VN Španjolske (Circuit de Barcelona-Catalunya) 10.-12. svibnja 2019.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

Multi 21
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Ferrari, Vet, Max
@klikerbgd Uvijek se vraćamo na to da osjeća PREveliko strahopoštovanje prema Ferrariju. To ga košta puno u glavi :?
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti

klikerbgd
Karting
Karting
S nama već: 8 god 1 mj
Navija za: Sebastian
@Multi 21
Slazem se.
Ali je tu i problem sa njegovim karakterom,pod navodnicima. Secam se trke u kini 2014 kada je propustio rikarda na zahtev tima,sada sa ove distance kada gledam a i tada sam mislio da je to pogresno,iz ugla tima razumem ali on nije smeo da dozvoli to tada,on je tada aktuelni sampion 4 zaredom sa rb i dozvoli to,jednostavno se to ne radi. Lujo i Alonso imaju tu drskost i bezobrazni su sportski,oni nikad ne bi uradili nikada,da se ne vracamo na Senu Sumija i druge velikane ,nekako je tada prvi put popustio i posle su se desavale stvari koje nisu trebale,Max je sve decije bolesti 90% na njemu potrosio,Kimi se tolerisao secamo se,ovaj klinac sada a meni sve to ima veze sa tom stranom njegove licnosti i ne svidja mi se to,kosta ga.

klikerbgd
Karting
Karting
Nije ovaj sport,posebno,pitanje samo cistog kvaliteta i brzine,talenta,moras da budes drzak,ne mozes da budes "posten i fer",jednostavno ne ide,ne daje rezultat. I tim je neodlucan onda i puno stvari ne stima kada si blag i mek,opet mislim da sustinski ne bi nista se promenilo prethodne 4 5 god ali ovo najvise govorim iz ugla njega licno i nacina na koji je tretiran

Lux14
Formula 4
Formula 4
S nama već: 7 god 7 mj
Navija za: Alonso
klikerbgd je napisao/la: 12.05.2019., 19:39 @Multi 21
Slazem se.
Secam se trke u kini 2014 kada je propustio rikarda na zahtev tima,sada sa ove distance kada gledam a i tada sam mislio da je to pogresno,iz ugla tima razumem ali on nije smeo da dozvoli to tada,on je tada aktuelni sampion 4 zaredom sa rb i dozvoli to,jednostavno se to ne radi.
NIje ni to išlo baš glatko ;)
https://www.youtube.com/watch?v=_1NsndBBRFU
Ali mislim da to ne igra veliku ulogu, pogotovo kad je momčad u ovakvoj situaciji kao što je Ferrari, spor + nesposoban. Zanimljivo je da se Alonsu upravo to zamjeralo u brojnim raspravama (da je bio bahat i sebičan tj. okretao leđa momčadi/Ferrariju, iako je i to jako, jako diskutabilno).
Bio u pitanju Vettel ili Alonso, glađenje ili pljuvanje, mislim da Ferrariju ni tada ('10-'14) ni sad ne bi pomoglo ni jedno ni drugo. Mislim da je F1 prekompleksna i brutalna da bi se uspjeh u njoj sveo na karakter pojedinca...
You should never underestimate the predictability of stupidity

klikerbgd
Karting
Karting
Karakter pojedinca te dovodi u neku situaciju,meni je primer Rosberg ,njegov karakter ga je doveo 2016 na vrh i govorim iz svog ugla ,u mojim ocima je odlican vozac i poseban karakter kada je uspeo da pobedi tada a da me neko pre toga pitao nikada mu ne bih dao sansu.
Mozda ne uspevam svoje misli i razmisljanja o Sebu da iznesem na pravi nacin ovde ,ali mora daskine pritisak sa sebe i da se postavi drugacije u odnosu na tim timskog kolegu i druge rivale.
Alonso i Lujo skidaju pritisak sa svojih ledja kada pljuju po timu bolidu i svemu ostalom,ima to razlog ,Seb radi sve suprotno. Mora sebi da olaksa i pomogne,ako si drcan i bezobrazan onda tim nece da bude neodlucan da li i kaada Kimija da skloni,na primer....

f1_zg
Formula 4
Formula 4
S nama već: 7 god 9 mj
Navija za: Charles Leclerc
Vettel-Ferrari je napisao/la: 12.05.2019., 17:05 Bravo za Hamiltona, dokazao je Bottasu da se ne može igrati s njim baš tako odmah na startu, kasnije je jednostavno kontrolirao tempo :thumbs:

Bravo i za Maxa, koji ove sezone stvarno vozi zrelo i na visokoj razini, iskoristio je odlično prilike koje su mu se otvorile i uzeo treće mjesto Ferrariju.

