F1 Vijesti

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

hattrick
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Vettel
Kontakt:
RSE Ventures i Qatar Sports Investments planiraju kupiti CVC-jeve dionice koje posjeduju Formula 1.. sa tim bi preuzeli za 7-8 miliardi dolara onih CVC-ovih 35.5% od tvrtke koja posjeduje F1.

Zanimljivo da Red Bull, točnije Matešić već odavno surađuje sa Qatarom (Red Bull NY nogometni klub, Qatar Red Bull Rally Team), također nije nebitno i to kako Qatar ima u Volkswagenu svojih 17% udjela. Ferrari također ima dosta veza u Abu Dhabiu sa svom tom ekipom biznismena. Ako sve te kockice složimo više nije čudno što je nedavno Berni izjavio kako bi pristao odstupiti kad bi Audi pristao doći u F1 (ako je to uvjet).

Znači nije tako suludo razmišljati o predustroju same F1 u ovom kontekstu. Sve one izjave od kako bi trebalo i kako će se ubrzano mijenjati F1 do 2017g dobivaju novo ruho.. samo se sjetimo one Hornerove 'ptičice' kad govori kako F1 treba drukčiji način vođenja, tj. nekog 'neovisnog' koji će biti zadužen za krojenje F1 kao takve, upravo da se više ne događaju ovakva natezanja kad negdje zapne. Tu je predložio Brawna.. možda i nije više čudno što se Brawn ne vraća na neku od timskih pozicija, vjerovatno ga čeka puno više mjesto, a Hornera neko drugo.. to bi mogao biti novi tandem aka. Berni-Mosley (Horner-Brawn) uz novog vlasnika medijskih i krojačkih prava na mjestu CVC-a - 'RSE Ventures i Qatar Sports Investment'. Naravno uz dolazak Volkswagena (Audia) pod RB-ov segment šasije.

..eto, malo mašte nikad neškodi. :D

Izvori:
LINK
LINK
LINK
LINK
.. https://twitter.com/adamcooperF1
Bolje pet do dvanaest nego ni jednu poslje jedan. slika

luka vz
F1puls suradnik
F1puls suradnik
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: McLaren
- bravo hatt! Očito ću morati nadopunit onu kolumnu o vlasništvu u F1 :D
Ima sve to smisla - dobro si povezao.

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
FIA planira uvesti ograničenje cijene motora
http://www.gpupdate.net/en/f1-news/3273 ... -cost-cap/
Moto im je: "Bolje ikad, nego nikad"

Sezona 2016. počet će kasnije nego inače (u travnju), a isto će biti i sa testiranjima, momčadi ih planiraju tek u ožujku
http://www.motorsport.com/f1/news/teams ... 16-testing

Aktualni GP2 prvak, Jolyon Palmer otpisan je za mjesto u Lotusu sve do 2017.
http://www.gpupdate.net/en/f1-news/3273 ... otus-seat/

S druge strane, bivši GP2 prvak, Fabio Leimer se nada mjestu u Manoru već ove godine
http://www.gpupdate.net/en/f1-news/3273 ... ssia-seat/

HeatBlast44
Baniran
Baniran
Navija za: Mc'Laren, Lewis, Wehrlein
slikaslika

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Nevezano uz F1 ,ali ekipa pogledajte u Moto GP-u završnicu borbu izmedu Rossi-a i Marqueza i ulazak u cilj.
Čak je i to nevazno, ali samo pogledajte publiku...DELIRIJ!
Ovoga u F1 NEMA...
https://www.youtube.com/watch?v=_L1_PDB ... e=youtu.be
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

josip123
GP3
GP3
Navija za: Raikkonen,Vettel,Leclerc
Ohoo :)
slika
Being second is to be the first of the ones who lose.
Ayrton Senna

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Zanimljivo, mnogo dobrih prijedloga ovdje je razmotreno i čini se kako se F1 napokon "probudila" i shvatila da su neke promjene nužne i čini kako bi vrlo brzo mogli gledati bolju Formulu 1. Podržavam sve ove promjene, jedina "sumnjiva" mi je ova zadnja, u vezi formata GP vikenda. Navodno je riječ o uvođenju dodatne, kraće subotnje utrke u subotu. Meni se osobno ta ideja ne sviđa. Po meni bi u F1 trebala ostati jedna jedina, glavna utrka, utrka za koju se sve sprema i koju svi očekujemo. Ipak, nije još potvrđeno o čemu se točno radi, Todt je ponudio neke mogućnosti što bi to moglo značiti, ali nije bio preodređen:
FIA president Jean Todt recently told selected media he was interested in making changes to F1 weekends.

