Virtualne utrke

☕ Sve teme o Formuli 1 koje ne možete smjestiti u gornje podforume.

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Fernando Alonso
Kontakt:
F12000 je napisao/la: 22.05.2020., 10:57
Alen13ASC je napisao/la: 21.05.2020., 16:21 Ista stvar kao sa FE, ne znam meni se sviđa što f1 vozači ne idu pravcem virtuelnih utrka. Nekako ne ide to da profesionalni atleta poput Hamiltona ili Alonsa uzme se boriti iz zafrkancije na virtuelnoj utrci. Osobe koje su top motorsporta i virtuelne utrke ne idu skupa nekako.

Viđao sam Hamiltona kako prži Gran Turismo 6 negde, ali to iz neke sopstvene satisfakcije.
Glupost, ionako ti profesionalni sportaši provode dane u simulatorima, a neki od njih poput Maxa i Norrisa su odlični u tome.
Iako službena F1 igra nije još blizu najboljih simulatora (iRacing, Asseto..) ide se u tom smjeru. Nema ništa loše da najbolji svjetski vozači pokazuju svoje umijeće u ozbiljnim simulatorima koji dođu kao dobro opremljen auto srednje klase.

Druga je stvar ako ti pračenje takvih utrka ne pruža zadovoljstvo, ali ovaj tip vozačke aktivnosti nipošto nije banalan kako ga neki prikazuju.
Nije glupost, sam si sebi odgovorio.

Te igrice koje oni igraju su banalne i nisu usporedljive sa simulatorima koji koriste vozači F1. Dapače, kada bi vozač dao sav svoj trud da bi se prilagodio fiziki F1 bolida on bi praktički sam sebe šutnuo u guzicu jer bi mu trebalo opet podosta vremena da se vrati u normalu kada počne voziti pravi simualator. Ima jedna dobra priča o treniranju bejzbola sa palicom koja ima teg...

Ja ne vidim poentu da sada Hamilton dođe da se okuša u tome onako iz zajebancije, i onda ga posle tovare da su ga neki klinci pobedili a ti isti klinci na drušvtenim mrežama se hvale tome. Hamiltonu bi trebalo puno truda da se prilagodi igrici za koju neko misli da je ozbiljna.

Oni su ozbiljni vozači i neće da se okušaju u nečemu onako zajebancije radi.

A da se nadovežem na ono gornje, imaš hordu štrebera za igrice koji su srasli sa upravljačem, stolicom i fizikom bolida. F1 vozač koji je navikao na stvarni život i profesionalni simulator nema šta da radi u društvu štrebera. Pa ni zajebancije radi. Lako je Indi i FE vozačima, oni ionako nisu u F1 pa se mogu zahebavati. F1 je posve drukčiji svet i neka tako i ostane.
slika

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari
Iako službena F1 igra nije još blizu najboljih simulatora (iRacing, Asseto..) ide se u tom smjeru.
Neće se ići u tom smjeru, barem ne u tom da postane simulacija u rangu spomenutih. Iz više razloga, ali da skratim priču ovakva kakva jest je odlična i nema smisla ju previše ganjati prema simulaciji, barem ne hardcore simulaciji. Ovo je igra koja ipak ganja širu masu.
Čitao sam jučer da je F1 zainteresirana za pravu pravcatu hardcore simulaciju uz postojeću igru koju rade Codemastersi. Dakle bit će izbora kome je do hardcore simulacije.... :)
F1 interested in offering simulation alternative to official game
https://www.racefans.net/2020/05/21/f1- ... cial-game/
slika

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Navija za: Fernando Alonso
Kontakt:
A F1 čak gradi u nekoj hali u Španiji neku Sim racing školu za mlade nade, ne mogu naći link od toga. Baš pohvalno od njih :thumbs:
slika

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 1 mj
Navija za: McLaren
Ja osobno nevidim nista lose u tome da F1 vozaci voze virtualne utrke. Naskodit im nemoze apsolutno nikako , a mogu profitirati na mnoge nacine. Kud na neki nacin im pomaze bilo kako da ostanu u formi , kud se tim putem moze "nakupiti" novih fanova itd itd.
Nije bitno dali ce biti prvi ili zadnji. Nit je fanovima bitno niti je njima to bitno.
slikaslika slika

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 4 mj
Kontakt:
Evo se u ovoj "laganoj" igrici Norris i Leclerc fino brukaju... Vozi se Monako.

