F1 Challenge 99-02
Slobodan offtopic o svim temama koje vas zanimaju, a nemaju veze s ostalim podforumima.
- Alen13ASC
- Formula 1
- S nama već: 10 god 3 mj
- Navija za: Fernando Alonso
- Kontakt:
Bilo je gušt gledati krugove, seo posle ručka i pogledao sve. Imaš lep agresivni stil vožnje, jel to celo vreme koristiš volan? Prilično impresivno, ja sam tek ove godine promenuo stil vožnje nakon 13 godina vožnje F1c uz miš i GlovePIE.
Možda sitna zamerka i prijateljski savet. Postoji jedno staro nepisano pravilo a to je čuvena vožnja po centru piste bez nekog "očitog" razloga. Postoje dve idealne putanje; bukvalna: kad voziz celo vreme na ivici piste, normalna: kada na izlasku iz krivine uzmeš spoljnu stranu pa se postaviš malko blizu centra i na kočenju se vratiš na ivicu staze.
To je bukvalno kao i u stvarnom svetu, na ivicama puta uvek ima parčića stakala i kamenčića koji čekaju da probuše gumu. I onda ja uvek na izlasku iz krivine trudim se to izbeći (kad vozim biciklo recimo).
To kad implementiraš onda će tvoje vožnje izgledati kao recimo u stvarnom svetu, kao da repliciraš stvarni svet. Izvini ako ti ovo deluje kao teška filozofija. Tvoja vožnja je top, čak deluje brža od moje.
Možda sitna zamerka i prijateljski savet. Postoji jedno staro nepisano pravilo a to je čuvena vožnja po centru piste bez nekog "očitog" razloga. Postoje dve idealne putanje; bukvalna: kad voziz celo vreme na ivici piste, normalna: kada na izlasku iz krivine uzmeš spoljnu stranu pa se postaviš malko blizu centra i na kočenju se vratiš na ivicu staze.
To je bukvalno kao i u stvarnom svetu, na ivicama puta uvek ima parčića stakala i kamenčića koji čekaju da probuše gumu. I onda ja uvek na izlasku iz krivine trudim se to izbeći (kad vozim biciklo recimo).
To kad implementiraš onda će tvoje vožnje izgledati kao recimo u stvarnom svetu, kao da repliciraš stvarni svet. Izvini ako ti ovo deluje kao teška filozofija. Tvoja vožnja je top, čak deluje brža od moje.

- Alen13ASC
- Formula 1
- Kontakt:
Podeliću Algarve sa vama samo da sredim neke detalje, trenutno pravim grafiku za očitavanje. Levo je ono što pravim, desno je oriđi

- LH44
- Formula 1
- S nama već: 6 god 7 mj
- Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Promjenio sam i ja stil, bio je još agresivniji + pretjerano oversteer, nešto kao Mark Webber, ono old school nemiran bolid kojem zadnji kraj uvijek malo klizi, perfektan za Bridgestone 2010Alen13ASC je napisao/la: 25.07.2020., 18:55 Bilo je gušt gledati krugove, seo posle ručka i pogledao sve. Imaš lep agresivni stil vožnje, jel to celo vreme koristiš volan? Prilično impresivno, ja sam tek ove godine promenuo stil vožnje nakon 13 godina vožnje F1c uz miš i GlovePIE.

Znam da je bolje malo pobjeći od ivice + dok ti neko visi na mjenjaču dobro je razbijati zavjetrinu

Sa volanom uvijek radim to bježanje od ivice + taj karting flick pred skretanje u krivinu, 'rear of the car becomes all loosey goosey'

Evo i primjera, a ima ih još na kanalu (rFactor/Automobilista)

