Renault F1 Team

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

blown diffuser
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 7 mj
Navija za: Love Parade
Alen13ASC je napisao/la: 14.05.2020., 21:12 Pogrešio si imenjače, sad se on vraća u Michaelovu formu iz Mercedesa. Ima Ocon da opere pod s Alonsom :kokice: :rofl:
Ako se vrati u Renault bojim se da će to biti jako tvrd orah za Ocona, samo da mu ne zapečati karijeru u f1 kao što se dogodilo Vandornu.
slika
God save Politicians God save our friends the 'Pigs'
God save Idi Amin and God save Ronald Biggs

zekohonda Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: sve powered by honda
Mr.Spaceguy je napisao/la: 15.05.2020., 06:43 Piše Autobild da je dogovor praktički postignut. Izgleda da ćemo stvarno gledati Fernanda sljedeće sezone. Aj ako ništa biti će zabavno gledati Alonsa i Abiteboul.
članak koji se referira na bild. kažu da će liberty financirati dio alonsove plaće. ko honda u mclarenu. :mrgreen:
https://www.planetf1.com/news/fernando- ... o-renault/
The FIA will take all necessary action to protect the sport and its role and reputation as regulator of the FIA Formula One World Championship.

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
zekohonda je napisao/la: 15.05.2020., 08:56 članak koji se referira na bild. kažu da će liberty financirati dio alonsove plaće. ko honda u mclarenu. :mrgreen:
Ako je to istina, bilo bi jako kontraverzno.

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
zekohonda je napisao/la: 15.05.2020., 08:56
Mr.Spaceguy je napisao/la: 15.05.2020., 06:43 Piše Autobild da je dogovor praktički postignut. Izgleda da ćemo stvarno gledati Fernanda sljedeće sezone. Aj ako ništa biti će zabavno gledati Alonsa i Abiteboul.
članak koji se referira na bild. kažu da će liberty financirati dio alonsove plaće. ko honda u mclarenu. :mrgreen:
GP2 engine vol.2 ;)

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
Navija za: Scuderia Ferrari
Ako će Liberty financirati dio plaće, bit će tek cirkusa s drugim ekipama, ne vidim opravdani razlog zašto i na koji način bi to bilo u redu. Al, dobro ja se ne bih bunio vidjeti ga na gridu...
Sisu (fin.)

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Volio bih ga i ja gledati na gridu, ali ne želim da se pravi presedan takvog tipa, ako se ne varam oko ovog da bi bio presedan. Volio bih da mi neko iskusniji i povijesno potkovaniji u F1 potvrdi to :)

Ako to prođe s Alonsom bojim se šta bi se u budućnosti moglo izroditi iz toga.

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god
Navija za: Ferrari
Ferrari Maniac je napisao/la: 15.05.2020., 10:33 Ako će Liberty financirati dio plaće, bit će tek cirkusa s drugim ekipama, ne vidim opravdani razlog zašto i na koji način bi to bilo u redu. Al, dobro ja se ne bih bunio vidjeti ga na gridu...
Ogroman palac dolje za ovo..
Ne bi ni ja imo nista protiv da je na gridu, pogotovo ako nema Vettela ali ne na ovakav nacin..
Ako se bas Fernando hoce vozat u F1, ne mora bit toliko money hungry da ga Renault ne moze platit a sa Rikijem smo vidjeli da mogu platit..
Fino Alla Fine

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
CrashOverride je napisao/la: 15.05.2020., 10:48
Ferrari Maniac je napisao/la: 15.05.2020., 10:33 Ako će Liberty financirati dio plaće, bit će tek cirkusa s drugim ekipama, ne vidim opravdani razlog zašto i na koji način bi to bilo u redu. Al, dobro ja se ne bih bunio vidjeti ga na gridu...
Ne bi ni ja imo nista protiv da je na gridu, pogotovo ako nema Vettela ali ne na ovakav nacin..
Ako se bas Fernando hoce vozat u F1, ne mora bit toliko money hungry da ga Renault ne moze platit a sa Rikijem smo vidjeli da mogu platit..
Zašto palac dolje? Pa napisao sam da ne vidim kako bi to bilo u redu....
Sisu (fin.)

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Ferrari Maniac je napisao/la: 15.05.2020., 11:13
CrashOverride je napisao/la: 15.05.2020., 10:48
Zašto palac dolje? Pa napisao sam da ne vidim kako bi to bilo u redu....
Pa nije tebi palac dolje upućen, već Libertyu/Renaultu/.... :mrgreen:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

pigmalion
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 3 mj
Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
Svakako bih ga volio vidjeti na gridu..... ali palac dolje, ako Liberty napravi taj potez..... :thumbsd:

I ako je sve to točno, taj Alonsov ..... financijski zahtjev ili Liberty mito...... to nije u redu, i ne može biti dobro.
Brate, ako ćeš voziti, onda vozi i utrkuj se. Ali ako će tebe netko plaćati da budeš cirkusant u Liberty cirkusu ( GP2 engine i slično ), onda ti je mjesto u pravom cirkusu.

