno plaćala. S obzirom da živim u državi sa relativno niskim standardom (moj nije nizak, ali je prosjek), možda ja ne bih htio (čak i ako bi si mogao priuštiti) plaćati 50 eur/mjesečno (ili više) za F1 (jebeš streamove, streamovi su sranje, posluže samo kad nemaš drugu opciju, a ne bi me iznenadilo da dohakaju i streamovima).
Mislim ono, koga briga za neku tamo BiH, generalno i za zapadni Balkan, zatim za 90% Afrike, solidan dio Azije,....
Bitni su SAD i Kanada, Zapadna Evropa, Kina, Rusija, Indija, Japan, J. Koreja, Australija, Bliski istok (barem onaj bogati dio istog), da dodamo Brazil i Meksiko (dokle god imaju trke, plus imaju 215 i 130 miliona stanovnika), jer tu LEŽE NOVCI, a ne u BIH, Hrvatskoj, ....., ili, štatijaznam, Ekvadoru, Gabonu i Afganistanu.
Slično kao što NOVCI LEŽE u Jeddahu, Abu Dhabiju, Miamiju, Las Vegasu, ...., a ne u Spa i Hockenheimu.
Doduše, kako su krenuli, ne mogu sa sigurnošću reći da ću za 10 godina (akBgda, da bude zdravlja) pratiti F1 sa ovolikim žarom (ili pratiti uopšte), bez obzira na (ne)mogućnost praćenja.
Prije 10-15 godina pratila se EPL, Primera, Seria A, Bundes, NBA, ...., ma sve na maximalno koliko se moglo stići.
CL svaki utorak/srijeda, pa jedva čekaš sažetke, a danas ni sažetke. Malo pozornije bacim pogled od 1/4 finala pa nadalje i tjt.
A ovi sportovi i lige što sam pobrojao, možda jesu "zabrazdili", ali ni blizu koliko je "zabrazdila" F1.
Nadam se ipak da nisu toliko pohlepni i tolike budale da ostanu bez velike mase, nas, obične raje.
Mislim ono, koga briga za neku tamo BiH, generalno i za zapadni Balkan, zatim za 90% Afrike, solidan dio Azije,....
Bitni su SAD i Kanada, Zapadna Evropa, Kina, Rusija, Indija, Japan, J. Koreja, Australija, Bliski istok (barem onaj bogati dio istog), da dodamo Brazil i Meksiko (dokle god imaju trke, plus imaju 215 i 130 miliona stanovnika), jer tu LEŽE NOVCI, a ne u BIH, Hrvatskoj, ....., ili, štatijaznam, Ekvadoru, Gabonu i Afganistanu.
Slično kao što NOVCI LEŽE u Jeddahu, Abu Dhabiju, Miamiju, Las Vegasu, ...., a ne u Spa i Hockenheimu.
Doduše, kako su krenuli, ne mogu sa sigurnošću reći da ću za 10 godina (akBgda, da bude zdravlja) pratiti F1 sa ovolikim žarom (ili pratiti uopšte), bez obzira na (ne)mogućnost praćenja.
Prije 10-15 godina pratila se EPL, Primera, Seria A, Bundes, NBA, ...., ma sve na maximalno koliko se moglo stići.
CL svaki utorak/srijeda, pa jedva čekaš sažetke, a danas ni sažetke. Malo pozornije bacim pogled od 1/4 finala pa nadalje i tjt.
A ovi sportovi i lige što sam pobrojao, možda jesu "zabrazdili", ali ni blizu koliko je "zabrazdila" F1.
Nadam se ipak da nisu toliko pohlepni i tolike budale da ostanu bez velike mase, nas, obične raje.
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- pigmalion
- Formula 1
- S nama već: 9 god 3 mj
- Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
wapi je napisao/la: 18.08.2022., 15:57I onda kad u prvoj sezoni poginu trojica, pa se na organizatora sruči gomila tužbi, druge sezone bilo ne bi.zelot je napisao/la: 18.08.2022., 08:27 Moramo se pomiriti sa time. Svijet ide u zeleni smijer pa tako i f1. Mislim da f1 nikad vise nece ni milimetar u nazad napravit korak i vratiti nesto sto je nekada bilo (po pitanju pu) nego samo nove tehnologije uvodit a one podrazumjevaju manje co2 i eletrifikaciju itd...
Motosport općenito, a pogotovo F1 će biti pogibeljna = smrtonosna.
Ne kao prije, ali uvijek će biti smrti za vrijeme GP vikenda.
Evo, npr. recentni primjer....... koliko je malo falilo da Zhou sa svojim Sauberom ( Alfa Romeo ) uleti u gledalište na ovogodišnjem Silverstoneu?
Tako da, sa mladim, starim Berniem ili bez takvih osoba...... tko god to bio, ili ne bio....... bit' će mrtvih na GP.
Ne prizivam smrt, to je tako. To je F1.
A s druge strane, ovdje imamo moderne gladijatore. Smrt je očekivana, da ne kažem..... priželjkivana.
......ne mogu, ali hoću......
.....biti po svome,.....
Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

- zekohonda Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 3 mj
- Navija za: sve powered by honda
navodno audi kupuje 75 % saubera.
https://www.gpblog.com/en/news/127533/a ... t-spa.html
jedino me živcira toto i njegovo nedavno spominjanje audija kao potencijalno nove (11.) momčadi.
jedino me živcira toto i njegovo nedavno spominjanje audija kao potencijalno nove (11.) momčadi.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.
- croatic f1
- F1puls suradnik
- Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Mislim da je to bilo teoretski postavljeno pitanje na koje je Wolff indirektno odgovorio da bi radije da kao 11. momčad uđe proizvođač poput Audija umjesto Andrettija. Koliko znam, Audi nikad nije imao u planu krenuti skroz ispočetka.
- pigmalion
- Formula 1
To je, Mister bog Toto,..... SAMO "slučajno" naveo Audi.zekohonda je napisao/la: 23.08.2022., 19:11 navodno audi kupuje 75 % saubera.
Ali kada se govori o Andretti obitelji, pada mu mrak na oči.