- Alen13ASC
- Formula 1
- Kontakt:
Konačno sredio sve i upakovao na moj MEGA nalog.
I dalje ne znam zašto kreša, gledam Trace i ne pokazuje greške. Možda imam konflikte zbog tisuće drugih modova, možda kod vas ne kreša. Sumljam na AIW, pošto jedan editor ne može da ga otvori kako treba. Ali možda je neš drugo.
Link▼
https://mega.nz/file/IQwzibyI#VX-s5Jvbv ... NGy_U1i5UY
I dalje ne znam zašto kreša, gledam Trace i ne pokazuje greške. Možda imam konflikte zbog tisuće drugih modova, možda kod vas ne kreša. Sumljam na AIW, pošto jedan editor ne može da ga otvori kako treba. Ali možda je neš drugo.
Link▼
https://mega.nz/file/IQwzibyI#VX-s5Jvbv ... NGy_U1i5UY

- Alen13ASC
- Formula 1
- Kontakt:
Nisam odma odgovorio, sori.LH44 je napisao/la: 25.07.2020., 22:40Promjenio sam i ja stil, bio je još agresivniji + pretjerano oversteer, nešto kao Mark Webber, ono old school nemiran bolid kojem zadnji kraj uvijek malo klizi, perfektan za Bridgestone 2010Sad sam više square racing style, tipa Max/Lewis/MSC itd. Jednostavno skontaš da je bolji, bolid je stabilniji, kasnije kočiš, kasnije napadaš krivinu, apex brzina nebitna, manje su šanse za grešku, i najbitnije bolji izlaz imaš i manje gume trošiš, jednostavno slow in/fast out.
Znam da je bolje malo pobjeći od ivice + dok ti neko visi na mjenjaču dobro je razbijati zavjetrinuUglavnom problem mi je na tastaturi (a svi krugovi i jesu na tastaturi) bježati sa idealne putanje, pa se onda vraćati na ivicu staze prije kočenja i pri kočenju, jednostavno nemoguće bez volana bježati od ivice staze pa se vraćati na ivicu, a da to nije rizik, jer volanom uvijek možeš napraviti kontrolisani trzaj ili sitnu korekciju, dok na tastaturi nikad ne znaš hoće li malo više skrenuti pa jednim točkom završiš na travi tokom kočenja i napraviš spin. Također zavisi i od dužine puta kočenja kao i krivine koja slijedi poslije kočenja, kad je duža zona kočenja i sporija krivina moraš poravnati bolid puno prije tačke kočenja, jer ti ne treba nagla promjena smjera pred kočenje koja stvara inerciju, to ti odmah zeza stabilnost na kočenju, dok kod nekih slabijih kočenja/bržih krivina moraš raditi ono što Max/Lewis (nezz za ostale) rade, onaj karting flick, pri kočenju skrećeš prema ivici, a onda napadneš krivinu, zavrti ti zadnji kraj i onda imaš bolju rotaciju kroz krivinu = manje understeera.
Sa volanom uvijek radim to bježanje od ivice + taj karting flick pred skretanje u krivinu, 'rear of the car becomes all loosey goosey'![]()
Evo i primjera, a ima ih još na kanalu (rFactor/Automobilista)
...
Dakle sve ono je na tastaturi, razumljivo onda. Tako sam i ja radio a tek negde oko 2014 kad sam započeo sa mojim Testnim Centrom promenuo totalno pristup. Ove godine opet učim nanovo "da vozim bicikl".
Spominješ trzaj, to sam jako dobro ovladao na tastaturi. Uvek pritiskam brzo ,.,.., (ono za skretanje) posebice na šikanama. Sada uz miš skretanja su mi skoro kao na volanu, lepše napadnem teme krivine pa ne moram toliko korekcije raditi. Ono što si primetio da ponekad oklevam, to je uglavnom jer mi trne ruka ili imam neugodni položaj. Prave su muke voziti 100% utrke po sat i pol vremena ponekad.