Dakle F1 je cirkus svoje vrste, ali PODPLATITI, potkupiti Alonsa da vozi u F1 je lakrdija; više od cirkusa.
Fernando dođi voziti, ali nemoj biti gramziv.
......ne mogu, ali hoću...... :mrgreen: .....biti po svome,.....

Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
E jbg Manijace :mrgreen:
Spretno sam to izveo :D
Kako rece kolega, nije bilo za tebe :koska:
Fino Alla Fine

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
Aha, OK my bad... danas sam u elementu... :zubo: :facepalm:
Uglavnom slažem se Crash, pogotovo s onim djelom da mu lova ne bi trebala biti na prvom mjestu ako je već dobio ovakvu priliku za povratak i ako on to stvarno toliko želi.
Al, dobro ovo su samo pričice, tko zna što će biti od toga. Valjda su i u Libertyju svjesni koliko je smiješna ta ideja, možda samo potenciraju potpisivanje kako znaju i umiju... :zubo:
Sisu (fin.)

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
U biti ne znam sta se uopce vuce nazad..
Otiso je jer je bio razocaran sportom, zaostatkom za vodecima....
u Renaultu ce biti samo gore..
Fino Alla Fine

Alonso king
GP3
GP3
S nama već: 9 god 6 mj
Navija za: Fernando Alonso
F1 silom vec godinama zeli dovesti Alonsa u poziciju da se bori za naslov s Hamiltonom. Vodstvo zeli “kaos” i izravnu borbu onih za koje se nerijetko kaze da su najbolji svoga vremena. Zele ponovno gledati kontroverze iz 2007. , guranja na stazi i borbu do zadnjeg kruga na Yas Marini. Tako su jos 2016. stavljali Alonsa u Mercedes, godinu-dvije kasnije davali prognozu o velikom povratku u Ferrari, a potom smo prosle sezone svjedocili i javnom spominjanju Alonsa na press konferenciji u Madarskoj. Iako je situacija takva vec godinama, ovo je prvi puta da ozbiljnija stranica spominje Alonsov povratak u F1 pa je i razumljivo da navijaci smisljaju svakakve scenarije. Osobno ne vjerujem u ta nagadanja, ali ne kazem da nije moguce. Alonsova zelja za utrkivanjem na vrhu i nedovrsen posao u F1 je velika motivacija za covjeka poput Alonsa, no s druge strane imamo jedan ambiciozni Renault koji je trenutno u kaosu. Vrtoglava svota novca “bacena” je na Ricciarda, a bolid nije konkurentan. Iako na sretan nacin, prosle sezone Toro Rosso je skoro uzeo 5. mjesto u konstruktorskom prvenstvu od Renaulta. Pogonska jedinica je zajedno s Hondinom i dalje manje pouzdana, a vjerujem i malo manje snazna od Ferrarijeve i Mercedesove. Takoder, u sportu je takva situacija da se vodeca tri tima mogu i dalje natjecati s bolidima iz 2019. i redovno pobjedivati midfield. Pored svega toga, Renault nema snazno vodstvo i slozen tim kao sto su ga imali u danima na vrhu sporta. Za 2022. spremaju se promjene i tu Renault kao tvornicka momcad moze iskoristiti svoj potencijal u dovodenju vozaca poput Alonsa, ali bojim se da su top 3 tima toliko ispred ostatka, da ni onda necemo gledati reprizu 2012. (mozda se nikada i nece ponovit). Moze li Renault dovesti Alonsa i pruziti mu bolid za pohod na naslov - smatram da ne moze, barem ne sada. Ako to ne mogu napraviti sada, vjerujem da za Alonsa (skoro 40-godisnjaka) ne mogu to napraviti uopce. Mladi i prije svega jeftini vozaci cekaju na svoje mjesto. Hoce li Alonsovo ime, iskustvo i status jednog od najboljeg vozaca svih vremena ipak doci u zuto-crni bolid vrijeme ce pokazati. On je sam rekao da su planovi za 2021. manje vise sigurni, a s obzirom na njegov stav o danasnjoj F1, cini se da taj plan nije povratak. Naravno da je ovaj cirkus s Vettelom, Ricciardom, Ferrarijem i Sainzom sve promjenio, ali ne znam. Doduse, Alonso je mozda i svjestan svojih godina. Cekati na Mercedes ili Ferrari je uzalud jer to mjesto nece nikada dobiti. Mozda je ovaj Renault i posljednja opcija za njega. Ocekivao sam ga prije u Mclaren Mercedesu kada se pravila promjene, ali cini se da taj film necemo gledati. Najlogicnije opcije mi se za Renault cine Hulkenberg, Gasly, Bottas pa i Magnussen od trenutnih vozaca. Spominju se tu i F2 vozaci, ali vjerujem da Renault zahtjeva iskusnog vozaca pored Ocona koji je trenutno nepoznanica. Sretnijeg od mene nema ako se Alonso vrati, ali vec su se ovako svjetski portali i novinari “poigravali” mojim osjecajima :)

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Sva ta šuškanja o Alonsovom angažmanu i Autobildove bajke o tome su mi previše napuhana, nema apsolutne šanse da je sve to tačno što piše Autobild. Ček jesu li oni pisali o bajki "Vettel u McLarenu" , lepa bajka, posle čitanja sam direkt legao u krevet i spavao kao beba.