.....biti po svome,.....

- zekohonda Verified
- Formula 1
navodno otpada vn francuske dogodine.
https://www.gpblog.com/en/news/127920/f ... endar.html
meni šteta, taman kad smo imali dvije dobre utrke tamo.
https://www.gpblog.com/en/news/127920/f ... endar.html
meni šteta, taman kad smo imali dvije dobre utrke tamo.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.
- zekohonda Verified
- Formula 1
domenicalli o novoj ekipi, andrettiju...
umjesto jutranjih psovki.
https://www.motorsport.com/f1/news/dome ... /10357396/

- Frantic
- Formula 1
- S nama već: 10 god
Eeee, konji komunalni nesedlani
Da se citiram
Kome smeta bitan prvi trening Stjepane?

Da se citiram
Nego Stjepane, de da vidimo šta ćemo sa prvog treninga?Frantic je napisao/la: 12.08.2022., 14:17Money talks...CrashOverride je napisao/la: 12.08.2022., 13:48 Ma samo je do love... Bas niti jedan drugi razlog ne postoji za kocenje Andrettija...
https://www.gpfans.com/en/f1-news/89210 ... -f1-entry/
Znači da je idealan scenario u kojem Audi kupuje Alfu.
Imamo "novu" PU u mixu, a ostaje 10 ekipa i niko neće biti oštećen za novce.
Dvije muhe jednim udarcem.
Aferim, dobro su dogurali.![]()
I opet slijedi pitanje?
Šta ako Benz ne bude par godina imao rezultate koji zadovoljavaju glavonje iz Stuttgarta, pa odluče izaći?
Ili Alpine (Renault), koji su nekoliko godina unutra, pa nekoliko van (ne pričam o motorima, već o ekipi).
18 bolida na gridu?
Odlično.![]()
Kome smeta bitan prvi trening Stjepane?
Yeah, it's on purpose!
Jedan je Leclerc!!
Jedan je Leclerc!!

► Prikaži “Spoiler”
- CrashOverride Verified
- Formula 1
- S nama već: 8 god 11 mj
Poprilicno negativno za Andretti..zekohonda je napisao/la: 25.08.2022., 09:09 domenicalli o novoj ekipi, andrettiju...umjesto jutranjih psovki.
Ne mogu vjerovat da se pruza otpor novoj ekipi na gridu..
Jos da je to netko no name, razumio bi... Ovako je ovo jadno...
Fino Alla Fine
- blown diffuser
- Formula 1
- S nama već: 8 god 7 mj
- Navija za: Love Parade
Najčudnije mi je u svemu ovome ovi iz Liberty media. Oni su iz Colorada, pa valjda je i njima u interesu da se još netko iz Amerike pridruži. Domenicalli govori kao da je njegova zadnja.

God save Politicians God save our friends the 'Pigs'
God save Idi Amin and God save Ronald Biggs
- CrashOverride Verified
- Formula 1
- S nama već: 8 god 11 mj
Ima i ta strana price..
Mozda stvarno Andretti ima neke napredne ideje pa ga ovi ne zele u loncu...
Osobno bi volio novu ekipu, jos ako dolazi sa ovakvim zaledjem..
Americka ekipa se pedigreom.. Ne vidim neki minus...
Mozda stvarno ne gledam dovoljno siroku sliku...
Mozda stvarno Andretti ima neke napredne ideje pa ga ovi ne zele u loncu...
Osobno bi volio novu ekipu, jos ako dolazi sa ovakvim zaledjem..
Americka ekipa se pedigreom.. Ne vidim neki minus...
Mozda stvarno ne gledam dovoljno siroku sliku...
Fino Alla Fine
- pigmalion
- Formula 1
Bez podcjenjivanja, omaložavanja i sličnoga....... ako bi se netko od nas našao uvrijeđen slijedećom izjavom.
Mi smo obični smrtnici, ali opet dovoljno saznamo i skužimo da je sve to igra moći i novca.
Ovaj postupak "F1 uprave" prema i za Andretti je dno dna. Ne možemo saznati i doznati u ovome trenutku o čemu je riječ,...... ali i to je pitanje vremena. Kad-tad, sve se sazna.
Mi smo obični smrtnici, ali opet dovoljno saznamo i skužimo da je sve to igra moći i novca.
Ovaj postupak "F1 uprave" prema i za Andretti je dno dna. Ne možemo saznati i doznati u ovome trenutku o čemu je riječ,...... ali i to je pitanje vremena. Kad-tad, sve se sazna.
.....biti po svome,.....

- pigmalion
- Formula 1
Nijemci će drmati F1 svijetom: Audi, Porsche, Mercedes....... na što li će F1 ličiti, uskoro?
Honda, Ferrari i Renault proti' njih........
Honda, Ferrari i Renault proti' njih........
.....biti po svome,.....

- jenson
- Formula 4
- S nama već: 8 god 9 mj
- Navija za: Alpine, Gasly
Vidjeli smo u jeku financijske krize tko je ostao u F1. Ferrari i privatne momčadi. A kroz tih par godina su otišli BMW, Jaguar(Ford), Toyota, Honda i Renault. Mislim da bi Andretti bio prava trkaća ekipa, bez obzira što bi se morali namučiti u početku