VN Kine (Shanghai circuit), 07.-09. travnja 2017.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

HeatBlast44
Baniran
Baniran
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Mc'Laren, Lewis, Wehrlein
Viper je napisao/la:Da nijw bilo SC-a Hamilton bi morao u boks i završio bi iza Vettela. Što kažeš na to?
Na to samo kažem taktička pobjeda.
Ali čuj ovo, mogao je Vettel ostati na stazi iza Lewisa tokom VSC, pa onda u box tokom SC, em ne bi gubio pozicije, em bi imao sanse za pobjedu. Šta ti kažeš na ovo?
slikaslika

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Scuderia Ferrari
Mogao je onda bi ga na stazi pretekao kasnije, a ne taktički! :belj: <3
Sisu (fin.)

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
HeatBlast44 je napisao/la:
Viper je napisao/la:Da nijw bilo SC-a Hamilton bi morao u boks i završio bi iza Vettela. Što kažeš na to?
Na to samo kažem taktička pobjeda.
Ali čuj ovo, mogao je Vettel ostati na stazi iza Lewisa tokom VSC, pa onda u box tokom SC, em ne bi gubio pozicije, em bi imao sanse za pobjedu. Šta ti kažeš na ovo?
...što samo potvrđuje našu tezu da nitko nije "dominirao" danas...malo sreće sa jedne strane, malo nesreće sa druge.

Simple.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

HeatBlast44
Baniran
Baniran
Ja sam rekao da je Lewis dominirao samo iz razloga sto je vodio sve krugove na utrci i ostvario je Grand Slam, to jest sve najbolje sto se moze ostvariti na jednoj trci, ali sam rekao da nije dominacija kao prije sto je bila recimo 2014 kad je pobjedio.

@Ferrari Maniac to cemo aBd tek vidjeti za 7 dana, samo da ne bude SC, VSC i tako tih taktickih pokusaja :thumbs:
slikaslika

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
Tome se i ja veselim, sada više provociram/potenciram jer smo svi nabrijani na cijelu situaciju..... :zubo: :thumbs:
Sisu (fin.)

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god
Navija za: Ferrari
Govoriti da SC nije odmogao Sebu :facepalm: .. Al to je to, nekad ti pomogne, nekad ti odmogne.. Jednu utrku donese, drugu odnese.. Sreca pa je sljedeca utrka vrlo brzo :cool:
Fino Alla Fine

DaveGilmour
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Sve driven by Verstappen
Bottasove piruete https://twitter.com/f1writers/status/851001845837385728

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Aj jednom.. Al 2 puta :mrgreen:
Fino Alla Fine

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 5 mj
Kontakt:
Mislim da će ova godina biti najjača u povijesti Formule 1. Bolidi su naočigled teži za upravljanje, razlike među timskim kolegama su ogromne čak usprkos modernoj eri gdje su svi 100% fit i lupaju nemilice po simulatoru. Pomalo mi je nevjerojatno mi je da je F1 napokon tako pogodila s pravilima.

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
Meni isto izgleda kao pun pogodak.. Ne pamtim bas nista sa proslogodisnje VN Kine ali od ove cu upamtiti par pretjecanja..
Fino Alla Fine

f1zd
F1puls konstruktorski prvak
F1puls konstruktorski prvak
S nama već: 9 god 5 mj
Navija za: Vettel,Ferrari
CrashOverride je napisao/la:Meni isto izgleda kao pun pogodak.. Ne pamtim bas nista sa proslogodisnje VN Kine ali od ove cu upamtiti par pretjecanja..
Vidim navijaš za Ferrari, kako onda ne pamtiš? :mrgreen:

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
#f1zd
Hahahahahahaha... A ono, pretjecanja sam mislio :mrgreen: Falio sam u izboru rijeci ..
Fino Alla Fine

renato2107
GP3
GP3
S nama već: 9 god 3 mj
Ferrari je napisao/la:Da nije izašao SC Vettel bi vodio utrku. Bio je na 17 sec od Hamiltona nakon promjene guma, a za obaviti zaustavljanje treba neke 22-23 sec.
Bio bi komotno prvi jer bi svi ispred ušli u boks za krug ili dva.

Šteta...peh, ali to je tako. Bahrain će biti bolji.
Tako je.