- JP Renault
- Karting
- S nama već: 9 god 9 mj
- Navija za: Renault, ALO, VER
- Kontakt:
Hvala Alene, meni radi. Jedino se igra sruši kad izlazim iz utrke/testa u glavni izbornik tako da bi to bio problem ako bih vozio prvenstvo. Mod je dobro napravljen.
Staza mi je jako dobra. Trebalo mi je 10 krugova da pohvatam točke kočenja, i još 10 krugova da se ubrzam.
Staza ima ravnica, i sporijih i bržih zavoja, ugodno se vozi. Guštam kroz prvi i zadnji zavoj.
Najviše problema mi zadaju 12. i 13. zavoj. Nekako su mi nepregledni i tu sam imao izlijetanja i okretanja za 180°.
Prvo sam vozio sa Renaultom RS17, najbolji krug 1:24:326. Sa njim sam imao više problema u 12. i 13. zavoju tako da tu sigurno ima još mjesta za napredak. Nakon toga sam se prebacio na Renault R29 koji je tamo testirao. Sa R29 mi je najbolji krug bio 1:23:324 (sekundu brži

1992 1993 1994 1995 1996 1997 2005 2006 2010 2011 2012 2013
- Alen13ASC
- Formula 1
- Kontakt:
Nema na čemu, ne mogu naći razloge krešanja. Ide mi na živce, to je jedina pista s takvim bug-om. A što je najgore ja ne mogu je naći na netu, ovo što si ti sada vozao sam ja skinuo davne 2015 tako otprilike i s starog hard diska sam prebacio na novi ove godine. Stari hard mi je na eksternoj USB kutiji.
A onaj trace ne pokazuje nikakve greške, to me jede non stop.
A onaj trace ne pokazuje nikakve greške, to me jede non stop.

- Alen13ASC
- Formula 1
- Kontakt:
CMT grupa je lansirala nekoliko pista; uključujući Agarve, Nurburgring i Imolu. Nemaju LOD tj slike za očitavanje a uz pomoć toga sam sklepao fix za Algarve. Onaj Nurburgring je realističan ali ima AI bug u kojem su AI po 10 sekundi sporiji što je neoprostivo. Imolu nisam isprobao ali imam je s Audi Sports Legend moda. Hanoi nije realističan, a tu je i 2020 verzija Red Bull Ringa.
https://mega.nz/file/l8lQBIjL#YiDjrXj-h ... ifU1m0vYP8
Opaska, ako nemate CMT u kompjuteru!!!
- Idite na .SCN fajl te u liniji SearchPath izbrišite CMT u adresi CMTSeasonData. Sve zavisi kako vam se zove SeasonData folder.
- u .GDB fajlu promenite filter za sezone pod linijom Filter Properties =
A ovo je moj fix Algarvea, naravno sve ono gore je odrađeno. Samo ubacite u SeasonData folder.
https://mega.nz/file/UYphkRBA#MeuUZwnn5 ... XnnGq7v8HQ
- Idite na .SCN fajl te u liniji SearchPath izbrišite CMT u adresi CMTSeasonData. Sve zavisi kako vam se zove SeasonData folder.
A ovo je moj fix Algarvea, naravno sve ono gore je odrađeno. Samo ubacite u SeasonData folder.

- LH44
- Formula 1
Bio je ovaj video na rFactor temi, na volanu je, nego ja imam takav stil (Smooth operator

- JP Renault
- Karting
- Kontakt:
Prvi link mi ne radi. Btw prije 10-ak dana sam skinuo Hanoi koji je napravila CMT grupa i on mi se sruši nakon par sekundi učitavanja iako sam izbrisao CMT u .scn datoteci. Vjerojatno bih trebao još čeprkati po svim datotekama staze. Mogao bih skinuti CMT verziju igre pa će tad vjerojatno raditi.Alen13ASC je napisao/la: 26.07.2020., 19:47 CMT grupa je lansirala nekoliko pista; uključujući Agarve, Nurburgring i Imolu. Nemaju LOD tj slike za očitavanje a uz pomoć toga sam sklepao fix za Algarve. Onaj Nurburgring je realističan ali ima AI bug u kojem su AI po 10 sekundi sporiji što je neoprostivo. Imolu nisam isprobao ali imam je s Audi Sports Legend moda. Hanoi nije realističan, a tu je i 2020 verzija Red Bull Ringa.
Popravljena verzija Algarvea mi se učita, ali ne mogu izaći iz boksa. Krenem sa bolidom naprijed, a on ne ide, kao da nema virtualnog asfalta

