IT svijet, vijesti, pitanja itd.

💻 📱 Internet, mobilna tehnologija, IT, hardver/softver....

Ferrari1345
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Glasniju F1
Zaheb, iako nisam nis krivo napisao, ovaj gore navedeni mobitel je samo za japansko tržište.
Sony je u međuvremenu objavio da je Xperia Z4 namijenjena isključivo prodaji u Japanu, a prema nekim glasinama, krajem svibnja bi trebao biti predstavljen novi top model za globalno tržište.
Malo zbunjujuce al pravi z4 bi trebao bit najavljen tek za mjesec dana. Bilo mi je sve cudno ujutro kad su ovako bez ikakve najave najavili novi mobitel. Cudnu politiku japanci vode. Mada od europske (globalne) verzije ne ocekujem nesto bitno drugaciju od ove... bilo je cak predvidanja da ce novi mobitel imat naziv z3 neo a da bi popuno novi z4 trebao bit predstavljen krajem godine.

Poslano sa mog GT-I9505 koristeći Tapatalk
slika

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rješavaju tako što naprave još jedan problem"

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
Marques Brownlee o novom S6.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Mhvv2-iCKao[/youtube]
No!

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
Juce je predstavljen LG G4.

[ link do slike ]

[ link do slike ]

[ link do slike ]

LG G4 specs

Processor Qualcomm Snapdragon 808 with X10 LTE
Operating system Android 5.1 Lollipop
Display 5.5-inch Quad HD IPS Quantum Display (2560 x 1440, 538ppi)
Storage 32GB eMMC ROM, microSD card up to 128GB
RAM 3GB LPDDR3 RAM
Rear camera 16 megapixels with f/1.8 aperture / OIS 2.0
Front camera 8 megapixels with f/2.0 aperture
Battery 3,000 mAh removable
Size 148.9 x 76.1 x 6.3-9.8 mm
Weight 155 grams
Network 4G / LTE / HSPA+ 21 Mbps (3G)
Connectivity Wifi 802.11ac / Bluetooth 4.1LE / NFC / USB 2.0
Ceramic colors Metallic Gray / Ceramic White / Shiny Gold /
Leather colors Black / Brown / Red / Sky Blue / Beige / Yellow
No!

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Vettel
Kontakt:
Sviđa mi se sve osim povećanja dimenzija uređaja. Ne razumijem što pojedini proizvođači pokušavaju postići time. Baterija je iste zapremine (3000mAh) i ekran je iste dijagonale s istom rezolucijom, a uređaj je veći. Mislim da se vlasnici G3 mogu samo smijati, jer je G4 mizerno bolji uređaj, barem što se tiče specifikacija. Vidjet ćemo što će praksa reći.
S kompaktnog i odličnog G2 su došli na grdosiju G4 koja više liči na Samsung note seriju, negoli ono za što su se u LG-u trudili.
U razumnu srcu mudrost počiva, a što je u bezumnom, to se i pokaže.

hattrick
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Neznam dali netko ima iskustva sa hvatanjem tuđih wifi rutera ili javnih hot-spotova.
Koliko mi je poznato potrebna je malo bolji usb wifi kartica tipa ALFA AWUS036H Realtek RTL8187L, vjerovatno usmjerena antena kako bi "upecao" najkvalitetniji signal tipa Yagi 25dbi koju bi trebalo staviti u plastičnu cijev jer joj smetaju vremenske prilike (vanjska antena) i duži USB kabel jer je bitno da se što manje koristi wifi kabela zbog toga što se gubi na njemu.
Od softvera Kali Linux koji bi instalirali na "virtualnu mašinu" Vmware

tutorijal za odključavanje WPA/WPA2 lozinki:
https://www.youtube.com/watch?v=knllpZF508k

..i to bi valjda bilo to.

Ima li netko iskustva sa tim i nekakav dobar savjet? Možda sa nekakvom drugačijom antenom, drugim principom odključavanja ili sl.
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. slika

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Imam ja iskustva iz srednje škole :)

Ugl. antenu svakako staviti u neku plastiku, nikako neka vrsta metala jer ometa signal. Tu antenu koju si stavio u link je imao moj cimer (ili barem sličnu toj) i nije bio zadovoljan. Ugl. recept za uhvatiti signal koji je daleko, a da pritom imaš dobru stabilnost veze je "koliko para, toliko muzike" :D

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
Ex, u pitanju je evolucija. U svemu bi trebao biti malo bolji od g3. Naravno, on i nije za one koju su sada na trojci. Na njega trebaju preci sa g2 korisnici, onda je razlika ogromna.
A veliki ekran je trazen od vecine.

A neces da pohvalis sto su ostavili slot sa sd? :mrgreen:

Hat, ja sam se nesto povrsno zanimao sa tim. I koliko sam shvatio lako je da ti vidis taj ruter sa tom skalamerijom problem je sto tebe ne vidi ruter na koji se zelis konektovati. Ako sam dobro shvatio. Ispravite me ako grijesim.
No!

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Razumijem da je, ali osim kamere se nema što pohvaliti, barem za sada. Ok, ali to je G3 već imao, dok S6 to nema, a S5 je imao. Zato sam negodovao protiv šestice.

