McLaren

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

Iceman
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Ferrari, KR7
Najbolje su mi one priče da je McLaren-Honda na 70% . Ja osobno više to ne vjerujem, odavno ne vjerujem.

OggY
Karting
Karting
S nama već: 10 god
Navija za: Alonso
@JFK i Ferrari je prosle godine bio ocajan pa gledaj ih sad tako da bar ja Hondu ne otpisujem jos.
Biti drugi znaci biti prvi medju gubitnicima ;) :gandalf:

Zeus
Formula 4
Formula 4
Navija za: Ferrari, Alonso
raca je napisao/la:evo nešto za lisca, zeusa, i .... https://lh3.googleusercontent.com/-3wPW ... %2BUGC.jpg
:fakjea: teško je bit strpljiv, ali druge nema... jesi si oslobodio nedjelju za TV? :prcnjau: :kokice:

Alonso može jedino u bodove ako netko iz desetke odvali, ide mu u prilog šta može radit stvarno duge stintove, ali dosta je nizak top speed...neću se iznenadit ako bude obilaženja, McH-kao gradski autobus u Kanadi :mrgreen: :rofl:

Motor (ICU) još dobro radi, oni imaju najviše problema sa ERS sistemom. Niti ne kargaju kako treba, niti isporučuje više od 60% snage. Dokaz tome je potrošnja goriva, Perez je imao 5Kg više goriva od JB-a u zadnjoj četvrtini utrke Monaca. Moraju više motor opterećivat zbog manjka struje, ne čudi što se motori tako brzo troše...vidjet ćemo šta će napravit sa ostalih 7 tokena, tko zna da li im je to dovoljno za ono što im treba, to samo oni znaju, a to brijem većini udara po žifcima :bonk: :pivo:

Iceman
Formula 1
Formula 1
Da ali ne znači da 40% negdje čuči sa strane i čeka bolje sutra. To je trenutni maksimum. Lako moguće da je određeni broj tokena upravo potrošiti na ERS.

luka vz
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: McLaren
Spasiti ih moze samo promjena pravila i nista vise.

Kola su krenula nizbrdo i tesko ih je zaustaviti - pogotovo sa glupim PR srnanjima kojima mozes zavaravat ljude 3,4 utrke, ali..

Sent from my iPhone using Tapatalk

Iceman
Formula 1
Formula 1
Upravo to! Ali promjena pravila će biti za cca godinu i pol. Ako ne srede PU ne može im pomoći ni promjena pravila. Jer promjena pravila će obuhvatiti i PU, ako nemaš sada dobru bazu bit će patnje!

luka vz
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Mozda je prerano
Ali trebao bi ron traziti polako nove dobavljace :D

Zezam se, ali da je dobro nije
Da se vidi napredak ne vidi se
Da se ima gdje napredovat
Nema se

Neka se Ron okani ART-a i guranja ekipe u F1 i neka natjera te japance da rade nesto

Nije mi jasno cemu placat tako skupog vozaca
Ako mu nemas sto dati

Ovu kantu mogu komotno vozit magnussen i jos neki mladji da stjecu iskustvo

Feedback za razvoj?
Pa gori ne mogu biti..

Sent from my iPhone using Tapatalk

raca
GP3
GP3
Ne znam šta su u Hondi radili godinu i pol. Pa oni su napravili slab i nepouzdan motor i za cestovnu uporabu. U svakom slučaju McLaren, Jenson i Alonso nisu to zaslužili

JFK
Formula 4
Formula 4
Navija za: No.7
Iceman je napisao/la:Najbolje su mi one priče da je McLaren-Honda na 70% . Ja osobno više to ne vjerujem, odavno ne vjerujem.
Matematički gledano oni su u svakoj utrci na 100% svojih mogućnosti, ali ako uzmemo Mercedes kao referencu i njemu dodijelimo 100% onda je McHonda na 70-75% gledajući u odnosu na Mercedes. Stoga ima 30% prostora za napredak, ali oni su čini se izgubljeni i "gdje god gurnu prst udari ih struja" :prcnjau:
Jednostavno nemaju rješenje i samo rastežu svoju agoniju.
Normalna stvar da je Alonso poludio na TR, obećavali su brda i doline i zvonili na sve glase o početku nove ere a jedva da su ispred Manora.

OggY
Karting
Karting
Jednostavno je fali im snage u motoru i oni to znaju ali pitanje je kako ce izvuc tu snagu siguran sam da im fali najmanje 90 konja.Auto odnosno sasija su igurno dobri jer kad poredimo vremena Seba i Alonsa iz kvale bili su tuda negdi s obzirom da je Sebu falilo 80-100 ks.Ako zele pobijedjivati Honda mora poceti ozbiljnije napredovati sa svojim motorom.

