VN Sakhira (Vanjski Krug) 4.-6. prosinca 2020.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

Frantic
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Ferrari
Dakle, opet opravdanje za Mercedes :facepalm:
Pa dokle, jbte?
Koliko god je malac zaslužio danas pobjedu, koliko god ne bio kriv za tu situaciju, koliko god je doživio razočarenje i koliko god ga, na kraju krajeva, i meni zbog toga bilo žao, TREBAO je (MORAO je) biti DSQ!!
:gandalf:

Da ne prepisujem @Alenov post iznad.

Čestitke trojcu na podiju, naročito pobjedniku.
Zaslužio je nakon svih ovih godina, a nije mi baš nešto posebno drag.
Sainz pokazuje odlike baxuza.
Ferrari je imao "sreće" što je njihove boxove zasjenio box Benza.
Čarli postao pravi sivonja, Maxa malo stigli raniji grijesi.
Alfa mužijak i Albon, šta reći, koju "posluku porati"?
Žali Bože onih bolida.
Mislio da će Bottinho to odraditi, vodeći se logikom da poznaje taj bolid, da je tu već 4. godinu, da ima 100+ trka više od Jorginha, da je imao PP, ali.....
Na stranu ono što se desilo sa onim boxovima i safetima, pa su pali u poretku, do tada mu je malac održao lekciju, i to nakon samo 2 dana provedena u istom bolidu.
Ajd, barem se može utješiti da je završio ispred. :chill:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

Har Kl
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 11 mj
Navija za: Mercedes
Ferrari je napisao/la: 07.12.2020., 00:10
Har Kl je napisao/la: 06.12.2020., 23:59 Prije svega, čestitke Perezu. Čestitke svima koji su danas vozili, osim Bottasu, Leclercu i Vettelu. Svi ostali su me na neki način oduševili.
Bottas jer je bio opet Bottas, LeClerc jer je ovo već n-ta glupost koju radi na startu, Vettel jer je njegova vožnja zaista sramotna.
Verstappen je po prvi put odustao od duela i to mu se obilo i glavu :bang: Vjerojatno je bio previše svjestan šanse koja mu se pružila.

O Mercedesu neću ništa reći, jer sve je rečeno sa onom serijom grešaka koju su napravili. Izgledali su izgubljeno, kao Ferrari u najboljim danima :zubo:
Žao mi je i McLarena, mogli su bolje.

@bata, ne slažem se da je ova utrka dokazala da svako može pobijediti u Hamiltonovom bolidu. Pokazala je da može voditi u utrci. Mada ove godine je razlika u bolidu u odnosu na konkurenciju tolika, da bi vjerojatno velika većina vozača, mogla pobijediti u jednoj od 17 utrka.

Ne slažem se ni da je Russell imao kontrolu utrke. Mercedes mu je poklonio 5-6 sekundi prednosti nad Bottasom, a on je to izgubio u deset krugova.
Da se razumijemo, IMO odvezao je odlično ili bolje reći izvanredno, s obzirom u kakvim uslovima je vozio. Mislim da se radi o budućem šampionu.
Koji poklon? Prije ulaska u boks Russell je imao 3.2 sekunde prednosti. Za usporedbu, na istoj stazi prije tjedan dana Hamilton je nakon 17 krugova imao prednost ne nad Bottasom već Verstappenom od 3.7 sekundi. I to na skoro duplo dužoj stazi od ove. Prednost Lewisa nad Maxom se zadržala na neke 4 sekunde sve do 45. kruga kada RBR ide u boks kako bi eto pokušali nešto promijeniti.

Znači, pod potpunom kontrolom je imao Bottasa i nije izgledalo da će se to promijeniti. To je napravio nakon puna 3 treninga u skroz novom bolidu.

Zar ćemo se stvarno praviti mutavi i govoriti kako je "dokazano da se može voditi utrka u Mercu, ali ne i dobiti tako lako" kao i "pa vjerojatno se može dobiti 1 od 17 utrka"...

