F1 Vijesti
-
Har Kl
- Formula 1
- S nama već: 7 god 11 mj
- Navija za: Mercedes
Na stranici FIA nema više Masija i Tombiazisa u organizacionoj šemi.
https://www.fia.com/administration
- zekohonda Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 4 mj
- Navija za: sve powered by honda
ohrabrujuće.Har Kl je napisao/la: 12.01.2022., 14:02 Na stranici FIA nema više Masija i Tombiazisa u organizacionoj šemi.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.
- Cale od Lewisa
- GP3
- S nama već: 5 god
- Navija za: Max Verstappen
Mercedes platio jos 10 god titula pa moraju staviti svoje ljude. 

- avetma
- Administrator
- S nama već: 10 god 5 mj
- Kontakt:
Polako, dobra je stvar što je Masi otišao, ali sad treba vidjet hoce doc neki Stefansson ili netko drugi.
Nego, zašto je Tombazis otpisan? Koji je njegov grijeh?
Nego, zašto je Tombazis otpisan? Koji je njegov grijeh?

- GP2Engine
- Karting
- S nama već: 4 god 1 mj
Navodno Masi ostaje race director, no njegov dio u FIA-i preuzima Peter Bayer, trenutni Secretary General for Motor Sport. Praktički Masi više neće imati onu svoju funkciju u FIA-i, ostaje samo RD i njega će se pomno pratiti i nadgledati da ne radi gluposti.
@avetma nadam se da sam pohvatao kako spada?
@avetma nadam se da sam pohvatao kako spada?
-
Har Kl
- Formula 1
Koji je grijeh Stefanssona?avetma je napisao/la: 12.01.2022., 17:50 Polako, dobra je stvar što je Masi otišao, ali sad treba vidjet hoce doc neki Stefansson ili netko drugi.
Nego, zašto je Tombazis otpisan? Koji je njegov grijeh?![]()
Koliko sam ja razumio ovu situaciju (a imao sam viška vremena pa sam svašta pročitao) Masi i Tombiazis nisu dobili otkaz i nisu otišli, nego se nalaze pod jednom velikom internom istragom koju provodi FIA. Istraga koja se provodi je rezultat Mercedesovog odustajanja od tužbe, koju bi vjerojatno dobili. Koliko sam zapamtio 03.02. je datum završetka istrage.
Tako da ne treba još otpisivati njih dvojicu, mada kao što @zekohonda reče, zvuči ohrabrujuće

- avetma
- Administrator
- Kontakt:
Stefansson očigledno lobira da se ugnjezdi na neki položaj.Har Kl je napisao/la: 12.01.2022., 20:05Koji je grijeh Stefanssona?avetma je napisao/la: 12.01.2022., 17:50 Polako, dobra je stvar što je Masi otišao, ali sad treba vidjet hoce doc neki Stefansson ili netko drugi.
Nego, zašto je Tombazis otpisan? Koji je njegov grijeh?![]()
Koliko sam ja razumio ovu situaciju (a imao sam viška vremena pa sam svašta pročitao) Masi i Tombiazis nisu dobili otkaz i nisu otišli, nego se nalaze pod jednom velikom internom istragom koju provodi FIA. Istraga koja se provodi je rezultat Mercedesovog odustajanja od tužbe, koju bi vjerojatno dobili. Koliko sam zapamtio 03.02. je datum završetka istrage.
Tako da ne treba još otpisivati njih dvojicu, mada kao što @zekohonda reče, zvuči ohrabrujuće![]()
A ovaj ostatak poruke, opet, kakve veze ima Tombazis, kakva tužba?
-
Har Kl
- Formula 1
Odkad je lobiranje zabranjeno?avetma je napisao/la: 12.01.2022., 20:26 Stefansson očigledno lobira da se ugnjezdi na neki položaj.
A ovaj ostatak poruke, opet, kakve veze ima Tombazis, kakva tužba?
Ja mislio da imaš neki info koji bi diskreditovao njegovo lobiranje.
Ne znam zašto je Tombazis pod istragom. Čak i ukoliko mu nađu neku krivicu, sumnjam da će javno objaviti, jer će to štetiti ugledu i FIA i prvenstva. U tom slučaju će ga u tišini skloniti.
A možda ga i vrate na staro mjesto, ukoliko se ispostavi da nije kriv.
Ti si novinar, pokušaj nas obradovati pa iskopati više informacija

Edit: kasno pročitah da si pitao kakva tužba.
Mercedes je odlučio da se ne žali na ishod prvenstva u zamjenu za istragu.
- Slavenowsky
- Formula 1
- S nama već: 10 god 4 mj
- Navija za: Ferrari
Vezano za ovu istragu koju spominjete, navodno do tada se Hamilton neće oglasavati javno. Čudi me da niko tu vijest ne prenosi? Jer navodno to bi mogao biti ključ njegovog ostanka u F1?
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...
-
Har Kl
- Formula 1
Vijesti o Hamiltonu se selektivno prenose. Tako je kako je ...Slavenowsky je napisao/la: 12.01.2022., 20:56 Vezano za ovu istragu koju spominjete, navodno do tada se Hamilton neće oglasavati javno. Čudi me da niko tu vijest ne prenosi? Jer navodno to bi mogao biti ključ njegovog ostanka u F1?
Skysport navodi, prema anonimnim visokopozicioniranim izvorima iz Mercedesa, da Mercedes još uvijek nema garanciju od Hamiltona da će voziti za njih u slijedećoj sezoni.
Nisam uvjeren da je to istina. Sa ovim anonimnim izvorima nikad ne znaš ...
Malo teža stvar u mojim očima je odbijanje Hamiltona da odgovori prvom čovjeku FIA. Navodno mu je čovjek tri puta slao poruke. Nije mu baš pametno testirati nečije strpljenje na svojoj koži.
- avetma
- Administrator
- Kontakt:
Možda da proba poslati DM na instaču? Možda Lujo ne gleda SMS... Ili je u roamingu pa isključio mobilne podatke? Tko zna, može biti svašta, na iglama smo svi, vjerujem.
Za Tombazisa me jako zanima što je. Što je to ove godine zgriješio tehnički čovjek FIA-e... Baš mi ne pada ništa na pamet
Za Tombazisa me jako zanima što je. Što je to ove godine zgriješio tehnički čovjek FIA-e... Baš mi ne pada ništa na pamet

