Scuderia Ferrari

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari
Nije nikakvo otkrivanje tople vode.
Vozači kod Ferkana nisu "problem".
Niti je to bio ni Alonso (s Massom), niti Vettel (s Raikkonenom, pa sada s Leclercom).
Njima hronično nedostaje vodstvo, čvrsta ruka i organizacija u vidu likova poput Todta i Brawna.
Ili bilo koga drugog njihove kvalitete, ali rodom iz sjevernijih dijelova Evrope.
U obzir dolaze i Germani, Skandinavci....
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Wehrlein94
GP3
GP3
S nama već: 5 god 2 mj
Navija za: Raikkonen
Frantic je napisao/la: 12.05.2020., 10:23 Nije nikakvo otkrivanje tople vode.
Vozači kod Ferkana nisu "problem".
Niti je to bio ni Alonso (s Massom), niti Vettel (s Raikkonenom, pa sada s Leclercom).
Njima hronično nedostaje vodstvo, čvrsta ruka i organizacija u vidu likova poput Todta i Brawna.
Ili bilo koga drugog njihove kvalitete, ali rodom iz sjevernijih dijelova Evrope.
U obzir dolaze i Germani, Skandinavci....
Rob Smedley također. Taj čovjek je bio čisti genije za pitwallom Ferrarija .

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Scuderia Ferrari
Nama za početak fali bolid s kojim bismo mogli konkurirati za naslov - ali naravno to je produkt vodstva, radne etike i filozofije, slično kao što je Frantic rekao...

Da imamo bolide na razini Mercedesa u hibridnoj eri ne bi se uopće pričalo o vozačima jer bi svi bili sposobni osvojiti naslov (naravno u ovisnosti o timskom kolegi i formi drugih timova) - Raikkonen, Alonso, Vettel i Leclerc.
Sisu (fin.)

Wehrlein94
GP3
GP3
Ne znam koga Ferrarijevci imaju na umu dovesti,ali mislim da Sainz koliko god simpatičan dečko bio,nije vozač za Ferrari i točka .
Radije bih dao šansu još jednom velikom Alonsu,sad je stvarno šansa da se vrati za 2021. Pa još uvijek nije prestar,a i pazi na sebe,fizički je tip top . Može on još ponuditi 2 vrhunske sezone.
Za povijest F1 je potrebno da se upiše u knjige kako je kombinacija Alonso/Ferrari osvojila titulu . Mislim da je to kozmička nepravda što se nije dogodilo . Mora se dogoditi kad tad :)

AlkY
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 2 mj
Navija za: McLaren
@iceman , tesko je Ferrari odbit jer se takva velicina tesko odbija.
Ali nista nije nemoguce pa tako ni to , iz raznoraznih razloga.
slikaslika slika

avetma
Administrator
Administrator
S nama već: 10 god 5 mj
Kontakt:
Nema nikakve šanse da pozovu Alonsa, nijedna ekipa pri zdravoj pameti to ne bi učinila. Možda Williams, ako im dovoljno plati, ali to sigurno Alonso ne bi učinio (niti bi došao u takvu ekipu).

Ja bih rekao da Sainz ima najviše šanse, a ako im to propadne onda će se vjerojatno okrenuti Giovinazziju.
Ricciardo ispada iz igre jer im ne treba netko sa sličnim paceom kao Leclerc, iako bih volio vidjeti RIC u Ferrariju da vidim bi li ličio na preciznog Riccija iz Red Bulla ili ovog manje spretnog iz Renaulta. Giovinazzi bi po meni bio solidan fijasko, nešto tipa Gasly u Red Bullu.

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
Navija za: Scuderia Ferrari
Sainz je najadekvatnija zamjena u ovom trenutku IMO, pogotovo pokraj Leclerca. Onda tko zna za 1-2 godine - treba vidjeti kako će Mick nastaviti u F2. :paziovo:

Dovođenje Alonsa bilo bi skroz neozbiljno - ali opet to je Ferrari pa ne valja ništa isključivati.... :zubo:
Sisu (fin.)

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Po ovome što se da iščitati iz Vettelove izjave osim ako ne dobije neko baš dobro sjedalo ili ako ne vidi potencijal ide u mirovinu.