"The format of the race weekend could be improved," said Todt.

"Whether we should have the race 10 laps shorter or longer, it's something you can debate.

"Should we do a sprint race on Saturday? Why not?"
Još uvijek se o većini toga raspravlja, tek ćemo vidjeti što će od toga ispasti. Generalno, zasad izgleda dobro.

josip123
GP3
GP3
Navija za: Raikkonen,Vettel,Leclerc
Da, i ja isto tako podržavam sve ove promjene, jer mislim da su jako nužne ovom sportu.
Jedino se ne slažem sa mijenjanjem trkaćeg rasporeda. Ovaj sadašnji je sasvim ok, i mislim da smo svi već naviknuti na njega, te ga ne bi trebalo mijenjat.
Pogotovo ne stavljat neku sprint utrku u subotu... To nikako. :gandalf:
Being second is to be the first of the ones who lose.
Ayrton Senna

Ferrari1345
Formula 1
Formula 1
Navija za: Glasniju F1
Sprint utrka subotom? Ne, ne i ne...
Vjerujem da ce tu ideju odbacit jer vecina fanova nije za to...
Ovaj format je jedinstven i stvoren za F1 kakvu znamo...

Poslano sa mog GT-I9505 koristeći Tapatalk
slika

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rješavaju tako što naprave još jedan problem"

Frantic
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari
Ma nikakva sprint trka subotom. :facepalm:
Da hoće kojim slučajem vratiti warm-up nedjeljom ujutro.... :jupije:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Felipe
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: Massa, Bastianini
Kontakt:
https://twitter.com/thebuxtonblog/status/616661475277545472 Uf, uf...
Obrigado Felipe

Frantic
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari
Felipe je napisao/la:https://twitter.com/thebuxtonblog/status/616661475277545472 Uf, uf...

Ne, ne, samo to NE.
Pa nisu "problem" kvalifikacije. "Problem" su trke. :facepalm:
I šta sad. Trka u subotu od 1h da se napravi grid za nedjelju. :shock:
Još samo treba da dodaju da se starta obrnutim redoslijedom ili nešto slično. :facepalm:
I da je boduju, pa da prvak osvoji nekih 750-800 bodova u sezoni.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

HeatBlast44
Baniran
Baniran
sprint trka mi je bez veze skroz... sam džaba set guma trošit, ionako sam žele štedit, pa šta će im onda ta sprint trka, ode i gorivo... ali sam najviše ZA restrikcije pomagala vozačima, te bi volio da kad vozač sjedne u bolid da on prema svojim osjećajima kontroliše bolid, te da kad sjedne u njega da je neovisan od pit walla. Team radio da se sam koristi radi sigurnosti, te radi nekih malih upozorenja, a ne detalja kao što sad to rade, pa ko je tu vozač više ? 2, 3, 4, 5, 6 i 7 pasus podržavam u potpunosti :thumbs:
ovaj zadnji mi se ne sviđa... vidite, ne bi bilo loše da nam i to serviraju na motorsport.com da glasamo šta tu valja šta ne valja, pa nek većina odluči :)
EDIT : a ta trka u subotu, pa koji je debil to predložio :facepalm: :facepalm: :facepalm: :thumbsd:
ko što Frantic reče, kvale nisu problem, nek one ostanu, trka je problem i to mjenjajte, ne treba ništa novo uvodit ni u trke, samo treba malo od prije pogledati i na osnovu toga napravit pravila... oj Booože debila, trka da odlučuje raspored grida za trku, niđe veze :bang:
slikaslika

