Nije glupost, sam si sebi odgovorio.F12000 je napisao/la: 22.05.2020., 10:57Glupost, ionako ti profesionalni sportaši provode dane u simulatorima, a neki od njih poput Maxa i Norrisa su odlični u tome.Alen13ASC je napisao/la: 21.05.2020., 16:21 Ista stvar kao sa FE, ne znam meni se sviđa što f1 vozači ne idu pravcem virtuelnih utrka. Nekako ne ide to da profesionalni atleta poput Hamiltona ili Alonsa uzme se boriti iz zafrkancije na virtuelnoj utrci. Osobe koje su top motorsporta i virtuelne utrke ne idu skupa nekako.
Viđao sam Hamiltona kako prži Gran Turismo 6 negde, ali to iz neke sopstvene satisfakcije.
Iako službena F1 igra nije još blizu najboljih simulatora (iRacing, Asseto..) ide se u tom smjeru. Nema ništa loše da najbolji svjetski vozači pokazuju svoje umijeće u ozbiljnim simulatorima koji dođu kao dobro opremljen auto srednje klase.
Druga je stvar ako ti pračenje takvih utrka ne pruža zadovoljstvo, ali ovaj tip vozačke aktivnosti nipošto nije banalan kako ga neki prikazuju.
Te igrice koje oni igraju su banalne i nisu usporedljive sa simulatorima koji koriste vozači F1. Dapače, kada bi vozač dao sav svoj trud da bi se prilagodio fiziki F1 bolida on bi praktički sam sebe šutnuo u guzicu jer bi mu trebalo opet podosta vremena da se vrati u normalu kada počne voziti pravi simualator. Ima jedna dobra priča o treniranju bejzbola sa palicom koja ima teg...
Ja ne vidim poentu da sada Hamilton dođe da se okuša u tome onako iz zajebancije, i onda ga posle tovare da su ga neki klinci pobedili a ti isti klinci na drušvtenim mrežama se hvale tome. Hamiltonu bi trebalo puno truda da se prilagodi igrici za koju neko misli da je ozbiljna.
Oni su ozbiljni vozači i neće da se okušaju u nečemu onako zajebancije radi.
A da se nadovežem na ono gornje, imaš hordu štrebera za igrice koji su srasli sa upravljačem, stolicom i fizikom bolida. F1 vozač koji je navikao na stvarni život i profesionalni simulator nema šta da radi u društvu štrebera. Pa ni zajebancije radi. Lako je Indi i FE vozačima, oni ionako nisu u F1 pa se mogu zahebavati. F1 je posve drukčiji svet i neka tako i ostane.