Doduše bit će zanimljivo vidjeti kako će voziti ove godine, bez novog ugovora s Ferrarijem, neće MORATI slušati neke potencijalne naredbe, moći će ići all out.

Vidjet ćemo. Uglavnom razočaran sam s Ferrarijem da ovo nije uspjelo. Svaki potencijalni vozač koji se spominje je definitivno stepenica dolje nakon Vettela.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Wehrlein94
GP3
GP3
avetma je napisao/la: 12.05.2020., 10:42 Nema nikakve šanse da pozovu Alonsa, nijedna ekipa pri zdravoj pameti to ne bi učinila. Možda Williams, ako im dovoljno plati, ali to sigurno Alonso ne bi učinio (niti bi došao u takvu ekipu).

Ja bih rekao da Sainz ima najviše šanse, a ako im to propadne onda će se vjerojatno okrenuti Giovinazziju.
Ricciardo ispada iz igre jer im ne treba netko sa sličnim paceom kao Leclerc, iako bih volio vidjeti RIC u Ferrariju da vidim bi li ličio na preciznog Riccija iz Red Bulla ili ovog manje spretnog iz Renaulta. Giovinazzi bi po meni bio solidan fijasko, nešto tipa Gasly u Red Bullu.
Onda je ovo dilema :

slika

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
Ferrari je napisao/la: 12.05.2020., 10:46 Doduše bit će zanimljivo vidjeti kako će voziti ove godine, bez novog ugovora s Ferrarijem, neće MORATI slušati neke potencijalne naredbe, moći će ići all out.
To će biti zanimljivo ove sezone. Naravno da će Leclerc dobiti prioritet u svakoj dvojbenoj situaciji, bilo tehničkoj ili strateškoj, ali se postavlja pitanje hoće li Vettel biti poslušan i naivno poštovati crvenu boju (joj kako mi se čini da nažalost hoće :mrgreen: ) ili će voziti za sebe...

Ferrari
Formula 1
Formula 1
avetma je napisao/la: 12.05.2020., 10:54
Ferrari je napisao/la: 12.05.2020., 10:46 Doduše bit će zanimljivo vidjeti kako će voziti ove godine, bez novog ugovora s Ferrarijem, neće MORATI slušati neke potencijalne naredbe, moći će ići all out.
To će biti zanimljivo ove sezone. Naravno da će Leclerc dobiti prioritet u svakoj dvojbenoj situaciji, bilo tehničkoj ili strateškoj, ali se postavlja pitanje hoće li Vettel biti poslušan i naivno poštovati crvenu boju (joj kako mi se čini da nažalost hoće :mrgreen: ) ili će voziti za sebe...
Ako mu je ovo zadnja sezona, IMO voziti će za sebe i za svoj gušt.

Ne vjerujem da će sada biti nešto super neposlušan ili bez poštovanja prema Ferrariju, ali sigurno će voziti više za sebe jer ionako bolid neće biti dobar kao Mercedes, tako da ove godine može prebaciti fokus na Leclerca i neki gušt.

Uostalom nije da bi odbio neku naredbu... već mu Ferrari vjerojatno ne bi ni mogao nešto narediti jer ne bi imali autoritet nad to odlukom. Ionako odlazi, zašto bi poslušao zid ili neki dogovor?
slika slika

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
Ferrari je napisao/la: 12.05.2020., 10:58 Uostalom nije da bi odbio neku naredbu... već mu Ferrari vjerojatno ne bi ni mogao nešto narediti jer ne bi imali autoritet nad to odlukom. Ionako odlazi, zašto bi poslušao zid ili neki dogovor?
Zato jer drži Ferrari za svetinju? :zubo: Nadam se da si u pravu. Bilo bi prilično bedasto bilo što drugo...

Ferrari
Formula 1
Formula 1
avetma je napisao/la: 12.05.2020., 11:01
Ferrari je napisao/la: 12.05.2020., 10:58 Uostalom nije da bi odbio neku naredbu... već mu Ferrari vjerojatno ne bi ni mogao nešto narediti jer ne bi imali autoritet nad to odlukom. Ionako odlazi, zašto bi poslušao zid ili neki dogovor?
Zato jer drži Ferrari za svetinju? :zubo: Nadam se da si u pravu. Bilo bi prilično bedasto bilo što drugo...
Da, lik očito obožava Ferrari, ali jebiga...ako je zadnja sezona, sigurno neće željeti otići iz F1 u poretku iza Leclerca i ostalih.