To je kocka s boksom s VSC, em ne znaš kolko će trajati, em ne znaš koće li prijeći u SC.

Kad si na pravom mjestu na stazi, i SC traje krug dva onda je dobitan, odvezu krug skoro punom brzinom, i s izgubljenim vremenom u boksu je taman ono minimalno vrijeme po krugu.

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
Baš mi je sinulo zašto je Vettel onako stao na gridu prije starta. Netko ovdje na forumu je spomenuo da između 1. i 2. mjesta na gridu prolazi trkaća linija, tako da je Vettel vjerojatno pokušao iskoristiti tu prednost, pogotovo zato što je ta linija bliža njegovoj pozicije bila nego Hamiltonovoj. Nažalost ništa od toga nije bilo. Stvarno se nadam da će Ferrari popraviti startove jer Mercedes je očito jako napredovao na tom području i iako je sada zabranjeno ikako pomagati vozaču na startu, bila je ona Piolina analiza gdje je pokazao da je Mercedes pomogao vozačima našavši referentnu točku na spojci, pa je njima lakše doći do tog sweetspota, a bilo bi jako korisno da i Ferrari poradi na tome. Zamislite da se Vettel uspije kvalificirati prvi i onda mu se dogodi start kakav je imao danas - sigurno bi izgubio poziciju od Hamste...
I još jedna stvar - je li još nekome bio jako čudan nastavak utrke nakon SC-a. Svi su bili razmaknuti kao da je još uvijek bio onaj "autopilot" koji je pod VSC-om. Nije se uopće zgusnuo poredak a mislim da su vozili neka 3 kruga iza SC-a. Znam da su im bile hladne gume, ali za 3 kruga vi svi morali stići vodećeg, ipak "cestovni auto" određuje pace.... :misli:
Sisu (fin.)

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Da netko je iz kontrole utrke fulao kada je SC izašao vani...kao da su bolidi bili pod VSC-om, a pravi SC je bio vani samo zbog kozmetike :D
Trebali su se odmah svi zgusnuti jer je bio tek 3. krug i nije bilo auta koji su zaostajali za puni krug...
Neobicno.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Carillo
Karting
Karting
S nama već: 8 god 3 mj
Čestitke Hamiltonu :thumbs:

Nakon druge utrke, još uvijek ostajem pri zaključku da Ferrari ima najbolji race pace, minimalno ispred Mercedesa. Međutim, ta minimalna prednost nije dovoljna za izravno pretjecanje na stazi, a Hamilton je u jednom krugu (kvalifikacijama) jednostavno najbolji, i zato je Hamilton ipak mali favorit za sljedeće utrke.
Ako ostane ovakav odnos snaga, Ferrariju će u budućnosti za pobjedu trebati dvije stvari:
1. Taktika i strategija na najvišoj razini, besprijekorne odluke kada u boks i nepogrešivo odrađivanje istih
2. Vettelova sposobnost da pretekne bolid od kojeg je minimalno brži, ali nedovoljno za jednostavno pretjecanje tipkom na DRS (u prijevodu: vozačka sposobnost i malo hrabrosti i ludosti, ono što ima mali Max). Danas je, primjerice, trebao preći Kimija u roku krug-dva, a trebalo mu je 10 krugova. Da ga je prešao odmah, Hamilton ne bi odmakao i šansa za pobjedu bila bi veća).

Mislim da Ferrari ne ispunjava u dovoljnoj mjeri nijednu točku, i zato je favorit trenutno Hamilton.

Max DOTD, fenomenalna vožnja :klanjam: , Alonso opet odličan :klanjam: (Honda smeće - šteta talenta), Sainz odličan.

