MotoGP sezona 2021.

🏍️ Sve teme vezane uz MotoGP.

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Bravo za Quartarara! :thumbs:

Marquez i Morbideli mogu biti prezadovoljni raspletom utrke :D

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Pastor je napisao/la: 18.04.2021., 14:55 MotoGP je zanimljiv za gledati i sve to, ali je režija puno, puno gora nego u F1. Oni se ne skidaju sa vodeće grupe. Koliko se samo prestizanja desi na grafici u pozadini, a nijedno ne prikažu ni u snimku. Samo ponekad kada neko izleti skinu prijenos sa vodeće grupe. I ponekad prikažu nekoga od palih kako hoda po garaži...
To govorim već godinama, F1 je miljama ispred MotoGP-a po tom pitanju, koliko god nekad kritizirali i F1 prijenos. Mene posebno nervira što nerijetko uopće ne prikažu nečiji pad, a naprijed se ništa ne događa. Doduše, jednom kad taman odluče pokazati neku grupu osim vodeće ili prikažu neki replay, tad propuste live kadar nečeg bitnog u vrhu.

Bravo za Fabija, odlično otvaranje sezone, sad samo treba održati taj ritam, što je prošle godine bio veliki problem za njega i praktički sve, a bit će i ove godine čini se. Vinales super krenuo u sezonu, danas opet onaj stari on koji se vozi pri začelju (danas je dobar dio utrke bio posljednji), Rins opet iz odlične pozicije pao, Zarco isto kiksao, o Milleru da ni ne pričam... Na kraju mi nije bilo jasno otkud Pecco na P2, ali ispada da su svi ispred jednostavno popadali :prcnjau:

Marquez za početak odličan, P7 je sjajan rezultat, ali za njega je danas bilo najbitnije da preživi do kraja i da dobije taj osjećaj pune distance utrke. Na temelju toga može graditi formu, iako ne znam koliko je on fizički spreman, jučer su me dosta zabrinuli oni kadrovi prije vožnje u Q2 kad je onako mlatarao s tom desnom rukom, tako da nije to još 100% čini mi se.

Felipe
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Massa, Bastianini
Kontakt:
croatic f1 je napisao/la: 18.04.2021., 21:40
Pastor je napisao/la: 18.04.2021., 14:55 MotoGP je zanimljiv za gledati i sve to, ali je režija puno, puno gora nego u F1. Oni se ne skidaju sa vodeće grupe. Koliko se samo prestizanja desi na grafici u pozadini, a nijedno ne prikažu ni u snimku. Samo ponekad kada neko izleti skinu prijenos sa vodeće grupe. I ponekad prikažu nekoga od palih kako hoda po garaži...
To govorim već godinama, F1 je miljama ispred MotoGP-a po tom pitanju, koliko god nekad kritizirali i F1 prijenos. Mene posebno nervira što nerijetko uopće ne prikažu nečiji pad, a naprijed se ništa ne događa. Doduše, jednom kad taman odluče pokazati neku grupu osim vodeće ili prikažu neki replay, tad propuste live kadar nečeg bitnog u vrhu.
Mislim da propuštate bitan detalj u svemu tome - u F1 se već nakon 3-4 kruga napravi značajna razlika između vozača da bi nakon 10-ak krugova imali grupe koje su na po 5-10+ sekundi razmaka, tako da kamermani imaju vremena ispratiti jednu grupu kroz dio staze koji oni pokrivaju i vratiti se na početak kadra kako bi ispratili sledeću ili neko narednu grupu/vozača. U MotoGP to nije slučaj jer je obično prvih bar 10 vozača većinu utrke unutar 10 sekundi razmaka (primjer prošla trka u Kataru, prvih 14 . unutar 6 sekundi), pa niti mogu svi stati u kadar, niti kamerman ima dovoljno vremena da isprati vodećeg, odzumira i vrati kameru da isprati drugi dio grupe. Vjerujem da bi mogli da prate duele i da odluče da kroz određeni zavoj snimaju Bastianini-Nakagami za 10. mjesto umjesto prvu petoricu kako se prate, ali da se nešto desi u toj vodećoj grupi u tom zavoju a mi pratimo ovu dvojicu, vas dvojica bi došli ovdje i pljuvali kako smo gledali duel za 10. mjesto dok se nešto dešavalo u vodećoj grupi. :mrgreen:
Obrigado Felipe

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Ali isto tako u MotoGP-u za prestizanje ti je potrebno da budeš u 2 desetinke, ukoliko se ne desi nečija greška... Nebi mi smetalo da propustim nečiji pad na vrhu, pa da ga prikažu u snimku, ukoliko bi mogao vidjeti neko prestizanje u sredini poretka. Ili barem u snimku. Oni doslovno prenose 99% vremena tu vodeću kolonu dok se prate i ništa se ne dešava...