A nikad ne znaš... možda i Mercedes uputi poziv prema Švicarskoj... u tom slučaju će voziti za to da dobije mjesto u top ekipi.

Ne bi me čudio switch Bottasa i Vettela.
slika slika

reso20
GP3
GP3
S nama već: 10 god 4 mj
On ce apsolutno voziti za sebe i boli ga kiki za Ferrari. To ce samo pregaziti u odnosu na ovih 5 godina sto mu je Ferrari bio svetinja. Jedina osoba sa stavom na gridu je Kimi svi ostali su kalkulatori. Jedino gdje bi Vettel mogao popustit je ako Leclerc bude dominantan i u utrci za naslov sto ce biti ionako nemoguca misija.
Kako je Vettel "dosadan" lik van F1, moguce da mu je i corona otvorila oci da je obitelj ipak vaznija pa se povuce jer eto Rosberg je to napravio bez beda.
Kako god, zao mi je da ide bez obzira sto ga ne volim. Trebao je ostati bar jos 2021.

avetma
Administrator
Administrator
Kontakt:
Ferrari je napisao/la: 12.05.2020., 11:03 A nikad ne znaš... možda i Mercedes uputi poziv prema Švicarskoj... u tom slučaju će voziti za to da dobije mjesto u top ekipi.

Mislim da je to moguće samo ako se Liberty uplete i kaže Totu da dionice padaju, gledanost ne postoji jer utrka nema i odlazak 4*prvaka bi ih još malo gurnuo prema bankrotu. Malo poguraju financijski, i onda Vet vs Ham u Mercedesu, gledanost raste, Korona davno zaboravljena i svi sretni. :mrgreen:

Šalu na stranu, mislim da je za njega jedina realna opcija McLaren. Ako se to ne ostvari, ode čovjek u mirovinu uživati i tu i tamo se pojaviti na gridu ko Button.

Ferrari
Formula 1
Formula 1
avetma je napisao/la: 12.05.2020., 11:15
Ferrari je napisao/la: 12.05.2020., 11:03 A nikad ne znaš... možda i Mercedes uputi poziv prema Švicarskoj... u tom slučaju će voziti za to da dobije mjesto u top ekipi.

Mislim da je to moguće samo ako se Liberty uplete i kaže Totu da dionice padaju, gledanost ne postoji jer utrka nema i odlazak 4*prvaka bi ih još malo gurnuo prema bankrotu. Malo poguraju financijski, i onda Vet vs Ham u Mercedesu, gledanost raste, Korona davno zaboravljena i svi sretni. :mrgreen:

Šalu na stranu, mislim da je za njega jedina realna opcija McLaren. Ako se to ne ostvari, ode čovjek u mirovinu uživati i tu i tamo se pojaviti na gridu ko Button.
Ma ne znam da li ima baš volje graditi još jednu ekipu...

Po meni Mercedes bi mogao biti opcija jer je i prije bilo interesa za Vettela od strane Tota. Uostalom on i Toto su susjedi u Švici... moguće je.

On i Lewis su u dobrim odnosima, postoji i marketinški interes, Mercedes bi sigurno volio imati njemačkog vozača i još takva all star postava od 10 prvenstava između njih dvoje.

Možda i RBR upadne (pusti ono što Helmut govori)...
slika slika

Multi 21
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Ferrari, Vet, Max
Ferrari je napisao/la: 12.05.2020., 11:21
avetma je napisao/la: 12.05.2020., 11:15

Ma ne znam da li ima baš volje graditi još jednu ekipu...

Po meni Mercedes bi mogao biti opcija jer je i prije bilo interesa za Vettela od strane Tota. Uostalom on i Toto su susjedi u Švici... moguće je.

On i Lewis su u dobrim odnosima, postoji i marketinški interes, Mercedes bi sigurno volio imati njemačkog vozača i još takva all star postava od 10 prvenstava između njih dvoje.