Kakva mentalna gimnastika.
Koji poklon? Imao prednost od tri sekunde, da bi nakon što su Bottasa ostavili duže na stazi, ta prednost skočila na skoro 9 sekundi. U roku 10 krugova Bottas je opet došao na 4 sekunde.

Da imao je Lewis prednost ali nad Maxom. Gdje je tada bio Bottas?

Pa ne znam na koji način da ti kažem da je Perez iz RP pobijedio na današnjoj utrci?

Dobro, napisat ću 2/17. Ne vidim promjenu u kontekstu :neznam:
Zadnja izmjena: Har Kl, dana/u 07.12.2020., 00:21, ukupno mijenjano 2 puta.

duldul
Karting
Karting
S nama već: 6 god 10 mj
Verstappen je po prvi put odustao od duela i to mu se obilo i glavu :bang: Vjerojatno je bio previše svjestan šanse koja mu se pružila.

Tek nakon Monte Carla kad je na treningu razbio bolid, a Ricci lako uzeo pobjedu sa 200,300 konja manjka, Max je postao vozač dostojan F1.
Možda će mu ova greška biti još jedna prekretnica??

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Seb, Max, Lec
Har Kl je napisao/la: 07.12.2020., 00:17
Har Kl je napisao/la: 06.12.2020., 23:59 Prije svega, čestitke Perezu. Čestitke svima koji su danas vozili, osim Bottasu, Leclercu i Vettelu. Svi ostali su me na neki način oduševili.
Bottas jer je bio opet Bottas, LeClerc jer je ovo već n-ta glupost koju radi na startu, Vettel jer je njegova vožnja zaista sramotna.

O Mercedesu neću ništa reći, jer sve je rečeno sa onom serijom grešaka koju su napravili. Izgledali su izgubljeno, kao Ferrari u najboljim danima :zubo:
Žao mi je i McLarena, mogli su bolje.

@bata, ne slažem se da je ova utrka dokazala da svako može pobijediti u Hamiltonovom bolidu. Pokazala je da može voditi u utrci. Mada ove godine je razlika u bolidu u odnosu na konkurenciju tolika, da bi vjerojatno velika većina vozača, mogla pobijediti u jednoj od 17 utrka.

Ne slažem se ni da je Russell imao kontrolu utrke. Mercedes mu je poklonio 5-6 sekundi prednosti nad Bottasom, a on je to izgubio u deset krugova.
Da se razumijemo, IMO odvezao je odlično ili bolje reći izvanredno, s obzirom u kakvim uslovima je vozio. Mislim da se radi o budućem šampionu.
Koji poklon? Prije ulaska u boks Russell je imao 3.2 sekunde prednosti. Za usporedbu, na istoj stazi prije tjedan dana Hamilton je nakon 17 krugova imao prednost ne nad Bottasom već Verstappenom od 3.7 sekundi. I to na skoro duplo dužoj stazi od ove. Prednost Lewisa nad Maxom se zadržala na neke 4 sekunde sve do 45. kruga kada RBR ide u boks kako bi eto pokušali nešto promijeniti.

Znači, pod potpunom kontrolom je imao Bottasa i nije izgledalo da će se to promijeniti. To je napravio nakon puna 3 treninga u skroz novom bolidu.

Zar ćemo se stvarno praviti mutavi i govoriti kako je "dokazano da se može voditi utrka u Mercu, ali ne i dobiti tako lako" kao i "pa vjerojatno se može dobiti 1 od 17 utrka"...

Koji poklon? Imao prednost od tri sekunde, da bi nakon što su Bottasa ostavili duže na stazi, ta prednost skočila na skoro 9 sekundi. U roku 10 krugova Bottas je opet došao na 4 sekunde.