Wehrlein94
GP3
GP3
S nama već: 5 god 1 mj
Navija za: Raikkonen
pa do sada u sezoni nisam primjetio u kadru ni Nakagamija ni Marinija ni Batianinija,ali budimo realni,pa Moto gp gori ej.. stalno se dešava nešto naprijed... nemojmo se lagati,F1 je dosadna u usporedbi sa Moto GP-em.. čak i ovaj san marino se ne može mjeriti sa prosječnom utrkom Moto GP.

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
@Felipe, stoji to da MotoGP, pogotovo u zadnji par sezona, zna imati vodeće grupe kao da je Moto3 u pitanju, naravno da na vodećima i inače većinom mora biti kadar, čak i kada se ne događa ništa značajno, ali ovo što kaže @Wehrlein94 isto tako stoji, dobar dio vozača u te tri utrke ja uopće nisam vidio. I ovo što sam napisao, neprikazivanje nekih padova - jasno, treba paziti s prikazivanjem ako je baš neki težak pad pa treba čekati neku reakciju vozača - ali inače ne vidim razlog da se ne pokaže barem u snimci što se dogodilo. Npr., ako me pamćenje dobro služi, nijedan pad Alexa Marqueza iz utrka u Kataru nismo uopće vidjeli, Petruccijev pad na startu isto nula bodova, a i prije je bila hrpa takvih situacija. Neka izmisle neki split screen ako im je toliki problem prikazati cijelu snimku.

Felipe
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Massa, Bastianini
Kontakt:
Tu nema opravdanja da, definitvno kaskaju za F1 koja je nakon amerikanizacije sporta doživjela veliki napredak po pitanju prenosa, dok je MotoGP ostao na onom istom nivou kao i prije 5 godina. Odvrtimo sat 5 godina unazad i F1 je bila ta koja je imala očajan prenos naspram Dorninog. Vjerovatno im se ne dira u ništa jer što popravljati ono što nije pokvareno, uveli su novu grafiku prošlih godina i to im je dovoljno.
Obrigado Felipe

Pastor
Formula 1
Formula 1
Ja baš nisam primjetio neki napredak u prijenosu F1...

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Felipe je napisao/la: 22.04.2021., 00:01 Odvrtimo sat 5 godina unazad i F1 je bila ta koja je imala očajan prenos naspram Dorninog.
Pa ne bih se baš složio s ovime, mislim da F1 nikada nije bila gora od Dorne, a isto tako ne vidim neki poseban napredak F1 po pitanju praćenja akcije. Da se razumijemo, iako možda zvuči kao da to govorim, prijenosi nisu nikakva totalna katastrofa ni u jednoj od te dvije serije, sve je to vrhunska produkcija generalno, ali u usporedbi s F1 nikad nisam dobio dojam da je Dorna znatno ili uopće bolja.

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
VR46 dogodine stiže u MotoGP, naslovni sponzor bit će im Aramco
https://www.motorsport.com/motogp/news/ ... g/6494468/

slika

slika

slika

Vijest su objavili Saudijci, ovdje sam jedino našao to njihovo priopćenje s ovim slikama, tako da ne znam jesu li one dio priopćenja :neznam:

Tito Rabat mijenja Jorgea Martina
https://www.motorsport.com/motogp/news/ ... z/6381166/

Koga sve možemo očekivati od wildcarda - čuo sam nešto bio u BT-jevom prijenosu, sada i ovdje kažu da bi Pedrosa mogao odraditi neku utrku :shock:
https://the-race.com/motogp/what-we-wan ... wildcards/

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: Ferrari
:shock: :?

https://twitter.com/HRC_MotoGP/status/1388427077284663300

Pastor
Formula 1
Formula 1
Šta je bilo? Ovaj video nije dostupan...

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
Razbio se dobrano, na sreću sve je OK, trebao bi biti FIT...

https://sportklub.hr/automoto/motogp/vi ... -u-jerezu/

Pastor
Formula 1
Formula 1
Dobro je, evo vidim da će nastaviti vikend. Mislio sam da je nešto ozbiljnije...

Wehrlein94
GP3
GP3
Quartararo vlada Jerezom.. prošle godine2 pole posiitona i 2 pobjede..evo danas opet pole position

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
Čudo je ovaj mali Acosta :klanjam:

Krstas
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 7 mj
Navija za: Liam Lawson
Oncu....

Previse agresivan tokom cijele trke. Bas dobra trka. Kvalitetna.

Acostu lagano dogodine u motogp 😁
slika

Wehrlein94
GP3
GP3
Stvarno Acosta nije normalan dečko, pa šta radi sa 16 godina..evo Moto 2 je uzo utrku Di Giannantonio što mu je prva pobjeda.. Bezzecchi drugi,Lowes treći... bit će neizvjesni četveroboj za naslov tu cijelu sezonu čini se

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
Dukac 1-2 :cheer:

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Čudo Jackass nije i ovo uspio ispustiti.
Šteta za El Doabla, da li su gume popustile?
1-2 za Dukce, na stazi koja im baš i ne štima.
Doduše, ne štima ni staza Losail Yamahama.....
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