Scuderia Ferrari

🏎️ Svaki aktualni F1 vozač i momčad zaslužuju ovdje svoju temu.

Perica9
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 8 mj

360° :rofl:

Ovo objašnjava kakvi su to debili :facepalm:
slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 1 mj
Navija za: Ferrari
Perica9 je napisao/la: 13.12.2019., 13:30

360° :rofl:

Ovo objašnjava kakvi su to debili :facepalm:
:rofl:
Neopjevani
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Iceman
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Ferrari, KR7
@Frantic - tebi treba dati ban, al ozbiljno, a ti razmisli zašto

Btw vic dana: Zašto je Ferrari prvi otkrio datum predstavljanja novog bolida? Žuri im se dobiti po piksi :D

Frantic
Formula 1
Formula 1
Iceman je napisao/la: 14.12.2019., 15:02 @Frantic - tebi treba dati ban, al ozbiljno, a ti razmisli zašto

Btw vic dana: Zašto je Ferrari prvi otkrio datum predstavljanja novog bolida? Žuri im se dobiti po piksi :D
Jel` zbog Croftya na avataru? :mrgreen:
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

Iceman
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 4 mj
Navija za: Ferrari, KR7
Frantic je napisao/la: 14.12.2019., 16:29
Iceman je napisao/la: 14.12.2019., 15:02 @Frantic - tebi treba dati ban, al ozbiljno, a ti razmisli zašto

Jel` zbog Croftya na avataru? :mrgreen:
Daaaa... :mrgreen: Mislim ono sto nije bilo dosta svaki drugi vikend 9 mjeseci slusati proljeve s oprostenjem tog mucavog lika i onda ga stavis za avatara? Pa mislim ono wtf
Sad ces jos ljude potaknuti da stave ostatak njegove druzinena celu sa Herbertom

Frantic
Formula 1
Formula 1
Ma stavio bi ja i čitavu SKY ekipu, ali prostor za avatar je 100x100 pix, pa bi slika sa njih 5-6 (koliko ih već ima) bila presitna, jbga :zubo:
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”

Mr.Spaceguy Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Fernando Alonso

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god
Navija za: Mercedes
Ja mislio AMuS trola, GPS ... folovi golovi ... :prcnjau:

senna66 Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 2 mj
Stvarno su naivni bili onda....
slika

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Očito onda da ne znaju s kim imaju posla :chill:

gjoko-mkd
Formula 2
Formula 2
S nama već: 9 god 4 mj
neki sumljaju da posle sudara Fetela u treću krivinu u Barseloni, da je Ferari promenio prednji trap bolida i išao na konzervativniju varijantu koja je koštala bolid posebno na sporim krivinama i na kočenju

Ferari je negirao da je menjao prednji ovjes....ali posle tog udesa8pukla felga pod opterećenjem)...Ferari nije bio isti

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Har Kl je napisao/la: 16.12.2019., 16:46
PRVOG TESTA...ne i drugog.

I to nije bilo daleko od istine uopće. Mercedes je došao sa novim bolidom na drugom testu i bio vidljivo već tada skoro jednak u kvali krugu, a u simulacijama je bio bolji od Ferrarija sa dobrom marginom. Također su bili puno brži u trećem sektoru od Ferrarija (kako to...eto...) da bi se sve ovo ispostavilo kao čista istina na kraju...+ što je Mercedes bio pouzdaniji (još nešto što se potvrdilo kroz sezonu)

Ferrari je očito mislio da skrivaju više od Mercedesa (naivno) i nisu na vrijeme prepoznali mane bolida tj. mislili su da će ga optimizirati kako budu išle utrke. Na kraju su nakon 3-4 utrke shvatili da je koncept u potpunosti kriv i obustavili su cijeli daljnji razvoj bolida i radili skroz novi program.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god
Navija za: Mercedes
Ferrari je napisao/la: 16.12.2019., 22:18

I to nije bilo daleko od istine uopće. Mercedes je došao sa novim bolidom na drugom testu i bio vidljivo već tada skoro jednak u kvali krugu, a u simulacijama je bio bolji od Ferrarija sa dobrom marginom. Također su bili puno brži u trećem sektoru od Ferrarija (kako to...eto...) da bi se sve ovo ispostavilo kao čista istina na kraju...+ što je Mercedes bio pouzdaniji (još nešto što se potvrdilo kroz sezonu)

Ferrari je očito mislio da skrivaju više od Mercedesa (naivno) i nisu na vrijeme prepoznali mane bolida tj. mislili su da će ga optimizirati kako budu išle utrke. Na kraju su nakon 3-4 utrke shvatili da je koncept u potpunosti kriv i obustavili su cijeli daljnji razvoj bolida i radili skroz novi program.
Ma i mislio sam na prvi test. AMuS je izmjerio da je prednost Ferrarija bila 0.7 sec koliko se sjećam. Nije to neka razlika s obzirom da se radilo o predviđanju.
Nakon drugog su čini mi se rekli da je prednost 0.2 sec.

