F1 Vijesti

šŸ“° Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: sve powered by honda
spominjao se bio andrettii prije...
ja sam očekivao da će recimo kupitit haas, a ne sauber.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

pigmalion
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
Da. Logičnije bi bilo da uzmu Haas, ima dio svoje baze u SAD-u......
Ajd, vidjet' ćemo.

Tj. Sauber je sâm po sebi, dobra kupovina. Vrlo, vrlo uigran tim, ekipa, inženjering.......

Naravno, ja bih radije potpuno novu ekipu u F1, joÅ” bar jednu uz ove postojeće ekipe.......
......ne mogu, ali hoću...... :mrgreen: .....biti po svome,.....

Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
MGU-H odlazi u istoriju, prema pisanju Grunera.
I Audi, Porsche i Honda su tađer bili prisutni sastanaku :thumbs:
https://twitter.com/tgruener/status/1436603116842110982

Iceman
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, KR7
Jos kad bi motor bio malo laksi i glasniji

blown diffuser
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 7 mj
Navija za: Love Parade
Iceman je napisao/la: 11.09.2021., 14:09 Jos kad bi motor bio malo laksi i glasniji
Ako maknu mgu-h bit će glasniji sigurno.
slika
God save Politicians God save our friends the 'Pigs'
God save Idi Amin and God save Ronald Biggs

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Ali onda vjerovatno dolazi joÅ” jedan MGU-K? Jer su govorili da će povećati snagu koju dobijaju iz struje...

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
blown diffuser je napisao/la: 11.09.2021., 14:25
Iceman je napisao/la: 11.09.2021., 14:09 Jos kad bi motor bio malo laksi i glasniji
Ako maknu mgu-h bit će glasniji sigurno.
Mislim da je to jedina "prednost" uklanjanjem mgu-h...

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
Nadam se da cemo vidjet legendu iz capljine opet

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 8 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Jel se ovaj lik sprda? Jednu trku je uzeo kao mjerilo a ignorise cinjenicu da je Perez uspio da bude brzi u kvalama od Maxa i da pobijedi na utrci, Pierre nije bio ni blizu Maxu u onih 11 utrka, nijednom bukvalno mu nije ni prismrdio i sad ovakve izjave :facepalm:
https://twitter.com/ESPNF1/status/1436662985595015174
slikaslika

jenson
Formula 4
Formula 4
S nama već: 8 god 10 mj
Navija za: Alpine, Gasly
@LH44
I ja mislim da mu je bolje da Ŕuti i vozi, tako bi možda i dobio drugu priliku u Red Bullu.

pigmalion
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
Neka se Gasly okani Red Bulla, baÅ” kao Ricciardo, Sainz, Vettel,.........
......ne mogu, ali hoću...... :mrgreen: .....biti po svome,.....

Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

Ibarac00
GP3
GP3
S nama već: 7 god 9 mj
Navija za: Sergio Perez, FI, SF.
Aragon nije razočarao, da vidimo sad tu Monzu.

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

LH44
Formula 1
Formula 1
jenson je napisao/la: 12.09.2021., 11:59 @LH44
I ja mislim da mu je bolje da Ŕuti i vozi, tako bi možda i dobio drugu priliku u Red Bullu.
Ma bas plitko gleda na cijelu stvar poredeci rezultat jedne utrke i zaboravlja cinjenicu da ga je Max deklasirao na nacin koji nisam vidio u zadnjih 5-6 godina, dok je Perez barem uspio da bude na razini Maxa i u kvalama i u utrkama iako je nekonzistentan i ne moze sastavit 3 dobra vikenda, opet je barem pokazao da moze da prati Maxa, Gasly to nije nijednom pokazao.
slikaslika

Maxi09
Karting
Karting
S nama već: 8 god 3 mj
Navija za: Red Bull
LH44 je napisao/la: 13.09.2021., 13:21
jenson je napisao/la: 12.09.2021., 11:59 @LH44
Ma bas plitko gleda na cijelu stvar poredeci rezultat jedne utrke i zaboravlja cinjenicu da ga je Max deklasirao na nacin koji nisam vidio u zadnjih 5-6 godina, dok je Perez barem uspio da bude na razini Maxa i u kvalama i u utrkama iako je nekonzistentan i ne moze sastavit 3 dobra vikenda, opet je barem pokazao da moze da prati Maxa, Gasly to nije nijednom pokazao.
Perez je bio u blizini Maxa u Imoli gdje se samo u kvalama uspio istaknuti, a u utrci bolje da se nije ni pojavio.
Sljedeća utrka u kojoj je bio kompetentan je Baku gdje je fakat ostvario odličan posao i čuvao leđa Maxu cijelu utrku na kraju dobivÅ”i utrku zbog puknute gume.
Od svih ostalih vikenda ne pamtim gdje je bio na manje od pola sekunde unutar Maxovog vremena.

Slažem se da Gasly nije niŔta viŔe pokazao. Jedina utrka u kojoj je "parirao" Maxu je bila VN Britanije Ŕto ga je smjestilo odmah iza Maxa na startu sa 3 desetinke zaostatka, ali je u utrci držao sasvim solidan tempo.
Ono Ŕto bih rekao da ide na mlin Perezu je upravljivost RB bolida ove sezone u odnosu na 2019 gdje je bolid bio na rubu kontrole kojeg je Max mogao ukrotiti. Volio bih vidjeti Ŕto bi Pierre radio s ovogodiŔnjim bolidom jer definitivno ima odličan pace kada bolid ima stabilniji zadnji kraj Ŕto možemo i vidjeti u AT.

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
MaŔio sam tempu, pa ovo ispod u McLarenovu napisao bio :mrgreen:

MiÅ”ljenja sam da bi Red Bull imao puno stabilniju ekipu proÅ”le sezone i ove, da nisu Gasly-a nogirali iz ekipe na pola sezone. Nije se mogao naći u tih pola godine s bolidom, ali od Albona nisam očekivao niÅ”ta bolje i tako se ispostavilo. Perez je doveden u RB kao stabilan vozač sa 10-godiÅ”njim iskustvom i dosad u RB-u je malo čime to pokazao.

Gasly je veći potencijal od obojice nasljednika i vjerujem da bi u 2020. i 2021. Red Bull s njim imao mnogo jaču drugu stranu garaže. Ali bih se složio da su njegove kritike upućene prema Perezu nekorektne, jer on s tim polugodiÅ”njim iskustvom u Red Bullu nema pokrića za takvo neÅ”to.

LH44
Formula 1
Formula 1
To da je Gasly veci potencijal od Pereza stoji, mladji je i idalje ima puno da nauci, a ima talenat da to sto stekne iskustvom iskoristi, ali trenutno je Perez bolja opcija jer covjek se jednostavno uspio bolje prilagoditi bolidu koji je u Red Bullu specifican i to se vidilo odmah u pocetku sezone kad je Perez upravo to poentirao da se bolidu Red Bulla treba prilagoditi jer nije kao drugi bolidi koje je do tad vozio, dok je Gasly pokusavao da postavlja bolid kako njegovom stilu voznje odgovara, tj. on je bolid prilagodjavao sebi umjesto da se on sam prilagodjava bolidu. Performanse u Alpha Tauriju iako su dobre, opet vozi protiv Tsunode kojem je prva sezona pa onda mu ne pravi nikakav pritisak i nemamo referencu koliko je Gasly zapravo dobar, jos kad uzmemo u obzir ove izjave gdje on poredi sebe i Pereza spram jedne trke, a ne gleda na cinjenicu da je Perezu poslo za rukom da dobije Maxa u kvalama i pobijedi u bolidu u kojem i Max pobjedjuje, onda mozemo zakljuciti da i nije bas pretjerano mnogo sazrio od te 2019. :bonk:
Maxi09 je napisao/la: 13.09.2021., 15:19 Perez je bio u blizini Maxa u Imoli gdje se samo u kvalama uspio istaknuti, a u utrci bolje da se nije ni pojavio.
Sljedeća utrka u kojoj je bio kompetentan je Baku gdje je fakat ostvario odličan posao i čuvao leđa Maxu cijelu utrku na kraju dobivÅ”i utrku zbog puknute gume.
Od svih ostalih vikenda ne pamtim gdje je bio na manje od pola sekunde unutar Maxovog vremena.