Je možda Alonso iznenadi, možda mu Liberty pomogne ali mi to deluje nerealno.

Na koncu će Renault uzeti nekog iz njihove akademije vozača. Pa sam Cyril je rekao nešto tipa "mi idemo na dulje staze i uz mladu postavu idemo ka dugom putu prema vrhu od uvođenja novih izmjena 2021" (koje su odložene na 2022). Očito ni tad nije video budućnost tima s Danielom niti s bilo kim drugim koji nije djeo njihove akademije uz Ocona kao očitog No1.
slika

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
Ako je to istina onda su iz LM idioti. Pa zar nije bolje da onda nagovore Mercedes da potpišu Vettela umjesto Bottasa. Imaš iskre i zanimljivu borbu za naslov i bez Ferrarija i RB, čak i da oni podbace imaš dobru sezonu.
Guranje Alonsa natrag u Renault nema smisla jer se Alonso neće boriti za naslov prvaka, ako je njima u glavi da će samo njegovo ime na gridu donijeti nešto dobro varaju se.
Da ga žele smjestiti u nešto konkurentniju momčad još bi razumio to.....
Ha ništa, očito će Alosno brati neku astronomsku plaću pa će nekonkurentnost manje boliti, bitno njima da je njegovo ime na gridu :facepalm:
Ili će njegova uloga biti da pljuje po momčadi pa potpaljuje vatru u medijima :prcnjau: :P
Dakle na kraju bi Renault mogao biti pokopan do kraja i out iz F1. Dugoročno odličan plan za F1, svaka čast LM. :klanjam:
slika

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
U prijevodu LM zeli Alonsa pretvoriti u meme lorda. :rofl: :zubo:
slika

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
Kontakt:
Ne, Renault je pogrešio što se oslonio na Daniela i sad odjednom su im svi krivi. Daniel je prgavo ovo uradio ali i Cyril je kurvanjski isto se ophodio prema ovoj situaciji još lane s rečima "oćemo sigurnu budućnost s mladim vozačima, spominjao je i akademiju mladih vozača". Dakle on je ZNAO da Daniela neće biti u kombinaciji za 2021.

Cyril igra previše na siguricu, tu se oslanja na vozače mlade akademije kao da su oni RB čuda. NJima je najbolja prilika bio pokojni Hubert, sve mi stoji knedla u grlu dok ovo pišem. Hubert/Ocon bi bio sipma duo.

Da Cyril ne igra sigurice doveo bi Gaslya ili bi se žestoko izvinuo Hulku. Čak bi išao još dalje s saradnjom s Wolfom pa bi doveo Russella. Ne znam ovo mi je domena SciFi...

Nije da Renault nema svetlu budućnost, dapače bolidi u 2018 i 2019 su bili dobri, nego Cyril mi ne djeluje kao tip koju ju može napraviti.
slika

zelot
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj
I ja zelim alonsa nazad ali samo i konkurentnom bolidu. Nagkedao sam ga se u kramama i previse. Sumnjam da ce renault isporucit top bolid. U top momcadi bih ga jako jako volio vidjet...

Poslano sa mog Redmi Note 6 Pro koristeći Tapatalk

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Iskreno, čudi me jačina glasina o Alonsovom dolasku u Renault. Čak su i na Motosportu spomenuli da je Alonso pokazao interes, a koliko god mnogi srali po britanskim medijima (sere se po svačijim medijima zapravo :prcnjau: ), oni ne pišu svakakve gluposti i neprovjerene informacije.

Naravno da bih volio da se Alonso vrati u F1, ali kao što je i on sam izjavljivao, želim ga vidjeti u konkurentnom bolidu - vucaranje po sredini poretka ili možda pokoji podij mi nema previše smisla. Ne kažem da će Renault vječno biti prikovan za taj dio poretka, ali u ovom kratkom roku, u kojem se Alonso jedino i može uključiti, ne vidim neki razlog zbog kojeg bi to njemu bila primamljiva opcija.

Mjesto u Renaultu je definitivno velika nepoznanica zasad, izgleda je njima Alonso stvarno prva želja, a ako ne dovedu njega, ne bi me čudilo da povuku nekog juniora. Zhou bi definitivno trebao biti prvi na redu, čak je i Lundgaard nedavno spominjao da bi mu se mogla otvoriti prilika u bliskoj budućnosti, iako je tu pitanje imaju li njih dvojica dosta bodova za superlicencu.
Zaključano
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