Pa ne znam na koji način da ti kažem da je Perez iz RP pobijedio na današnjoj utrci?
Imao je prednost od 9 sekundi jer su uveli Russella prije (kao i Hamiltona x puta, a ne vidim od tebe ikakve komentare o poklonima, zanimljivo), a onda je Russell odradio krugove za koje se inače Hamiltona hvali (na isti način, znači 3-4 purple kruga, unutar pola desetinke) i onda povlače Bottasa unutra, i Bottas vraća na nekih 5 sekundi kada je btw Russell prijavljivao neke manje probleme s bolidom na ravnicama (opet bez komentara)

Znači nije bilo nikakvog poklona jer onda bi o tim poklonima govorili svaki vikend jer LH dobije istu strategiju nad Bottasom, ali eto dati ću ti i to da je bio poklon Russellu. I dalje je imao gotovo jednaku prednost nad Bottasom kao što je LH imao nad Maxom prije tjedan dana na dužem krugu. (što je krug kraći, teže je otvarati prednost i raditi razliku, to je valjda jasno)

Za prošli tjedan oko Bottasa? Nije li Bottas imao probušenu gumu tada pa su na kraju usput i promašili strategiju s njim? Bio je nigdje, to je svima jasno.
Kao što je i svima jasno da on nije vozač koji je u Top 10 i to i dalje kategorički tvrdim kada si ga npr ti branio, ali i slični, te kako je on "odmah iza ovih Top 5 vozača) i slično.
Da li je pobijedio jer je Russell nešto napravio da se to dogodi ili ne?
We fight together. We win together. We lose together. Forza Ferrari
slika slika

duldul
Karting
Karting
Imao je prednost od 9 sekundi jer su uveli Russella prije (kao i Hamiltona x puta, a ne vidim od tebe ikakve komentare o poklonima, zanimljivo), a onda je Russell odradio krugove za koje se inače Hamiltona hvali (na isti način, znači 3-4 purple kruga, unutar pola desetinke) i onda povlače Bottasa unutra, i Bottas vraća na nekih 5 sekundi kada je btw Russell prijavljivao neke manje probleme s bolidom na ravnicama (opet bez komentara)

Bottas je sa 9 na 5 sekundi zaostatka došao u 56. krugu kad je na stazi bio VSC, a mali Dđorže se nije snašao ::šta sad

nego...ima ko za grudanje kad ponovo padne snijeg? ono...idemo se zajebavat :cice:

Har Kl
Formula 1
Formula 1
Navija za: Mercedes
Ferrari je napisao/la: 07.12.2020., 00:22

Znači nije bilo nikakvog poklona jer onda bi o tim poklonima govorili svaki vikend jer LH dobije istu strategiju nad Bottasom, ali eto dati ću ti i to da je bio poklon Russellu. I dalje je imao gotovo jednaku prednost nad Bottasom kao što je LH imao nad Maxom prije tjedan dana na dužem krugu. (što je krug kraći, teže je otvarati prednost i raditi razliku, to je valjda jasno)

Za prošli tjedan oko Bottasa? Nije li Bottas imao probušenu gumu tada pa su na kraju usput i promašili strategiju s njim? Bio je nigdje, to je svima jasno.
Kao što je i svima jasno da on nije vozač koji je u Top 10 i to i dalje kategorički tvrdim kada si ga npr ti branio, ali i slični, te kako je on "odmah iza ovih Top 5 vozača) i slično.
Ma daj ... Ostavili su Bottasa krug ili dva duže. Do sad je bilo uvijek onaj koji je prvi ide prvi u boce, drugi odmah slijedeći krug. Osim ako Hamilton ne procijeni da može produžiti stint
Ali tada on vozi konkurenta vremena.

Znam da je bio nigdje, to i govorim :thumbs:

Cijelo vrijeme poredis Maxa i Bottasa :bonk: zato i dobijas zbunjujuće podatke.