Za Ferrarijevu organizaciju i stratege se nema šta više reč, par puta u utrci su pokazali na kakvoj je to niskoj razini. Vettel je rekao bih izvukao maksimum iz bolida, ali jbg nije moglo, na startu je probao, nije uspjelo, zbog čega je kompromitirao i sebe i igrom slučaja kolegu Leclerca u prva dva zavoja, ali šta se može. Bolje da je probao, jer je s tim jedini danas bio u mogućnosti bilo šta pokušati protiv Mercedesovih vozača, jednostavno je Mercedes u ostatku utrke bio za razinu bolji od svih drugi. Leclerc još uvijek muči čini mi se konstantnost i sigurnost u pojedinim situacijama, nekad pokazuje stvarno zavidnu brzinu, za Vettela možda i neuhvatljivu, a onda najednom padne i ne može pratiti Seba ni druge konkurente, što uglavnom bude Max. Od SC npr. Leclerc nije mogao pratiti Sebov i Maxov tempo i završio je iza Seba 4sec, što nije malo u istom bolidu i na svježijim gumama, ako se ne varam.

Što se tiče ostalih, čestitke Magnussenu i Sainzu, pogotov potonjem, zbog kojeg mi je jako drago da je pred domaćom publiko imao jako dobru utrku i uzeo nemale bodove :)
Ne bi rekao da je Leclerc pao u zadnjih par krugova, momčad sigurno nebi tolerirala dvoboj njega i Vettela pred sam kraj utrke jer taj dvoboj s aspekta gledišta momčadi nema smisla. Premalo je bilo vremena da mu se pet krugova vozi na mjenjaču pa da pričeka velike stratege da kažu Vettelu da ga propusti. Čak i ne kažem da bi ga stigao da je probao, ali nije ni probao. Pustio ga je da on proba stići Maxa, što ovaj nije uspio. I to je to.

Mali je neiskusan, radi greške, ali je samokritičan i brz, ako stekne samopouzdanje i uhvati moment biti će odličan vozač.

Iako sam do sada kritizirao Ferrari za favoriziranje Vettela, mislim da danas to nije bio slučaj, jednostavno su (opet) sve loše odigrali.

Čak i taj start, gdje Vettel pokušava ići na sve ili ništa je logičan i drago mi je da je napokon pokazao malo srčanosti. Na žalost izvedba (kao i obično u zadnje vrijeme) nije bila baš neka, uprskao je sebi mjesto i spriječio Leclerca da se pokuša probiti naprijed. A to sve skupa ide u prilog mojoj teoriji da je lik jednostavno precijenjen.
"There are two things no man will admit he cannot do well: drive and make love."

pero iz bukurešta
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari
Mogu ovdje dva kvalitetna člana poput Ferraria i Slavenskog pisat šta hoće!!
Ferrari je kaos, Ferrari je raspašoj, Ferrari je sramota!

Mercedes ih omalovažava i vrijeđa u neću reći zdrav mozak, jer očito nisu zdravi!

Sramota, jad i bijeda!

Kada sam u komentarima na portalu piso "kada je Ferrari doneso dobru nadogradnju osim 2012" sam dobio neki odgovor "lani"

Sramota!

Komentare poput "nisi fan kada neide" bla bla pustite za sebe jer pratim ovu momčad od 1994 godine i ovo je postao smor i smijeh!

Perica9
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 7 mj
pero iz bukurešta je napisao/la: 12.05.2019., 21:18 Mogu ovdje dva kvalitetna člana poput Ferraria i Slavenskog pisat šta hoće!!
Ferrari je kaos, Ferrari je raspašoj, Ferrari je sramota!

Mercedes ih omalovažava i vrijeđa u neću reći zdrav mozak, jer očito nisu zdravi!

Sramota, jad i bijeda!

Kada sam u komentarima na portalu piso "kada je Ferrari doneso dobru nadogradnju osim 2012" sam dobio neki odgovor "lani"

Sramota!

Komentare poput "nisi fan kada neide" bla bla pustite za sebe jer pratim ovu momčad od 1994 godine i ovo je postao smor i smijeh!
Polako , sezona je tek počela , sad će tek 6. utrka sezone :chill:
slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Perica9 je napisao/la: 12.05.2019., 22:55 .........
Ne prepisuj :mrgreen:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Perica9
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 7 mj
Frantic je napisao/la: 12.05.2019., 23:08
Perica9 je napisao/la: 12.05.2019., 22:55 .........
Ne prepisuj :mrgreen:
Moram kad je moćno :cool:
slika

pero iz bukurešta
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Hvala kolege forumaši!
Makar mi je sada lakše...
Ipak je sezona tek počela...

:fakjea:

LH44
Formula 1
Formula 1
S nama već: 6 god 7 mj
Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Maxova izjava poslije trke vezano za start "I decided to back out of it"
Max je odlučio popustiti, čudno zvuči kad se ta izjava slegne :D
slikaslika

Alonso king
GP3
GP3
S nama već: 9 god 5 mj
Navija za: Fernando Alonso
Mislim da bi cijeli vikend bio drugaciji da se vozila stara konfiguracija staze. Ferrari bi bio blize, bilo bi vise pretjecanja i Hamilton bi morao dobro razmisliti gdje krenuti voziti nakon safety cara. Ove sezone je ta sikana donijela sve negativno sto je mogla - unisten je izlaz na ravninu, bilo je par incidenata tamo u petak, restart nakon safety cara je unisten, a jedini Mercedesov konkurent (Ferrari) je na tom dijelu staze gubio oko 3 desetinke.