Leclerc se razbio evo već tko zna koliko puta, a Norris je najprije izgubio poziciju od Leclerca (borba za P13) da bi onda sjekao zavoj da ga izbaci iz utrke. Uspio izbaciti sebe. :facepalm: Dajte prave utrke, ostavite ovu igru gejmerima...

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 1 mj
Navija za: McLaren
Ma vozili bi oni puno bolje te virtualne utrke. Ali tamo nemaju apsolutno nikakav ulog. Niti se bolid ostecuje. Razbijes se 10 puta , odbije te na stazu ides dalje. Dobiju kaznu , nije frka. Zavrse zadnji , nije frka. Zato je rezultat takav kakav je , pomalo smjesne utrke.
Isto kao svima nama , kada vozimo osobni auto naravno da maximalno pazimo da ga niti ne ogrebemo , a kad igramo neku igru prvi zavoj sam u zidu :D
slikaslika slika

Grah0 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: KMag, Seb
avetma je napisao/la:Evo se u ovoj "laganoj" igrici Norris i Leclerc fino brukaju... Vozi se Monako.

Leclerc se razbio evo već tko zna koliko puta, a Norris je najprije izgubio poziciju od Leclerca (borba za P13) da bi onda sjekao zavoj da ga izbaci iz utrke. Uspio izbaciti sebe. :facepalm: Dajte prave utrke, ostavite ovu igru gejmerima...
Realno da se ne lažemo igra i nije baš nešto dobra. Proveo sam jedno 200 sati na njoj, mogu reći da sam dosta više uživao u Asetto Corsi sa onim Ferrari SF70H koji se dobija uz DLC, nevjerovatno je koliko je bolje odrađeno sve. Opet AC više vuče ka simulaciji, ali CM radi F1 serijal 10 godina i opet ih potuče Kunos sa DLC-em. Iskreno se nadam da će CM ove godine napraviti nešto bolji posao mada čisto sumnjam, njima je bitno da su mikrotransakcije u igri...

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
AlkY je napisao/la: 24.05.2020., 09:05 Ma vozili bi oni puno bolje te virtualne utrke. Ali tamo nemaju apsolutno nikakav ulog. Niti se bolid ostecuje. Razbijes se 10 puta , odbije te na stazu ides dalje. Dobiju kaznu , nije frka. Zavrse zadnji , nije frka. Zato je rezultat takav kakav je , pomalo smjesne utrke.
Isto kao svima nama , kada vozimo osobni auto naravno da maximalno pazimo da ga niti ne ogrebemo , a kad igramo neku igru prvi zavoj sam u zidu :D
To je meni najveća debilana od svega, evo kako lijepo utrkivanje dobiješ s tim :facepalm:
https://twitter.com/TommyWTF1/status/1264279889462603787 Evo koliko daleko su neki spremni ići radi igrice - Abt angažirao profi igrača da vozi umjesto njega :bonk:
Abt excluded, fined €10,000 for sim-racing ‘imposter’ trick

Nakon užasnog debija, Alonso je jučer dvaput pobijedio na virtualnom Indyju 500 - trostruka kruna je na neki način tu :zubo: https://twitter.com/wearetherace/status/1264271734569684993

F12000
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god
Navija za: Ferrari, Leclerc
https://twitter.com/F1/status/1264624047696089091
slika

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Kako sad stoji ukupni poredak kod njih?