Priznajem da me je Bottas malo razočarao ove sezone. Sigurno je bolji od pola vozača na gridu. Nikad nisam spominjao da je on TOP vozač ili da je blizu njih. Ali jesam mislio da je bolji nego što jeste :thumbs:
Sem toga već nakon četvrte utrke sam govorio da je vrijeme za Russella u Mercedesu i javno rekao da sam razocaran što su produžili ugovor sa njim.

Ja bar priznam svoje greške, dok ti Vettela i dalje stavljas u neku ravan sa Maxom ili Leclercom :bonk:

Nije uopšte riječ o Russellu. Momak je odvezao fenomenalno i zaslužio je pobjedu. Ja govorim o stvarnosti ne o fantaziji :thumbs:

duldul
Karting
Karting
Ja jedino ne mogu shvatiti shemu Totte Wolfa da Mercedes Petronas koji je kakti u njegovom vlasništvu zamjeni sa partnerstvom u Aston Martinu sa Strollom
Ajmo svi kupiti dionicu, dvije...imao ko ovdje da je broker?

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Har Kl je napisao/la: 07.12.2020., 00:37
Ferrari je napisao/la: 07.12.2020., 00:22

Ma daj ... Ostavili su Bottasa krug ili dva duže. Do sad je bilo uvijek onaj koji je prvi ide prvi u boce, drugi odmah slijedeći krug. Osim ako Hamilton ne procijeni da može produžiti stint
Ali tada on vozi konkurenta vremena.

Znam da je bio nigdje, to i govorim :thumbs:

Cijelo vrijeme poredis Maxa i Bottasa :bonk: zato i dobijas zbunjujuće podatke.

Priznajem da me je Bottas malo razočarao ove sezone. Sigurno je bolji od pola vozača na gridu. Nikad nisam spominjao da je on TOP vozač ili da je blizu njih. Ali jesam mislio da je bolji nego što jeste :thumbs:
Sem toga već nakon četvrte utrke sam govorio da je vrijeme za Russella u Mercedesu i javno rekao da sam razocaran što su produžili ugovor sa njim.

Ja bar priznam svoje greške, dok ti Vettela i dalje stavljas u neku ravan sa Maxom ili Leclercom :bonk:

Nije uopšte riječ o Russellu. Momak je odvezao fenomenalno i zaslužio je pobjedu. Ja govorim o stvarnosti ne o fantaziji :thumbs:
Ne znam, zasada sam poprilično točan u svojim procjenama određenih vozača ili performansi ekipa. Stojim pri svome pa ćemo vidjeti za godinu dvije dana što će određeni vozači napraviti.

Zasada nisam vidio ni od Leclerca ni od Maxa da lansiraju pravi WDC challenge prema Lewisu i Mercedesu, a ovaj jedan spomenuti "sramotni" jbg je. Radio je to 2015, 2016, 2017, 2018 pa čak i 2019. i to u ovakvoj ekipu Ferrarija. Prije njega je slično radio Alonso.
Neka ja vidim isto to od ovih, pa ću moći nešto više kazati.

Uostalom, evo ako ćemo brojati Leclercove izlete, udese i greške, pa dalo bi se tu nabrojati, ali on nema apsolutno nikakav imperativ ni pritisak na sebi. Pa će se ispucati u ove 3-4 godine dok ne dobije neki korektan bolid i ako ostvari neke dobre rezultate, nitko se neće ni sjećati tih udesa tj. barem ovim koji stalno imaju potrebu brojati nečije greške i raditi "funny memeove" i sklapati razne kompilacije.