Felipe
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Pa ustvari sprint utrka subotom se može često naći u nižim kategorijama i mogu reći da nije loše, uvijek je zanimljivo i sviđa mi se taj koncept.
Ali, to je prevelika stvar za F1. Nitko na svijetu nema moći da se petlja oko 65 godina (i više) stare tradicije koja se kroz desetljeća jako malo mijenjala. Ne vidim zašto bi i sada. Nešto što sam godinama primjetio je da su F1 fanovi jako razdražljivi na promjene, posebno one velike. Mogu ih svariti, ali jako teško. Promjene u pravilima da, ali one u konceptu i ogranizaciji, čini mi se jako teško. I naravno tu je uvijek klasično naginjanje da 'stara vremena'.
Ali ova ideja je potpuna glupost, ima F1 trenutno veće probleme koji nisu vezani za kvalifikacije i što će biti na njihovom mjestu. Stvarno će dostići vrhunac ludila ako prime ovu ideju, mada mislim da će ju timovi sasjeći omah u korijenu.
Obrigado Felipe

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Više ideja spada te "uzbudljive i inovativne promjene", neke od njih poprilično lude, neke relativno normalne:
http://www.motorsport.com/f1/news/sprin ... -discussed

Ja i dalje stojim kod mišljenja da format GP vikenda ne treba mijenjati, dobar je ovakav kakav je. Bolje je da se fokusiraju na promjene oko bolida koje planiraju uvesti.

Luka
Karting
Karting
Navija za: Nico Rosberg
ne znam jeste li vidjeli, FIA je potvrdila kalendar za 2016.. redosljed je drugačiji nego što smo do sada vidjeli. meni osobno, not so good.
"No matter how good a driver you are, you have to have the right car and the right team behind you in order to succeed."

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
WSMC je odobrio ove dvije promjene koje odmah stupaju na snagu:
- Najveća kazna koju vozač može dobiti zbog prekoračenja dozvoljenog broja dijelova pogonske jedinice jest da bude bačen na začelje, nema više suludih kazni od 25 mjesta niti vremenskih kazni
- Potvrđeno je da će svi novi proizvođači dobiti dodatnu pogonsku jedinicu, to se odnosi na Hondu

Luka je spomenuo, objavljen je provizorni kalendar za 2016. sa 21 utrkom. Malezija je pomaknuta na drugi dio kalendara (16. utrka), a Soči je pomaknut na početak (4. utrka). Baku je smješten u srpanj (10. utrka). Sezona će krenuti kasnije nego inače, kao što smo već i prije doznali, 3. travnja u Melbourneu.

Također, malo je izmijenjen sistem bodovanja za ostvarivanje superlicence.

Sve odluke sa WSMC-a u Meksiku ---> LINK

Ferrari1345
Formula 1
Formula 1
Navija za: Glasniju F1
Uf, trebat ce se naucit na ovaj kalendar, ne samo zbog kasnijeg pocetka vec i zbog dosta izmjenjenih utrka između. Kina druga utrka, Rusija četvrta, UK ispred Austrije. Malezija na jesen, Povratak VN Europe ili azije.
Al i dalje sumnjam u VN Njemacke

Kod: Označi sve

April 3
Australia

April 10
China

April 24
Bahrain

May 1
Sochi

May 15
Spain

May 29
Monaco

June 12
Canada

June 26
UK

July 3
Austria

July 17
Baku

July 31
Germany

August 7
Hungary

August 28
Belgium

September 4
Italy

September 18
Singapore

September 25
Malaysia

October 9
Japan

October 23
USA (Austin)

October 30
Mexico

November 13
Brazil

November 27
Abu Dhabi
slika

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rješavaju tako što naprave još jedan problem"

HeatBlast44
Baniran
Baniran
nije loš kalendar, Maleziju su smišljeno pomjerili da manje putuju, mogli su usput i Kinu, mada ljepše bi bilo da je izmješan grid, a ne pola sezone evropa pola azija.
slikaslika

Felipe
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Kontakt:
Obrigado Felipe
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