VN Kine (Shangai circuit) 15. - 17. travnja 2016.

📰 Trenutno aktualne vijesti u svijetu Formule 1.

Ferrari Maniac
Formula 1
Formula 1
S nama već: 10 god
Navija za: Scuderia Ferrari
Hahahahhhahahhh You had like 2 bottles of votka and ate a whole pig or something, while I had a plate of humus that i even shared with Fernando... hhaha :rofl: :rofl: :rofl:
Prejak mi je Nico odostraga trola hahhaha
Sisu (fin.)

Ciki-F1
Formula 2
Formula 2
S nama već: 10 god 3 mj
Navija za: Raikkonen Vettel Rosberg
Ferrari1345 je napisao/la:U trenutku kontakta Kvyat nije otišao preširoko. Tako ako ga već krivite, krivite ga zbog konkretne stvari
https://scontent-mxp1-1.xx.fbcdn.net/hp ... e=57ACCA40
Kimi, zadnji Ferrarijev prvak......

Ferrari1345
Formula 1
Formula 1
Navija za: Glasniju F1
Ciki-F1 je napisao/la:
Ferrari1345 je napisao/la:U trenutku kontakta Kvyat nije otišao preširoko. Tako ako ga već krivite, krivite ga zbog konkretne stvari
https://scontent-mxp1-1.xx.fbcdn.net/hp ... e=57ACCA40
Ne razumijem, šta pokušavaš reći? Da je?

[ link do slike ]
par postova prije....

Mislim više mi se neda raspravljat. Kvyat je odletio naprijed i preširoko ljevo, Kimi se je vraćao desno, Seb je bio između i razmak se stiskao dok se nije desio sudar...
Jedino je Kimi mogao mogao malčice ljevo, Seb možda ukočit i sve bi ljepo bilo, no nije.... Racing incident! :zzz: :zzz:
Ono što ja pokušavam reći u vezi Kivijata je da nakon trenutka sudara kojim slučajem uspio skrenuti desno i ne se prekočiti nebi imao nikakvu krivicu. To je nešto što se moglo desiti i zbog toga sugeriram da taj trenutak šireg prolaska nije važan za posljedicu sudara
slika

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rješavaju tako što naprave još jedan problem"

HeatBlast44
Baniran
Baniran
S nama već: 10 god 2 mj
Navija za: Mc'Laren, Lewis, Wehrlein
dakako je napisao/la:
Lady je napisao/la:
HeatBlast44 je napisao/la: [ link do slike ]
[ link do slike ]
začuđen sam, mislio sam da je live timing prolupo...

Bitno da je live timing prolupao.... :rofl: :rofl:
@ Lady
Kolegice pa zar i ti stvarno mislis da je ovo na VN Kine stvarna forma Luje i njegovog bolida.

Lijepo se moglo vidjeti Luju kako do 13. ili 14. kruga grize,a bolid spremno odgovara,ali nakon toga krenuo je propadati kao zeton. Ni nakon prelaska na nove setove,stvari se nisu popravile. Pa tko god je prisao Massi i Luji prelazio ih je kao od sale. Za Williams mi je jasno,u banani su,ali ovo drugo.....
Odjednom Mercedes koji inace snadbjeva Williams motorima ima losiji bolid i losijeg vozaca i to je kao objektivno stvarno stanje stvari.
ne razumijem stvarno, vjerovatno ni taktike vozaca ne znate, a sudite o Lewisovoj trci kao katastrofalnoj voznji... em su profulali strategiju em je imao ogromne probleme sa balansom i degradacijom, tome dodajte jos prednji desni ovjes, zbog kojeg smo tako cesto vidjeli lock up od Lewisa, a cak je govorio da je zbog ovjesa bilo malo zafrkano odrzavat bolid na pravcu, znaci gubio je i koji kmh na pravcu. Ne razumijem kako je bilo moguce da on sa takvim ostecenim bolidom i profulanom strategijom ista mogao. Mercdes si mislio ako Nico sa netaknutim bolidom u cistom zraku moze pravit razliku sa medium, da i Lewis sa ostecenim to isto moze radit, samo jos o u prljavom zraku... Massa
je rekao saje sa Hamiltonom bilo lako, ali Kimi i Daniel su bili prebrzi i preticali su ko iz sale.
za razliku od Riccija, Kimija i Lewisa, Vettel je bio 10 nakon sc, kada je presao onih 7 bolida do 3 pozicije, to su bili bolidi manora, mclarena haasa i williamsa, i njemu je posao bio prelak da pređe to sve, dok su ova 3 svaki stint morala prvo stignuti mid field pa tek onda preticanje... po tome bi za cjeli vikend Kimiju dao 8.5, Hamu i Vettelu 8, a Ricciju 10.