JFK
Formula 4
Formula 4
1. problem je što ni sami ne znaju gdje je problem (ili više problema).
2. problem je što za napredovanje treba potrošiti tokene (upravo su potrošili 2 kako sada stoji uzlaudno). Svake naredne godine je sve manje tokena na raspolaganju i manje mogućnosti za napredak. Sve što je FIA osmislila u tom pogledu mjera štednje se s druge strane reflektiralo kao omogućavanje dominacije momčadi koja je u startu napravila najbolji posao. Čak ni reset pravila nebi puno pomogao Hondi ukoliko bi se zadržao isti koncept motora V6 hybrid (a samo povećala snaga) jer opet i u tom slučaju najbolju podlogu ima trenutno dominantna ekipa.

pero iz bukurešta
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari
OggY je napisao/la:@JFK i Ferrari je prosle godine bio ocajan pa gledaj ih sad tako da bar ja Hondu ne otpisujem jos.
Uspoređuješ prošlogodišnji Ferrari i ovu Hondu!? Strašno!
lanjski Ferrari je bio svemirski brod naspram ovog debakla od Honde!

Trebali bi se nekio fanovi Mclarena javit u momčad jer očito bolje razumiju njihov problem nego sami mcLaren...

OggY
Karting
Karting
pero iz bukurešta je napisao/la:
OggY je napisao/la:@JFK i Ferrari je prosle godine bio ocajan pa gledaj ih sad tako da bar ja Hondu ne otpisujem jos.

Trebali bi se nekio fanovi Mclarena javit u momčad jer očito bolje razumiju njihov problem nego sami mcLaren...
Proslogodisnji Ferrari je bio bolji od ovogodisnje Honde ali nije bio sjajan.Ja samo navodim da je moguce napraviti veliki napredak preko zime sto je Ferrari potvrdio a ja zato jos ne otpisujem Hondu jer su sposobni napraviti preokret,a to sto ti sumnjas ili nevjerujes Hondi mislim bas me briga to je tvoje razmisljanje.

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari
Jasno je da je moguc napredak, ali u Ferrariju su znali gdje im je problem. Ferrari je 2014 isao sa manje snage u motoru, tacnije zrtvovali su brzinu zbog glupe aerodinamike, lakrdije od bolida. I danas imaju deficit sa snagom, ali taj isti jos ispravljaju, a nedavno su optuzili bivsu infrastrukturu, zbog trenutacno limitiranog bolida. Ferrari je za 3 mjeseca sredio motor, sto je pohvalno, iskoristili su njegov potencijal sa pametnim glavam iz AVL-a. Ferrari je 2013/14 usao u sferu koja mu nije bas poznata (laicki receno), usli su nespremni. Da je bogdom ova uprava bila 2013 ili 2014, Ferrari bi se sigurno borio danas za titulu.

Honda je imala godinu dana da razmisli, da li je pametno ici sa necim unikatnim (slozenim) u prvu sezonu, pogotovo kad su ograniceni za razvijanje istog. Kod Honde nije samo snaga u pitanju, izdrzljivost je isto kriticna, pa i hladjenje, tacnije cijeli paket ne funkcionise kako treba.

Mene samo brine da Honda opet ne dozivi debakl, gdje su trosili uzalud ogromne novce, dizali standarde, pa se na kraju povukli. Sad za sad ih McLaren malo izvlaci, nedaj Boze da su sami, pa Manor bi bio Mercedes za njih.

Vec sam pisao, vise mi nije smijesno ovo sa Alonsom, kako je on sretan i kako ekipa radi, ovo je postalo zalosno, mislim da bi McLaren sa Mercedesovim motorom bio rame uz rame sa Ferrarijem, mozda cak i bolji, ali eto htjeli su Hondu sad neka trpe i nek rade, a titulu jos mogu sanjat, barem do promjene pravila!
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

raca
GP3
GP3
Zeus je napisao/la:
raca je napisao/la:evo nešto za lisca, zeusa, i .... https://lh3.googleusercontent.com/-3wPW ... %2BUGC.jpg
:fakjea: teško je bit strpljiv, ali druge nema... jesi si oslobodio nedjelju za TV? :prcnjau: :kokice:

Alonso može jedino u bodove ako netko iz desetke odvali, ide mu u prilog šta može radit stvarno duge stintove, ali dosta je nizak top speed...neću se iznenadit ako bude obilaženja, McH-kao gradski autobus u Kanadi :mrgreen: :rofl:

Motor (ICU) još dobro radi, oni imaju najviše problema sa ERS sistemom. Niti ne kargaju kako treba, niti isporučuje više od 60% snage. Dokaz tome je potrošnja goriva, Perez je imao 5Kg više goriva od JB-a u zadnjoj četvrtini utrke Monaca. Moraju više motor opterećivat zbog manjka struje, ne čudi što se motori tako brzo troše...vidjet ćemo šta će napravit sa ostalih 7 tokena, tko zna da li im je to dovoljno za ono što im treba, to samo oni znaju, a to brijem većini udara po žifcima :bonk: :pivo:
Ma sad sam tek vidio tvoj post. Jučer sam šljakao od 11:00 do 1:10 bez prestanka, ali sam tv upalio još u 16h. Pošto mi je gazda glavni kuhar, bio je zaokupljen naruđbama pa nije vidio da često pogledavam na prijenos. Vidio sam kolko sam vidio, ali bez tona. Bolje išta, neg ništa. Moram ti reć da mi je i dalje teško gledat moje kak se muće.