Utrka vrhunska, puno bolja od prošle.

monkeyseat
Formula 2
Formula 2
S nama već: 8 god 8 mj
Navija za: Diversity
Dobro jutro :-)
Šta reć za utrku? Sadržajna i napeta. Drago mi je da u obje utrke razmak između prvog i drugog nije ukupno veći od 20 sekundi. Nadam se da će obje vodeće momčadi imat sličan (ako ne i isti) razvoj bolida kroz sezonu, a bilo bi lijepo i da RB krene u smanjivanje zaostatka.
Ferrari bi trebao imat dogovor među vozačima tipa: ako ne prestigneš ovog ispred sebe unutar 5 krugova prepusti poziciju timskom kolegi (naravno ako mu je ovaj na repu, a ne pola minute iza :-)). Ako ovaj to ne iskoristi vrati mu je. Previše dragocijenih sekundi je otišlo, a bilo je očigledno da Kimi ne može prestić i pratit ritam vodećih. Nešto je mljeo da nešto mora stiskat, ali nisam razumio šta. Također nemam pojma šta su čekali sa odlaskom u boks kad je stalno spominjao da mu gume odlaze. Nadam se da će se u slijedećim utrkama boriti s Bottasom za mjesto na podiju jer u suprotnom će od potpisa ugovora bit udaljen kao i on najviše stepenice na podiju.
Nisam ljubitelj Maxa, ali danas je odvozio maestralno. Većinu posla je napravio u početnim krugovima i polako je na putu da bude broj 1 u momčadi.
Potez Seba (a pogotovo kad su se par metara dalje dotaknuli kotačima) mi je skoro izazvao srčani i slika Webbera mi se ukazala ispred očiju, ali ipak je bio hrabar potez i obojica su pametno odvozili.
Ham rutinski, ali nije to bila baš turistička vožnja kao ranijih godina. Sada si ne može priuštit grešku ispred jer Crvendać puše za vratom i snifa Petronas gorivo iz auspuha.
Trenutak kad je Bottas (koju riječ odabrati...) preletio Nanda me podsjetio na šamarčinu matere u osnovnoj školi. Nisam stigao ni trepnut, a lice nabubrilo :-) Nek si na kacigu zalijepi sliku puža, a na kučici logo Honde. Možda mu tako otkažu ugovor, pa ga netko uzme jer ima u tom čovjeku još vatre i divim mu se. Žalosno je gledati ga kako se muči, ali što je tu je. Kip pušing lajk hel :-)
Sve u svemu, sezona je tek započela, a za tjedan dana će ionako uzavrele bolide i vozačke mozgove dočekati Bahrainska pustinja i pijesak u očima :-)
ˇU jednom vrtu među cvijećem, sićušan grad se sakrio. U njemu žive mala bića, kažu da Graškograd je to.
To znamo samo ti i ja, hajmo ih posjetiti sad i vidjet ćete sitno zrnje i njihov Graškograd!ˇ

Alonso king
GP3
GP3
S nama već: 9 god 6 mj
Navija za: Fernando Alonso
Imali smo danas i zanimljive team radio poruke ...bilo je psovki i smijanja, ali opet i opet nekako mi se Alonsovi isticu : Pit: Sainz is quickest on the track right now
Alonso: I'm quickest on the track through the corners (mozda nisam najtocnije napisao ali tako je nesto bilo) i naravno Maxovo ridicolous

HeatBlast44
Baniran
Baniran
al' Alonso pocinje srat, aaaaj najbrze vozim u karijeri, aaaaj nikad nisam bolje kvale odvezao, aaaaaaj kakvu sam trku odvezao, aaaaaj kako kroz krivine idem... oprao je s time, a sezona nije ni počela kako treba :chill:
slikaslika

senja
Baniran
Baniran
S nama već: 9 god 10 mj
Navija za: Vettel
Ferrari Maniac je napisao/la:Kockao se strategijom, a ne sa SC-om. Tako možeš reći da se svaki vozač kocka kad uđe u boks jer ne zna hoće li se netko razbiti i izazvati SC. To jel bi mu se isplatilo ili ne ne znamo jer nismo vidjeli njegov pace na softu u odnosu na intermedije drugih u toj fazi utrke, a bilo bi jako zanimljivo vidjeti. S obzirom da se Giovi skoro odmah nakon Vettelove promjene guma razbio i svi su išli mjenjati gume u tom trenutku za pretpostaviti je da bi bio brži od ovih na intermedijama da oni nisu išli mjenjati pod SC-om
Ma ne samo da bi bio brži (Hulk je tada na S postavio najbrži krug) nego je i ulazak u boks za vrijeme VSC uvijek prednost, jer ovi na stazi moraju ići puno sporije. I sa tim se boksom ne gubi puno. To je idealan trenutak za ulazak u boks. Ali da nije kasnijeg SC-a bilo, to bi bila dobitna kombinacija.
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