Jos jedna stvar koja me ostavila bez rijeci je bila usporedba Vettelovog i Bottasovog kvalifikacijskog kruga. Vettel je u 5. zavoju od 1-2 desetinke prednosti pao na oko 2 desetinke zaostatka, a o zadnjem sektoru da i ne pricam. Mozda Bottas i je odvozio savrsen krug, ali Ferrari je izgledao kao Williams na tom snimku

MrDoomroom
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Ferrari ako misli ući u borbu za naslov treba na startu žrtvovati jedan bolid da se slupa sa Mercedesima drugačije ne ide. Ako je mogao Senna može i Ferrari.
(sarkazam) da nebi ljudi nešto umislili krivo

Za ozbiljno pakiraj kofere i čekamo iduću sezonu ljudi možda bude nešto od Ferrarija.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
I to je to.
Sezona nam se bliži kraju prije nego je i počela.
Ja sam bio ubijeđen na početku sedmice da Ferrari sa novim nadogradnjama i novim motorom može izazvati Mercedes.
Mislio sam da će donijeti novi ovjes (sa testiranja) međutim sad više nisam ubijeđen da on postoji uopšte.
Čak su za ovaj vikend odabrane najtvrđe komponente, tako da možemo i to izbaciti kao neku varijablu.
Jednostavno Mercedes je opet napravio bolid koji je dobar u gotovo svim uslovima. Jedino pravci ostaju na strani Ferrarija, ali to može biti prednost samo na 3-4 utrke u sezoni.
Što se tiče utrke, nema tu puno šta da se kaže. Solidna utrka, SC je popravio malo stvar na kraju. Ocjena 7.
Lewis - konačno se trgnuo i odvezao kako mu i doliči. Treba napomenuti da opet iako nije imao kompletan vikend na svojoj strani uspio je pobijediti. Startao je šampionski, za razliku od Bakuu, gdje sam mu zamjerio što je mlako izašao iz prvog zavoja. Međutim treba zahvaliti Mercedesu što je bio liga za sebe u ovoj utrci pa nije startao npr. 4.
Max - jako zrela vožnja. Šteta što nije malo drugačije. IMO najbolji vozač dosadašnjeg dijela prvenstva.
Vettel - ma šta govorili onaj start je bio šampionski. Kao što je rekao u intervjuu, znao sam da ne mogu pobijediti, ali mogu im bar malo zapapriti. I umalo je uspio.
Ferrari - nevjerovatano da ljudi koji sjede za grafikom, ne znaju na kojoj je strategiji drugi vozač, iako 90% gledalaca je znala da su na različitim taktikama. Ostalo je već ispričano, da ne ponavljam.

Binotto - simpatični momak.
Počinjem vjerovati u priču da je on odgovoran za odlazak Alisona iz Ferrarija. Dok se neke ne stvare izbriste, nema napretka nažalost.

gjoko-mkd
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 3 mj
Ja bih dodao da javno ovako sumljam da on stoji iza ,,downgrade,, bolida od Singapuru prošle godine da bi oterao Maurizija i zaseo njegovo mesto!!!!!!

A zašto ne? Pa vidimo kako (ne)ljudi rade u politici i kod Vas...i kod nas i u celom svetu. Baš ih briga to što prave probleme i to na duži rok...bitno je da su oni N°1
F1 nije ništa različita od politici....sve je to isto s.....

pigmalion
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 2 mj
Navija za: Fernanda, Ocon (Qatar23 )
gjoko-mkd je napisao/la: 13.05.2019., 12:42 Ja bih dodao da javno ovako sumljam da on stoji iza ,,downgrade,, bolida od Singapuru prošle godine da bi oterao Maurizija i zaseo njegovo mesto!!!!!!

A zašto ne? Pa vidimo kako (ne)ljudi rade u politici i kod Vas...i kod nas i u celom svetu. Baš ih briga to što prave probleme i to na duži rok...bitno je da su oni N°1
F1 nije ništa različita od politici....sve je to isto s.....
Točno. :gandalf:

Bitno je biti na položaju, imati moć i mlatiti svoju silu i volju..... i pri tome uzimati lovu..... pa koliko traje, samo neka se naprave...... oprostite na izrazu; sranja i da se drugog zahebe.
Najgore je, ako se sposobni i uspješni period prekida. Zašto, ono što donekle funkcionira..... "uništiti"..... :facepalm:
......ne mogu, ali hoću...... :mrgreen: .....biti po svome,.....

Takes more than combat gear to make a man.
Takes more than a license for a gun.
Confront your enemies, avoid them when you can.
A gentleman will walk, but never run

Iceman
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Ferrari, KR7
Majko sveta kako ste samo dosli sad do te teorije. Ceo svet se okrenuo protiv nas. :mrgreen:

Ferrari
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Ljudi, pa nije F1 Balkan.

Okanite se tih teorija zavjere.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

LH44
Formula 1
Formula 1