Ferrari1345
Formula 1
Formula 1
Navija za: Glasniju F1
McLaren insists no risk of Alonso meltdown
"You guys see him regularly and you can see he is happy with the team, happy where he is now.
"He wants to win, he wants to race, he wants to compete, he is a winner, and we have the same agenda anyway.
"He told me the other day he is considering this year a test year just to be ready for next year.
"At least he doesn't put himself in a corner or a situation where he would feel frustrated."

"It is true that today there was a lot of fuel saving and not maybe easy to accept for the drivers,"
"It is not frustration; but maybe some impatience for sure. It is true that we need to fix these issues."
When it was suggested to him that perhaps Alonso's commented were a message for Honda, Boullier said: "I don't know, ask him, but it's very likely, yes."
Zvor

ALONSO FINALLY VENTS HIS FRUSTRATION AT MCLAREN-HONDA
slika

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rješavaju tako što naprave još jedan problem"

luka vz
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Slavenowsky je napisao/la:
Vec sam pisao, vise mi nije smijesno ovo sa Alonsom, kako je on sretan i kako ekipa radi, ovo je postalo zalosno, mislim da bi McLaren sa Mercedesovim motorom bio rame uz rame sa Ferrarijem, mozda cak i bolji, ali eto htjeli su Hondu sad neka trpe i nek rade, a titulu jos mogu sanjat, barem do promjene pravila!
Slažem se :thumbs:

Ono što je Ron izjavio po tom pitanju - ne želim imati motor kojeg koriste drugi, želim imati motor koji imam samo JA i da se dobavljač motora maksimalno trudi samo oko MENE.

Jasno, smatrao je da bi s Mercedesovim motorom bio poput Williamsa - tu negdje, ali nigdje - kao što su i bili proteklih sezona, ali bilo je tu još faktora...

Sada su tu gdje jesu, imaju ekskluzivna prava kao jedini konstruktor, ali su u gov***a
:zubo:

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Da pravila nisu ovako sterilna i da se svaka sitnica oko motora (ali i svega ostaloga) maksimalno ne ograničava, Honda bi lakše riješila svoje probleme i oko pouzdanosti i oko performansi. Ovako je nažalost ispalo da bi bilo bolje da je McLaren ostao na Mercedesovom motoru kojeg dobivaju Williams, FI i Lotus jer trenutno ovaj ekskluzivni motor ništa ne znači i kako se čini, teško će doći i do tamo gdje bi bili s Mercovim motorom, a kamoli ispred Mercedesa (što je glavni cilj). S ovako ograničenim razvojem motora, bojim se da je sljedeća šansa tek nova promjena pravila.

Naravno, nadam se da sam u krivu i da će i prije proradit kako treba :mrgreen:

luka vz
F1puls suradnik
F1puls suradnik
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=w3dkwXGaETE[/youtube]

Zanimljiv video o Bruceu McLarenu - o nekim prošlim, sjajnim vremenima (kraj 50-ih i 60-e)

da malo maknemo tmurne oblake s McLarenove teme

mislim napisati neku njegovu veću biografiju sa njegovim citatima i zanimljivim opisima iz autobiografije - ako bude interesa :?

JFK
Formula 4
Formula 4
OggY je napisao/la:
pero iz bukurešta je napisao/la:

Proslogodisnji Ferrari je bio bolji od ovogodisnje Honde ali nije bio sjajan.Ja samo navodim da je moguce napraviti veliki napredak preko zime sto je Ferrari potvrdio a ja zato jos ne otpisujem Hondu jer su sposobni napraviti preokret,a to sto ti sumnjas ili nevjerujes Hondi mislim bas me briga to je tvoje razmisljanje.
Prošlogodišnji Ferrari je - ako se ne varam - bio najpouzdaniji bolid na gridu. Sjećam se da je Alonso stao u Monzi, možda je bilo još jedno odustajanje ne znam, ali su redoviti završavali utrke. Znali su gdje su pogriješili tj bacili su sve karte na pouzdanost i to su odlično odradili posao, ali te karte su bile krive jer su Mercedesi napravili najbolji PU ali nešto nepouzdaniji - stoga su za ovogodišnju inačicu najveći prioritet zadali upravo na pouzdanost. Rezultat vidimo i sami 6 utrka s 1 PU.
Ferrari nije imao penala što se tiče PU u 2014, a Honda je već na rubu, a sezona je tek na trećini utrka.

Vrlo lako moguće da će i Ferrari ove godine pretrpjeti penale po korištenju broja PU, ali uz veliki napredak po pitanju performansi to im neće teško pasti. :kockastazastava:
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