Sad ozbiljno ...
Da li je moguće da vam je novi ovjes davao toliku prednost, a morali ste ga skinuti nakon prvog testa, jer se polomio na Vettelovom bolidu? I generalno sam stekao osjećaj da vam je ovjes ove sezone kao od stakla. Pogotovo u zadnjim utrkama sezone, kad ste čini mi se opet nešto kombinovali sa ovjesom?

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god
Ferrari je cijeli izgleda od stakla.. Drugi bolidi u sudarima ili bilo kakvim kontaktima uvijek prolaze bolje...
Fino Alla Fine

Testarossa
Karting
Karting
S nama već: 7 god
Har Kl je napisao/la: 17.12.2019., 08:51
Ferrari je napisao/la: 16.12.2019., 22:18

Ma i mislio sam na prvi test. AMuS je izmjerio da je prednost Ferrarija bila 0.7 sec koliko se sjećam. Nije to neka razlika s obzirom da se radilo o predviđanju.
Nakon drugog su čini mi se rekli da je prednost 0.2 sec.

Sad ozbiljno ...
Da li je moguće da vam je novi ovjes davao toliku prednost, a morali ste ga skinuti nakon prvog testa, jer se polomio na Vettelovom bolidu? I generalno sam stekao osjećaj da vam je ovjes ove sezone kao od stakla. Pogotovo u zadnjim utrkama sezone, kad ste čini mi se opet nešto kombinovali sa ovjesom?
Mislim da je moguće da je do toga jer se remeti daljna aerodinamika iza tocka. Ne mora biti da je sigurno to, mozda su jednostavno svagdje fulali po malo, ali siguran sam da je i taj ovjes remetio aerodinamiku.
"I am who I am. I don't try to be anybody else or act in any way. I've always been the same idiot." - S.V.

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 3 mj
Zato ćemo sada (za dva mjeseca) na testiranjima imati spremne dvije šasije, samo da budu različite verzije...

Jednu za prvi test, drugu za drugi... :chill:

gjoko-mkd
Formula 2
Formula 2
Sarma je napisao/la: 17.12.2019., 16:40 Zato ćemo sada (za dva mjeseca) na testiranjima imati spremne dvije šasije, samo da budu različite verzije...

Jednu za prvi test, drugu za drugi... :chill:

ovo je sigurno...ili je neko ,,trolanje,,? :prcnjau:

Sarma Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 3 mj
Ništa nije sigurno, a pogotovo nije trollanje :P

https://m.speedweek.com/formel1/news/15 ... -Bahn.html

Budemo vidjeli, to bi bilo vrhunski i mnogo korisno, pogotovo ako dođu sa dvije različite verzije, znači prvi test - prva verzija i pouzdanost, drugi test - druga verzija, nešto slično poput Mercedesa ove sezone...

Sad kad su oba testiranja skratili za dan, nadam se da će staviti OBA vozača sve dane da voze, a ne jedan dan Seb, jedan Leclerc...

gjoko-mkd
Formula 2
Formula 2
neznam zašto ne ulože više novaca i da idu sa dva bolida na testiranju....kad već ulažu stotine milijuna dolara....nije nešto mnogo plus da se pre vremena izradi i drugi bolid

Frantic
Formula 1
Formula 1
Sarma je napisao/la: 17.12.2019., 19:35 Ništa nije sigurno, a pogotovo nije trollanje :P

https://m.speedweek.com/formel1/news/15 ... -Bahn.html

Budemo vidjeli, to bi bilo vrhunski i mnogo korisno, pogotovo ako dođu sa dvije različite verzije, znači prvi test - prva verzija i pouzdanost, drugi test - druga verzija, nešto slično poput Mercedesa ove sezone...

Sad kad su oba testiranja skratili za dan, nadam se da će staviti OBA vozača sve dane da voze, a ne jedan dan Seb, jedan Leclerc...
`Oćemol` bacit` kakvu okladu, da li će se sjetiti da postoji i ta mogućnost? :chill: :mrgreen:
Yeah, it's on purpose!

► Prikaži “Spoiler”
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