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
Vettel-Ferrari je napisao/la: 25.05.2020., 10:57 Kako sad stoji ukupni poredak kod njih?
Mali off, čini mi se da sam upratio da si u jednoj od virtulenih utrka (ne znam jel f1puls ili koja liga) zabilježio deveto mjesto. Međutim kasnije nisam viđao tvoje ime među učesnicima. (doduše ja i nisam nekih fan virtuelnih takmičenja ;) )
Tvoje navijače zanima šta se desilo :D

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
Har Kl je napisao/la: 25.05.2020., 21:46
Vettel-Ferrari je napisao/la: 25.05.2020., 10:57 Kako sad stoji ukupni poredak kod njih?
Mali off, čini mi se da sam upratio da si u jednoj od virtulenih utrka (ne znam jel f1puls ili koja liga) zabilježio deveto mjesto. Međutim kasnije nisam viđao tvoje ime među učesnicima. (doduše ja i nisam nekih fan virtuelnih takmičenja ;) )
Tvoje navijače zanima šta se desilo :D
Hvala ma pitanju i zanimanju @Har Kl.

Jesam bio u Bahrainu 9., a prethodno tome 6. u Australiji, tako da imam 10 bodova. Od tad nisam uspio složiti ni jednu normalnu utrku, tj. normalan prvi krug bez oštećenja. U Kini sam dobro startao i bio slučajni putnik u naletu bolida koji me izokrenuo pri čemu sam izgubio prednje krilo i bilo kakvu šansu za bodove, pri čemu treba napomenuti da ni tad bolid što me udario nije kriv, već je i on prethodno udaren bio, ali sam ja daleko najgore prosao. Onda je uslijedio Monako, koja mi je uvijek bila najteza i najmrza staza za voziti, prvi zavoj prezivio i fino uzeo pozicija, da bih onda pod SC u dodiru s drugim bolidom izokrenuo i sebe i njega, poslije mi je tempo jako los bio tako da sam bio daleko od bodova.
Za Kanadu i Austriju sam se priprema bez ikakvih asistencija (manuelno mijenjanje brzina, bez ABS-a i traction controla) i solidno naucio voziti bolid po suhom, da bih obe utrke bile startane po kisi, za koje se nisam spremao i par puta usljed dodira s drugim bolidima ili zidovima bio primoran na promjenu krila i zavrsavao van bodova. U medjuvremenu je bilo par zamjena u nasoj ligi, a igraci koji su dosli kao zamjena su uglavnom bolji od onih koje su zamjenili pa je kokurencija postala dosta zesca i bodovi dosta teze ostvarivi.

Sutra se vozi VN Velike Britanije, ali ja zbog smrtnog slucaja u obitelji nisam upalio igru vec 3-4 dana, tako da se tesko mogu nadati plasmanu u bodovima.

Hvala jos jedno na iskazanom interesu, mozda sam dosta detaljnije odgovorio vec sto treba, ne zamjeri :)

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
Moje saučešće...

Nemam šta zamjeriti :)
Što se tiče VN Britanije, nadam se da ćeš biti #blessed and "nevergiveup :)

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Takođe, moje saučešće @Vettel-Ferrari
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Grah0 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 9 mj
Navija za: KMag, Seb
Moje saučešće.

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
Har Kl je napisao/la: 26.05.2020., 08:00 Nemam šta zamjeriti :)
Što se tiče VN Britanije, nadam se da ćeš biti #blessed and "nevergiveup :)
Hvala, ma da sad nisam siguran hoću li nastupiti na VN Velike Britanije, jer zbog ovih okolnosti u zadnjih par dana nisam potvrdio prisustvo na utrci, a rok već prošao...
Dosad sam se vodio tim #nevergiveup, pa sam među rijetka 3-4 vozača koji su završili sve dosadašnje utrke, barem to me je išlo, a nekad je na prvi krug pravi izazov preživjeti :mrgreen:

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
Abt će izgleda zbog varanja u virtualnoj utrci izgubiti mjesto u Audi-noj Formula E momčadi:
slika

:facepalm: :facepalm:

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 4 mj
Kontakt:
Kakav lik :bonk: :facepalm: :facepalm:

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Bože sačuvaj :gandalf:
Ovo je toliko "bezveze" (nemam pogodniju riječ), da to nisu istine.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Ovo je najgluplji način da dobiješ otkaz koji sam pročitao na world wide webu :rofl:
slikaslika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