Možda i RBR upadne (pusti ono što Helmut govori)...
Nemoj to više pisati onesvijestit ću se :aww:
Naravno, po meni potpuno potpuno nerealno i nemoguće, ali zamisli Vettela i Hamiltona u istoj ekipi... :trep: I Leclerc i Max s dobrim bolidima uf
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti

Alen13ASC
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Fernando Alonso
Kontakt:
Fabrega je twitovao da su opcije za Ferrari: Sainz, Ricciardo i Giovinazzi. Baš tim redom.

To je sad zeznuto malo, Ako Sajnc ode u Ferrari a recimo Vettel odluči se za mirovinu to ostavlja McLaren malo na tankom ledu. Uz dolazak Mercedesa te još uvek zelenog Norrisa, ne znam baš zeznuto. Osim ako ne pozovu natrag Alonsa da on kao stari lav bude preko potrebna osoba sa iskustvom da što bezbolnije McLaren preleži dečije bolesti.

To su sad neke opcije što se tiče Sajnca i posledica njegovog odlaska u Ferrari.

Kakve bi posledice imao Rićijev prelaz, iskreno što se tiče samog Renaulta nemam neke empatije prema njima. Onaj Cyril nije normalan i do sada nisu niš uradili glede pogonske jedinice, mada bolid za 2020 djeluje optimistično. Eventualno mogu prići Kubici koji očajnički želi kakav takav bolid u kojem može dokazati da i dalje ima brzine u njemu. A sad opet da vrate Hulka, iskreno ja ga ne volim. Taj se rodio sa crnom mačkom u porođajnoj sobi.

A što se tiče Alfe Romea i Giovinazzija, moga bi Alfa profitirati isto koliko i Ferrari. Zadržali bi Kimeta a Kubica bi uskočio te bi smo imali epski dvojac Kime/Kubica. Ovo je zapravo najlepši scenario jer svi profitiraju, a sve unutar italijanske kuće.
slika

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
Ne vjerujem da će McLaren samo tako pustiti Sainza.
Rađe bi da dovedu onda Ricciarda jer je on u poziciji u kojoj ne može više ništa izgubiti. Sainz ima ekipu sa svijetlom budućnosti. Ako ode u Ferrari on je bivši.

Tko god dođe čeka ga uloga vozača broj 2.
Pa će se na kraju ove velike priče i hrpe nagađanja dogoditi to da će ipak potpisati Giovinazzia.
slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Alen13ASC je napisao/la: 12.05.2020., 11:35 Fabrega je twitovao da su opcije za Ferrari: Sainz, Ricciardo i Giovinazzi. Baš tim redom.

To je sad zeznuto malo, Ako Sajnc ode u Ferrari a recimo Vettel odluči se za mirovinu to ostavlja McLaren malo na tankom ledu. Uz dolazak Mercedesa te još uvek zelenog Norrisa, ne znam baš zeznuto. Osim ako ne pozovu natrag Alonsa da on kao stari lav bude preko potrebna osoba sa iskustvom da što bezbolnije McLaren preleži dečije bolesti.

To su sad neke opcije što se tiče Sajnca i posledica njegovog odlaska u Ferrari.

Kakve bi posledice imao Rićijev prelaz, iskreno što se tiče samog Renaulta nemam neke empatije prema njima. Onaj Cyril nije normalan i do sada nisu niš uradili glede pogonske jedinice, mada bolid za 2020 djeluje optimistično. Eventualno mogu prići Kubici koji očajnički želi kakav takav bolid u kojem može dokazati da i dalje ima brzine u njemu. A sad opet da vrate Hulka, iskreno ja ga ne volim. Taj se rodio sa crnom mačkom u porođajnoj sobi.

A što se tiče Alfe Romea i Giovinazzija, moga bi Alfa profitirati isto koliko i Ferrari. Zadržali bi Kimeta a Kubica bi uskočio te bi smo imali epski dvojac Kime/Kubica. Ovo je zapravo najlepši scenario jer svi profitiraju, a sve unutar italijanske kuće.
Ja takođe slično razmišljam.
S tim što bi možda Mick mogao u Alfu. Naravno, jednim dobrim dijelom i u zavisnosti od rezultata u F2.
Na bold sam se kvalitetno nasmijao.
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