Poslano sa mog HUAWEI SCL-L21 koristeći Tapatalk
slikaslika

Slavenowsky
Formula 1
Formula 1
Navija za: Ferrari
Po takvim opravdanjima, onda je i Vettel trebao da uzme VN Australije, zbog lose stratetegije (pretezno zbog sc-a), te odustajanjem Kimi-ja, zar to nisu svi uslovi da Vettel ne zavrsi na prvoj poziciji? Mani se vise trazenja opravdanja za Hamiltona, kad je hvalit Mercedes, tad su ultra - giga brzi, kriju pravu snagu bla bla, sad ispade Hamilton vozio kontejner. Koliko su samo ostali imali pehova, a Hamilton se vazda provlacio kroz iglene uši, a i ovaj je vikend. Da nije Merc to sto jeste, klinac bi on dosao na 7 poziciju, jednostavno je lose vozio ovaj vikend i to nije nista strasno, zelja, frustracije, sve zajedno ce ucinit da se prave greske, a ici extremno nekad se isplati, a nekad ne, u ovom slucaju ne i pomiri se sa cinjenicom. Sezona je duga i nije propala, jedna utrka moze sve da promjeni.
👤 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007...
🏎 1961, 1964, 1975, 1976, 1977, 1979, 1982, 1983, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007, 2008...

MrDoomroom
Formula 1
Formula 1
S nama već: 9 god 11 mj
HeatBlast44 je napisao/la:
dakako je napisao/la:
Lady je napisao/la: Jao, jao Heat! Pa stvarno! mislila sam da si ipak objektivniji, a ti stavljaš Hamiltonova vremena kad se nagutao ispušnih plinova Massinog bolida....

Bitno da je live timing prolupao.... :rofl: :rofl:
@ Lady
Kolegice pa zar i ti stvarno mislis da je ovo na VN Kine stvarna forma Luje i njegovog bolida.

Lijepo se moglo vidjeti Luju kako do 13. ili 14. kruga grize,a bolid spremno odgovara,ali nakon toga krenuo je propadati kao zeton. Ni nakon prelaska na nove setove,stvari se nisu popravile. Pa tko god je prisao Massi i Luji prelazio ih je kao od sale. Za Williams mi je jasno,u banani su,ali ovo drugo.....
Odjednom Mercedes koji inace snadbjeva Williams motorima ima losiji bolid i losijeg vozaca i to je kao objektivno stvarno stanje stvari.
ne razumijem stvarno, vjerovatno ni taktike vozaca ne znate, a sudite o Lewisovoj trci kao katastrofalnoj voznji... em su profulali strategiju em je imao ogromne probleme sa balansom i degradacijom, tome dodajte jos prednji desni ovjes, zbog kojeg smo tako cesto vidjeli lock up od Lewisa, a cak je govorio da je zbog ovjesa bilo malo zafrkano odrzavat bolid na pravcu, znaci gubio je i koji kmh na pravcu. Ne razumijem kako je bilo moguce da on sa takvim ostecenim bolidom i profulanom strategijom ista mogao. Mercdes si mislio ako Nico sa netaknutim bolidom u cistom zraku moze pravit razliku sa medium, da i Lewis sa ostecenim to isto moze radit, samo jos o u prljavom zraku... Massa
je rekao saje sa Hamiltonom bilo lako, ali Kimi i Daniel su bili prebrzi i preticali su ko iz sale.
za razliku od Riccija, Kimija i Lewisa, Vettel je bio 10 nakon sc, kada je presao onih 7 bolida do 3 pozicije, to su bili bolidi manora, mclarena haasa i williamsa, i njemu je posao bio prelak da pređe to sve, dok su ova 3 svaki stint morala prvo stignuti mid field pa tek onda preticanje... po tome bi za cjeli vikend Kimiju dao 8.5, Hamu i Vettelu 8, a Ricciju 10.

Sa kolikim je hendikepom ovu utrku vozio 5s/krug?:) Da opravdamo tu njegovu brzinu da bolid vozi gotovo isto kao i Nico.
Da se razumijemo sam je kriv za oštećenje podnice i zašto mu se krilo podvuklo ispod bolida. Vidio je i osijetio udarac jednog od Saubera, ali manga poslije drugog zavoja na izlazu na onaj brzi dio ide gas do daske kao da se nista nije dogodilo prednji kraj ne drži i on odlazi na šljunak (sigurno ce ulzit prigovor da ga maknu i stave beton) gdje na njegovu sreću opet se izvuče no već tada je oštećenje na bolidu bilo napravljeno.
Stoga LH44 uzimajući sve u obzir opet imao sreće da nije odustao.

Sent from my GT-I8190 using Tapatalk

zjurina
Formula 1
Formula 1
Navija za: Leclerc, Ferrari.Honda
Lol... definitivno imamo i mi ovdje D.Crofta ili M.Brundlea... :bonk:
slika

Monty
Karting
Karting
zjurina je napisao/la:Lol... definitivno imamo i mi ovdje D.Crofta ili M.Brundlea... :bonk:

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dodaj Herberta,imaš Lujine prateče vokale trio Sky Boys, koji su u Kini iz nekih razloga skroz promukli. :P

dakako
Formula 4
Formula 4
Navija za: Mercedes
Jedino nepobitno sta imamo ovdje je cviljenje na najzesce i neizmjerne kolicine neobjektivnosti i frustracije. hihihi :fakjea:
Timski igrac

HeatBlast44
Baniran
Baniran
jedan Brundle protiv cijele Sky Italije :D

slikaslika

Lady
GP3
GP3
dakako je napisao/la:
Lady je napisao/la:

@ Lady

Pogledaj malo kakve je krugove/prednost imao prije nego šta je došao do samog Masse....