-
Har Kl
- Formula 1
Imaš akreditaciju, pošalji upit i objasni ljudima da imaju i drugi vidovi komunikacijeavetma je napisao/la: 12.01.2022., 21:45 Možda da proba poslati DM na instaču? Možda Lujo ne gleda SMS... Ili je u roamingu pa isključio mobilne podatke? Tko zna, može biti svašta, na iglama smo svi, vjerujem.

Kad ne bi bilo crvene krpe na očima, shvatio bi da to nisu bile privatne poruke tipa kako si, nego pozivi da se očituje o raznim stvarima, između ostalog i za krštenje pravilnika i nedolazak na završnu ceremoniju.
Ugledao sam jedan citat na F1 technical pa sam malo detaljnije istražio izvor i došao do ovoga:Za Tombazisa me jako zanima što je. Što je to ove godine zgriješio tehnički čovjek FIA-e... Baš mi ne pada ništa na pamet![]()
https://formularapida.net/wolff-speaks- ... adds-more/Wolff: “I expect the commission to not only come up with words but with actions, and we will hold them accountable for actions, as we cannot continue in a sport that is meant to be sport followed by entertainment and not the other way around where we are held ransom by ad hoc decisions in any field – be it technical or sporting. Therefore there needs to be clear measures in place before the start of the season so every driver, every team, and the fans, understand what’s on and what is not on.”
Masi je zadužen za sportske detalje, a Tombazis za tehničke.
Opet, kad ne bi bilo crvene krpe i kad bi se vratio starim novinarskim korijenima, vrlo brzo bi nadošao na moguće razloge za istragu Tombazisa. Ja imam dosta ideja, ali nemam pokriće pa mi se ne iznose

- avetma
- Administrator
- Kontakt:
To tako ne funkcionira.Har Kl je napisao/la: 12.01.2022., 21:52 Imaš akreditaciju, pošalji upit i objasni ljudima da imaju i drugi vidovi komunikacije![]()
Tko ti je izvor?Har Kl je napisao/la: 12.01.2022., 21:52 Kad ne bi bilo crvene krpe na očima, shvatio bi da to nisu bile privatne poruke tipa kako si, nego pozivi da se očituje o raznim stvarima, između ostalog i za krštenje pravilnika i nedolazak na završnu ceremoniju.
Meni baš ne pada nijedna ideja na pamet... Za što je to Tombazis kriv prošle sezone, što je s tehničke strane napravljeno loše? Odnosno, koji bi mogući razlog bio da Mercedes zatraži razrješenje FIA-inog tehničkog šefa...Har Kl je napisao/la: 12.01.2022., 21:52 Opet, kad ne bi bilo crvene krpe i kad bi se vratio starim novinarskim korijenima, vrlo brzo bi nadošao na moguće razloge za istragu Tombazisa. Ja imam dosta ideja, ali nemam pokriće pa mi se ne iznose![]()

-
Har Kl
- Formula 1
1. Znam, ali sam pomislio na osnovu tvog odgovora da ti ne znaš. Mislio sam da su postroženi kriteriji za trolanje
2. Ben Sulayem - press konferencija
Evo i prvi link nakon jednostavnog Google.
https://www.pitpass.com/71672/Hamilton- ... en-Sulayem
3. Već odgovoreno

3. Već odgovoreno

- OffLiberyMedia
- Karting
- S nama već: 6 god
- Navija za: Da Massi dobije otkaz
Naravno da je tehnički direktor FIA-e kriv. Pa pobogu Hamdo nije osvojio titulu, ko će biti kriv osim TD, zašto nije stavio tehnički pravilnik koji ide na ruku Mercu. Dobro, napravio je, al što ne malo više? Ne može hamdo bez pola sekunde bržeg bolida... Ne shvata to, eto zato tužba.
Nikome ne želim da dobije otkaz osim Michael Masiju.
- avetma
- Administrator
- Kontakt:
Znači, Marca je izvor. Ne znam, zaista, možda nema njegov broj u imeniku, može stvarno biti svašta.Har Kl je napisao/la: 12.01.2022., 22:44 1. Znam, ali sam pomislio na osnovu tvog odgovora da ti ne znaš. Mislio sam da su postroženi kriteriji za trolanje![]()
3. Već odgovoreno![]()
Za Tombazisa još nisam vidio konkretno što je čovjek zgriješio da bi išao u paketu s Masijem. Valjda ćemo čuti neki info uskoro...