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
Vratit ce sd slot na galaxy s7. Siguran sam u to. Ja bih rekao da su u lg uradili dobar domaci zadatak. Slazem se ako mislis da nema nista posebno. Meni je najdraza novina kozna pozadina.
No!

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Vrlo vrlo vjerojatno će ga vratiti, dosta su kritizirani zbog toga.
Ma, bez daljnjeg, G4 je vrhunski uređaj, možda će se to vidjeti tek kad dođu prvi testovi.
Kožnu pozadinu i ja podržavam, i to još od notea 3.

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
No!

Ferrari1345
Formula 1
Formula 1
Samo sam te cekao vlado da stavis G4 jako zanimljiv uredaj po specifikacijama, ekran taman za danasnju publiku al ona koža iza mi nikako nije ljepa, kod note serije mi je to ljepse dizajnirano. Sad treba samo cekat prve review-ove. Cijenu ocekujem manju od S6ice..
Jos Z4 od znacajnijih androida treba cekat al ne vjerujem da ce se bitno razlikovat od prijasnjih...
Koji mob sad kupit?

slika

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rješavaju tako što naprave još jedan problem"

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
Hehehe. Ovo je ustvari prava koza ili jako dobra imitacija. Nije plastika kao na note 3. Za sada na netu se moze naci da je ekran solidno napredovao, kamera... Sve u svemu fer uredjaj koji nece razocarati. Sada je stvarno brutalna konkurencija u tom svijetu. Uzivam u tome :D Cijena ce fino pasti jako brzo i bice odlicna kupovina.

Meni je z serija monotona. A naravno treba cekati note 5 :gandalf: E
No!

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Da, na noteu je plastika obložena skajem koji imitira kožu. Ali, moraš reći da je to vrlo dobro izgledalo, davalo je jedan premium osjećaj naspram obične sjajne plastike na S4.

G4 će zasigurno biti dobra kupnja, ponajprije zbog cijene. S6 je neporavdano preskup, M9 je prema testovima lagani promašaj, tako da LG tu vidi priliku. Sony će i dalje gurati svoje isto, glume Apple što se tiče dizajna (mislim na guranje dizajna kojeg već imaju, ne da ih kopiraju), a nitko ih ne šljivi ni 2%.

A što se tiče čekanja Note 5, tako možeš u nedogled, jer kad on dođe onda ti ostaje opet "samo" 4-5 mjeseci do S7, G5 itd itd. Moja iskustva su da se ne isplati čekati, osim ako je datum izlaska pred vratima.

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
Mislim i da je na note kod mene koriscen taj isti materijal. Osim sto su sada ivice od aluminijuma. Dobro ja koristim zastitu. Ali je tu i tamo skinem da malo uzivam na taj nacin. :)

Jeste, alo zelio sam reci da ako neko uzima u obzir note seriju da se nije lose strpiti ako ne gori pod nogama. Jer ce sigurno biti nesto najbolje do tog datuma. Evo ti si dobar kandidat. Taman na dvije godine.
No!

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
I ja isto radim haha, kad sam doma po krevetu ili kauču skinem ga iz maske da i on prodiše :P

Aha, to je onda u redu. Note manje više uvijek bude najbolji kad izađe, trojka je satrala konkurenciju kad se sjetim. Prva s 3GB RAM-a, ultra HD snimanje, te 60 fps u 1080p, USB 3.0, jako dobra baterija (jedino je G2 bio bolji po tom pitanju), izvrstan i precizan s pen s mnoštvom funkcija, nekim do tada neviđenim.

vlado Verified
Formula 1
Formula 1
:D Ogromno zadovoljstvo uzimam iz te radnje. Izvuces ga iz covera a on nov.

Nego, kakve su vam misli u vezi pametnih satova? Da li neko posjeduje neki model?
No!

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Nemam mišljenje za pametne satove jer ne znam koja je njihova funkcija niti me je privlačilo da istražim nešto o njima. Možda se u budućnosti promijeni, vidjet ćemo kolikog će maha uzeti.

Ferrari1345
Formula 1
Formula 1
Pametni sat nikad nisam ni vidio, al sam zato vidio da dosta ljudi koristi ipod nano koji je imao manje vise sve funkcije ko i mobitel al razlika izmedu smart watcha i ovoga je bolja povezanost izmedu uredaja koje ima smartwatch. Jedinu korist od toga sam imao kod testova u srednjoj slika, Kolko znam ti modeli su velika rijetkost kod nas, jedino je samsung nesto pokusao al nista od toga. Jedinu svrhu im vidim u jednostavnijem uvidu kroz notifikacine koje imamo kod mobitela, al realno sta ce mi to...
Vise sam za bernijevu alternativu - rolex :D

slika

Explorer
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Rolex je baš alternativno rješenje, onako sirotinja ga nosi ;)

Na Phoneareni izašla usporedba kamera flagshipa, i naravno, Apple opet najbolji, iako njihove ocjene to ne govore. Kao pri vrhu je, ali nije. Nije figu, nisu stavili u usporedbu DSLR fotić pa da se ne pokažu mane S6, Notea4 i M9. Nisu loši, ali Apple je za njih još uvijek tata mata.

http://www.phonearena.com/news/Camera-c ... -6_id68710
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