VN Brazila 12.-14. studenog 2021.
- Multi 21
- Formula 1
- S nama već: 7 god 11 mj
- Navija za: Ferrari, Vet, Max
Pa očito je prvo krilo negdje nekako puklo.MSC je napisao/la: 15.11.2021., 08:59 Nego, što mene zanima oko Mercedesovog krila, pa ako je netko pročitao, ja nisam našao nigdje.
Ako je krilo nelegalno, a FIA dala da se zamijeni dijelom identične specifikacije, kak je onda to drugo krilo ispravno? Ili je na tom provjeren i podešen ispravan DRS?
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti
- Pastor
- Formula 1
- S nama već: 7 god 2 mj
- Navija za: Seb
Mercedes najdominantniji ove sezone u jednoj utrci. Na nivou onih prvih sezona ove hibridne ere. Na kraju mu nabio preko 10 sekundi. Šta bi bilo da je startao prvi... Čak i Bottas bio samo 3 sekunde iza. Tako da nije sve do svježeg motora.
Po meni, onaj duel ne može u istu rečenicu po prljavosti sa nekima u kojima je bilo kontakta, oštećivanja bolida, ili kompletnog odustajanja jednog od vozača.
Ne znam šta ovaj vuk sere. Ko to njih mrzi? Sve im na ruku ide godinama. Sad ih se ne smije kazniti za očiti prekršaj, iako su to razdužili maksimalno da vide kako ih mogu izvaditi iz govana na najbolji način. Pa nisu morali startati iz boksa, samo zbog glupog promijenjenog vikenda, kojeg nije slijedila adekvatna promjena pravila...
Onog mrze zato što je crn, a njega zato što je Hitlerov zemljak?
Lik se ponaša ovaj vikend kao dodik. I rat bi izazvao samo da prikrije svoje lopovluke...
Po meni, onaj duel ne može u istu rečenicu po prljavosti sa nekima u kojima je bilo kontakta, oštećivanja bolida, ili kompletnog odustajanja jednog od vozača.
Ne znam šta ovaj vuk sere. Ko to njih mrzi? Sve im na ruku ide godinama. Sad ih se ne smije kazniti za očiti prekršaj, iako su to razdužili maksimalno da vide kako ih mogu izvaditi iz govana na najbolji način. Pa nisu morali startati iz boksa, samo zbog glupog promijenjenog vikenda, kojeg nije slijedila adekvatna promjena pravila...
Onog mrze zato što je crn, a njega zato što je Hitlerov zemljak?

Lik se ponaša ovaj vikend kao dodik. I rat bi izazvao samo da prikrije svoje lopovluke...
-
Har Kl
- Formula 1
- Navija za: Mercedes
Sve ljepše od ljepšeg.
https://twitter.com/alobatof1/status/1460193887985844228
Prevod sa reddita:
Da sam na mjestu Wolffa zategao bih tužbu.[@alobatof1] Michael Massi, F1 race director acknowledges that they did not have access to Verstappen's onboards in the incident with Hamilton. After seeing them, he assures that the action was 100% punishable.
- CrashOverride Verified
- Formula 1
- S nama već: 8 god 11 mj
- Navija za: Ferrari
Zasto i kakvu tuzbu ? I u svrhu tocno cega ?Har Kl je napisao/la: 15.11.2021., 14:06 Sve ljepše od ljepšeg. https://twitter.com/alobatof1/status/1460193887985844228 Prevod sa reddita:Da sam na mjestu Wolffa zategao bih tužbu.[@alobatof1] Michael Massi, F1 race director acknowledges that they did not have access to Verstappen's onboards in the incident with Hamilton. After seeing them, he assures that the action was 100% punishable.
Fino Alla Fine
- Ferrari
- Formula 1
- S nama već: 10 god
- Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Nema osnova za to. Uostalom, Mercedes se nema što žaliti s obzirom što se njima na stazi i van nje toleriralo svih ovih godina.Har Kl je napisao/la: 15.11.2021., 14:06 Sve ljepše od ljepšeg. https://twitter.com/alobatof1/status/1460193887985844228 Prevod sa reddita:Da sam na mjestu Wolffa zategao bih tužbu.[@alobatof1] Michael Massi, F1 race director acknowledges that they did not have access to Verstappen's onboards in the incident with Hamilton. After seeing them, he assures that the action was 100% punishable.
Dobili su utrku zasluženo i nitko nije oštećen.
Gledao sam on-board Maxa na F1TV i problem je što se prijenos prebacio na njegovu stražnju kameru 300 metara prije zavoja i nevjerojatno mi je da u 2021 on-board kamera ne može u isto vrijeme snimati naprijed i nazad...ali to je tako. Slično je bilo i 2019. gdje nismo nikada dobili pravi on-board s Vettelovog bolida u onom udesu između njega i Leclerca i Brazilu jer je kamera snimala stražno krilo u tom trenutku, a ne prednji on-board.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari

-
Har Kl
- Formula 1
Eventualna kazna bi bacila Maxa na 3. mjesto.CrashOverride je napisao/la: 15.11.2021., 14:10Zasto i kakvu tuzbu ? I u svrhu tocno cega ?Har Kl je napisao/la: 15.11.2021., 14:06 Sve ljepše od ljepšeg. https://twitter.com/alobatof1/status/1460193887985844228 Prevod sa reddita:Da sam na mjestu Wolffa zategao bih tužbu.[@alobatof1] Michael Massi, F1 race director acknowledges that they did not have access to Verstappen's onboards in the incident with Hamilton. After seeing them, he assures that the action was 100% punishable.
@Ferrari nisam ni mislio da bi se ti složio sa tim

- CrashOverride Verified
- Formula 1
@Har
A to mi je ona glupost kad pise "will be investigated after the race" jer onda doslovce biras sta ces covjeku klepit jer je to to... Mozes klepit kaznu bez ikakvog utjecaja na rezultate i onda imas u spisu da si nekog i kaznio...
A to mi je ona glupost kad pise "will be investigated after the race" jer onda doslovce biras sta ces covjeku klepit jer je to to... Mozes klepit kaznu bez ikakvog utjecaja na rezultate i onda imas u spisu da si nekog i kaznio...
Fino Alla Fine
-
Har Kl
- Formula 1
Da, ali ovo bi zadalo veliku glavobolju. Zna se koje kazne idu za ovo. Minimalna je +5sec. Može odlučiti prvenstvo. Ne vjerujem da bi se presudilo takvo nešto, ali bi sigurno zadalo veliku glavobolju Massiju
Možda bi čak došlo do ostavke, jer je on taj koji je odlučio da se incident ne istražuje.
Možda bi čak došlo do ostavke, jer je on taj koji je odlučio da se incident ne istražuje.
-
AMG
- Karting
- S nama već: 7 god 3 mj
Može li ovo slučajno biti zato što je Max usporio?Pastor je napisao/la: 15.11.2021., 14:06 Mercedes najdominantniji ove sezone u jednoj utrci. Na nivou onih prvih sezona ove hibridne ere. Na kraju mu nabio preko 10 sekundi. Šta bi bilo da je startao prvi... Čak i Bottas bio samo 3 sekunde iza. Tako da nije sve do svježeg motora.