Max se još smatra mlađahnim, to neću ni komentirati. Imaju oni još jako puno za pokazati kako bi ja proglasio nešto. Jedna lasta ne čini proljeće, pa tako neće ni jedna dobra, ali ni jedna loša sezona. :thumbs:

Samo ću kazati, da nije slučajno to što je Vuk stavio Russella u bolid ovaj vikend. Niti malo. On tu kemija nešto, LH još nema ugovor, a traži lovu. Neće ovaj dobiti ovo što traži jer Vuk ima alternative i brojke.
Zadnja izmjena: Ferrari, dana/u 07.12.2020., 00:52, ukupno mijenjano 1 put.
slika slika

duldul
Karting
Karting

od svih ovdje, mislim da sam ja imao najveću podršku Bottasu. Koliko je pehova dečko imao..nevjerovatno
ali, Russel ga je ovaj vikend pokidao kao dijete zvečku :bonk: :bonk: :cheer: :chill:

Multi 21
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari, Vet, Max
Mislim da nakon današnje utrke nema šanse da Checo ne dobije mjesto u RB-u. Barem se nadam :chill:
"If everything seems under control, you're not going fast enough." Mario Andretti

Iceman
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Ferrari, KR7
Russell je danas pokazao da za milijun eura plaće može biti novi Mercedesov prvak.
A vjerujem da bi vozio i besplatno.

Dani Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
Navija za: Hamilton, Leclerc, Ricci
Haha Russell mora nositi broj manje tenisice. Bravo za one koji vjeruju u to. S obzirom da je već nekoliko godina bio test vozač mercedesa i da je već tada uzeta njegova mjera, ova tvrdnja ostaje kao mit.
slika

Ferrari
Formula 1
Formula 1
Dani je napisao/la: 07.12.2020., 01:23 Haha Russell mora nositi broj manje tenisice. Bravo za one koji vjeruju u to. S obzirom da je već nekoliko godina bio test vozač mercedesa i da je već tada uzeta njegova mjera, ova tvrdnja ostaje kao mit.
Misliš da Russell laže? Zašto?
https://www.google.com/amp/s/www.motors ... 20500/amp/
It definitely was a tight squeeze," Russell said. "My size 11 feet were a struggle, so I'm having to wear size smaller shoe than would be ideal.

"So that's slightly uncomfortable. But I'm sure I can endure the pain to get this opportunity. "
slika slika

Frantic
Formula 1
Formula 1
Ferrari je napisao/la: 07.12.2020., 01:30
Misliš da Russell laže? Zašto?
Ma garant laže taj Russell, to je đubre jedno neotesano balavo :chill:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: McLaren
Har Kl je napisao/la: 06.12.2020., 23:59 1.)@bata, ne slažem se da je ova utrka dokazala da svako može pobijediti u Hamiltonovom bolidu. Pokazala je da može voditi u utrci. Mada ove godine je razlika u bolidu u odnosu na konkurenciju tolika, da bi vjerojatno velika većina vozača, mogla pobijediti u jednoj od 17 utrka.

2.)Ne slažem se ni da je Russell imao kontrolu utrke. Mercedes mu je poklonio 5-6 sekundi prednosti nad Bottasom, a on je to izgubio u deset krugova.
1.) Paaa nisi me bas pazljivo citao :chill: jer i ja upravo isto to tvrdim :mrgreen: bolid je toliko dobar da bi pola grida u njemu sigurno mogao voditi i pobijediti (u jednoj utrci), ali osvajanje prvenstva, e to je nesto drugo. A nisam ni dodao u racunicu voznju protiv Hamiltona u istom bolidu.

Vidis kako se kolege slomise dokazujuci da je Russellova voznja "raskrinkala" Hamiltona, ne mogu ni zamisliti sta bi bilo da je pobijedii, samo jbga utrka se vozi dok ne vidis crnobijelu sahovnicu :trep: A ja sam ubjedjen da su svojevremeno Kimi i Alonso sjeli u F2004, da bi bila ista prica. Koja opet ne bi dokazala apsolutno nista u kontekstu MSC.

2.) Dobro si ovo sam zaboravio. Drzao ga je na neke 2 do 2 i po sekunde u prvom stintu.
slika

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Iceman je napisao/la: 07.12.2020., 01:17 Russell je danas pokazao da za milijun eura plaće može biti novi Mercedesov prvak.
Bilo bi dobro da se to ostvari, i onda podsjetiti Hamiltona ko je Franz Tost. Tost je upravo izjavio da bi vozači trebali dobijati puno manje para, i da bi trebali biti sretni što uopšte voze. Russell bi bio, barem u ovom dijelu karijere.

_bataziv_0809
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 1 mj
Navija za: McLaren
Iceman je napisao/la: 07.12.2020., 01:17 Russell je danas pokazao da za milijun eura plaće može biti novi Mercedesov prvak.
Tacno bih volio da Toto potvrdi ono sto mislim o njemu, da je pored genijalnosti i teski hazarder i kockar na velike uloge i da uradi upravo ovo!
slika

Pastor
Formula 1
Formula 1
S nama već: 7 god 2 mj
Navija za: Seb
Previše se sad spominje Pereza u vezi sa Red Bullom. Kao da ga Red Bull mora uzeti. Ne zaboravite da Red Bull ima barem još jednu opciju koja bi bila po brzini slična Perezu, a po slaganju sa Maxom puno bolja. A nema priliku da se dokazuje svakog vikenda kao Perez... Ja i dalje mislim da je Hulk bolja opcija. A gotovo sam siguran da Albon neće zadržati to mjesto.
RP je bio odličan, i nije nikakvo čudo da je Perez uzeo pobjedu, i da bi realno uzeo treće mjesto da Mercedesi nisu zajebali. Tome je dokaz i Stroll koji je završio treći. A realno je imao strategiju da pobijedi, odnosno da završi ispred Pereza, u slučaju da Mercedesi nisu izveli ono. I realno je da bi dosta vozača na Strollovom mjestu to i ostvarilo. Da se nije desilo ono u prvom krugu, Perez bi svejedno bio najbolji iza Mercedesa. Pripremao se da prestigne Bottasa, koji se prekočio ispred njega i otišao široko, kada ga je Leclerc okrenuo. S obzirom kako se utrka odvijala, nije puno ni izgubio sa okretanjem. Uzeo medium, i SC ga vratio na začelje. Ali svi su ispred njega bili blizu jedan drugom. Jedino je malo veći razmak bio oko Vettela. Ali i to je bilo samo nekih 5 sekundi. Brzo je mogao nadoknaditi pozicije na ovoj stazi, i onda samo čekati da strategija odradi svoje. Kasnije mu je pomoglo što Stroll nije znao prestići Ocona, inače bi on bio na Perezovom mjestu... Već sam spominjao kako je Stroll na softu odradio pola utrke, i to sa sličnim tempom kao kod Mercedesa na mediumu. Perez bi vjerovatno bio još bolji. Možda bi čak i držao Bottasa iza sebe, da ga Leclerc nije izbacio. RP je ovdje bio vidljivo bolji od ostatka iz sredine poretka. Samo im je eto Mercedes pomogao da se popenju dvije pozicije više.

CrashOverride Verified
Formula 1
Formula 1
S nama već: 8 god 11 mj
Rijetko mozemo pricati o necem realnom kada imamo dva SCa...
Ali da je Perez moga bit P3 bez pizdarija, vjerujem da je..
Ne i Stroll..
Fino Alla Fine

Vettel-Ferrari
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel, Sainz, Ferrari
Pastor je napisao/la: 07.12.2020., 08:10
Bilo bi dobro da se to ostvari, i onda podsjetiti Hamiltona ko je Franz Tost. Tost je upravo izjavio da bi vozači trebali dobijati puno manje para, i da bi trebali biti sretni što uopšte voze. Russell bi bio, barem u ovom dijelu karijere.
Hamiltona sam u zadnjih godinu, dvije počeo više gotiviti već nekad prije. Čak i izvan staze, kad nije ispucao iz sebe krajnje gluposti.
Ali ta izjava za Tosta je bila najogavniji oblik snobizma i džaba mu sve što pokušava, kad na takvim stvarima pokazuje svu površnost svog bića i šta je njegov osnovni pokretač.
Odgovori
👀 Registriraj se Prijavi se ⚡