Kimi Räikkönen
- Vettel-Ferrari
- Formula 1
- S nama već: 10 god
- Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
E jbg, večeras kasnim sa svim izgleda...
-
Har Kl
- Formula 1
- S nama već: 7 god 11 mj
- Navija za: Mercedes
Ne kasniš,ne kasniš

Sretno u Turskoj i lijepo se provedi

- Vettel-Ferrari
- Formula 1
- Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Hvala @Har Kl 
Ne vidjeh sinoć da si tu odgovorio, a bila mi notifikacija jedna na obavijestima nakon što sam vidio notifikacije u temi o posjeti utrka, pa kontao sve dosad da je bug neki

Ne vidjeh sinoć da si tu odgovorio, a bila mi notifikacija jedna na obavijestima nakon što sam vidio notifikacije u temi o posjeti utrka, pa kontao sve dosad da je bug neki

-
wapi Verified
- GP3
- S nama već: 8 god 2 mj
- Navija za: Ferrari
Pa nije poanta biti alkos, ali izgledati kao tetkica koja se, dok je bila ispod haube kod frizera, sjetila da je ostavila ručak na štednjaku pa je klincu ispred salona zaplijenila romobil.... To mi se ipak ne čini naročito kul.zoka je napisao/la: 18.09.2020., 13:23 Dajte ljudi, pa nije poenta biti alkos i "izgledati kul" nego brzo voziti a Hamilton to radi trenutno najbolje..
- CrashOverride Verified
- Formula 1
- S nama već: 8 god 11 mj
I dalje stojim iza toga bi Kimi bio prvi na listi za otkaz da imate firmu i da vam je on zaposlenik..
Fino Alla Fine
-
wapi Verified
- GP3
Ne znam. Ovisi što od njega očekujem. Ako očekujem da vozi F1 bolid, napravio bi sve da bude sretan, a on bi bio najbrži. Kao što je bio kod Rona Dennisa, Jeana Todta i Éric Boulliera. Ostali klaunovi u Ferrari nisu imali pojma što bi s njim.CrashOverride je napisao/la: 18.09.2020., 18:45 I dalje stojim iza toga bi Kimi bio prvi na listi za otkaz da imate firmu i da vam je on zaposlenik..
Ako očekujem da napiše 387 božičnih čestitki, dobio bi otkaz (i on i ja što sam to od njega tražio).
- CrashOverride Verified
- Formula 1
Lik je đilkoš i lika bi prvog otkantali da radi za vas jer toliko dobar nije..
Sta je bio kod Eric Boulliera, Jean Todta i Ron Dennisa? Sretan ili najbrzi
Sta je bio kod Eric Boulliera, Jean Todta i Ron Dennisa? Sretan ili najbrzi
Fino Alla Fine
- Pastor
- Formula 1
- S nama već: 7 god 2 mj
- Navija za: Seb
Taj Lotus 2012 je vjerovatno bio najbolji bolid te godine, sa slabom vozačkom postavom. Grosjean se bolje kvalificirao, ali je završavao utrke u prvom krugu. A Kimi, poslije povratka nije bio toliko dobar koliko su govorili, nego je samo sjeo u odličan bolid. A kasniji transferi će pokazati da Kimi nije bio toliko dobar koliko je ta sezona u Lotusu pokazivala. Lotus je najbolje čuvao gume, i imali su najbolji tempo u utrci. Na njihovom starijem bolidu je Pirelli testirao i pripremao te gume. Da je tu sjedio jedan top vozač vjerovatno bi i u kvalama bili daleko bolji.
-
Ibarac00
- GP3
- S nama već: 7 god 8 mj
- Navija za: Sergio Perez, FI, SF.
McLaren je po meni bio najbolji bolid do sredine sezone, a onda Red Bull.Pastor je napisao/la: 18.09.2020., 20:14 Taj Lotus 2012 je vjerovatno bio najbolji bolid te godine, sa slabom vozačkom postavom. Grosjean se bolje kvalificirao, ali je završavao utrke u prvom krugu. A Kimi, poslije povratka nije bio toliko dobar koliko su govorili, nego je samo sjeo u odličan bolid. A kasniji transferi će pokazati da Kimi nije bio toliko dobar koliko je ta sezona u Lotusu pokazivala. Lotus je najbolje čuvao gume, i imali su najbolji tempo u utrci. Na njihovom starijem bolidu je Pirelli testirao i pripremao te gume. Da je tu sjedio jedan top vozač vjerovatno bi i u kvalama bili daleko bolji.
Lotus je bio konstantan cijelu sezonu, nekad 1. nekad 2. nekad 3.,samo vozači nisi bili najkonstantiniji. Nisam fan Alonsa stvarno i tih priča da je netko sjedio u nekom bolidu da bi bio prvak, Ali Alonso bi bio prvak s Lotusom. Ferrari je pobijedio u konstruktorima Lotus, Al ne mogu se odreć dojma da je Lotus bio bolji bolid te sezone.
- Ferrari
- Formula 1
- Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Pa znači potvrđuješ ono što je ovaj rekao.Ibarac00 je napisao/la: 18.09.2020., 22:01McLaren je po meni bio najbolji bolid do sredine sezone, a onda Red Bull.Pastor je napisao/la: 18.09.2020., 20:14 Taj Lotus 2012 je vjerovatno bio najbolji bolid te godine, sa slabom vozačkom postavom. Grosjean se bolje kvalificirao, ali je završavao utrke u prvom krugu. A Kimi, poslije povratka nije bio toliko dobar koliko su govorili, nego je samo sjeo u odličan bolid. A kasniji transferi će pokazati da Kimi nije bio toliko dobar koliko je ta sezona u Lotusu pokazivala. Lotus je najbolje čuvao gume, i imali su najbolji tempo u utrci. Na njihovom starijem bolidu je Pirelli testirao i pripremao te gume. Da je tu sjedio jedan top vozač vjerovatno bi i u kvalama bili daleko bolji.
Lotus je bio konstantan cijelu sezonu, nekad 1. nekad 2. nekad 3.,samo vozači nisi bili najkonstantiniji. Nisam fan Alonsa stvarno i tih priča da je netko sjedio u nekom bolidu da bi bio prvak, Ali Alonso bi bio prvak s Lotusom. Ferrari je pobijedio u konstruktorima Lotus, Al ne mogu se odreć dojma da je Lotus bio bolji bolid te sezone.
Da top vozač sjedi u Lotusu, osvojili bi titulu. Bio to Alonso, Vettel ili Hamilton.
Taj bolid je bio nevjerojatan na gumama. Radili su ogromnu razliku u strategijama i kada su utrke bile 3 stop, oni bi radili 2 stop. Znači uvijek manje od drugih i uvijek bi bili lovina s 15-16 sekundi prednosti naprijed.
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari

- kimi-f1
- Karting
- S nama već: 10 god 3 mj
- Navija za: Raikkonen, Mclaren
Alonso nije isto što i Alonso, Vettel ili Hamilton. Isto tako možda je ta generacija bolida više odgovarala Kimiu kao što neki govore da je više odgovarala Vettelu. A je još uvijek u F1 s razlogom, ne vjerujem da ga drže u Alfi jer je smješan. Kraj 2018 je pokazao d se može nositi sa Vettelom, a u Alfi vjerujem da vozi i bolje nego krajem te 2018.Ferrari je napisao/la: 18.09.2020., 22:21Pa znači potvrđuješ ono što je ovaj rekao.Ibarac00 je napisao/la: 18.09.2020., 22:01McLaren je po meni bio najbolji bolid do sredine sezone, a onda Red Bull.Pastor je napisao/la: 18.09.2020., 20:14 Taj Lotus 2012 je vjerovatno bio najbolji bolid te godine, sa slabom vozačkom postavom. Grosjean se bolje kvalificirao, ali je završavao utrke u prvom krugu. A Kimi, poslije povratka nije bio toliko dobar koliko su govorili, nego je samo sjeo u odličan bolid. A kasniji transferi će pokazati da Kimi nije bio toliko dobar koliko je ta sezona u Lotusu pokazivala. Lotus je najbolje čuvao gume, i imali su najbolji tempo u utrci. Na njihovom starijem bolidu je Pirelli testirao i pripremao te gume. Da je tu sjedio jedan top vozač vjerovatno bi i u kvalama bili daleko bolji.
Da top vozač sjedi u Lotusu, osvojili bi titulu. Bio to Alonso, Vettel ili Hamilton.
Taj bolid je bio nevjerojatan na gumama. Radili su ogromnu razliku u strategijama i kada su utrke bile 3 stop, oni bi radili 2 stop. Znači uvijek manje od drugih i uvijek bi bili lovina s 15-16 sekundi prednosti naprijed.
Ukinite DRS, VSC i bod za FL.
- Ferrari
- Formula 1
Nije.kimi-f1 je napisao/la: 19.09.2020., 10:47Alonso nije isto što i Alonso, Vettel ili Hamilton. Isto tako možda je ta generacija bolida više odgovarala Kimiu kao što neki govore da je više odgovarala Vettelu. A je još uvijek u F1 s razlogom, ne vjerujem da ga drže u Alfi jer je smješan. Kraj 2018 je pokazao d se može nositi sa Vettelom, a u Alfi vjerujem da vozi i bolje nego krajem te 2018.Ferrari je napisao/la: 18.09.2020., 22:21Pa znači potvrđuješ ono što je ovaj rekao.Ibarac00 je napisao/la: 18.09.2020., 22:01
McLaren je po meni bio najbolji bolid do sredine sezone, a onda Red Bull.
I Alonso i Vettel su imali 3-4 desetinke u odnosu na Kimija.
Ja ne kažem da je on smiješan vozač ili nešto. Ima jaku marketinšku vrijednost i to je jedan od razloga zašto ga drže.

-
wapi Verified
- GP3
Taj smiješan vozač je pobijedio cijeli Ferrari na zadnjoj utrci na tvorničkoj stazi, a Vettel mu je redovna mušterija u zadnjih nekoliko sezona. Meni stvarno bude smiješno njegovo podcjenjivanje. U Sauberu vozi u super, pogotovo ove sezone.
- CrashOverride Verified
- Formula 1
Ne razumijem kako mu je redovna musterija zadnjih nekoliko sezona? (koliko je nekoliko sezona?)wapi je napisao/la: 19.09.2020., 11:50 Taj smiješan vozač je pobijedio cijeli Ferrari na zadnjoj utrci na tvorničkoj stazi, a Vettel mu je redovna mušterija u zadnjih nekoliko sezona. Meni stvarno bude smiješno njegovo podcjenjivanje. U Sauberu vozi u super, pogotovo ove sezone.
Smijesno je njegovo precjenjivanje, nista drugo..
Od kad se vratio, nosi se jedino sa Giovinazzijem
Fino Alla Fine
- Ferrari
- Formula 1
Kada netko pokušava biti ozbiljan i kazati npr. Kimi > Alonso ili Kimi > Vettel.
Ono...od jednoga je izgubio sa skoro 100 bodova minusa, a od drugoga je kroz sezone bio u ukupnom minusu od 350 bodova...
U pobjedama 14 - 1
Dajte molim vas. Mušterije
Ono...od jednoga je izgubio sa skoro 100 bodova minusa, a od drugoga je kroz sezone bio u ukupnom minusu od 350 bodova...

U pobjedama 14 - 1

Dajte molim vas. Mušterije

- Mr.Spaceguy Verified
- Formula 1
- S nama već: 10 god 2 mj
- Navija za: Fernando Alonso
Kimi je razina ispod Alonsa i Vettela, tu se nema šta raspravljati. Međusobni dueli sve govore.
- LH44
- Formula 1
- S nama već: 6 god 7 mj
- Navija za: McLaren, HAM, RIC, NOR
Ne bih ja generalizovao te 2012. ko je najbolji bolid imao. Potencijalno ga je McLaren imao, samo da nije bilo pištolja i kvarova na mjenjaču i pumpi, kao i nekih drugih grešaka mehaničara i pit-walla, mada i McLaren je negdje sredinom sezone imao krizu kad su jedva bodove uzimali + Button kriza od par utrka gdje je bio 1.5s sporiji. Red Bull je u kritičnom dijelu sezone izdominirao sa one 4 pobjede Vettela, a i realno su imali najjači bolid u tih zadnjih par trka, osim Brazila i Abu Dhabija, a vrlo lahko su mogli biti i 4 1-2, ali Webber je imao ili loše startove ili Grosjean ili KERS. Ferrari je nekako od Španije djelovao na utrkama konstantan i nijedna staza im nije nešto posebno smetala, možda 2-3 staze da su bile da bolid nije radio. Eeeh Lotus mi je tu nekako težak za odrediti, jer Grosjean je vozio bolje kvale i spram njega nije bolidu falilo brzine u jednom krugu, ali Kimi je vozio bolje utrke, teško je procijeniti, ali vjerovatno bi ostvarili još bolje rezultate da su obojica vozili konstantno i u kvalama i utrkama, sad da li je taj bolid bio najbolji, ne znam, čuvanje guma vjerovatno najbolji, jer se sjećam da je Kimi znao produžiti one stintove u nedogled, ali brzinom je nekako teško procijeniti jel najbolji ili ne, ali sigurno da je Kimi mogao ući u zadnju trku da se bori za titulu, baš kao i Lewis, mada Lewis je više ostao kratak za naslov zbog ekipe, dok je Kimi ipak imao nekih neozbiljnih vožnji, pogotovo u kvalama.

-
wapi Verified
- GP3
TIpfeler: utrka - sad sam vidio.CrashOverride je napisao/la: 19.09.2020., 12:34Ne razumijem kako mu je redovna musterija zadnjih nekoliko sezona? (koliko je nekoliko sezona?)wapi je napisao/la: 19.09.2020., 11:50 Taj smiješan vozač je pobijedio cijeli Ferrari na zadnjoj utrci na tvorničkoj stazi, a Vettel mu je redovna mušterija u zadnjih nekoliko sezona. Meni stvarno bude smiješno njegovo podcjenjivanje. U Sauberu vozi u super, pogotovo ove sezone.
Smijesno je njegovo precjenjivanje, nista drugo..
Od kad se vratio, nosi se jedino sa Giovinazzijem