Na staroj verziji Algarvea sam se poboljšao. Sa Renaultom R29 vrtim krugove ispod 1:23, rekord mi je 1:22:004

- LH44
- Formula 1
Jbga efektivno je, čim je Senna stiskao gas ko da pritišće na tastaturi, znači da metoda nije uopšte pogrešnaAlkY je napisao/la: 27.07.2020., 18:06 I ja sam primjetio da je sve mekano otpeljano kao na tastaturi![]()
Ali krug je odlican![]()

Evo ovaj je nakon pola godine, napredak je očigledan, mada i ovdje ima momenata misliš kontroler/tastatura je, ali samo nekad kalibracija zeza kad je volan ispravljen, deadzone nije bio namješten ako se ne varam.

- Alen13ASC
- Formula 1
- Kontakt:
Ne mogu da svatim zašzo ti ne učitava materijale za tlo. Sad sam gledao mapu s 3DSimeED i pogledao sam materijale za asfalt te našao roada15, roada1990, roada1995, roada1996, road2. Za run off asttur_10, za travu grass1956...
Ja sve to nemam u terrain.ini što je čudno, jer za onaj moj konvertovani Hanoi sam morao sve materijale nove uvesti. A ovo se samo učitalo i voila, radi a materijali nisu u biblioteci odnosno terrain.ini.
Ima i druga opaska, pošto su objekti kojima je postavljeno pravilo da su postojani a mislim na CollTarget=True i Hattarget=true se pravi posebni fajl u HAT folderu plejera a sve upakovano kao cjela staza. Moguće da je meni budala od igre sačuvala to od stare staze pa mi radi. Voleo bi kad bi ostali napisali dojmove.
Ja sve to nemam u terrain.ini što je čudno, jer za onaj moj konvertovani Hanoi sam morao sve materijale nove uvesti. A ovo se samo učitalo i voila, radi a materijali nisu u biblioteci odnosno terrain.ini.
Ima i druga opaska, pošto su objekti kojima je postavljeno pravilo da su postojani a mislim na CollTarget=True i Hattarget=true se pravi posebni fajl u HAT folderu plejera a sve upakovano kao cjela staza. Moguće da je meni budala od igre sačuvala to od stare staze pa mi radi. Voleo bi kad bi ostali napisali dojmove.

- JP Renault
- Karting
- Kontakt:
Ubacio sam Algarve fix u čisti F1C u kojem nemam modova i ni tu se ne učitava tlo.
@LH44 Lijepe krugove voziš
.
@LH44 Lijepe krugove voziš

- Alen13ASC
- Formula 1
- Kontakt:
Glupost, ima načina da proradi. Ali treba prepisivati materijale i preneti u terrain.ini fajl. A za onaj Algarve nije mi jasno što izlazi iz igre prilikom izlaska s staze. Možda konfuzija s imenima, .gdb fajl nije dobar. Nije mi uopće jasno.

- JP Renault
- Karting
- Kontakt:
Par novosti vezano za popravljeni Algarve koji nema asfalta.
Probao sam odvoziti utrku na toj stazi. Kad su bolidi poredani na startu, sve je normalno. Ali ako izletim negdje ili želim promijeniti gume, to nije moguće zato što tu nema pogloge (asfalta). Dakle, mogu voziti po stazi, pasicama, travi i pijesku u izletnim zonama. Ne mogu voziti po zelenom rubu kraj pasica, asfaltnom dijelu izletnih zona i desnom dijelu boksa u kojem mijenjam gume. Drive through mogu odraditi, ali stop and go ne mogu
.
Sjetio sam se da sam već imao ovakvu situaciju. Kad sam u svoj F1C prebacio Red Bull Ring iz F1 SL 2018 moda, isto ovako ne bi bilo podloge u svim izletnim zonama. Obavezno sam morao poštivati granice staze
.
@senna66 Ja sam na tipkovnici, tako da ne znam.
Probao sam odvoziti utrku na toj stazi. Kad su bolidi poredani na startu, sve je normalno. Ali ako izletim negdje ili želim promijeniti gume, to nije moguće zato što tu nema pogloge (asfalta). Dakle, mogu voziti po stazi, pasicama, travi i pijesku u izletnim zonama. Ne mogu voziti po zelenom rubu kraj pasica, asfaltnom dijelu izletnih zona i desnom dijelu boksa u kojem mijenjam gume. Drive through mogu odraditi, ali stop and go ne mogu