[ link do slike ]
slika

Mr.Spaceguy Verified
Formula 1
Formula 1
Navija za: Fernando Alonso
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Asc1JWa3zes[/youtube]
Sva pretjecanje sa VN Kine.

croatic f1
F1puls suradnik
F1puls suradnik
Navija za: najstarijeg i najmlađeg
Testirajte svoje pamćenje uz pomoć malog kviza o VN Kine:
http://www.skysports.com/f1/news/12433/ ... se-gp-quiz

...a ako vam rezultat ne bude savršen kao moj :mrgreen: , onda se prisjetite događanja s VN Kine uz pomoć Minića :D

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Vn6rzLzZ_dk[/youtube]

Frantic
Formula 1
Formula 1
Kvizić je simpatičan i nije težak.
Minići standardno dobri.
Dr. No, udaranje strujom i Felipe is faster than you :mrgreen:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

dakako
Formula 4
Formula 4
Navija za: Mercedes
[quote="Lady"
Lady je napisao/la:

@ Lady

Pogledaj malo kakve je krugove/prednost imao prije nego šta je došao do samog Masse....

[/quote]

@Lady
Ajde nek ti bude.
Pitanje se samo od sebe postavlja, gdje sa ovim zakljucima kad na iducoj utrci taj isti bolid,sa istim vozacem,bude dolazio i prolazio pored Williamsa kao pored autobusne!?
Timski igrac

HeatBlast44
Baniran
Baniran
ajde sad fino nađi razliku Riccija i Kimija u odnosu na Massu... bježi ba, ko da sam na forumu Sky Italia :chill:
slikaslika

Ferrari1345
Formula 1
Formula 1
Navija za: Glasniju F1
Ma stari šta ne vidiš da te sprdaju... Pa i ptice na grani zajedno sa uvijek cijenjenim Croftom i Brundleom znaju da je Hamilton odvozio jednu od najboljih utrka ako ne i najbolju u Kini
Imati samo dvije sekunde deficita u odnosu na 5 sekundi kakve su bile prve prvocjene su rezultat genijalnosti kakve nismo gledali još od... tj. gledali smo od 2007 kad je Hamilton prvi puta i ušao u F1.
Još ako dodamo ultra loše mehaničare koji nisu znali ni pripremit Pogonsku jedinicu za kvalifikacije, koji nisu znali promjenit gume tokom utrke njegov rezultat još više dobiva na značaju...
I ako dodamo ultra-rizičnu vožnju i branjenje F.Masse mora se priznat da je Hamilton dobro svoj bolid kontrolirao dok je pisao Tweet i radio selfie...
Kad se malo bolje pogleda imao je kud i kamo bolji rezultat i vožnju od već izlizanog i precijenjog mu kolege - Rosberga koji nije ni znao od superiornosti svog bolida da je pobjedio

SKY<HEAT/10
:koska:
slika

"Formula 1 je jedini sport čiji problem rješavaju tako što naprave još jedan problem"

MrDoomroom
Formula 1
Formula 1
HeatBlast44 je napisao/la:ajde sad fino nađi razliku Riccija i Kimija u odnosu na Massu... bježi ba, ko da sam na forumu Sky Italia :chill:
Razlika je u tome sto je u boxu na zadnjoj promjeni guma Ricci popio Red Bull a Kimi Vodku. Jedan dobio krila drugi bio pod gasom. Cista logika. Dok je Hamilton okacio još jedan zlatni lanac*
*Zlatni lanac je bio potreban da bi se nadoknadio izgubljeni balans bolida nakon svih oštećenja. Jedini deficit je sto ometa koncentraciju vozača zbog blink-blink efekta.

Frantic
Formula 1
Formula 1
MrDoomroom je napisao/la:
HeatBlast44 je napisao/la:ajde sad fino nađi razliku Riccija i Kimija u odnosu na Massu... bježi ba, ko da sam na forumu Sky Italia :chill:
Razlika je u tome sto je u boxu na zadnjoj promjeni guma Ricci popio Red Bull a Kimi Vodku. Jedan dobio krila drugi bio pod gasom. Cista logika. Dok je Hamilton okacio još jedan zlatni lanac*
*Zlatni lanac je bio potreban da bi se nadoknadio izgubljeni balans bolida nakon svih oštećenja. Jedini deficit je sto ometa koncentraciju vozača zbog blink-blink efekta.

Izvini, ali ovo je već za Sprdboxa. :mrgreen: :mrgreen:
Yeah, it's on purpose!

Jedan je Leclerc!! :gandalf:
► Prikaži “Spoiler”

hattrick
Formula 1
Formula 1
Navija za: Vettel
Kontakt:

:klopa: