F1 Vijesti

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

nelinjo
Formula 2
Formula 2
S nama već: 7 god 3 mj
Navija za: Ferrari
Ferrari je napisao/la: 10.08.2021., 14:20
nelinjo je napisao/la: 10.08.2021., 11:15 "Ferrari svo vrijeme vozi sa pogonskom jedinicom iz 2020. godine." :lolz:
Nije. To su gluposti. To je novi motor, koji je zapečaćen, ali određeni dijelovi su ostavljeni u rezervi tj. ne moraš ih odmah na početku sezone uvesti, već samo "prijaviti"
Koliko sam shvatio, gotovo svi elektro dijelovi su bili prošlogodišnji. Za dvije do 3 trke uvode nove dijelove.
Bivši navijač Juventusa, a ubrzo i Ferrarija!

monkeyseat
Formula 2
Formula 2
S nama već: 8 god 8 mj
Navija za: Diversity
ˇU jednom vrtu među cvijećem, sićušan grad se sakrio. U njemu žive mala bića, kažu da Graškograd je to.
To znamo samo ti i ja, hajmo ih posjetiti sad i vidjet ćete sitno zrnje i njihov Graškograd!ˇ

jenson
Formula 4
Formula 4
S nama već: 8 god 10 mj
Navija za: Alpine, Gasly

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: sve powered by honda
malo o mojima i budućnosti. a ja mislio da conclude znači nepovratni odlazak.
https://www.planetf1.com/news/honda-pos ... f1-return/
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Njima treba fee za povratak klepit na 200 miliona 😎
Fino Alla Fine

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
CrashOverride je napisao/la: 24.08.2021., 09:22 Njima treba fee za povratak klepit na 200 miliona 😎
Pametnija solucija bi bila da im plate 200m da se vrate ;)

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 8 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Har Kl je napisao/la: 24.08.2021., 17:52
CrashOverride je napisao/la: 24.08.2021., 09:22 Njima treba fee za povratak klepit na 200 miliona 😎
odmah ce i ostali traziti :bonk:
slikaslika

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Ma ja... 500...
Fino Alla Fine

wapi Verified
GP3
GP3
S nama već: 8 god 2 mj
Ako si u najvecih 10 proizvodaca automobila, a vise od dvije godine nemas barem 50% u nekoj f1 momčadi onda ne mozes dobiti homologaciju novog automobila. Dok se to ne uvede imat cemo šupljake u upravnim odborima koji ce se preseravati o tome da li F1 doprinosi brandu ili ne….. Trebalo bi ih biti sram da nemaju F1 momčad, a ne da o tome uopće razmišljaju.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Honda je "piškit ću kakit ću" s F1...omo brate mili više.

Šta svaki puta spucate stotine milijuna pa izlazite bez da išta osvojite, pa sada u procesu izlaska govorite da postoji mogućnost povrata? Koja je svrha?
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: sve powered by honda
Ferrari je napisao/la: 24.08.2021., 22:07 Honda je "piškit ću kakit ću" s F1...omo brate mili više.

Šta svaki puta spucate stotine milijuna pa izlazite bez da išta osvojite, pa sada u procesu izlaska govorite da postoji mogućnost povrata? Koja je svrha?
Užas. Kako kome u upravi (i vjerojatno i nadzornom odboru) šune.
Vazda kad se izabere novi ceo se priča je li bivši Racer ili ne.
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Har Kl
Formula 1
Formula 1
CrashOverride je napisao/la: 24.08.2021., 20:33
Ma ja... 500...
Što se mene tiče može. Ali za tu lovu moraju da dovedu svoju "braću" iz Toyote :zubo:
wapi je napisao/la: 24.08.2021., 21:14 Ako si u najvecih 10 proizvodaca automobila, a vise od dvije godine nemas barem 50% u nekoj f1 momčadi onda ne mozes dobiti homologaciju novog automobila. Dok se to ne uvede imat cemo šupljake u upravnim odborima koji ce se preseravati o tome da li F1 doprinosi brandu ili ne….. Trebalo bi ih biti sram da nemaju F1 momčad, a ne da o tome uopće razmišljaju.
Živiš u prošlosti kolega. Ja kako vidim sadašnjost, imamo F1 sa tri proizvođača motora. Od njih tri jedan (Renault) mi izgleda bliži odlasku, nego ostanku u F1. Lako se može desiti da spadne knjiga na dva slova pa da gledamo Indianapolis 2005. cijelu sezonu.
Nema njih šta biti sram. Očito je da F1 nije više privlačna proizvođačima automobila. Oni (F1) su ti koje bi se trebali sramiti zašto nisu interesantna serija Fordu, Toyotu, VW i BMW.
Novac sigurno nije problem ni Hondi, a ni ostalim imenima.

zjurina
Formula 1
Formula 1
Navija za: Leclerc, Ferrari.Honda
Uveli su tolika pravila - čitaj restrikcije da uopće nije ćudno to što kažeš - "Nema njih šta biti sram. Očito je da F1 nije više privlačna proizvođačima automobila. Oni (F1) su ti koje bi se trebali sramiti zašto nisu interesantna serija Fordu, Toyotu, VW i BMW. "

Dam se kladit da u godini dana da se da više slobode u izboru i proizvodnji motora, bolida i aerodinamike, zainteresiranost za F1 bi porasla i više od 50%
slika

zjurina
Formula 1
Formula 1
Navija za: Leclerc, Ferrari.Honda
Kolko sam vidio i u WECu nije ništa bolje (24H of le Mans) - Toyota vodila sama svoju utrku, bez konkurencije, iza njih Alpine isti slučaj, pa Glickenhaus itd.

Iza njih GTi isto - sve se svelo na Ferrari i Porsche, a par Corvetta i Astona su samo figurirali tek tolko.

Nije bilo nijednog Lamborghinija, nijednog McLarena, nijednog Forda GT - wtf :bonk: :facepalm: :bang:

Veeliki EDIT: nadam se duboko da će se neke stvari promijeniti slijedeće sezone i za jedne i za druge, odnosno i za F1 i za WEC.
slika

wapi Verified
GP3
GP3
Har Kl je napisao/la: 24.08.2021., 23:29 Živiš u prošlosti kolega. Ja kako vidim sadašnjost, imamo F1 sa tri proizvođača motora. Od njih tri jedan (Renault) mi izgleda bliži odlasku, nego ostanku u F1. Lako se može desiti da spadne knjiga na dva slova pa da gledamo Indianapolis 2005. cijelu sezonu.
Nema njih šta biti sram. Očito je da F1 nije više privlačna proizvođačima automobila. Oni (F1) su ti koje bi se trebali sramiti zašto nisu interesantna serija Fordu, Toyotu, VW i BMW.
Ista stvar u wrcu ili wecu, ili Fe. Dakle nije problem u F1 nego u tome da modernoj auto industriji ne treba motosport nego Oprah show.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Glavni problem je taj što proizvođači neće ulaziti u neku visoku kategoriju motorsporta, AKO im nije garantiran uspjeh na ovaj ili onaj način.

Svi su oni korporacije i strah ih je poraza i lošeg PR-a. Daleko je to od nekih davnih vremena kada se ulazilo u utrkivanje kako bi se dokazali, pobijedili pošteno jedni druge i na kraju dobili najbolju moguću reklamu.

Danas svi čim sjednu za stol postavljaju uvjete, tehnički pravilnik kakav bi njima pasao jer im daje veću šansu uspjeha i dominacije itd.

Sve je to u kurcu. Zato ja cijenim Ferrari i McLaren. Ljudi su tu od početka, kroz sranja i kroz uspjehe. Ako ih netko dobije, jebiga. To je dio utrkivanja za njih jer su navikli na to.
slika slika

Har Kl
Formula 1
Formula 1
wapi je napisao/la: 25.08.2021., 07:31
Har Kl je napisao/la: 24.08.2021., 23:29 Živiš u prošlosti kolega. Ja kako vidim sadašnjost, imamo F1 sa tri proizvođača motora. Od njih tri jedan (Renault) mi izgleda bliži odlasku, nego ostanku u F1. Lako se može desiti da spadne knjiga na dva slova pa da gledamo Indianapolis 2005. cijelu sezonu.
Ista stvar u wrcu ili wecu, ili Fe. Dakle nije problem u F1 nego u tome da modernoj auto industriji ne treba motosport nego Oprah show.
Isti klinac. Sve ja to znam i vidim. Stvar je da imaju dva izbora. Ili da se prilagode evoluciji i nađu neki način da ponovo privuku "velika" imena ili da lagano potonu u propast. Ja da sam na mjestu FOMa ja bih doveo za sto pet šest velikih imena i pitao ih šta je to šta žele da im se omogući u F1 da bi se oni natjecali. Tražio bih zauzvrat pisanu garanciju ostanka u F1 od 10 god. Pa nek pregovaraju pet šest godina dok ne ispregovaraju neko zajedničko rješenje.