Sjetio sam se da sam već imao ovakvu situaciju. Kad sam u svoj F1C prebacio Red Bull Ring iz F1 SL 2018 moda, isto ovako ne bi bilo podloge u svim izletnim zonama. Obavezno sam morao poštivati granice staze

@senna66 Ja sam na tipkovnici, tako da ne znam.
- Alen13ASC
- Formula 1
- Kontakt:
Danas sam imao viška vremena pa reko što nebi probao malo neke eksperimente, tipa kako bi F1 bolid zvučao kad bi imao Wankelov motor ili recimo električni kao u FE. A onda sam se setio Gran Turisma 4 te moćnog Nike One 2022. Uzmem jedan odlomak snimka s Youtube te uz Audacity preradim (jedva sam našao sekvencu zvuka bez otkucaja srca i onog glupog pulsirajućeg šuma).
Wankel motor varijanta
FE motor
Ekskluzivno za sve na F1PulsMediji, Nike One 2022 F1 Verzija
Ne znam da li je iko na svetu pokušao replicirati Nike One 2022 zvuk ali mislim da sam pogodio, možda i najbolja verzija van Gran Turisma.
Wankel motor varijanta
FE motor
Ekskluzivno za sve na F1PulsMediji, Nike One 2022 F1 Verzija
Ne znam da li je iko na svetu pokušao replicirati Nike One 2022 zvuk ali mislim da sam pogodio, možda i najbolja verzija van Gran Turisma.

- Alen13ASC
- Formula 1
- Kontakt:
Moj Frankenštajn, ponos i dika nakon 13 godina iskustva u F1c. Predstavljam vam...
Red Bull x2020 VF1c 13a
Razbio sam Circuit de la Sarthe s 1:38!!! Fiziku bolida sam danas napravio. Isuse koji težak posao, a tek upravljati ovom životinjom. Dodirneš trvu i nema te, Webba je mala maca. 4WD pogon, 4000Hp te 660 KM/h top speed (zavisi od aerodinamike i setapa).
Red Bull x2020 VF1c 13a je inspirisan najbržim bolidom GT6 a to je Dodge SRT Tomahawk X VGT. Ja sam čak uzeo i zvuk bolida, te u Audacity završio sve vezano uz to. Lepo pronašao snimku tog bolida na YT te snimao zvuk te obradio.
Puno ime mog bolida je "Red Bull experimental2020 Vision Formula 1 Challenge 13anniversary".
Probao sam malo druge piste ali jako je teško. Red Bull Ring obavim za 35 sekundi, Spa za okruglo minutu. Lovim kako da spustim Spa ispod minute.
Red Bull x2020 VF1c 13a
Razbio sam Circuit de la Sarthe s 1:38!!! Fiziku bolida sam danas napravio. Isuse koji težak posao, a tek upravljati ovom životinjom. Dodirneš trvu i nema te, Webba je mala maca. 4WD pogon, 4000Hp te 660 KM/h top speed (zavisi od aerodinamike i setapa).
Red Bull x2020 VF1c 13a je inspirisan najbržim bolidom GT6 a to je Dodge SRT Tomahawk X VGT. Ja sam čak uzeo i zvuk bolida, te u Audacity završio sve vezano uz to. Lepo pronašao snimku tog bolida na YT te snimao zvuk te obradio.
Puno ime mog bolida je "Red Bull experimental2020 Vision Formula 1 Challenge 13anniversary".
Probao sam malo druge piste ali jako je teško. Red Bull Ring obavim za 35 sekundi, Spa za okruglo minutu. Lovim kako da spustim Spa ispod minute.