Marquez i Morbideli mogu biti prezadovoljni raspletom utrke

To govorim već godinama, F1 je miljama ispred MotoGP-a po tom pitanju, koliko god nekad kritizirali i F1 prijenos. Mene posebno nervira što nerijetko uopće ne prikažu nečiji pad, a naprijed se ništa ne događa. Doduše, jednom kad taman odluče pokazati neku grupu osim vodeće ili prikažu neki replay, tad propuste live kadar nečeg bitnog u vrhu.Pastor je napisao/la: 18.04.2021., 14:55 MotoGP je zanimljiv za gledati i sve to, ali je režija puno, puno gora nego u F1. Oni se ne skidaju sa vodeće grupe. Koliko se samo prestizanja desi na grafici u pozadini, a nijedno ne prikažu ni u snimku. Samo ponekad kada neko izleti skinu prijenos sa vodeće grupe. I ponekad prikažu nekoga od palih kako hoda po garaži...
Mislim da propuštate bitan detalj u svemu tome - u F1 se već nakon 3-4 kruga napravi značajna razlika između vozača da bi nakon 10-ak krugova imali grupe koje su na po 5-10+ sekundi razmaka, tako da kamermani imaju vremena ispratiti jednu grupu kroz dio staze koji oni pokrivaju i vratiti se na početak kadra kako bi ispratili sledeću ili neko narednu grupu/vozača. U MotoGP to nije slučaj jer je obično prvih bar 10 vozača većinu utrke unutar 10 sekundi razmaka (primjer prošla trka u Kataru, prvih 14 . unutar 6 sekundi), pa niti mogu svi stati u kadar, niti kamerman ima dovoljno vremena da isprati vodećeg, odzumira i vrati kameru da isprati drugi dio grupe. Vjerujem da bi mogli da prate duele i da odluče da kroz određeni zavoj snimaju Bastianini-Nakagami za 10. mjesto umjesto prvu petoricu kako se prate, ali da se nešto desi u toj vodećoj grupi u tom zavoju a mi pratimo ovu dvojicu, vas dvojica bi došli ovdje i pljuvali kako smo gledali duel za 10. mjesto dok se nešto dešavalo u vodećoj grupi.croatic f1 je napisao/la: 18.04.2021., 21:40To govorim već godinama, F1 je miljama ispred MotoGP-a po tom pitanju, koliko god nekad kritizirali i F1 prijenos. Mene posebno nervira što nerijetko uopće ne prikažu nečiji pad, a naprijed se ništa ne događa. Doduše, jednom kad taman odluče pokazati neku grupu osim vodeće ili prikažu neki replay, tad propuste live kadar nečeg bitnog u vrhu.Pastor je napisao/la: 18.04.2021., 14:55 MotoGP je zanimljiv za gledati i sve to, ali je režija puno, puno gora nego u F1. Oni se ne skidaju sa vodeće grupe. Koliko se samo prestizanja desi na grafici u pozadini, a nijedno ne prikažu ni u snimku. Samo ponekad kada neko izleti skinu prijenos sa vodeće grupe. I ponekad prikažu nekoga od palih kako hoda po garaži...
Pa ne bih se baš složio s ovime, mislim da F1 nikada nije bila gora od Dorne, a isto tako ne vidim neki poseban napredak F1 po pitanju praćenja akcije. Da se razumijemo, iako možda zvuči kao da to govorim, prijenosi nisu nikakva totalna katastrofa ni u jednoj od te dvije serije, sve je to vrhunska produkcija generalno, ali u usporedbi s F1 nikad nisam dobio dojam da je Dorna znatno ili uopće bolja.Felipe je napisao/la: 22.04.2021., 00:01 Odvrtimo sat 5 godina unazad i F1 je bila ta koja je imala očajan prenos naspram Dorninog.