- CrashOverride Verified
- Formula 1
On ce otic sa pozcije kao i prethodnik... To sto je nesposoban, nije bitno... Podoban je, to je bitno..Har Kl je napisao/la: 15.11.2021., 14:33 Da, ali ovo bi zadalo veliku glavobolju. Zna se koje kazne idu za ovo. Minimalna je +5sec. Može odlučiti prvenstvo. Ne vjerujem da bi se presudilo takvo nešto, ali bi sigurno zadalo veliku glavobolju Massiju
Fino Alla Fine
- Crankshaft
- Karting
- Navija za: Alonso, Renault
Ček ček, u 21. godini 21. stoljeća, u vrijeme kada se 'kupamo' u moru tehnologija, oni tvrde da za vrijeme vijećanja nisu imali pristup Verstappenovom onboardu, najbitnijem dokazu? Pa kad pomisliš da ne može gore.... oni te još više iznenade.
-
Har Kl
- Formula 1
Nije ni bilo vijećanja. Da je došlo do vijećanja, sudije bi pogledale scenu iz više uglova. Ovako je jedan čovjek, na osnovu ugodnog razgovora sa Hornerom, odlučio da se incident ne istražuje.Crankshaft je napisao/la: 15.11.2021., 15:01 Ček ček, u 21. godini 21. stoljeća, u vrijeme kada se 'kupamo' u moru tehnologija, oni tvrde da za vrijeme vijećanja nisu imali pristup Verstappenovom onboardu, najbitnijem dokazu? Pa kad pomisliš da ne može gore.... oni te još više iznenade.
Zato i kažem, ja bih lupio žalbu ili čak tužbu pa nek bude šta bude. U najgorem slučaju izgubit će nekoliko hiljada eura za troškove. A mislim da bi ovo moglo odjeknuti kao žestok skandal.
- DaveGilmour
- Formula 2
- S nama već: 9 god 3 mj
- Navija za: Sve driven by Verstappen
Po meni je Max trebao dobiti kaznu bez obzira na snimku onboarda. Ako pričamo o opravdanosti same kazne, sasvim je svejedno je li ono učinjeno namjerno ili slučajno. Kaznu je trebao dobiti u oba scenarija. Jedino se na temelju onboarda moglo diskutirati o visini kazne, ali mislim da bez obzira na onboarda nije bilo potrebe za više od 5 sekundi.
Što se tiče odnosa Verstappen-Bottas na kraju utrke i potencijalnog gubitka drugog mjesta u slučaju kazne, Max je nakon Hamiltonovog pretjecanja jako usporio. Nije ga samo Bottas stizao, nego i Perez. Nema šanse da bi Max vozio istim tempom da je znao da ima 5 sekundi kazne. Dok je s druge strane Bottas vjerojatno davao sve od sebe zbog Totovih motivacijskih poruka
@Pastor
Puno pitaš
Možda sam naivan, ali vjerujem da bi se u obje situacije pronašlo logično objašnjenje da se krene kopati po pravilima i sudačkim obrazloženjima. Većina našeg nerazumijevanja proizlazi iz nedovoljnog poznavanja pravilnika. Ali, ako gledamo ovotjednu Hamiltonovu kaznu u vakuumu, smatram da je kazna sasvim ok. A i nije baš da pričamo o identičnim incidentima koji bi se dali tako jednostavno usporediti.
Što se tiče odnosa Verstappen-Bottas na kraju utrke i potencijalnog gubitka drugog mjesta u slučaju kazne, Max je nakon Hamiltonovog pretjecanja jako usporio. Nije ga samo Bottas stizao, nego i Perez. Nema šanse da bi Max vozio istim tempom da je znao da ima 5 sekundi kazne. Dok je s druge strane Bottas vjerojatno davao sve od sebe zbog Totovih motivacijskih poruka

@Pastor
Puno pitaš

Možda sam naivan, ali vjerujem da bi se u obje situacije pronašlo logično objašnjenje da se krene kopati po pravilima i sudačkim obrazloženjima. Većina našeg nerazumijevanja proizlazi iz nedovoljnog poznavanja pravilnika. Ali, ako gledamo ovotjednu Hamiltonovu kaznu u vakuumu, smatram da je kazna sasvim ok. A i nije baš da pričamo o identičnim incidentima koji bi se dali tako jednostavno usporediti.
- Multi 21
- Formula 1
- Navija za: Ferrari, Vet, Max
Ako bi nova Honda donijela malo više od onog što je rekao Horner, mislim da je vrijeme da razmisle o promjeni motora kod Maxa. Vjerujem da im je to nakon ovog vikenda prošlo kroz glavu. Jer biti će vrlo nezgodno do kraja ako se ovaj omjer snaga nastavi.
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti
-
turbo
- Karting
- S nama već: 7 god 1 mj
Zato što bolid Vettela u Mađarskoj na kraju uopće nije imao toliko goriva koliko su mislili da imaju. U ovom videozapisu je to dosta tehnički objašnjeno : https://www.youtube.com/watch?v=Udu6npToTRIPastor je napisao/la: 15.11.2021., 13:25Znaš šta je problem u svemu tome? Zašto Aston Martinu nisu dozvolili u Mađarskoj da promijene pokvarenu pumpu za gorivo istom specifikacijom, da bi mogli izvući potrebnu količinu goriva koja je bila unutra prema senzorima? I to je bilo striktno primjenjivanje pravilnika, bez uzimanja u obzir pokvarenog dijela. Isto su tako mogli Maxa kazniti za bolid ispod minimalno dozvoljene kilaže, kada mu je Bottas odvalio čitavu stranu bolida, ne uzimajući u obzir da su mu falili dijelovi zbog sudara...DaveGilmour je napisao/la: 14.11.2021., 12:18Stražnje krilo je zamijenjeno po principu "like for like" što je dozvoljeno pod parc ferme pravilima. FIA-ina istraga je pokazala da je specifikacija krila legalna, a da je razlog za pad na testu disfunkcija legalne specifikacije zbog oštećenja ili greške mehaničara. Stoga, stavljajući novo stražnje krilo za FP2, Mercedes je zamijenio ''pokvareno'' legalno krilo s ispravnim legalnim krilom iste specifikacije.Pastor je napisao/la: 13.11.2021., 23:08 Ma nije nikako korektno kažnjen. Start sa zadnjeg mjesta u sprint kvalama, ali šta je sa krilom? Ako je promijenjeno, onda bi trebao iz boksa. Ako nije, onda je imao prednost u ovim prestizanjima (možda je svakako imao, vidjećemo kako će proći ovaj zadnji dio flexi sage). Ono što je ranije objavljeno je da su mu stavili krilo iste specifikacije za FP2, jer mu je ovo sa kvalifikacija bilo zaplijenjeno zbog istrage. A pošto je ovo bilo nelegalno, ne može se samo promijeniti istom specifikacijom, bez kazne. Zapravo može, kada se kazne modifikuju za određene timove/vozače...
Tako da ništa ne očekujem da će biti i od ove nove priče sa fleksi krilima preko 260km/h, iako bude istinita. Nekima sve može da prođe...
Hamiltonovo stražnje krilo je palo na testu samo na jednoj strani i to na jednom dijelu za manje od milimetra. Zato se da zaključiti da nije riječ o dizajniranom ilegalnom krilu, nego je ilegalnost nastala naknadno. Stoga je dozvoljena zamjena bez daljnjih kazni. Tražiti start iz boksa za Hamiltona je isto kao i tražiti start iz boksa za nekoga tko u kvalama ošteti prednje krilo pa ga mora zamijeniti.
A za ovaj dio kad ti netko odvali komad bolida imaš u neku ruku pravo, pitanje je gdje povući crtu kada kazniti vozača, ali mislim da se tu prilično jasno može upotrijebiti zdrav razum.
- Pastor
- Formula 1
- S nama već: 7 god 2 mj
- Navija za: Seb
Ha, koje gluposti valjate, kao ovo bi moglo uticati na prvaka, i kao to bi bio neki skandal. Kao da se nije već desilo kroz sezonu hrpu drugih stvari koje su još više uticale od ovoga...
Logika ko ona da je Hamilton izgubio od Rosberga 2016 zbog crknutog motora, i samo zbog toga.
Logika ko ona da je Hamilton izgubio od Rosberga 2016 zbog crknutog motora, i samo zbog toga.

- Ciki-F1
- Formula 2
- S nama već: 10 god 3 mj
- Navija za: Raikkonen Vettel Rosberg
Ako silverston ili monza nisu izbili kao žestok skandal, ne vidim ni najmanji razlog zašzo bi ovo!?Har Kl je napisao/la: 15.11.2021., 15:20Nije ni bilo vijećanja. Da je došlo do vijećanja, sudije bi pogledale scenu iz više uglova. Ovako je jedan čovjek, na osnovu ugodnog razgovora sa Hornerom, odlučio da se incident ne istražuje.Crankshaft je napisao/la: 15.11.2021., 15:01 Ček ček, u 21. godini 21. stoljeća, u vrijeme kada se 'kupamo' u moru tehnologija, oni tvrde da za vrijeme vijećanja nisu imali pristup Verstappenovom onboardu, najbitnijem dokazu? Pa kad pomisliš da ne može gore.... oni te još više iznenade.
Zato i kažem, ja bih lupio žalbu ili čak tužbu pa nek bude šta bude. U najgorem slučaju izgubit će nekoliko hiljada eura za troškove. A mislim da bi ovo moglo odjeknuti kao žestok skandal.
Kimi, zadnji Ferrarijev prvak......