Slažem se da Gasly nije niŔta viŔe pokazao. Jedina utrka u kojoj je "parirao" Maxu je bila VN Britanije Ŕto ga je smjestilo odmah iza Maxa na startu sa 3 desetinke zaostatka, ali je u utrci držao sasvim solidan tempo.
Ono Ŕto bih rekao da ide na mlin Perezu je upravljivost RB bolida ove sezone u odnosu na 2019 gdje je bolid bio na rubu kontrole kojeg je Max mogao ukrotiti. Volio bih vidjeti Ŕto bi Pierre radio s ovogodiŔnjim bolidom jer definitivno ima odličan pace kada bolid ima stabilniji zadnji kraj Ŕto možemo i vidjeti u AT.
Nije Perez u Imoli bio brzi u kvalama slucajno nego je odvezao odlican krug + je bio nezadovoljan jer je mogao i bolje, a onda u Bakuu iako je kvale losije odvezao, na utrci je imao tempo na razini Maxa, egal su bili i nije Perez dobio tu trku samo zbog puknuca gume kod Maxa i Hamiltonovog izlijetanja, nego je odvezao utrku na nivou i iskoristio sve sto mu je bilo ponudjeno, mozda me sjecanje ne sluzi, ali ako se ne varam Perez je mogao povesti utrku nakon prvog zaustavljanja da nije imao sporiji box, dakle vozio je izvanredno. To je nesto sto nismo vidjeli od Gaslya cijelih 11 utrka, a Perez je to uradio u bolidu koji je vozio samo na testiranjima i par GP vikenda. To je ta razlika u prilagodbi, niko od Pereza nije ni ocekivao da bude konzistentan, isto kao sto niko ne ocekuje od Sainza ili Ricciarda da budu svaki vikend na nivou timskih kolega, ali barem je potrebno da dokaze da kad se sastavi s bolidom da moze da bude na nivou timskog kolege, sto je Perez uradio i to u prvih 5 utrka, dok Gasly nije uradio za 11 utrka, a Red Bullu je to bitno, a ne cinjenica da je Gasly tad bio neiskusan pa se zato nije prilagodio, a Perez ima 10 godina iza sebe, samo performanse i rezultati ih interesuju, pogotovo jer je Max 2016 digao standarde Red Bulla i pokazao da je se moguce brzo prilagoditi bolidu.
slikaslika

Ibarac00
GP3
GP3
S nama već: 7 god 9 mj
Navija za: Sergio Perez, FI, SF.
Vettel-Ferrari je napisao/la: 13.09.2021., 15:31 MaŔio sam tempu, pa ovo ispod u McLarenovu napisao bio :mrgreen:

MiÅ”ljenja sam da bi Red Bull imao puno stabilniju ekipu proÅ”le sezone i ove, da nisu Gasly-a nogirali iz ekipe na pola sezone. Nije se mogao naći u tih pola godine s bolidom, ali od Albona nisam očekivao niÅ”ta bolje i tako se ispostavilo. Perez je doveden u RB kao stabilan vozač sa 10-godiÅ”njim iskustvom i dosad u RB-u je malo čime to pokazao.

Gasly je veći potencijal od obojice nasljednika i vjerujem da bi u 2020. i 2021. Red Bull s njim imao mnogo jaču drugu stranu garaže. Ali bih se složio da su njegove kritike upućene prema Perezu nekorektne, jer on s tim polugodiÅ”njim iskustvom u Red Bullu nema pokrića za takvo neÅ”to.
MiŔljenja sam da je RB Pereza trebao dovesti joŔ prije 2 godine ili Sainza.
Gasley je dost kur*evit momak, vidim mu to po izjavama, opće momak nema Å”iru sliku igre. Kad bi se vratio u RB kad ga ne bi iÅ”lo, a ne bi, opet bi se krenio žalit u javnosti kako ovo kako ono.
Nisam to o Perezu vidio, njegov vrhunac alibija jr bio da je bolid zajdbam i da mu se treba prilagoditi.
Gasley i Albon em sto u Q nisu na razini, u sasvim normalnim utrkama nisu uspili se probiti naprijed dok je Max uredno zavŔavao ispred midfielda 30-40 sec.

Sad druga stvar, da je kojim slučajem RB uzeo motor i dijelove Maxu, Max bi se uspio probiti vjerojatno ne dalje od 10 mjesta. RB nikako nije dobro izgledao na stazi i McLaren je ovo dobio na čisti pace. Opće im nije bio potreban ovaj metež svakako bi pobijedili.

Sama utrka mi je bila dosadna, ova dva su se sudarila, Max je htio previŔe, Hamilton nije dao mjesta, oba odustala poprilično poŔteno, sudar je na kraju izgledao spektakularno a bio je poprilicno jednostavan.
McLareni odlični, a to sam i pred postavio prije utrke.
Bottas odličan.

U Rusiji očekujem napetu borbu između Mercedesa i RBa. Te možda neki novi kontakt poÅ”to ima pravca do prvog zavoja. Ako Max ne uzme novi motor.

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
Ja sam smatrao da je RB pogrijeŔio kad su otpustili Gasly, iako sam razumio njihovu odluku. Gasly je stvarno loŔe odvezao taj stint pored Maxa.
Ali kad pogledamo performanse Pereza pored Maxa, imam osjećaj da je Gasly bolje vozio od Pereza. Tad je RB bio treća ekipa puno viÅ”e je koÅ”tao zaostatak od 0.5 sec. za Maxom nego Å”to je to slučaj ove sezone.
A Perez je i pored ovako loŔih rezultata dobio ugovor na pola sezone.

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
Kontam da je dobio za dogodine zbog iskustva jer stižu novi bolidi.
Odgovori
šŸ‘€ Registriraj se Prijavi se ⚔