@Ferrari, nije stvar garantovanog uspjeha, nego povrata investicije ili bar nekog dijela. Ne vidim razloga zašto bi neko trpao novac u F1 ili neku drugu seriju ako bi gledao u nju kao rupu bez dna. Nekada sam pročitao informaciju da su ili Honda ili Mercedes do sad potrošili preko milijardu eura za razvoj PU. Nije to sitnica koja se može upakovati u ljubav prema utrkivanju.

Što se tiče ljubavi prema utrkivanju, to samo vi fanovi Ferrarija tako gledate. Bio je jedan prijedlog na stolu, koji je uključivao da se bonusi pravednije rasporede. Ferrari je odmah zaprijetio izlaskom iz F1. U pregovorima za budget cap, također su prijetili izlaskom.
Da izbjegnemo raspravu, smatram Ferrarijem najvažnijom ekipom F1. Samo poentiram da nije ni Ferrari u F1 zbog ljubavi, nego zbog interesa. Itekako je dobro plaćen za tu ljubav što daje ;)

wapi Verified
GP3
GP3
McLaren, Williams, Ferrari su nastali kao trkaće momčadi, a počele su proizvoditi aute ili se baviti drugim stvarima da bi se financiralo utrkivanje u F1, to je ona ključna razlika u odnosu na Hondu ili Mercedes ili Aston Martin ili Renault.

Proizvođačima automobila F1 je marketing, a marketinške strategije se mrdaju svako malo.... McLaren ako se neće utrkivati onda gubi svrhu postojanja. Williams isto tako.

Ferrari je u međuvremenu postao i velika industrija, ali svejedno na Upravnom odboru Ferrarija ne postoji pitanje hoćemo li sljedeće godine biti u F1. To uopće nije tema. Morao bi se dogoditi neki veliki potres u F1 da se Ferrari to zapita. Ferrari je preživio i Enzovu smrt. Ostaje da vidimo hoće li RB ostati u F1 kad odu Marko i/ili Dieter. Za sada skidam kapu za vlastiti odjel motora, nisam očekivao toliku predanost F1 konceptu. McLaren je preživio odlazak Rona Dennisa.

Kad se promijenio šef Renaulta promijenila se odluka o sudjelovanju u F1..... Kad dođe novi CEO korporacije, F1 pitanje je na stolu osim u Ferrariju, McLarenu, Williamsu....

Ferrari
Formula 1
Formula 1
@HarKi
@Ferrari, nije stvar garantovanog uspjeha, nego povrata investicije ili bar nekog dijela. Ne vidim razloga zašto bi neko trpao novac u F1 ili neku drugu seriju ako bi gledao u nju kao rupu bez dna. Nekada sam pročitao informaciju da su ili Honda ili Mercedes do sad potrošili preko milijardu eura za razvoj PU. Nije to sitnica koja se može upakovati u ljubav prema utrkivanju.
Pa kako ćeš zaraditi u F1, ako nemaš uspjeh? Znači garancija tj. mogućnost zarade se pruža tako da imaš uspjeh, bilo to u pobjedama, borbama za podij i najvažnije osvajanje prvenstva F1 u vozačkom i konstruktorskom prvenstvu.

Što se tiče Ferrarija...mislim da je svima jasno da Ferrari nikada ne bi izašao jer su dobili manje para. Za razliku od drugih nisu prijetili izlaskom jer eto nemaju rezultata ili im tehnički pravilnik ne paše.

Ferrari misli da zaslužuje pare zato što je u F1 toliko dugo, to što je veći brend od F1 i zato što jednostavno donose najviše prihoda F1 kao i interesa i najvažnije prestiža.

Činjenica da Ferrari radi povratak na Le Mans 2023. je praktički dala život Hypercar projektu te se odmah podigao interes za tom serijom koja je izgledala mrtvo.

Ovo što kaže @wapi... Ferrari, McLaren i Williams proizvode dijelove i automobile SAMO da bi se nastavili utrkivati. S vremenom je Ferrari napravio ogroman brend oko svega toga, ali to i dalje stoji.
slika slika
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